Originally Posted by
Sekopej
Şimdi herkes baktığı taraftan haklı, adamların oyunu zaten %97 oranında korsan oynanıyor ülkemizde. Onlar bu %97'nin %95 olması durumunda Türkçe'yi orjinal olarak çıkaracağız diyorlar.
Hani hedefleri, oyunu oynayanların sadece %5'inin orjinal alması. Ben sanmıyorum maddi gücü bu oyunu almaya yetmeyecek, ingilizcesi yeterli olmayacak %'lik bir kısım olsun.
Maddi gücü yetmeyen bir şekilde oyunu edinip, bir şekilde Türkçe yama kurarak zaten oynuyor. Orjinal olarak Türkçe yama çıkarsa yine durumu müsait olamayanlar, aynı yollardan oyunu edinip oynayacaklar. Hatta bu oyun Türkçe diye, şu anda oynayanlardan daha fazla korsan oynayanlar olacaktır eminim.
Böyle bir durumda, oyunu Türkçe çıkartarak, korsan oynayanların sayısını daha fazla arrtırmayı mi isterler? Tabi ki hayır, bu nedenle de, en azından siz baştan oyunu alın, ben masrafımı çıkarayım, sonra isterse 500 bin kişi korsan oynasın düşüncesindeler herhalde.
Tabi burada, çok varlıklı olmayan ama oyunu bir şekilde orjinal alan fakat buna karşı korsan alanlarla aynı muamaleyi görmek, bizi rahatsız ediyor. Türkçe sadece Steam üzerinden oyuna yüklense bile, Türkçe dil dosyası bir şekilde paylaşıma sunulur ve herkes kullanmaya başlar.
Oyun belki daha fazla kişi tarafından oynanmaya başlar ama orjinal alanların oranının yine %5'e ulaşacağını sanmıyorum.
Bu durumda onlar, oyunu oynayan sayısı artar ama korsan oyun kullanan oranı da artacağından, harcadıkları emeğin karşılıksız kullanılmasından duydukları rahatsızlık nedeniyle, oyun daha az kişi tarafından oynanasın ama korsan kullanım oranı düşsün diye düşünüyorlar.
Biz oyunu bu fiyatlara orjinal alıp, müşteri olarak daha çok memnuniyet beklerken ve bu konuda haklıyken, onlar da kendilerince haklı. Bu sistem değişir mi, sanmıyorum. Ta ki, oyunu orjinal oynayanların sayısı %3'ten %5'e çıkana kadar. Yoksa adamların hiç umrunda olmayacak, biz oyunu orjinal alanlar da, enayi bunlar diye düşünüleceğiz, korsan kullananlar tarafından ve böyle sürüp gidecek.