1. Ferrari-Aydin orneginde, iki oyuncunun Pas trafigine girmesinden bahsettim. Hizlarindan degil. Aydin'i stoper oynatsaniz, bu stoper'in ne muthis teknigi var dersiniz. Ferrari'yi kanat oynatsaniz, bu kanat oyuncusu ne kadar duz bir oyuncu dersiniz.
2. Ernst-Bilica karsilastirmasinin yeri bu degil ancak benim kisisel dusuncem Bilica'nin Ernst'den daha fazla teknik kapasiteye sahip oldugudur. Ancak Ernst futbol zekasi (taktiksel zeka) daha gelismis bir oyuncu. Almanlar da zaten oyuncunun teknik olmasina bakarak milli takima almazlar. Taktiksel disiplini yuksek oyuncuyu milli takimda oynatirlar. Cunku takim, bireysel becerilerden onemlidir.
3. Tallinn macinda rakibi Aydin'i fiziksel olarak zorlamadi. Yani Aydin'a tekme tokat girmedi. Birakti Aydin meziyetlerini sergilesin. Aydin da sergiledi. Ayni firsat verilmis baska oyuncular bunu hep beceremiyor ancak maalesef. Oyunda da, gercekte de rakibi Aydin'i iyi marke eder, sert oynarsa zaten Aydin sahadan yine kaybolur. Azim eksikligi had safhada.
4. Profesyonelligi dusuk bir oyuncu potansiyeline erismekte cok zorlanir. Aydin'i 9.0.3'de gorduyseniz, 157 PA ve dusuk profesyonellik degeri nedeniyle CA'sinin hic bir zaman bu seviyelere ulastigini gormedim. Bir oyunumda ise Aydin once Ankaragucu'ne transfer oldu. Orada bir sure oynadi. 26 yasinda serbest birakildiktan sonra, Aydin 1 yil takim bulamayip futbolu birakti. Eskiden oyun boyle islemezdi. Boyle islemedigi icin de bizler potansiyel verme konusunda daha temkinli davranmak istiyorduk. Simdi profesyonelligin bu kadar fazla onem tasimasi sayesinde potansiyelli oyunculara potansiyel veriyor, ancak profesyonellik degerlerini de alt seviyelerde tutarak bu potansiyele ulasmalarini zorlastiriyoruz. Yaklasik 1 yil once bu forumlarda bizden istenen de bu idi.
Emin olun ki Aydin'i cogunuzun dusundugunden daha fazla dusundum. Bu yazdiklarinizin hepsini yazin degerlendirmistim. Tavsiyem, rakamlara takilmadan, hatta kim potansiyelli, kim degil bilmeden oynamak. Oyunda gozlemcilerinize guvenmek. Garip bir sey ile karsilasirsaniz, onu raporlamak. Ben inaniyorum ki bu profili ile Aydin cogu kisinin oyununda ortalama bir TSL oyuncusu olmanin ilerisine gidemeyecek.