Nasıl olmadı ya Emre'ye her top geldiğinde bir uğultu,bir yuhlama ben başka maç mı seyrettim yoksa.
Nasıl olmadı ya Emre'ye her top geldiğinde bir uğultu,bir yuhlama ben başka maç mı seyrettim yoksa.
Büyük ihtimalle. Gençlerbirliği tarafından uğultu, yuhlama oldu desek o da olmaz, çünkü topu topu 50-60 kişilik bir grupları vardı, onun haricinde sadece maç izlemek için gelmiş seyirciler vardı. -bu seyirciler maratonu doldurmuşlardı- Yani onların da ıslıklaması, yuhlaması söz konusu olamaz. Gençlerbirliği'nin 50-60 taraftarının sesi de Fenerbahçe seyircisinin tezahüratından daha baskın çıkamayacağına göre. :}
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Lugano’nun sakatlığı nedeniyle haftalarca forma giyemediği dönemde Fenerbahçe savunması adeta yolgeçen hanına dönmüştü. Teknik heyet ne yapsa, yenilen basit gollere engel olamıyordu. Uruguaylı savunmacı, geçtiğimiz hafta Antalyaspor maçıyla yeniden dönüş yaparken, Fenerbahçe 1-0 kazandığı mücadelede, neredeyse rakibine tek bir pozisyon bile vermemişti. Lugano, dün de Gençlerbirliği deplasmanında müthiş oynadı. Rakip forvetlere geçit vermeyen başarılı savunmacı, bununla yetinmedi ve her duran topta ileri çıkarak gol aradı. 90 dakika boyunca takımının kazanması için büyük savaş veren Uruguaylı oyuncunun, birkaç arkadaşıyla birlikte verdiği bu uğraştan sonuç çıkmadı ve karşılaşma golsüz sona erdi. Herkes üzgündü ama onun üzüntüsü bir başkaydı. Herkes, başı önde bir şekilde soyunma odasının yolunu tutarken, sahada 90 dakika boyunca hırsla savaşan Lugano’nun beraberliği hazmedemeyip gözyaşlarına boğulduğu görüldü. Takım arkadaşları, başarılı savunmacıyı teselli etmekte zorluk çekti.
![]()
Televizyonlarda sırf Alex'i eleştirmiş olmak için yorum yapan ve Alex olmasa Fenerbahçe 4-4-2'ye geçer böylece çift forvetli sistemle daha etkili olur diyen skor yazarları dünkü maçı izlemiştir. Semih girdikten sonra forvet çiftlendi ama yine de pek değişen bir şey olmadı. Gençlerbirliği iyi kapanan bir takım ama Alex de çilingir gibi bir oyuncu. Dün kötü futbolun yanı sıra doğru düzgün maçta pozisyon yoktu. Sadece maçın başında Deivid'in kaçırdığı, Gençlerbirliği'nin hatasından Bilica'nın kaçırdığı ve son dakikalara doğru Gökhan'ın kafası vardı. Alex oynadığında kötü oynasak dahi Alex araya bir gol bir asist sıkıştırır diyebiliyoruz.
Vederson sağ kanadı etkili takımlara karşı defansif önlem olarak sol açıkta kullanılabilecek bir oyuncu ama kapanan takımları açmak için yeterli bir oyuncu değil. Mehmet dün kendisinden beklenen performansı sergileyemedi. Santos fazla ileri çıkmadı. Tüm yük yine Emre'ye bindi. Yine fena değildi ama bu yükün tüm takıma paylaşılması lazımdı. Eğer Cristian sakatlanmasaydı muhtemelen o oyuncu değişikliği hakkı Gökhan-Güiza şeklinde kullanılacaktı. Dün Gökhan için de kötü diyemeyiz ama Güiza kötü oynasa dahi bir şekilde pozisyona giriyor. Atar, kaçırır; orası farklı mevzu ama Güiza pozisyona giriyor.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Ama abi dun Gokhan istedigi toplari alamadiki.1-2 kere kacti araya iyi kosuyla ama bizim oyuncular bulusturamadilar bir turlu.Alex olsa Gokhan ile iyi anlasirdi bence.Ne yapip eder gol pozisyonuna sokardi.
Bence haftayada Gokhan ile baslamali Daum.Bu takimda suan forvet oynamasi gereken isim Gokhan'dir bence.Ama Daum mactan sonra ilerki haftalarda yine Guiza oynayacaktir dedi bir ara.Heralde haftaya Guiza oynar..
Tarık ben Gökhan'a kötü oynadı demedim. Hatta fena değildi dedim ama Gökhan rakip defansın kafasını Güiza kadar karıştıran bir oyuncu değil. Gökhan'ın top sürüşü, hava hakimiyeti daha iyi ama Güiza daha fazla pozisyona girer gibi geliyor bana.
Lugano'nun dönüşüyle defans toparlandı ama bu seferde hücumda gerekenleri yapamadık.
Şuan yarıştan kopmadığımızı düşünüyorum. Çünkü Beşiktaş ve Galatasaray ile maçımız var. Bursa'nın da puan kaybını beklemek gerek.
Fenerbahçe Cumhuriyeti