Sayfa 44 / 57 İlkİlk ... 34424344454654 ... SonSon
1,291 ile 1,320 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Valla Sayın Milnes'e Söyleyin Türkiye Pazarını Türkiye Şartlarını Diğer Avrupa Ülkeleriyle Aynı Kefeye Koyupta Şartlandırma Yapmasınlar Kendileri Zararlı Çıkarlar. Siz Diyorsunuz Ya Adamların Çok da Umrunda Değil Diye Türkler. Bizimde Umrumuzda Değil Merak Etmeyin Çok da Meraklısı Değiliz Ama Ticarete Girilmişse Bu İş İçin ve Hedef ve Kazançlarını Maksimum Yapmak İstiyorlarsa Asıl Onların Umrunda. Bir Söz Vardır Şeriatın Kestiği Parmak Acımaz Bunu Ticaret Olarak Değiştirirsek Dünyada Önemli Bir Yerde Olmak İstiyorlarsa ve Kazançlarını Katlamak İstiyorlarsa Gireceği Pazara Her Türlü Kaliteyi Sunmak Zorundadır. Örnek: Bkz:Google

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Nesil
    2008
    Yer
    Sanliurfa

Quote Originally Posted by cashua View Post
    FM 2010 versiyonu steam üzerinden aldım paşa paşa parasını ödedim ve oyunun türkçe olarak çıkmasını bekliyorum.
    Makale ve rehberden çok oyunun Türkçe olmasına ihtiyacım olduğu için oyunu kurmadım bile. .
    Oyunu kurmazsan ve aktiflestirmezsen zaten o 10.000 adetin icersinde yer alamayacaksin.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Şimdi anlamadığım birşey var.Birkaç konuda daha gördüm.Steam'dan aktifleştirin diyorlar. Mağazadan aldığımız oyunu da aktifleştirmemiz gerekiyor mu? Türkiye'den alınan orjinal oyun sayılarına katkı yapmak için ...

Nesil
    2007
    Yer
    Newcastle

Quote Originally Posted by uLtimatoM View Post
    Şimdi anlamadığım birşey var.Birkaç konuda daha gördüm.Steam'dan aktifleştirin diyorlar. Mağazadan aldığımız oyunu da aktifleştirmemiz gerekiyor mu? Türkiye'den alınan orjinal oyun sayılarına katkı yapmak için ...
    Oyunu yüklerken soruyor steam üzerinden mi yüklemek istersin yoksa offline olarak mı diye. Türkiye'de bir mağazadan aldıysan zaten sorun yok istediğin şekilde yükleyebilirsin. Sonuçta satış Türkiye rakamlarına yansıyacak. Ama yurt dışı kaynaklı bir siteden kutulu alan oyuncuların oyunlarının Türkiye rakamlarına yansıması için steamden aktifleştirmek gerekiyor.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by El Barto View Post
    Oyunu yüklerken soruyor steam üzerinden mi yüklemek istersin yoksa offline olarak mı diye. Türkiye'de bir mağazadan aldıysan zaten sorun yok istediğin şekilde yükleyebilirsin. Sonuçta satış Türkiye rakamlarına yansıyacak. Ama yurt dışı kaynaklı bir siteden kutulu alan oyuncuların oyunlarının Türkiye rakamlarına yansıması için steamden aktifleştirmek gerekiyor.
    Tamam,anladım.Sağolun

Nesil
    2006
    Yer
    Samsun

Quote Originally Posted by MaliKaya View Post
    Oyunu kurmazsan ve aktiflestirmezsen zaten o 10.000 adetin icersinde yer alamayacaksin.
    Ama benim internet üzerinden aldığımı kredi kart bilgilerimin Türkiye olduğunu biliyorlar.

Eğer dediğiniz gibiyse aktif de edebilirim.
    Bu arada Türkçe yama çıkartacakları ve fm2011'in Türkçe olacağı kesin bilgiler mi?

Quote Originally Posted by trkz View Post
    Bu imza olayı "kimse FM 2010 almasın" kampanyasına dönüştürsek gelecek yıl için daha kazançlı çıkarız.

o kadar yazılanları okudum bundan daha mantıklısı yok.. Pazarlama stratejileri yanlış sonuç olarak

