1 ile 30 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

herkesin alım gücü değişkenlik gösterir bu gerçek ama sorun şu alım gücü olduğu halde oyunu para vermeyi " enayilik " olarak görmek gibi bir mantığımız var genel olarak. Sorun bu mantığın değişmesinde bence.

Maddi durumu çok üst düzeyde birisi değilim. Yaklaşık 5 yıldır kesintisiz WoW oynarım, arada denediğim başka online oyunlarda oldu (tabi ücretli oyunlar bunlar), ayrıca pek tarzım olmadığı halde sadece sırf orjinal Türkçe diye crysis aldım ve yine sevdiğim bir tür olduğu için fakat oyunu çok beğenmediğim halde yine Türkçe diye ücretiyle CM aldım.

Şimdi ben gücüm yettiğince bu gelişime destek olmaya çalışan bir oyuncuyum. Fakat SI'nin yaklaşımına bakarsam durum bana çok samimi gelmiyor. Çünkü benden İngilizcesi çok iyi olmayan birisi olarak ortalamanın üstünde bir İngilizce gerektiren bir oyunu orjinal alıp oynamamı istiyorlar. Orjinal aldım diyelim oynayamayacağım çünkü oyunu anlayamayacağım. Bu durumda neden para ödeyeyim? Orjinal Türkçe'nin yayılmasını isteyen bir oyuncu olarak nasıl destek olayım? Türkçe desteği olsa bu oyunu oynamayı seviyorum hiç düşünmeden alacağım ama şuan ki şartlarda asla.. çünkü oynayamayacağım bir oyun alarak paramı çöpe atacak kadarda varlıklı değilim.

Ben müşteriyim (gerçek alıcı müşteriyim) ama alacağım ürün yok. Şimdi hangimizin adım atması gerekiyor?

Umarım firmayla iletişim kuran arkadaşlarımız bu düşüncelerimi karşı taraftaki partnerlerine anlatırlar. Eminimki benim gibi düşünen çok oyuncu vardır...
    Last edited by iesquire : 16.Kasım.2009 at 02:24

Quote Originally Posted by iesquire View Post
    herkesin alım gücü değişkenlik gösterir bu gerçek ama sorun şu alım gücü olduğu halde oyunu para vermeyi " enayilik " olarak görmek gibi bir mantığımız var genel olarak. Sorun bu mantığın değişmesinde bence.

Maddi durumu çok üst düzeyde birisi değilim. Yaklaşık 5 yıldır kesintisiz WoW oynarım, arada denediğim başka online oyunlarda oldu (tabi ücretli oyunlar bunlar), ayrıca pek tarzım olmadığı halde sadece sırf orjinal Türkçe diye crysis aldım ve yine sevdiğim bir tür olduğu için fakat oyunu çok beğenmediğim halde yine Türkçe diye ücretiyle CM aldım.

Şimdi ben gücüm yettiğince bu gelişime destek olmaya çalışan bir oyuncuyum. Fakat SI'nin yaklaşımına bakarsam durum bana çok samimi gelmiyor. Çünkü benden İngilizcesi çok iyi olmayan birisi olarak ortalamanın üstünde bir İngilizce gerektiren bir oyunu orjinal alıp oynamamı istiyorlar. Orjinal aldım diyelim oynayamayacağım çünkü oyunu anlayamayacağım. Bu durumda neden para ödeyeyim? Orjinal Türkçe'nin yayılmasını isteyen bir oyuncu olarak nasıl destek olayım? Türkçe desteği olsa bu oyunu oynamayı seviyorum hiç düşünmeden alacağım ama şuan ki şartlarda asla.. çünkü oynayamayacağım bir oyun alarak paramı çöpe atacak kadarda varlıklı değilim.

Ben müşteriyim (gerçek alıcı müşteriyim) ama alacağım ürün yok. Şimdi hangimizin adım atması gerekiyor?

Umarım firmayla iletişim kuran arkadaşlarımız bu düşüncelerimi karşı taraftaki partnerlerine anlatırlar. Eminimki benim gibi düşünen çok oyuncu vardır...

