1 ile 30 arası toplam 1701 sonuç

Konu: FM 2010 Türkçe Yolda mı?

Hybrid View

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Belki şuanda 14000 oldu ... Adamlar açıklamıyor , oh valla ,

10.000 i geçse bile , rakamları açıkalmadıkları için , 10.000 geçmedi çıkartmıyoruz diyebilecekler.

E güzel reklam oldu ama heryerde bu sayede. Gerçekten ticareti çok iyi biliyor adamlar.

2. Default

Quote Originally Posted by Ahmet Goktas View Post

10.000 i geçse bile , rakamları açıkalmadıkları için , 10.000 geçmedi çıkartmıyoruz diyebilecekler.

E güzel reklam oldu ama heryerde bu sayede. Gerçekten ticareti çok iyi biliyor adamlar.
    Katılmamak elde değil

Nesil
    2006
    Yer
    Denizli - Köln

Belki de 10bin rakamına ulaşıldığı görünürse orjinal alımın 10bini geçmeyeceğinden, sabit kalınacağından çekinmekte de olabilirler.

Aslında şu ana kadarki rakamı görmeden yaptığımız yorumlar, doğmamış çocuğa don biçmek misali...

Nesil
    2003

Bir de soyle bakalim olaya.

Bir cok kisi Turkce cikarsa satislarin cogalacagini dusunuyor/varsayiyor.

Turkce cikmazsa da satislarin cok dusecegini ve orjinal satin alma egilimi olanlarin bile korsan kullanacagini dusunuyor ve bunu tatbik etmeye hazir.

Varsayalim ki SI da bunu biliyor.

Bu durumda daha once dedikleri gibi 10 bininci unite satilir satilmaz Turkce'nin cikacagini aciklamazlar mi? Yani musteri sayilarinin azalacagini bile bile boyle bir "kazik" atarlar mi? Kendi kendini ayagindan vurmak denilebilir bu tutuma. Kim bile bile kendi kendini ayagindan vurmak ister?

Sahsi gorusum o ki eger 14 bin unite satilmis olsa, bugun Miles cevirinin en kisa zamanda bitmesi icin Vieri'nin pesinden kosuyor olurdu.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Bir de soyle bakalim olaya.

Bir cok kisi Turkce cikarsa satislarin cogalacagini dusunuyor/varsayiyor.

Turkce cikmazsa da satislarin cok dusecegini ve orjinal satin alma egilimi olanlarin bile korsan kullanacagini dusunuyor ve bunu tatbik etmeye hazir.

Varsayalim ki SI da bunu biliyor.

Bu durumda daha once dedikleri gibi 10 bininci unite satilir satilmaz Turkce'nin cikacagini aciklamazlar mi? Yani musteri sayilarinin azalacagini bile bile boyle bir "kazik" atarlar mi? Kendi kendini ayagindan vurmak denilebilir bu tutuma. Kim bile bile kendi kendini ayagindan vurmak ister?

Sahsi gorusum o ki eger 14 bin unite satilmis olsa, bugun Miles cevirinin en kisa zamanda bitmesi icin Vieri'nin pesinden kosuyor olurdu.
    Bence düşünceniz yanlıştır.. Çünkü SI şuan hiç satmadığından daha fazla sattığını tahmin edebiliriz. Adamlar şart koştu 10 bin alacaksınız diye ve biz de dişimizden tırnağımızdan artırıp oyunu almaya çalışıyoruz. Her türlü geçmiş seneleri aşmışızdır şuanda bile. Ayrıca oyun 10 bin satsa bile ve SI da Türkçe yamayı çıkartmazlarsa bahaneleri de hazır : " Biz eğer 10 bin orijinal oyun satarsa Türkçe yama çıkaracağız demiştik. ". Ama biz satış rakamlarını göremiyoruz ve tüm ipler SI'ın elinde. SI'ı aklamaya hiç gerek yok aklanacak bir tarafları yok. Yaptıkları kendi alıcılarına ayıptır bana göre.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by kaanali View Post
    Bence düşünceniz yanlıştır.. Çünkü SI şuan hiç satmadığından daha fazla sattığını tahmin edebiliriz. Adamlar şart koştu 10 bin alacaksınız diye ve biz de dişimizden tırnağımızdan artırıp oyunu almaya çalışıyoruz. Her türlü geçmiş seneleri aşmışızdır şuanda bile. Ayrıca oyun 10 bin satsa bile ve SI da Türkçe yamayı çıkartmazlarsa bahaneleri de hazır : " Biz eğer 10 bin orijinal oyun satarsa Türkçe yama çıkaracağız demiştik. ". Ama biz satış rakamlarını göremiyoruz ve tüm ipler SI'ın elinde. SI'ı aklamaya hiç gerek yok aklanacak bir tarafları yok. Yaptıkları kendi alıcılarına ayıptır bana göre.
    Atladiginiz iki nokta var.

