1 ile 30 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by metinoktay View Post
    SIGAMES ve çoğumuz da bu oyunun en çok oynanan ülekerden birinin Türkiye olduğunu biliyor.

SIGAMES diyor ki korsan oynamayın.

Biz de diyoruz ki çok pahalı yapmayın orjinal alalım.

Bu oyunun zaten korsanını çıkaran da çoğunlukla yabancılar, yabancı siteler de bunu paylaşıyor, onlar da kullanıyor.

SIGAMES şunu biliyor, çok oynanan ülke ve büyük bir pazar Türkiye...

Fiyatta indirime gitmeden, ya da bakın yılbaşı indiriminde yaptığı gibi yapmadan kolay kolay nasıl satabilirsin bu krizde bu ülkede?

Ya da Türkçe koymadan 15-20 yaş arası çocuklara, ki İngilizce bilmeyenler için özellikle, nasıl oyun oynatmayı planlıyor?...

Biz SIGAMES'ten neyi yanlış istiyoruz anlayamadım... Biraz fiyat indir diyoruz, bir de İngilizce bilmeyen arkadaşlar için ana dilinde oynamalarını istiyoruz...

Diğer ülkelerde, yani İngiltere harici ülkelerin ekonomik durumlarına göre orjinal alım daha rahat olacaktır, ya da yasalara göre...

Genelde yorum yapan arkadaşların ortak isteği bu görünüyor. Uygun fiyat ve dil seçeneği...

Aslında bu bizim eğitim seviyemizi gösteriyor, normalde bir çocuk 10-11 yaşına geldiğinde bu oyunu anlayabilecek kadar bir yabancı dile sahip olması gerekir, zaten iyi okullara giden bütün öğrenciler bu yaşa geldiğinde çok iyi İngilizce biliyorlar. Ben İngilizce biliyorum, Türkçe çıkmış çıkmamış benim için hiç önemli değil ama; Danimarka ülkesinin dili bu oyunda var ise Türkçe'ninde olmasını isterim. Aslında bizim ülkemizde eğitim seviyesi artırılırsa ve yabancı dile önem verilse bunlara hiç gerek kalmayacak. Aslında buradan çıkarmamız gereken önemli bir sonuçda bu.

Nesil
    2006
    Yer
    Denizli - Köln

Quote Originally Posted by Photograph View Post
    Danimarka ülkesinin dili bu oyunda var ise Türkçe'ninde olmasını isterim.

Bu cümlen güzelce açıkladı çoğu arkadaşımızın demek istediğini...

Haklısın eğitim...

Ben 7 yıllık Anadolu Lisesi mezunuyum, 3 dil biliyorum...

Herkesin imkanı olamıyor...

Ama Danimarka, Fransa, Hollanda... vs gibi ülkelerin dili varsa oyunda, bu da onların İngilizce bilmediğini göstermez.

Bizim olmadığına göre bizim İngilizce biliyor olmamız lazım

Şaka bir yana, o ülkelerden eksik olan yanımız sadece alım gücümüz mü?!...

Eğer SIGAMES bunu bahane ediyor ise, CM de yapabilirdi aynısını...

Dan Brown kitapları Türkçe de satılıyor, korsanı çıkmıyor mu?..

Orjinali alabilen alıyor zaten...

Mesela ben bu oyunu orjinal olarak aldığımda inanın bu Türkçe olması için uğraşılan kampanyadan ya da ortak hareketten haberim yoktu...

Oyunu aldım, kurdum, vs, amacım sadece çok sevdiğim oyuna destek vermekti...

Pişman da değilim...

Ama olmak üzereyim...

Kopya kullanımdan ya da başka şeylerden değil sebebi...

Dilimizi eklemek için şart koşulan rakamlardan...

