1 ile 30 arası toplam 80 sonuç

Konu: Matteo Ferrari

Threaded View

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Yazdiginizi tekrar okuyun.

Yazdiklariniz da duruyor bu arada.

Polemige girmek istemiyorum demistim size daha once, baska bir konuda idi. Ancak yine polemige giriyoruz maalesef. Cunku karsinizdakinin yazdigini okuma aliskanliginiz yok. Yazarken de dikkatsizce yaziyorsunuz. Ilk olarak Turkce'de .. yoktur. Cumleler buyuk harf ile baslar. bnm degil Benim. msjimi degil mesajimi yazabilirsiniz pekala. Bu biiiiir.

Ikinci olarak Gokhan Zan'in Alex'e kafa vurdurmasi ornegini veren sizsiniz. Bunun heading ile alakasi yok. Siz heading'den bahsetmek isteseniz de kotu ornek mesajinizin etkisini zayiflatiyor.

Ucuncu olarak orada Ferrari'nin jumping degerinin 16 olmasi konusunda yorum yapan sizsiniz. Yazdiginiz hic bir sey heading ile alakali degil. Bu yazildiginda siz karsinizdakini sizin hatanizi kollamakla sucluyorsunuz.

Kisisel sorununuz varsa, bunu karsilikli yazma yeri burasi degil. Forumda ozel mesaj yazabiliyorsunuz.

Mehmet Topuz 145,
    Nuri Sahin 137,
    Ozer Hurmaci 135.

Ayhan bunlarin arasinda nerelerde olur?

Yaptigim yorumu da anlamamissiniz ve ters cevap vermissiniz. Tipki yukarida Cengiz'in yazdigina yaptiginiz gibi.

Ancak mesajiniz esasinda belki de siz farkinda olmadan guzel bir seyi ortaya cikartiyor.

Size gore Italya'dan geldigi icin iyi stoper olan (Ferrari kotu stoper demiyorum kesinlikle) Ferrari, Gokhan'dan her konuda iyi olmalidir.

Bu durumda Turkiye'den pek kaliteli bek cikmaz deyip Ismail'in CA'yi indirmek gerekli degil mi? Karsilastirdiginiz oyuncu da Serdar Eylik. Bir bek degil, bir forvet.

Serdar yillardir kendi mevkisinde milli takimlarda oynuyor. Ismail Koybasi ise sol acikda standart bir oyuncuyken beke kaydiktan sonra cok daha onemli bir oyuncu oluveriyor.

Mevcut CA'lari ile
    Ismail en iyi 2. Turk sol bek,
    Serdar en iyi 26. Turk sol kanat.

Memlekette bek yetismiyor ki Ismail'i onemseyelim, degil mi? Ferrari'yi siz onemsiyorsunuz. Italya'dan geldigi, Italyan milli takiminda oynadigi icin. Ayni sekilde dusunerek Ismail'i hic onemsememeniz lazim. Turk oldugu, bek olarak sadece yaklasik 1 yildir oynadigi ve bu mevkide oynamayi daha cok yeni ogrendigi icin.

Ancak Ismail en iyi 2. Turk sol bek yapilmis. Itiraz ettiginiz Serdar ise 18 takimli ligimizde yabanci olmasa bile ancak orta siralardaki bir takimin yedek sol kanat oyuncusu oluyor.

Tecrubeli FM oyuncusuyum diyorsunuz. Tecrubenizi gosteremiyorsaniz (jumping'den bahsederken heading'den bahsettiginizi sanmadiginizda mesela) karsinizdakileri tehdit etmeden veya suclamadan once dilinizi isirmaniz belki de en dogrusu olur.