1. Oyunu korsan oynamak yerine satin aldiysaniz zaten dogru olani yaptiniz. Karsiliginda Turkce eklense de, eklenmese de.

2. Bu tek donemli bir karar degil.

Dun (atiyorum) 5 bin oyun satildi.
    Bugun (atiyorum) 12 bin kisi oyunu aldi ve Turkce eklenmedi.
    Yarin ve ondan sonraki gun satis sayisi insanlarin moralinin bozulmasi nedeniyle (atiyorum) bin'e duserse burada SI'in karli cikmasi mumkun degildir.

Bu durumda satis: 12+1+1 = 14 bin
    Eger kampanya olmasaydi satis: 5+5+5 = 15 bin

Yukarida yazilanlar da zaten insanlarin bu yonde dusunce sahibi oldugunu gosteriyor.

Ya peki aksi olursa?
    Dun (atiyorum) satis 5 bin.
    Bugun (atiyorum) satis 12 bin ve Turkce cikiyor.
    Yarin ve ondan sonraki gun satis (atiyorum) 7 bin.

Bu durumda satis: 12+7+7 = 26 bin

Bir de bunu 3 yil degil de 5 yil olarak dusunun.
    Kampanya'nin olmamasi: 5+5+5+5+5 = 25 bin
    Turkce'nin cikmamasi: 12+1+1+1+1 = 20 bin
    Turkce'nin cikmasi: 12+7+7+7+7= 36 bin

Ya peki SI 10 bin'in uzerine cikamazsa?

Bugun (atiyorum) 6 bin kisi oyunu aldi ve Turkce eklenmedi.
    Yarin ve ondan sonraki gun satis sayisi insanlarin moralinin bozulmasi nedeniyle (atiyorum) bin'e duserse.

6+1+1+1+1 = 10 bin

Boyle bir kazik atarak avantaj saglamaya calismak sadece kisa donemde kar ettirir. Uzun donemde piyasa tepkisini verecektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Boyle bir kazik atarak avantaj saglamaya calismak sadece kisa donemde kar ettirir. Uzun donemde piyasa tepkisini verecektir.
    Tepki vermeye başladık biz zaten.

1. CM oynamak.
    2. Hiç menajerlik oynamamak.
    3. Dosyaları download etmemek.
    4. Yeni içerik, dosya oluşturmamak
    5. FM'yi bir anlamda geliştiren siteleri açmamak.
    6. Sega oyunlarını almamak ve oynamamak.
    7. Sega ve SI Games'in sitesine girmemek.
    8. Daha önce yapılmış dosyaları yayından kaldırmak.
    9. FM konuşmamak, tartışmamak.

Bunlar verebileceğimiz muhtemel tepkilerdir, etkili olur olmaz ayrı mesele ama kendi adıma,Türkçe çıkana kadar, yapabildiğim ölçüde tepkimi ortaya koyacağım.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by emrah44 View Post
    Tepki vermeye başladık biz zaten.