Bahsettiğim şeyler işte strateji yanlış, şunları şunları yapın ki bunları bunları yapalım diye bir satış mantığı olamaz,
    Ayrıca Norveç ve Finlandiya Nüfus olarak değil kişi başına düşen ortalama gelir olarak kıyaslanmalı Türkiye ile . Benim bu ülkeleri örnek vererek vurgulamak istediğim ; Onların bu oyunu satın alma potansiyelinin Türklerin bu oyunu satın alma potansiyeline oranla düşük olduğudur. Ayrıca İskandinavların bir çoğu zaten ingilizce biliyorlar. Bu da ayrı bir konu. Farkettiniz mi bilmiyorum ama CM belli bir yol katetti. " İstediğin kadar öde " gibi bir kampanya, Türkçe dil seçeneği gibi şeyler insanları çekti bence şu anda Türkiye'de satılan CM ile FM hemen hemen eşit ve yakın zamanda CM geçecektir. Yani en azından gelecek sene. Zamanla hepimiz şahit olacağız. CM'nin korsanı elden ele dolaştığı halde sadece ve sadece "Türkçe olduğu için" gidip bir ben bir kardeşim orjinal aldık 25 TL ye. Desteklemek lazım dedik.( Şu da var Oyun çok aşırı mükemmel de değil )

Yine söylüyorum bence mesele para değil, 100 lira olduğunu var sayın 1 yıl için sadece bir kez ödüyorsunuz. Wow Knight Online Metin 2 bilmem ne gibi oyunlar için onbinlerce Türk ayda o kadar paraları veriyor. Bunu da bir araştırın derim. 100 lira 4 arkadaşın veya 5 arkadaşın "voltranı" ile de birleştirilebilir. Bence mesele para değil. Bence mesele oyunun tam anlamı ile Türkçe yayınlanması ile ilgili. Hadi Türkçe yayınlanmasını da geçtik. Sırf böyle saçma sapan açıklamalar yapılması Sigames tarafından insanı daha da kızdırıyor. Bu yıl biz boykot koyduk yani şahsımız adına 2 kardeş. Sizin de desteklerinize elbette saygı duyuyoruz. ama bazen piyasalarda zıt politikalar işe yarar diye düşünmeden de kendimizi alamıyoruz.
    Sevgiler

Forumda üzün süredir olayları takip edemiyorum ancak bildiğim kadarıyla sezon başında Türkçe FM 2010 için bu foruma üye olanlardan oyunu almak için garanti istendi. Hatta ki Turksportal yetkilileri belki, üyelerin Türkçe oyun garantisi almadan orijinal oyun almalarını bile temenni etmiş olabilirler. Eğer orijinal oyun üyeler tarafından alınsaydı ve yine aynı yukarıdaki bir arkadaşın verdiği örnekteki gibi işler Türkiye'nin AB üyeliğine dönseydi, yani SI Türkçe çıkartamıyoruz kusura bakmayın diye bir açıklama yapsaydı(alınan orijinal oyunun sayısı yetersiz bularak), bu halde tüketici büyük bir hayal kırıklığı yaşayacaktı. Ki bunu SI'nin umursayacağını sanmıyorum çünkü korsan alan kişi zaten bu ülkede çok fazla diye belki şirketin vizyonundan çıkacaktık. Diğer açıdan bakarsak SI Türkçe oyun çıkarsa da biz tüketiciler tekrardan korsan oyuna yönelsek bu da şirket açısından büyük bir hayal kırıklığı olurdu. Ancak söylediğim son madde bence 2 kutup açısından da en faydalı olacak bir sonuç doğurur. Çünkü kişilerin güveni bir kere kırıldığında alternatif oyunlara yönelirler. Ancak SI Türkiye'de Türkçe çıkardığı halde orijinal oyunu hala satamıyorsa, bu bir şirket tecrübesi olur ve zaten orijinal oyun almayan bir ülkeye bir daha bu kadar taviz gösterilmez. Türkçe Fm çıkarılmasında bana kalırsa SI'nin emek harcamasına bile gerek yok çünkü ben adım gibi eminim ki Türkçe yama için şirket adına gönüllü çalışabilecek Fm severler bile olduğuna inanıyorum.
    SI, Crysis modelini örnek almalıdır bence. Bir oyunu sadece Türkçe olarak yapmalılar başka bir dil yaması eklemeden, bu oyun sadece Türkiye'ye dağıtılır ve fiyatı uygun bir düzeye çekilir. İşte bunu gören Fm severler emeği gördükten sonra hassasiyet içinde işte o zaman orijinal oyun alımında bir patlama yaratırlar.

Mesaj Yetkileri