Originally Posted by
iesquire
herkesin alım gücü değişkenlik gösterir bu gerçek ama sorun şu alım gücü olduğu halde oyunu para vermeyi " enayilik " olarak görmek gibi bir mantığımız var genel olarak. Sorun bu mantığın değişmesinde bence.
Maddi durumu çok üst düzeyde birisi değilim. Yaklaşık 5 yıldır kesintisiz WoW oynarım, arada denediğim başka online oyunlarda oldu (tabi ücretli oyunlar bunlar), ayrıca pek tarzım olmadığı halde sadece sırf orjinal Türkçe diye crysis aldım ve yine sevdiğim bir tür olduğu için fakat oyunu çok beğenmediğim halde yine Türkçe diye ücretiyle CM aldım.
Şimdi ben gücüm yettiğince bu gelişime destek olmaya çalışan bir oyuncuyum. Fakat SI'nin yaklaşımına bakarsam durum bana çok samimi gelmiyor. Çünkü benden İngilizcesi çok iyi olmayan birisi olarak ortalamanın üstünde bir İngilizce gerektiren bir oyunu orjinal alıp oynamamı istiyorlar. Orjinal aldım diyelim oynayamayacağım çünkü oyunu anlayamayacağım. Bu durumda neden para ödeyeyim? Orjinal Türkçe'nin yayılmasını isteyen bir oyuncu olarak nasıl destek olayım? Türkçe desteği olsa bu oyunu oynamayı seviyorum hiç düşünmeden alacağım ama şuan ki şartlarda asla.. çünkü oynayamayacağım bir oyun alarak paramı çöpe atacak kadarda varlıklı değilim.
Ben müşteriyim (gerçek alıcı müşteriyim) ama alacağım ürün yok. Şimdi hangimizin adım atması gerekiyor?
Umarım firmayla iletişim kuran arkadaşlarımız bu düşüncelerimi karşı taraftaki partnerlerine anlatırlar. Eminimki benim gibi düşünen çok oyuncu vardır...