1. CM oynamak.
    2. Hiç menajerlik oynamamak.
    3. Dosyaları download etmemek.
    4. Yeni içerik, dosya oluşturmamak
    5. FM'yi bir anlamda geliştiren siteleri açmamak.
    6. Sega oyunlarını almamak ve oynamamak.
    7. Sega ve SI Games'in sitesine girmemek.
    8. Daha önce yapılmış dosyaları yayından kaldırmak.
    9. FM konuşmamak, tartışmamak.

Bunlar verebileceğimiz muhtemel tepkilerdir, etkili olur olmaz ayrı mesele ama kendi adıma,Türkçe çıkana kadar, yapabildiğim ölçüde tepkimi ortaya koyacağım.
    Cok mantikli.

Ozellikle 1 numarali ornegi ben de desteklerim. Tabii orjinal alinarak oynandigi takdirde.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Atladiginiz iki nokta var.

1. Oyunu korsan oynamak yerine satin aldiysaniz zaten dogru olani yaptiniz. Karsiliginda Turkce eklense de, eklenmese de.

2. Bu tek donemli bir karar degil.

Bugun (atiyorum) 12 bin kisi oyunu aldi ve Turkce eklenmedi.
    Yarin ve ondan sonraki gun satis sayisi insanlarin moralinin bozulmasi nedeniyle (atiyorum) bin'e duserse burada SI'in karli cikmasi mumkun degildir.

Bu durumda satis: 12+1+1 = 14 bin
    Eger kampanya olmasaydi satis: 5+5+5 = 15 bin

Yukarida yazilanlar da zaten insanlarin bu yonde dusunce sahibi oldugunu gosteriyor.

Ya peki aksi olursa?
    Dun (atiyorum) satis 5 bin.
    Bugun (atiyorum) satis 12 bin ve Turkce cikiyor.
    Yarin ve ondan sonraki gun satis (atiyorum) 7 bin.

Bu durumda satis: 12+7+7 = 26 bin

Bir de bunu 3 yil degil de 5 yil olarak dusunun.
    Kampanya'nin olmamasi: 5+5+5+5+5 = 25 bin
    Turkce'nin cikmamasi: 12+1+1+1+1 = 20 bin
    Turkce'nin cikmasi: 12+7+7+7+7= 36 bin

Ya peki SI 10 bin'in uzerine cikamazsa?

Bugun (atiyorum) 6 bin kisi oyunu aldi ve Turkce eklenmedi.
    Yarin ve ondan sonraki gun satis sayisi insanlarin moralinin bozulmasi nedeniyle (atiyorum) bin'e duserse.

6+1+1+1+1 = 10 bin

Dediğiniz doğrudur ancak zaten bilindiği gibi SI Games ne uzun vaadede ne de kısa vaadede bu ülkeden orijinal oyun satarak para kazanamadı. Bu kampanyayla da kısa vaadede kazanabildikleri kadar kazanmak istiyorlar. Onlar da biliyor 90 TL'yle 10 bin satamayacaklarını ve bahaneleri de hazır.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by kaanali View Post
    Dediğiniz doğrudur ancak zaten bilindiği gibi SI Games ne uzun vaadede ne de kısa vaadede bu ülkeden orijinal oyun satarak para kazanamadı. Bu kampanyayla da kısa vaadede kazanabildikleri kadar kazanmak istiyorlar. Onlar da biliyor 90 TL'yle 10 bin satamayacaklarını ve bahaneleri de hazır.
    Saniyorum hesaplara pek dikkatli bakmamissiniz.

Bu kampanya sonucunda Turk FM severleri uzmek ve gelecekte yapilacak satislarin dusmesine neden olmak SI'in aleyhine. Yani hic bir sey yapmadan kazanabileceginin onemli bir kismini bile kaybedebilir. Gecmiste kazanamadigini bile kaybetme sansi var yani.