Dan Brown'ın kitabını çevirirken telif hakkını alanlar bunları göze alıyorsa, SIGAMES kendi çevirmeye "üşeniyorsa" ya da ciddi olarak "kopya"yı sorun olarak görüyorsa, Türkçe dili paketini gene TURKSPORTAL'a bıraksın, onu da yapmayacaksa inanın hiç şikayetim olmaz ve ben de korsan kullanmayı düşünebilirim artık. Bana tam sunulmayan, eksik verilen bir ürüne ben neden tam para ödeyeyim? 2025 yılına kadar Türkçe eklenecek ümidiyle tam para verip oyun alayım, yarım zevk alayım oyundan... Bıraksın bize böyle demeyi SI...

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by metinoktay View Post
    Dan Brown kitapları Türkçe de satılıyor, korsanı çıkmıyor mu?..
    Dünyada ki hiçbir yazar, kitabın satılmasını değil okunmasını ister. Kaç kişi almış ilgilenmez, korsan almışlar umursamazlar, sadece okunsun yeter. Türkiye'de korsan kitap alımı sadece ders kitaplarında oluyor, bu tarz roman kitaplarında hep orjinal basımı tercih ediyoruz. Kaldı ki bir kitap alındığı zaman en az 15-20 el değişiyor. Kısaca 1 kitabi 20 kişi okuyor. Eğer o 20 kişi orjinal satın olarak alsaydı, zaten bu ülkenin en zengin insanları yazarlar olurdu.

Kısaca yazarlar kendi eserlerini ticari amaç için üretmiyorlar sadece; okunması ve beğenilmesi için üretiyorlar. Ama FM tutturdu orjinal diye, benim sorum şu olacak yapımcılara, oyununun oynanması mı? yoksa orjinal satılması mı?

Bende yıllardır grafik paketi çıkarıyorum, bir gün olsun para talep etmedim. Çünkü; kullanılması beni mutlu ediyor. Başkada birşey istemiyorum. Bana göre SI Games Ceo'su bir gün oturup bunu düşünmesi gerek.

Nesil
    2003

Bende yıllardır grafik paketi çıkarıyorum, bir gün olsun para talep etmedim. Çünkü; kullanılması beni mutlu ediyor. Başkada birşey istemiyorum. Bana göre SI Games Ceo'su bir gün oturup bunu düşünmesi gerek.
    Zaten isteyemezsin.

Bu paketi cikartma karsiligi para istesen, paketinin icinde olan logolarin sahipleri veya resimleri ceken kisiler senden logolari/resimleri kullandigin icin tazminat talep etme hakkina sahip olur. Zaten sen para karsiligi bunu yapabilsen, SI Games'de yapabilirdi.

Nesil
    2008
    Yer
    Aydin

konu nerden nereye gitmis bana acik ve net cevap verin lütfen.
    Türkce cikacakmi cikmayacakmi? Ayrica 10.000 kisi olayina bir online liste yapsalar ve takip edebilsek kac kisinin aktiflestirdigini yada satildigini

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by xxvolkan09xx View Post
    konu nerden nereye gitmis bana acik ve net cevap verin lütfen.
    Türkce cikacakmi cikmayacakmi? Ayrica 10.000 kisi olayina bir online liste yapsalar ve takip edebilsek kac kisinin aktiflestirdigini yada satildigini
    10 bin satis gerceklesirse cikacak.

Mevcut satis sayisinin takip edilememesi bu konuda ortaya atilan tedirginliklerden birisi oldugunu Noel tatili oncesinde SI'a tekrar belirttim. Bu konuda fikir degistirirlerse hep beraber gorebiliriz.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

SI'nın Türkçe'yi çıkartması ne bir hediye olacak ne de bir lütuf. Madem bir bedel karşılığı yapılıyor, en güzel cevap, Türkçe yama çıkarsa tek bir teşekkür yazısının bile yazılmamasıdır. Turksportal'ın yaptığı Türkçe gibi bedelsiz olmayacağı için böyle düşünüyorum.

(Kafam baya karıştı, bi Türkçe çıkacakmış gibi yazıyorum, bi çıkmayacakmış gibi. )

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Katilamam.

