Quote Originally Posted by ridvanv View Post
Ferrari Aydin karsilastirmasi olmus, o zaman bilica aydin ve bir cok oyuncuyu kiyaslayabiliriz. Ferrari 30-40 metreden gelen pasi bile tek hamlede ayagindan acmadan kontrol edebilen bir oyuncu,Aydinda boyle bir teknik kapasite gormedim bende.Ferrarinin Aydindan pas olarak degil ama First Touch olarak yuksek olmasi gerektigini dusunuyorum zaten.
Aydin:
Composure: 11
Concentration: 6

Ferrari:
Composure: 15 (yanilmiyorsam son hali)
Concentration: 11 (yanilmiyorsam son hali)

Aydin markaj altinda top istop etmeye calisiyor. Ferrari ise defansta. Fark da burada. Aydin'i mac oncesinde veya antrenmanda canli izleyin, teknigine de, ilk temasina da hayran kalirsiniz. Hem sag, hem de sol ayagi ile attigi 30-40 metrelik paslari gorup hayran kalirsiniz. Eminim Ferrari icin de durum cok farkli degildir. Aydin stoper oynasa, en yakin rakibi yarim metre otede degil de, 5 metre otede olsa Ferrari'nin ilk temasini begendiginiz gibi Aydin'in da begenirsiniz. Farkli mevkilerde oynayan oyunculari karsilastirmak da bu nedenle cok zor. Benim soylemek istedigim zaten Ferrari'nin bu konuda zayif oldugu degil. Soylemek istedigim, mac icinde oyuncunun oynadigi yere gore rakibin baskisini farkli hissedecegi. Daha once Ismail orneginde de soylemistim. Standart bir kanat/ofansif orta saha oyuncusu olacak Ismail, bek mevkisine gecince cok kiymetli bir oyuncu oluveriyor. Bu da gayet dogal. Gokhan Gonul icin de ayni sey gecerli. Fenerbahce'ye transfer olmadan 1 yil onceye kadar siradan bir kanat oyuncusu idi. Ne zaman sag bek'e monte edildi, orada parladi ve milli takim yuzu goremeyen oyuncu birdenbire milli takimin degismez sag bek oyuncusu oldu. Ama simdi bir cok kisi Gokhan'in driplingi 15-16 olsun diyebiliyor. Cunku Gokhan markaj altinda olmadan oynamanin avantajini kullanabiliyor.

Yeri burasi degil ama sizde Ernst Bilica karsilastirmasina girmissiniz,gercekten emin olun cok objektif yaziyorum Ernsti 1 senedir 40 macta izlemisimdir en azindan, Bilicaninda 20 30 macini izledim iki senedir.Ernstin tekniksek ozelliklerini cok kucumsuyorsunuz bana gore.Zihinsel olarak onde oldugu icin yaptigini soyluyorsunuz ama sonucta zihinsel olarak ne kadar iyi olsada bunu basaracak teknik kapasitesi yoksa yine yapamaz istediklerini. Israrla izleyin diyorum Ernsti , her zaman hucuma donuk oynuyor Schalkedede boyleydi. Ernsti cogu kisi cok fazla defansif bir oyuncu olarak dusunuyor aslinda biraz tersi. Top teknigi vasatin ustunde first touch,pas,teknik ozellikleri 13-14 seviyesinde olmasi gerekiyor bence.
Ust duzey oyuncular arasindaki farki yaratan sadece teknik kapasite degil. Bugun Servet Turkiye'nin en iyi stoper'i degil mi? Bunun nedeni teknik kapasitesi mi? Turkiye'de Servet'den daha iyi teknik kapasiteye sahip binlerce oyuncu var. Mesela Fenerbahce'de tutunamayan Yasin Cakmak. Ama Yasin ne bir Servet kadar mucadeleci, ne bir Servet kadar konsantre, ne bir Servet kadar pozisyon okuma becerisi var.

Ibrahim Akin, cok yetenekli bir oyuncu ama hic bir taktik disiplini yok. Serdar Ozkan, yetenekli ama ne zaman topa vurmasi gerektigini, ne zaman pas vermesi gerektigini cozemiyor telas ediyor. Bostaki adami goremiyor, yani yaraticiligi kisitli. Hali sahada oynatsan, ortaligin tozunu atar belki de.

Omer abi Ferrari ve Ernst icin soylediklerimi aslinda 2-3 macta dikkatli izledikten sonra cok rahat gorebilirsin,mesela ankaragucu macini izleseydin 90 dakika anlardin.Onumuzdeki Wolfsburg macini,haftaya Trabzonspor macini,Ondan sonraki hafta Fenerbahce macinda bu iki oyuncuyu lutfen dikkatlice izle.
Ankaragucu macini izledim. Hatta Besiktas'in butun maclarini izledim yanilmiyorsam bu yil.