Öncelikle silinen mesajlarımın ssler ve si gamese yazılacak bir yazıdan bahsedince bir anda neden geri geldiğini sorardım ama sanırım buna hiç gerek yok bunu ikimiz de iyi biliyoruz. Neyse ki sayfanın mesajlar silindikten sonraki halinin de ssini almıştım. iBurada mesaja cevap vermek yerine kaç kişinin Türkçe'sini eleştirdiniz onu da çok merak ediyorum; ama bulabildiğiniz her yerden eleştirmek sizin tercihiniz bir şey diyemem. (ayrıca bana bunu söyleyen birisi Türkçe yazarken Türkçe karakterler kullansa ve ister edat ister bağlaç olarak kullanılmış olsun bir cümleye 'ancak' kelimesi ile başlanmayacağını bilse keşke)

Sizin verdiğinizi örneğe bakacak olursak Gökhanla kıyaslamak için verdiğinizi oyuncuyu Türkiye'de çok duyan yoktur evet; ama Gökhan'ı İngiltere'de kaç kişi duymuştur acaba? Alex örneğine gelince; ben derdimi anlatmak adına vermemiştim o örneği, bunu açıklamaya da çalıştım; ama böyle anlaşıldı ki bu da normal ve o konuda hatalı olduğumu da belirttim zaten. Kimseyle kişisel bir sorunum yok karşılıklı konuşmayı bırak yüzünü bile görmediğim insanla da böyle bir durum olmaz, olamaz zaten. Son olarak ben Ferrari'nin heading değeri ile ilgili yorum yaparken bir kafa topu mücadelesini kazanmak adına gerekli olabilecek, ilk etapta insanların aklına gelen özellikleri belirtirken jumping özelliğinden de bahsettim. Asıl söylemek istediğim heading ile ilgiliydi ki bunu yeterince anlaşılır bir şekilde ifade ettiğimi düşünüyorum; ama burada insanlar özellikle eleştiriyle karşılaşınca lafı öyle bir yerden anlayıp öyle bir yere taşıyorlar ki ne dediğini kendin bile şaşırıyosun.

Ayrıca burada bir oyuncu hakkında yorum yaparken bir başka oyuncudan bahsetmek neden illa ki onu eleştirmek olarak algılanıyor, insanlar hemen savunmaya geçiyor bunu anlayabilmiş de değilim açıkcası. Emre derken Ayhan demek, Ayhan'ı kötülemek olarak algılanıyor. Örneğin, farzedelim ki Serdar Özkan ile ilgili konuşurken abartılı bulduğunuz bir özellik için 'Messi'nin değeri şu kadar' şeklinde bir yorum yaptınız. Bunu yapmak Serdar'ı kötülemek değildir sadece Serdar'ın özelliğinin fazla olduğunu belirtmeye, somutlaştırmaya çalışmaktır. (yada Messi'nin özelliğinin az)

not: Serdar ile Messi'yi kıyaslıyor değilim. Anlaşılması adına çok daha abes bir örnek vermek istedim sadece..
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Quote Originally Posted by Aydın View Post
    "Şu oyuncuyu herkes bilir ama şu oyuncuyu kimse bilmez" yorumlarını yapmaya gerek yok bence.

Ayhan için geçen sene hamburg'un hocası olan Martin Jol, "keşke benim takımımda da bir ayhan olsa" demişti.

Norveç liginde hatta meksika liginde bile 140 pa'lı sizin tanımadığınız bir hayli oyuncu bulabilirsiniz. Bu yüzden "kim tanıyor bu adamı" diyerek oyuncuyu kötülemek yerine daha sağlıklı eleştiriler yaparsanız hemfikir olacağımız konuların çıkacağını sanıyorum.
    ben o yorumu arkadaşın verdiği örneğe yönelik olarak yaptım. normalde böyle bir kıyaslama ile oyuncu kalitesi belirenemeyeceğinin farkındayım. dünyadaki her oyuncuyu herkes bilemeyeceği için her ülkenin ayrı araştırmacısı var değil mi
    Last edited by tearkan : 24.Kasım.2009 at 03:55 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

Mesaj Yetkileri