Bu kanun uygulanmiyorsa, bunun nedeni polisin cok daha ciddi suclarla ugrasmak zorunda olmasidir. Kanunlara inanan vatandas bu konuda polise yardimci olmazsa kim yardim olacak? En azindan benim bakis acim bu yondedir.

SI Games veya Sega, bu ulkede korsana bakis acisi senin yukarida belirttigin gibi oldugu icin zaten Turkce dilini eklemiyor. Bu nedenle Turkiye'ye yatirim yapmayi dusunmuyor.

Fiyatlari dusurup bizim piyasaya girersen korsani azaltiriz dusuncesine insanlar hakimse, CM'in ne kadar satmayi basardigi bu ulkede oyun satmak isteyen sirketler icin onemli bir veridir. Bu verinin ne gosterdigini su asamada ben bilmiyorum. Ama eminim ki SI/Sega bu konuda bilgi almayi basaracaktir ve kendilerine gore bir karar vereceklerdir.

Ama maalesef ben sahsen cok umitli degilim cunku FM icin korsan kovayalan oldugu kadar, CM icin korsan kovalayan kisiye rastladim internet'de surada burada dolanirken. Belki benim simdiye kadar gorduklerim geneli temsil etmiyordur ancak mevcut izlenimlerim bu yonde.
    CM'nin yaptığı reklam ortada. CM piyasaya girdi ama; hiçbir reklam yapmadı. FM ise çok büyük reklam ile Türkiye piyasasına girdi. Belki oyunun fiyatı daha da düşük olsa, satılan adet daha fazla olurdu.

Zaten isteyemezsin.

Bu paketi cikartma karsiligi para istesen, paketinin icinde olan logolarin sahipleri veya resimleri ceken kisiler senden logolari/resimleri kullandigin icin tazminat talep etme hakkina sahip olur. Zaten sen para karsiligi bunu yapabilsen, SI Games'de yapabilirdi.
    Ömer abi zaten yasal olarak isteyemiyeceğimi biliyorum, orada sadece örnek olarak verdim o yüzden.

Konu başlığı : Türkçe FM yolda mı?
    Giriş : Şu ana kadar bi gelişme yok, bulamadılar herhalde yolu.
    Bize düşen : Yolu tarif etmek
    Tarif : Sayın SI teşkılatı, şirketi yada herneyseniz. Bulunduğunuz yoldan dön sokağın başını ( burda ufak bi kelime oyunu var, yazamıyorum ) , alın elektrik direğini arkanıza tam karşınızda biz Türkler varız. Buradayız, bekliyoruz. Yol basit yani.
    Şimdi yapılacak iş : Elbiselerimi giyip Alsancak Sevgi yoluna gideceğim, bi kaç cd alacağım
    SI yetkilileri direği arkalarına aldıktan sonra: düşüneceğim, bakalım olmuşmu, yakışmışmı )

Nesil
    2003

CM'nin yaptığı reklam ortada. CM piyasaya girdi ama; hiçbir reklam yapmadı. FM ise çok büyük reklam ile Türkiye piyasasına girdi. Belki oyunun fiyatı daha da düşük olsa, satılan adet daha fazla olurdu.
    Onemli olan satilan adet'in fazla olmasi degil.

Masraflar cikartildiktan sonra ortada kalan gelirin fazla olmasi onemli, ki bu gelir Turkcelestirme icin kullanilabilsin.

90 TL'ye 10 bin adet satmak ile 45 TL'ye 20 bin adet satmak veya 900 bin TL'ye 1 adet satma arasinda Turkce'yi eklemek icin maliyet acisindan fark yok.
    Last edited by perpetua : 27.Aralık.2009 at 16:05

Onemli olan satilan adet'in fazla olmasi degil.

Masraflar cikartildiktan sonra ortada kalan gelirin fazla olmasi onemli, ki bu gelir Turkcelestirme icin kullanilabilsin.