Thumbs down

Quote Originally Posted by Vieri View Post
    Bu sene ağırlığımızı Türkçe Yamaya değil, oyunu daha iyi anlamız adına taktik yönetimi, oyuncu ilişkileri, antreman çalışmaları, teknik adamlar arası ilişkiler ve basın ilişkileri gibi yabancı dil ihtiyacı gereken makale yazılarına vereceğiz.
    Aslında bu da doğru değil ben Turksportal ı "hemen hemen" ilk kurduğunuzdan beri takip ediyorum. yani en azından 4-5 yılı geçti sanırım. Turksportalı tanımamdaki en büyük etken en güzel Türkçe çeviri programlarını yapmasaydı. Eğer bunun dışına çıkarsanız ki sizi de anlıyorum düşüncelerinizi tahmin edebiliyorum. Hayalkırıklığı yaşayacağız. Ancak şu da var. Bence burada insanlar yanlış yönlendiriliyor. Hiçbir pazarlama anlayışında müşteri önüne satıcı tarafından şartlar konulmaz. Burada ise Sigames in yaptığı, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girilmesini istemeyen Avruplalıların yaptığı gibi sürekli şartlar önkoşullar sunmaları. Bu çok yanlış ve sindirme pozisyonu. Bunu kabullenmek bile imkansız benim açımdan ki tavrımı FM oynamama olarak koydum zaten. Sonuçta bu oyunlar Norveççe Fince çıkıyor orada ne kadar insan yaşıyorki ve o insanların % kaçı oynuyor bu oyunları. Yani biraz düşününce ne kadar mantıksız olduğunu anlayacaksınız. Aslında bunu Sigames de anlayacak en sonunda. CM nin "TÜRKÇE DEVRİMİ"nden sonra Türkiye pazarı çok önemli Knight Online isminde bir oyun var. Bizim FM için 90 liraya cimrilik eden(ediyormuş gibi görünen) Türk halkımızın binlercesi ayda 90-100 liralar ödüyorlar o oyuna. Mesele para değil 100 liraya da alınır FM . Mesele adamların bize saygısızca davranmaları bu önkoşulları kabul etmek değil muhattap bile almak insana " one minute " dedirtmeli diye düşünoyurum. Turksportal'dan da en iyi yaptığı şeyi bırakmamasını rica ediyorum. Şimdiye kadar yaptığınız tüm çeviriler için teşekkürler.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Sigames Türkiye'nin korsan oranı %97 diyor ve 200.000 kişinin oynadığını varsayıyor. Demekki bu seneden önce 6.000 kişi civarı kişi oyunu alıyordu. Bu kampanya ile 10.000'e gelebilir bence.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

2011'e gireceğiz, sonucu daha bekleyecek miyiz ya. Açıklama istiyoruz! Bari çıkartmıyoruz diyin de siz de rahatlayın biz de rahatlayalım. Bence Turksportal % 100 Türkçe yamayı yapsaydı bugüne kadar, kesin bir engelleme koyarlardı, dili değiştirmesinler diye. Aha buraya yazıyorum, şartlar gerçekleşsin, aynen olur dediklerim. SI için taa zamanında atalarımız demiş ki "amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek"... Durun bu paragrafın google çevirisini de koyayım, belki SI'dan biri girer de okur bu çeviriyi, böylece anlamakta zorlanmanın ne demek olduğunu kavrarlar.

Google çevirisi :

Will enter 2011, we would expect the result to ya. Want to explain! Say you relax at Bari interests we let relax. I had to patch ken% 100 Turkish so far, would put a definite block, change the language he. Aha I write here, conditions are realized, is exactly Dediklerim. Taa for SI at the time of our ancestors had that "goal not eat grapes, vigneron the beat" ... Wait, this paragraph would put google translation, maybe someone enters SI'dan readers of this translation, so that they understand what it means to understand difficult. (Do you understand me SI?)

Quote Originally Posted by ozidnz View Post
    Sigames Türkiye'nin korsan oranı %97 diyor ve 200.000 kişinin oynadığını varsayıyor. Demekki bu seneden önce 6.000 kişi civarı kişi oyunu alıyordu. Bu kampanya ile 10.000'e gelebilir bence.
    Evet güzel bir yaklaşım. Olabilir.

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

google cevirisi komik olmus

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Aha I write here
    Google ya
    Güzel çevirmiş
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by MAGARA_MAN View Post
    Bence burada insanlar yanlış yönlendiriliyor. Hiçbir pazarlama anlayışında müşteri önüne satıcı tarafından şartlar konulmaz. Burada ise Sigames in yaptığı, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girilmesini istemeyen Avruplalıların yaptığı gibi sürekli şartlar önkoşullar sunmaları. Bu çok yanlış ve sindirme pozisyonu. Bunu kabullenmek bile imkansız benim açımdan ki tavrımı FM oynamama olarak koydum zaten. Sonuçta bu oyunlar Norveççe Fince çıkıyor orada ne kadar insan yaşıyorki ve o insanların % kaçı oynuyor bu oyunları. Yani biraz düşününce ne kadar mantıksız olduğunu anlayacaksınız. Aslında bunu Sigames de anlayacak en sonunda. CM nin "TÜRKÇE DEVRİMİ"nden sonra Türkiye pazarı çok önemli Knight Online isminde bir oyun var. Bizim FM için 90 liraya cimrilik eden(ediyormuş gibi görünen) Türk halkımızın binlercesi ayda 90-100 liralar ödüyorlar o oyuna. Mesele para değil 100 liraya da alınır FM . Mesele adamların bize saygısızca davranmaları bu önkoşulları kabul etmek değil muhattap bile almak insana " one minute " dedirtmeli diye düşünoyurum. Turksportal'dan da en iyi yaptığı şeyi bırakmamasını rica ediyorum. Şimdiye kadar yaptığınız tüm çeviriler için teşekkürler.

Durum biraz farkli degil mi?

Turkiye'de oyunun kullanilmamasi sorun degil, oyunun satin alinmamasi sorun. Yani Turkce ciksa satislar yukselecek mi acaba? Bunun kaniti var mi? Diger oyunlari ornek olarak vermek dogru degil cunku FM'e karsi bakis acisi ile diger oyunlara bakis acisi ayni olmayacaktir.

Kullanim rakamlari gosteriyor ki FM en cok oynanan ulkelerden birisi Turkiye. Hatta oyunda dili olmamasina ragmen en cok kullanilan ulke Turkiye.

