Yazım Galatasaray kupalarına laf edenlere, yazım biraz ağır kaçabilir kusura bakmayın...

Bizim ikincil kupalar aldığımızı söyleyenler var, ben bu Avrupa kupalarımız konusunda biraz hassasımda; Fenerbahçe başkanı sayın Aziz Yıldızım UEFA Kupamıza şansa(!) dedikten beri Fenerbahçe'yi Avrupa'da desteklemeyecek kadar örneğin(zaten başka desteklemediğim kulüp yok), o yüzden yazımı yazıyorum...

Öncelikle futbol harici bir branşı pek takip etmediğimden sadece futbol için konuşacağımı belirteyim; biz ikincil kupalar alıyormuşuz eee; buyrun siz alın madem ikincil kupaları almak çok kolay; sizi bağlayan mı var?O kupaları bedava dağıtmıyorlar bilmem farkındamısınız?

İkincisi o alınan kupaların ikincil olduğu gerçeğini bizde biliyoruz; Şampiyonlar Ligi'nden hem maddi hem manevi bakımdan değeri çok aşağılarda olan bir kupa.Birde bunları söyleyenler Şampiyonlar Ligi'ni almış falan olsa neyse diyecem(bknz: Kedi uzanamadığı ciğere mundar der).Ancak Türkiye için iki bakımdanda paha biçilemez ve sonuçta almışız o kupayı hemde Avrupa'da; 21. Yüzyılda, yakın geçmişte.Tarihte adınımız var, o kupada adımız var; he evet unutmadan Galatasaray'ın yanında birde TÜRK bayrağı vardır mutlaka!Türkiye'nin ismide ordadır.Boşuna Galatasaray TÜRKİYE'dir demiyoruz...
Diğer büyüklerimiz gibi tarihe mükemmel anılar bırakamadık üzgünüz; örneğin Şampiyonlar Ligi'nde en çok fark yeme rekoru, diğer büyüğümüzünde bize miras bıraktığı müthiş başarı Şampiyonlar Ligi'nde Gruplarda 0(Sıfır) puan çekme rekoru(4 takım paylaşıyor).Sizin gibi birincil kupalarda bu kadar mükemmel, takdire şayan başarılar bırakamadığımız için üzügünüz; bizde ikincil kupaları almakla geçiniyoruz.Ne yaparsınız kader, bir gün belki sizler gibi geleceğe mükemmel izler bırakabiliriz(ALLAH Korusun).

He unutmadan bizim sadece Futbol'da Avrupa Kupalarımız yok; Bayan Basketbol Takımı Avrupa Şampiyonu, Erkek Tekerlekli Baketbol Takımı 2 kez üst üste Dünya Şampiyonu oldu.Bunlar sadece benim bildiklerim; çünkü Galatasaray Avrupa'da kupa alınca pek duyulmuyor; belki başka branşlarda vardır ben duymadım ancak bana göre zaten Futbol çok çok daha önemlidir, o yüzden en çok bu dalı takip ederim, severim kupa alınca sevinirim, yine de bu kollarımızı ebrik ederim, Avrupa'da kupa almak kolay olmasa gerek...
Fakat bunlar başarı değil zaten, önemsiz boşverin canım...

Okuyanlara teşekkür ederim, bu konuya başka bir mesaj daha da atmayacağım...

Maça gelecek olursak(zaten konudan çok sapılmış ama silinen gene benim mesajım olur şimdi); Fenerbahçe puan kaybetti, zaten Alex'siz diken üstünde gibi birşey Fenerbahçe.Galatasaray'ın Ankaragücü'nü yeneceğini düşünüyorum.Fark 4 puan olur.