90 TL'ye 10 bin adet satmak ile 45 TL'ye 20 bin adet satmak veya 900 bin TL'ye 1 adet satma arasinda Turkce'yi eklemek icin maliyet acisindan fark olsa zaten hedef 10 bin unite degil, X bin unite olurdu.
    Abi gelir daha ne kadar fazla olacak turkce cikartmak icin. Ayda 2 000TL ye 6 tane tercuman alsalar 1 ayda oyun turkce. Elemani gectim yeminli tercuman burolari var onlarin birince cevirtsinler max masraf 25 000TL-40 000 TL.

SI gibi bi firma hic potansiyeli olmayan dusuk ulkelerde bile 20 000Tl verip sansini dener. Tutarsa 100 katini kazanir tutmazsa cope gidecek para 30 000 TL falan.

Turkiye satislari adamlarin umrunda mi, turkiyeden gelecek para onemli mi vb. yorumlara da anlam veremiyorum. Adamlarin az para kazandiklari ulkeler umrunda degilse o zaman sadece en cok para kazandigi belli basli 5 ulkede cikartsinlar oyunu. Amerika kadar, turkiye de turkiyeden daha az satilan ulkeler de SI'nin umrunda. TR ye yakin dunya kadar ulke var. Satis oranlarini toplayinca dunyanin parasi ediyor.

Oyun fiyati 40$. Abd de minimum maas (burgerda, mcde temizlikci bulasikci falan) saati 7$. En fakir amerikali bile 6 saat calismayla oyunu alabilecek kadar para kazanabiliyor. Trde ise asgari ucret 495 TL. Baska ulkelerde 100 kisiden 30 u orjinal aliyorsa, trde 100 kisiden 1-3 kisinin almasi normal. Ki oyunu zaten cogunlukla gencler oynuyor. Suan univdeki genclerin %50sinden fazlasi aylik 100-200TL(ne kadar bilmiyorum) gelen burslarla, ailesinden aldigi az bucuk paralarla falan gecimini saglamaya calisiyor.

NFS falan oyunu 30-40 tl ye satinca kazaniyorda, Fm 90 tl yapinca mi kazanamiyor Turkiye'de.

ORnek vermek gerekirse siniftan 10 kisi 3 tane orjnal dvd alalim dedik(5 kullanim hakki kalkmadan once). Oyuna turkce eklenir,***** falan ugrasmayiz, korsan kullanacagimiza orj oyunumuz olur kutulu dedik. Kisi basi 27tl ye falan geliyordu, herkes de kabul etmisti.
    Ama tek kullanim ve 90TL fiyata donunce herkesden:
    -abi cok para 90 verecegime korsanini alir oynarim.
    -o paraya turkce crysis+cm2010+nfs alirim daha iyi.
    -90 TL bi oyuna verilmez.
    -zaten ingilizce cogu yaziyi falan anlayamiyorum vermem o kadar para.

vb. yorumlar geldi ve hic kimse oyunu almadi.

Oyun fiyati 40 tl olsa belkide bireysel olarak alacaktik fm 400 tl kazanacakti. Ama 90TL diye 1 oyun aldik 90 TL kazandi. Ki bu tarz diyaloglar yasayip vazgecen dunya kadar tanidigim var.

Hadi turkceyi gectim fiyati ulke ekonomisine gore belirlesinler. 90 tl yerine 45 tl yapsinlar. O zaman 20 000 i rahatlikla gecer.

Nesil
    2006
    Yer
    Denizli - Köln

Dünyada ki hiçbir yazar, kitabın satılmasını değil okunmasını ister.
    Yapma canım şimdi, hiç mi iyi satılsın diyen yazar yok?...

Ya da iyi satması için uğraşan yazar?

Hepsi mi harkia derecede toplumcu yazar...

Neyse polemik olmasın, konu SI ve Türkçe...

Mesaj Yetkileri