Yillardir hic bir karsilik beklenmeden Turkce yamasi cikartildi. Insanlar korsan indirip, ve de bu yamayi kullanarak oyunu oynadi. Zevk aldi. Hadi Turkce karsilik beklemeden yapildi. Bu oyun da karsilik beklemeden mi uretildi hep ki oyun cok buyuk bir kitle tarafindan korsan oynandi?

Evet normal bir pazarlama anlayisinda her sey once musteriden beklenmez. Ancak sorun musterilerle degil. Musteri olmayanlarla.

Ortaya konulan bir emek var. Bu emegin sonucunda Football Manager oyunu ortaya cikiyor. Ancak maalesef bedavaya oynamak varken, cok az kisi "bu oyuna cok emek verildi, parasini odeyip oyunu oynayayim" diyor.

Bu gozlemlenen durumdan bence iki sonuc cikartilabilir:
    1. Turkler Football Manager'i pek sevmiyor, sadece bulunsun diye bir kac gun oynuyor ve siliyor. Bu nedenle de cok kisi oynamis olmasina ragmen, az kisi satin aliyor.
    2. Turkler bedavaya indirmek varken, satin almayi tercih etmiyor.

Eger 1. sik dogru ise, zaten Turkce'nin oyuna eklenmesi stratejik bir hatadir cunku Turkce'nin eklenmesi oyunun satislarini cogaltmayacaktir. Oyunu uzun sureli oynamayan cogunluk yine indirip kisa bir sure oynayacak ve oyuna para odemek istemeyecektir. Turkce'nin oyunda olmamasi bu tutumu aciklamaz cunku yillardir Turkce yama zaten cikartiliyor. Insanlar pekala Turkce ciktiginda oyunu satin alabilir ve zevk alabilir(di).

Eger 2. sik dogru ise, sorulmasi gereken Turkce'nin cikmasinin ne kadar kisiyi oyunu korsan kullanmaktan satin almaya cekecegidir. Yapilan kampanya ve SI tarafindan verilen soz zaten bunu olcmek dogrultusundadir.

Takdir edersiniz ki bu sirket Turkce'yi ekleyip, korsan kullanimin daha da yayginlasmasini istemez. Yani Turkce'nin eklenip, satislarin ayni yerde kalmasi ve kullanimin fazlalasmasi. Ancak maalesef bu da bir ihtimal. Ozellikle 2. sik dogru ise ve Turkce cikmasi oyunun satisini etkilemiyorsa. Yillardir karsiliksiz olarak cikartlan Turkce yama bu konuda bize tekrar biraz fikir veriyor. Yama cikmasina ragmen oyunun satisi Turkce eklemek icin bizden beklenilenin cok altinda seyir etmeye devam etti yillardir.

Bu pencereden bakarsak satislarin sadece Turkce eklendigi icin yukselecegi konusunda elimizdeki tek isaret imza kampanyasinda atilan imzalar. Simdiye kadar da bu atilan imzalarin onemi bir kisiminin satisa donusmemis olmasi bir gercek.

Siz (genele yaziyorum) diyorsunuz Turkce cikmadan oyun almam, SI diyor Turkce ekleme maliyetlerini karsilayacak kadar oyun satilmazsa Turkce eklemem. Yani once tavuk mu vardi, yoksa yumurta mi sorusunun cevabi gibi bir zitlasma bu. Her iki gorus de kendisine gore hakli.

Turkce'nin eklenmesini hangi taraf daha cok istiyorsa onun hamle yapmasi gerekli bence. SI Turkce ekleyerek gelirinin yukselecegini dusunse, emin olun boyle bir kampanyaya gerek kalmadan Turkce cikartilirdi. Turkce cikartarak gelirinin yukselecegini dusunen bir sirket neden boyle bir hamle yapmasin ki? Rasyonel olan da budur pekala. Zaten sirket de rasyonel davranmak zorundadir cunku sorumlulugu hissedarlarinadir.

Bireyler ise duygusal davranabilir. Turkiye'de FM oynayanlar da satislar yukselse bile Turkce'nin cikacagina guvenmiyor olabilir. Bu dusunceye sahip olmak da hakkidir. Ancak Miles'in bana ozelden ve sonrasinda Turkiye'ye gelip soylediklerinini bir soz, hatta daha ilerisi bir sozlu kontrat olarak kabul edilebilir. Eger 10 bin satisin gerceklesmesine ragmen Turkce cikmazsa, zaten Turk insaninin SI'a vurabilecegi en buyuk darbe korsan kullanmaya devam etmektir (su anda yaptigina devam etmektir) veya CM kullanmaya baslamaktir.

Not: Norvec'de ve Finlandiya'da oyunun satisi bizden istenilen 10 bin satis rakaminin bir kac kat fazlasi. Takdir edersiniz ki SI'in sorumlulugu oyunu satin alan kisilere, satin almayanlara degil.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    2011'e gireceğiz, sonucu daha bekleyecek miyiz ya. Açıklama istiyoruz! Bari çıkartmıyoruz diyin de siz de rahatlayın biz de rahatlayalım. Bence Turksportal % 100 Türkçe yamayı yapsaydı bugüne kadar, kesin bir engelleme koyarlardı, dili değiştirmesinler diye. Aha buraya yazıyorum, şartlar gerçekleşsin, aynen olur dediklerim. SI için taa zamanında atalarımız demiş ki "amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek"... Durun bu paragrafın google çevirisini de koyayım, belki SI'dan biri girer de okur bu çeviriyi, böylece anlamakta zorlanmanın ne demek olduğunu kavrarlar.
    Son aldigim bilgiye gore satislarda artis var ancak 10 bin rakamina yaklasmis durumda bile degiliz.

