Aslında şu soruyu sormak lazım.Fm serileri bir oyunmudur yoksa bir simulasyonmudur.Cevap aslında burada yatıyor.Fm bir oyuna göre çok gerçekci, bir simulasyona göre de çok zayıf.Kısaca bence bir arada kalmışlık söz konusu.
Şöyle bir gerçeklik var ve hemen hemen herkes bunu onaylıyor herkesi memnun etmek mümkün değil.Evet bu doğru ama ortada çok daha temel hatalar var.Benim bu seri ile ilgili en radikal tespitim şudur.Fm serilerinde Reputation kıstası artık miladını doldurmuştur.Perpetuanın açıklamalarından da bunu anlıyorum matematiksel bir döngü içinde rakamlar çerçevesinde transferler yapılıyor.Yani yapay zeka demiyor ki ya Tello Tottenham da oynarmı.Yapay zeka rakamları alt alta diziyor en mantıklı tercihi yapıyor.İşte burada Reputation sistemi oyunu allak bullak ediyor.TSL ile ilgili düşük bir reputation ayarlaması yapılınca bu sefer diyoruz ki bu ne biçim gözlem bu ne biçim data, bu hale gelince de eleştiriyoruz.Bu konuya girmişken araştırmacı arkadaşlar serilerin en iyi datasını hazırlamış bence tebrik etmeden de geçmeyim.Fakat transfer zırvaları gözlemci hatalarından değil bahsettiğim Rep. sistemin kendini artık kaybetmiş olmasından kaynaklanıyor.
Ayrıca çok güzel bir detayda yakalanmış Fm kesinlikle rakipsiz.Ne kadar özenli olmaya çalışırsanız çalışın siz bu piyasanın monopolü olduğunuz sürece bir şekilde motivasyonunuzu kaybedersiniz.SI da da aynı durum söz konusu 2 seridir monopol olmanın keyfini çıkartıyorlar.