Forumda üzün süredir olayları takip edemiyorum ancak bildiğim kadarıyla sezon başında Türkçe FM 2010 için bu foruma üye olanlardan oyunu almak için garanti istendi. Hatta ki Turksportal yetkilileri belki, üyelerin Türkçe oyun garantisi almadan orijinal oyun almalarını bile temenni etmiş olabilirler. Eğer orijinal oyun üyeler tarafından alınsaydı ve yine aynı yukarıdaki bir arkadaşın verdiği örnekteki gibi işler Türkiye'nin AB üyeliğine dönseydi, yani SI Türkçe çıkartamıyoruz kusura bakmayın diye bir açıklama yapsaydı(alınan orijinal oyunun sayısı yetersiz bularak), bu halde tüketici büyük bir hayal kırıklığı yaşayacaktı. Ki bunu SI'nin umursayacağını sanmıyorum çünkü korsan alan kişi zaten bu ülkede çok fazla diye belki şirketin vizyonundan çıkacaktık. Diğer açıdan bakarsak SI Türkçe oyun çıkarsa da biz tüketiciler tekrardan korsan oyuna yönelsek bu da şirket açısından büyük bir hayal kırıklığı olurdu. Ancak söylediğim son madde bence 2 kutup açısından da en faydalı olacak bir sonuç doğurur. Çünkü kişilerin güveni bir kere kırıldığında alternatif oyunlara yönelirler. Ancak SI Türkiye'de Türkçe çıkardığı halde orijinal oyunu hala satamıyorsa, bu bir şirket tecrübesi olur ve zaten orijinal oyun almayan bir ülkeye bir daha bu kadar taviz gösterilmez. Türkçe Fm çıkarılmasında bana kalırsa SI'nin emek harcamasına bile gerek yok çünkü ben adım gibi eminim ki Türkçe yama için şirket adına gönüllü çalışabilecek Fm severler bile olduğuna inanıyorum.
SI, Crysis modelini örnek almalıdır bence. Bir oyunu sadece Türkçe olarak yapmalılar başka bir dil yaması eklemeden, bu oyun sadece Türkiye'ye dağıtılır ve fiyatı uygun bir düzeye çekilir. İşte bunu gören Fm severler emeği gördükten sonra hassasiyet içinde işte o zaman orijinal oyun alımında bir patlama yaratırlar.