Ozellikle Zavvi'den veya diger yerlerden kutulu olarak oyunu satin almis olanlarin oyunu kesinlikle Steam uzerinden kayit kapmasi gerekli satis toplaminda sayilmalari icin.

Eger bir Turkce yamasi cikarsa bu Steam uzerinden yayinlanacagi icin zaten sadece Steam uzerinden kayitli olan kisiler indirebilecekmis.

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

Ya bırakaLım bu Norverç ve FinLandiya yı feLan. Ben İstanbuL da ki topLantıya geLseydim sadece şunu söyLicektim Mr.MiLes a..

Bunu daha önce de vurguLadım, ve kendi yüzLerine de vurmak isterdim.

Norveç ve FinLandiya da ki en düşük asgari maaşın ne kadar oLduğunu biLen varmı aranızda ? Bizden kat ve kat daha fazLa. Peki bir Norveç emekLisi iLe bir Türkiye emekLisinin maaşı arasında ki farkı biLen varmı ? Kat ve kat fazLa. Peki bizim bir Türk çocuğu Dedesine ya da Babasına ben FM diye bir oyun istiyorum ve fiyatı bu kadar dediğinde zaten aLdığı 3-5 kuruş iLe geçinmeye çaLışan Baba iLe Dede nin tepkisi Norveç ve FinLandiya da ki Dede ve Baba gibi bir oLabiLirmi. Benim Dedem ya da Babam Norveç Li oLsaydı ben hayatım boyunca bütün oyunLarı orjinaL oynardım.

Artık bu kavramLarı, bu karşıLaştırmaLarı bırakaLım. Türkiye farkLı bir üLke ve Cumhuriyet. Burada işLer Avrupa da ki gibi yürümez. Burada başarıLı oLmak gibi bir hedefin varsa o zaman burada başarıLı oLmuş firmaLarın stratejiLerini araştırıp, onLarın yoLunu izLeyerek başarıLı oLursun. IsrarLa herkesin vurguLamak istediği ve kimsenin anLamadığı noktada bu.

O yüzden kimse bekLenti içine girmesin. Herkes oyununa baksın derim ben. Sigames in zaten bizim ÜLkede ki stratejiden haberi yok ve iLLa kendi istedikLeri şekiLde oLursa oLacağını vurguLamaLarı bu işin oLmayacağının göstergesidir.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Son aldigim bilgiye gore satislarda artis var ancak 10 bin rakamina yaklasmis durumda bile degiliz.

Ozellikle Zavvi'den veya diger yerlerden kutulu olarak oyunu satin almis olanlarin oyunu kesinlikle Steam uzerinden kayit kapmasi gerekli satis toplaminda sayilmalari icin.

Eger bir Turkce yamasi cikarsa bu Steam uzerinden yayinlanacagi icin zaten sadece Steam uzerinden kayitli olan kisiler indirebilecekmis.
    Artık o zaman kendimizi taktiklere daha çok yoğunlaştırsak iyi olur. Türkçe FM Avrupa Birliği gibi gereksiz bir mücadeleye dönüştü. Türkçe FM artık yolda değil, geldiği yoldan gidiyor.

Ben açıkçası steam'deki giriş yapma olayının sadece oyunu ilk kurduğumuzda bir defaya mahsus yapıldığını sanıyordum ama oyuna her girişte giriş yapmak gerekiyor. Oyun böyle hem geç açılıyor hem de interneti olmayan bir yerde oyun oynanmıyor. Yani paranla rezil olmak diye buna derim ben. Hayal kırıklığı... Başka yolu varsa bilen söylesin.
    .
    .
    .
    Birleştirilen Mesaj:
    Ayrıca şunu söyleyeyim, hangi ticari mağazaya girerseniz girin, sizin sorduğunuz ancak orada olmayan bir ürünü, siz satın almayacak olsanız bile getirirler. Neden? Çünkü talep var, alınmasa bile. Elbette alacaktır birileri. Para kazanmasa bile ticaret ağını, müşteri potansiyelini artırır. Bu ileriye dönük bir yatırımdır.
    Last edited by Flawless Victory : 12.Kasım.2009 at 16:03 Reason: Mesajınız Otomatik Birleştirilmiştir. (Turksportal Yönetimi)

[quote=emrah44;1587692]

Ben açıkçası steam'deki giriş yapma olayının sadece oyunu ilk kurduğumuzda bir defaya mahsus yapıldığını sanıyordum ama oyuna her girişte giriş yapmak gerekiyor. Oyun böyle hem geç açılıyor hem de interneti olmayan bir yerde oyun oynanmıyor. Yani paranla rezil olmak diye buna derim ben. Hayal kırıklığı... Başka yolu varsa bilen söylesin.

Arkadaşım steam'i offline modunda açıp oyunu oynayabiliyorsun. İlle internet olacak diye bir kaide yok.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Norveç ve Finlandiya süper örnek olmuş zaten, bizimde Dubai'den farkımız yok. Norvec 10 bin in üzerine çıkarsa , bizim en az 40 bin almamız lazım, bir sene altın saray yaptırmayın da onun yerine ne kadar oyun varsa onu alın piyasadan orjinal

Hayrettin abinizin dediği gibi siz böyle oynamaya devam edin. Yama falan yine bir türlü çaba ile çıkar burdan olsun, A forumundan ya da B forumundan olsun.

