Originally Posted by
perpetua
Aydin'in teknigi 12, pasi 12 gibi degerleri hak ettigini soyluyorsaniz. Demek ki ligimizde ciddi bir indirim yapilmasi gerekli demektir.
Mesela Ferrari'nin paslari 13. Bir stoper olarak geriden iyi pas attigi icin bu paslarin yuksek olmasi uygun gorulmus ve verilmis. Ilk temasinin 11 olmasi istendi. Bu oyuncu stoper mevkisinde, rakip baskisindan uzakta bu degerleri alabilecek sekilde gorunuyorsa, rakip defans ile bosugarak ozelliklerini sergilemek zorunda olan Aydin'i ondan daha zayif gormeniz bana garip geliyor.
Teknik: 12
Ilk temas: 11
Paslar: 13
Teknik: 12
Ilk temas: 12
Paslar: 12
Bu iki oyuncudan hangisi stoper, hangisi kanat oyuncusu? Ferrari sag acik oynasa Aydin kadar iyi pas alis verisi yapar diyorsunuz yani.
Yanlis anlamayin, derdim Ferrari degil. Derdim ilk gorevi savunma yapmak bir oyuncunun bu ozelliklerinin bu seviyede olmasinin garip karsilanmamasi, ancak bir kanat oyuncusunda bu ozellikler olmasi dogal olmasina ragmen garipsenmesi.
Ferrari'yi sag acik oynatirsak acaba teknigi nasil gorunur. Veya Aydin'i stoper oynatsak. Onu bir de gozunuzun onunde canlandirin.