11. Default

Türkiye'nin AB'ye girdiği gün,FM Türkçe çıkar.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

İlginç.. Yani 10k satılsa çeviriyi Vieri ve ekibi yapacak öylemi.

Nesil
    2007
    Yer
    Uzaklar

Quote Originally Posted by medievil View Post
    O Zaman Sanırım Buda Turksportal'ın Neden Her Sene ki Gibi Yama Hazırlamadığını Açıklıyor
    @perpetua
    Sega Rakamları Açıklamak İstemiyor Diyorsunuz.İyi Güzel Ama Bize Açıklamak Zorunda Değilse Devlete Açıklamak Zorunda...
    Maliye'ye Yapılacak Bir İhbar Telefonu Sonucunda Aral Game Kaç Tane Oyun Sattığını Açıklamak Zorunda...
    Steam'dan Ve Yabancı Ülkeden Gelen Oyunlarında Sayısı Aşşağı Yukarı Bellidir Tahmini Bir Rakam Ortaya Çıkabilir...
    Ayrıca Siz Yukarıdaki Bir Yazınızda O Zaman CM Neden Öyle Çok Satmıyor Demiştiniz Aklıma Gelen İlk Sebepleri Madde Madde Yazayım...
    -İlk Sebep Tabii ki CM'nin FM Kadar Kaliteli Bir Oyun Olmayışı...
    -CM'nin Reklam Durumu Ortada FM'nin Reklam Durumu Ortada...(Reklam Denince Sadece Basındaki-İnternetteki Reklam Algılanmasın,Oyuncular Arasında Dönen CM Bitik Fm Daha İyi Muhabbetleride Bir Reklamdır...)
    -Herşeye Rağmen CM'ye Güvenmeyip Parasını Riske Atmak İstemeyen İnsanlar...
    Belki Daha Başka Birçok Sebep Vardır Bunlar İlk Aklıma Gelenler...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by vuque View Post
    O Zaman Sanırım Buda Turksportal'ın Neden Her Sene ki Gibi Yama Hazırlamadığını Açıklıyor

@perpetua
    Sega Rakamları Açıklamak İstemiyor Diyorsunuz.İyi Güzel Ama Bize Açıklamak Zorunda Değilse Devlete Açıklamak Zorunda...
    Maliye'ye Yapılacak Bir İhbar Telefonu Sonucunda Aral Game Kaç Tane Oyun Sattığını Açıklamak Zorunda...
    Buyurun ogrenin ogrenebiliyorsaniz.

Steam'dan Ve Yabancı Ülkeden Gelen Oyunlarında Sayısı Aşşağı Yukarı Bellidir Tahmini Bir Rakam Ortaya Çıkabilir...
    Tahmin yapma konusunda kimse sizi engelleyemez.

Hatta bu forumda "orjinal alanlar buraya" isimli bir konu var. Konuya mesaj sayisi 91. Goruntuleme sayisi 2916 su an itibariyle.

Nesil
    2009
    Yer
    Tekirdağ-İzmit

Bencede çok ilginç....

Nesil
    2003

Ceviri oyunu oynayan ve bu sayede cumleleri dogru yorumlayabilecek kisiler tarafindan yapilir. Turkiye'de bunu yillardir yapmis ve organize edebilecek bir kisidir Vieri. Ozellikle bunu yillardir hic bir karsilik beklemeden, sadece oyunda Turkce olmasini istedigi icin yapmasi nedeniyle. SI'in ceviri karsiliginda verdigi para da bu ceviriyi yapan ve ekipte olan Turk FM severlere yaptigi ceviri karsiliginda dagitilir. Bu diger her ulkede bu sekilde isliyor.

Oyunun yapimcilari isim listesinde ceviri altinda Italya arastirma sefi, Portekiz arastirma sefi, Isvec arastirma sefi, Ispanya arastirma sefi'nin isimini gormen mumkun. Bu bir sir degil sonucta.
    Last edited by perpetua : 28.Aralık.2009 at 03:02

Mesaj Yetkileri