Evet gerçekten bir sürü firma var bu piyasanın durumunu bilip de ona göre tavır gösteren bir sürü yabancı firma,zaten bende işimin gereği yabancı firmalarla çalışıyorum,Türk firmaları ile kontağım yok. Ama böyle bir firma böyle bir tavır ilk kez gördüm.İnsan önce pazarlama yapacağı yerin ekonomisini önce bir araştırır.

Umarım adamı çok iyi ağırlamamışlardır, ne o der burda herkesde para var bırakın 10 bini biz 50 bin bekliyoruz demesinde

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Arkadaşım steam'i offline modunda açıp oyunu oynayabiliyorsun. İlle internet olacak diye bir kaide yok. [/QUOTE]

Offline moda aldım ama oyunu açmaya çalıştığımda internet bağlantısı yok gibisinden bir şey diyor.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Luffy View Post
    Ya bırakaLım bu Norverç ve FinLandiya yı feLan. Ben İstanbuL da ki topLantıya geLseydim sadece şunu söyLicektim Mr.MiLes a..

Bunu daha önce de vurguLadım, ve kendi yüzLerine de vurmak isterdim.

Norveç ve FinLandiya da ki en düşük asgari maaşın ne kadar oLduğunu biLen varmı aranızda ? Bizden kat ve kat daha fazLa. Peki bir Norveç emekLisi iLe bir Türkiye emekLisinin maaşı arasında ki farkı biLen varmı ? Kat ve kat fazLa. Peki bizim bir Türk çocuğu Dedesine ya da Babasına ben FM diye bir oyun istiyorum ve fiyatı bu kadar dediğinde zaten aLdığı 3-5 kuruş iLe geçinmeye çaLışan Baba iLe Dede nin tepkisi Norveç ve FinLandiya da ki Dede ve Baba gibi bir oLabiLirmi. Benim Dedem ya da Babam Norveç Li oLsaydı ben hayatım boyunca bütün oyunLarı orjinaL oynardım.

Artık bu kavramLarı, bu karşıLaştırmaLarı bırakaLım. Türkiye farkLı bir üLke ve Cumhuriyet. Burada işLer Avrupa da ki gibi yürümez. Burada başarıLı oLmak gibi bir hedefin varsa o zaman burada başarıLı oLmuş firmaLarın stratejiLerini araştırıp, onLarın yoLunu izLeyerek başarıLı oLursun. IsrarLa herkesin vurguLamak istediği ve kimsenin anLamadığı noktada bu.

O yüzden kimse bekLenti içine girmesin. Herkes oyununa baksın derim ben. Sigames in zaten bizim ÜLkede ki stratejiden haberi yok ve iLLa kendi istedikLeri şekiLde oLursa oLacağını vurguLamaLarı bu işin oLmayacağının göstergesidir.
    Peki sunu sorayim o zaman.

Norvec'in nufusu yaklasik 5 milyon kisi.

Turkiye'de en cok gelir kazanan 5 milyon kisinin geliri (yani nufusun en cok gelir kazanan %7'si) ile Norvec'in 5 milyonluk nufusunun gelirini karsilastiralim.

Hangi ulkede ortalama gelir daha fazla olur?

Ancak bu karsilastirmayi yaptiktan sonra Norvec'deki satislar ile Turkiye'deki satislar arasinda bir sonuca varabiliriz.

Mesela Turkiye'de kazanilan toplam gelirin %44'u 2005'de nufusun 14 milyonu tarafindan kazanilmis (daha yeni veriye ulasamadim).

Cok kabaca bir hesap yaparsak:

Norvec'in GSMH'si (Satinalma Gucu Paritesine Gore) 227,275 milyon dolar.
    Turkiye'nin GSMH'si (Satinama Gucu Paritesine Gore) 1,028,897 milyon dolar.

Bunun en cok gelir kazanan 14 milyona payi (1,028,897x0.44): 452,714 milyon dolar. Varsayalim ki bu 14 milyonun gelir dagilimi esit (esit olmadigini biliyoruz tabii ki).

452,714 * 5/14 = 161,684 milyon dolar.

Muazzam fark degil mi?

En tepedeki 14 milyon kisinin kisi basina GSMH'si (Satinalma Gucu Paritesine Gore) yaklasik 32,336 dolar olur. Yani Turkiye'yi Italya ve Ispanya'nin uzerine cikartir. Finlandiya ile kafa kafaya getirir.

Elimizde daha iyi bir gelir dagilimi tablosu olsa ve Turkiye'de en cok kazanan %5'i bulabilsek belki de ortaya cok daha da farkli bir tablo cikacak.

Daha once de yazmistim. Baskalari da yazmisti. Asgari gelir seviyesindeki kimseden 90TL (veya 60 TL) bayilip oynamasini bekleyen yok. Ancak her ne kadar ortalamalara gore pek zengin bir ulke olmasak da, pekala satin alim gucu olan 10 bin kisi bulunur bizim ulkemizde. Ancak ne kadar FM oynarlar, oyunun Turkce olmasi ile ne kadar ilgilenirler isin o kismi muamma.

Ayrica Miles ile konusmak icin yuz yuze gelmeye gerek yok. Istersen e-posta yollayabilirsin veya SI forumlarinda ozel mesaj atabilirsin.

cLubTaXiM Misafir

Arkadaşlar peki benim merak ettiğim bir konu daha var, Türkçe FM 2010 dil dosyaları hazırda mı tutuluyor Sİ Games tarafından? Yani satışlar 10.000 olur olmaz downloada açılcak mı? Şimdiye kadar hiç bu tarzda bir açıklama görmediğimden soruyorum, bu konuda bilgisi olan var mı?

Nesil
    2006

Ömer abi, Türk halkına rakam söylemek yanlış olur, siyasetçilerimizde bunu yapar hükemetin yaptığı yanlış yönetimleri hep rakamlar ile ispatlarlar ama; halk hiçbir zaman anlamaz. Halk cebine giren paraya bakar. Emekli birisi aldığı ortalama 1500 TL ile pazara gittiğinde cebine hiçbirşey kalmıyor. Bu gün ev için alışverişe çıktım.

İki paket tavuk ızgara(ort. 1 kg)
    Bir zeytinyağı. (1 lt)
    Nescafe Gold
    Makarna
    3 farklı çeşit peynir
    Bir kaç ufak ıvır zıvır aldım ve yaklaşık 65 TL ödedim.

Düşünüldüğünde Türk halkı satın alma gücünü gıdaya harcıyor. Bu nedenle lükse pek bir vakit kalmıyor. Eğer benim sadece bir 90 TL olsa bu para ile gider bir haftalık erzak alırım.

Dün oyunu Megavizyon adlı bir mağazadan aldım. Oyunlara bakan bir müşteri bile yok, müşteriyi geçtim çalışan yok. Rafa koymuşlar öyle duruyor. Rafda Fifa 2009 NBA 2009 oyunları ön rafda dururken FM 2010 en arka rafda duruyordu. O kadar ilgisiz ki oyunun önünde Hitman'in oyunu vardı.

herkesin alım gücü değişkenlik gösterir bu gerçek ama sorun şu alım gücü olduğu halde oyunu para vermeyi " enayilik " olarak görmek gibi bir mantığımız var genel olarak. Sorun bu mantığın değişmesinde bence.

Maddi durumu çok üst düzeyde birisi değilim. Yaklaşık 5 yıldır kesintisiz WoW oynarım, arada denediğim başka online oyunlarda oldu (tabi ücretli oyunlar bunlar), ayrıca pek tarzım olmadığı halde sadece sırf orjinal Türkçe diye crysis aldım ve yine sevdiğim bir tür olduğu için fakat oyunu çok beğenmediğim halde yine Türkçe diye ücretiyle CM aldım.

Şimdi ben gücüm yettiğince bu gelişime destek olmaya çalışan bir oyuncuyum. Fakat SI'nin yaklaşımına bakarsam durum bana çok samimi gelmiyor. Çünkü benden İngilizcesi çok iyi olmayan birisi olarak ortalamanın üstünde bir İngilizce gerektiren bir oyunu orjinal alıp oynamamı istiyorlar. Orjinal aldım diyelim oynayamayacağım çünkü oyunu anlayamayacağım. Bu durumda neden para ödeyeyim? Orjinal Türkçe'nin yayılmasını isteyen bir oyuncu olarak nasıl destek olayım? Türkçe desteği olsa bu oyunu oynamayı seviyorum hiç düşünmeden alacağım ama şuan ki şartlarda asla.. çünkü oynayamayacağım bir oyun alarak paramı çöpe atacak kadarda varlıklı değilim.

Ben müşteriyim (gerçek alıcı müşteriyim) ama alacağım ürün yok. Şimdi hangimizin adım atması gerekiyor?

Umarım firmayla iletişim kuran arkadaşlarımız bu düşüncelerimi karşı taraftaki partnerlerine anlatırlar. Eminimki benim gibi düşünen çok oyuncu vardır...
    Last edited by iesquire : 16.Kasım.2009 at 02:24

iesquire olayı kısaca özetlemişsin ve kesinlikle haklısın.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Şimdi herkes baktığı taraftan haklı, adamların oyunu zaten %97 oranında korsan oynanıyor ülkemizde. Onlar bu %97'nin %95 olması durumunda Türkçe'yi orjinal olarak çıkaracağız diyorlar.

Hani hedefleri, oyunu oynayanların sadece %5'inin orjinal alması. Ben sanmıyorum maddi gücü bu oyunu almaya yetmeyecek, ingilizcesi yeterli olmayacak %'lik bir kısım olsun.

Maddi gücü yetmeyen bir şekilde oyunu edinip, bir şekilde Türkçe yama kurarak zaten oynuyor. Orjinal olarak Türkçe yama çıkarsa yine durumu müsait olamayanlar, aynı yollardan oyunu edinip oynayacaklar. Hatta bu oyun Türkçe diye, şu anda oynayanlardan daha fazla korsan oynayanlar olacaktır eminim.

Böyle bir durumda, oyunu Türkçe çıkartarak, korsan oynayanların sayısını daha fazla arrtırmayı mi isterler? Tabi ki hayır, bu nedenle de, en azından siz baştan oyunu alın, ben masrafımı çıkarayım, sonra isterse 500 bin kişi korsan oynasın düşüncesindeler herhalde.

Tabi burada, çok varlıklı olmayan ama oyunu bir şekilde orjinal alan fakat buna karşı korsan alanlarla aynı muamaleyi görmek, bizi rahatsız ediyor. Türkçe sadece Steam üzerinden oyuna yüklense bile, Türkçe dil dosyası bir şekilde paylaşıma sunulur ve herkes kullanmaya başlar.

Oyun belki daha fazla kişi tarafından oynanmaya başlar ama orjinal alanların oranının yine %5'e ulaşacağını sanmıyorum.

Bu durumda onlar, oyunu oynayan sayısı artar ama korsan oyun kullanan oranı da artacağından, harcadıkları emeğin karşılıksız kullanılmasından duydukları rahatsızlık nedeniyle, oyun daha az kişi tarafından oynanasın ama korsan kullanım oranı düşsün diye düşünüyorlar.

Biz oyunu bu fiyatlara orjinal alıp, müşteri olarak daha çok memnuniyet beklerken ve bu konuda haklıyken, onlar da kendilerince haklı. Bu sistem değişir mi, sanmıyorum. Ta ki, oyunu orjinal oynayanların sayısı %3'ten %5'e çıkana kadar. Yoksa adamların hiç umrunda olmayacak, biz oyunu orjinal alanlar da, enayi bunlar diye düşünüleceğiz, korsan kullananlar tarafından ve böyle sürüp gidecek.
    "YÜCE ATATÜRK"

Quote Originally Posted by iesquire View Post
    herkesin alım gücü değişkenlik gösterir bu gerçek ama sorun şu alım gücü olduğu halde oyunu para vermeyi " enayilik " olarak görmek gibi bir mantığımız var genel olarak. Sorun bu mantığın değişmesinde bence.

Maddi durumu çok üst düzeyde birisi değilim. Yaklaşık 5 yıldır kesintisiz WoW oynarım, arada denediğim başka online oyunlarda oldu (tabi ücretli oyunlar bunlar), ayrıca pek tarzım olmadığı halde sadece sırf orjinal Türkçe diye crysis aldım ve yine sevdiğim bir tür olduğu için fakat oyunu çok beğenmediğim halde yine Türkçe diye ücretiyle CM aldım.

Şimdi ben gücüm yettiğince bu gelişime destek olmaya çalışan bir oyuncuyum. Fakat SI'nin yaklaşımına bakarsam durum bana çok samimi gelmiyor. Çünkü benden İngilizcesi çok iyi olmayan birisi olarak ortalamanın üstünde bir İngilizce gerektiren bir oyunu orjinal alıp oynamamı istiyorlar. Orjinal aldım diyelim oynayamayacağım çünkü oyunu anlayamayacağım. Bu durumda neden para ödeyeyim? Orjinal Türkçe'nin yayılmasını isteyen bir oyuncu olarak nasıl destek olayım? Türkçe desteği olsa bu oyunu oynamayı seviyorum hiç düşünmeden alacağım ama şuan ki şartlarda asla.. çünkü oynayamayacağım bir oyun alarak paramı çöpe atacak kadarda varlıklı değilim.

Ben müşteriyim (gerçek alıcı müşteriyim) ama alacağım ürün yok. Şimdi hangimizin adım atması gerekiyor?

Umarım firmayla iletişim kuran arkadaşlarımız bu düşüncelerimi karşı taraftaki partnerlerine anlatırlar. Eminimki benim gibi düşünen çok oyuncu vardır...

Bahsettiğim şeyler işte strateji yanlış, şunları şunları yapın ki bunları bunları yapalım diye bir satış mantığı olamaz,
    Ayrıca Norveç ve Finlandiya Nüfus olarak değil kişi başına düşen ortalama gelir olarak kıyaslanmalı Türkiye ile . Benim bu ülkeleri örnek vererek vurgulamak istediğim ; Onların bu oyunu satın alma potansiyelinin Türklerin bu oyunu satın alma potansiyeline oranla düşük olduğudur. Ayrıca İskandinavların bir çoğu zaten ingilizce biliyorlar. Bu da ayrı bir konu. Farkettiniz mi bilmiyorum ama CM belli bir yol katetti. " İstediğin kadar öde " gibi bir kampanya, Türkçe dil seçeneği gibi şeyler insanları çekti bence şu anda Türkiye'de satılan CM ile FM hemen hemen eşit ve yakın zamanda CM geçecektir. Yani en azından gelecek sene. Zamanla hepimiz şahit olacağız. CM'nin korsanı elden ele dolaştığı halde sadece ve sadece "Türkçe olduğu için" gidip bir ben bir kardeşim orjinal aldık 25 TL ye. Desteklemek lazım dedik.( Şu da var Oyun çok aşırı mükemmel de değil )

Yine söylüyorum bence mesele para değil, 100 lira olduğunu var sayın 1 yıl için sadece bir kez ödüyorsunuz. Wow Knight Online Metin 2 bilmem ne gibi oyunlar için onbinlerce Türk ayda o kadar paraları veriyor. Bunu da bir araştırın derim. 100 lira 4 arkadaşın veya 5 arkadaşın "voltranı" ile de birleştirilebilir. Bence mesele para değil. Bence mesele oyunun tam anlamı ile Türkçe yayınlanması ile ilgili. Hadi Türkçe yayınlanmasını da geçtik. Sırf böyle saçma sapan açıklamalar yapılması Sigames tarafından insanı daha da kızdırıyor. Bu yıl biz boykot koyduk yani şahsımız adına 2 kardeş. Sizin de desteklerinize elbette saygı duyuyoruz. ama bazen piyasalarda zıt politikalar işe yarar diye düşünmeden de kendimizi alamıyoruz.
    Sevgiler

N zaman çikacak Türkçe ? kesin olarak çikacak mi steamden yükleyenler Türkçe oynıyacak dıyorsunuz galibada CD den oynıyan ne olcak ?

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
    Şimdi herkes baktığı taraftan haklı, adamların oyunu zaten %97 oranında korsan oynanıyor ülkemizde. Onlar bu %97'nin %95 olması durumunda Türkçe'yi orjinal olarak çıkaracağız diyorlar.

Hani hedefleri, oyunu oynayanların sadece %5'inin orjinal alması. Ben sanmıyorum maddi gücü bu oyunu almaya yetmeyecek, ingilizcesi yeterli olmayacak %'lik bir kısım olsun.

Maddi gücü yetmeyen bir şekilde oyunu edinip, bir şekilde Türkçe yama kurarak zaten oynuyor. Orjinal olarak Türkçe yama çıkarsa yine durumu müsait olamayanlar, aynı yollardan oyunu edinip oynayacaklar. Hatta bu oyun Türkçe diye, şu anda oynayanlardan daha fazla korsan oynayanlar olacaktır eminim.

Böyle bir durumda, oyunu Türkçe çıkartarak, korsan oynayanların sayısını daha fazla arrtırmayı mi isterler? Tabi ki hayır, bu nedenle de, en azından siz baştan oyunu alın, ben masrafımı çıkarayım, sonra isterse 500 bin kişi korsan oynasın düşüncesindeler herhalde.

Tabi burada, çok varlıklı olmayan ama oyunu bir şekilde orjinal alan fakat buna karşı korsan alanlarla aynı muamaleyi görmek, bizi rahatsız ediyor. Türkçe sadece Steam üzerinden oyuna yüklense bile, Türkçe dil dosyası bir şekilde paylaşıma sunulur ve herkes kullanmaya başlar.

Oyun belki daha fazla kişi tarafından oynanmaya başlar ama orjinal alanların oranının yine %5'e ulaşacağını sanmıyorum.

Bu durumda onlar, oyunu oynayan sayısı artar ama korsan oyun kullanan oranı da artacağından, harcadıkları emeğin karşılıksız kullanılmasından duydukları rahatsızlık nedeniyle, oyun daha az kişi tarafından oynanasın ama korsan kullanım oranı düşsün diye düşünüyorlar.

Biz oyunu bu fiyatlara orjinal alıp, müşteri olarak daha çok memnuniyet beklerken ve bu konuda haklıyken, onlar da kendilerince haklı. Bu sistem değişir mi, sanmıyorum. Ta ki, oyunu orjinal oynayanların sayısı %3'ten %5'e çıkana kadar. Yoksa adamların hiç umrunda olmayacak, biz oyunu orjinal alanlar da, enayi bunlar diye düşünüleceğiz, korsan kullananlar tarafından ve böyle sürüp gidecek.
    Hayır adamlar bunları düşünebiliyorlar da neden türkçe olunca sadece korsan değil orjinal alan sayısının da çok olacağını düşünemiyorlar. Ayrıca bence oyun zaten futbola biraz ilgisi olan ve oyunlara meraklı herkese ingilizce bilsin bilmesin ulaşıyor. Benim hiç ingilizce bilmeyen arkadaşlarım sağdan soldan soruyorlar, elinde sözlükle bir şekilde kendilerince oyunu oynuyorlar. Yani korsan sayısı bundan daha fazla olamaz gibime geliyor. Ama oyun Türkçe çıkarsa orjinal alan sayısı kesinlikle çok daha fazla olacaktır. 1 sene çıkartıp deneseler çok mu zor. Ya da milyonlarca euro kazanan şirket için çok mu büyük risk türkçe çıkartmak? Buradaki potansiyelin farkındalarsa oyunu türkçe çıkarmak yapacakları en doğru iş olacaktır. Çok büyük hata yapıyor Sigames..

ben oyunu ön siprariş ile aldım steam'den. türkçe çıkınca oynarım diye çünkü oyunun ingilizcesinden zerre anlamıyorum. herşeye comfirm veya accept demek de işime gelmiyor. ancak gördüğüm kadarıyla oyunun türkçesinin çıkması neredeyse imkansız. olan sanırım benim 60 tl'me oldu. turksportal da bu sene içeriğe ağırlık vereceğini söyleyince hepten ümidi kestim. halen fm 2009 oynuyorum.

inşallah yakın zamanda çıkar ya da ne bileyim oyunu isteyen biri olursa ona satacağım herhalde.

sigames bana karşı 1-0 önde şu anda.

ve buradaki yetkililere onlara sormaları adına soruyorum: benim gibi oyunun ingilizcesinden anlamayan ve orijinal oyun alanların günahı nedir?

Arkadaşlar Unutmayın Ilk Uluslararası Turkce Oyunu Aral'ın Destegi Oldugu Için Cıktı Benim Aklıma Ilk Once Bu Geldi. Gelelim Oyuna Turksportal Ekibine Teşekkur Ediyorum Her şekilde Oyunu Daha Zevkli Oynamak Için Ellerinden Geleni Yapıyolar Tabi Bu Arada ( Oyunun Pazar Payınıda Artırıyolar ) Oyunu Satın Alınca Nasıl Olsa Ek Paketleri Guvenli Bi şekilde Burdan Indiriyoruz..

Sayfa 44 / 57 İlkİlk ... 34424344454654 ... SonSon

Mesaj Yetkileri