-
Sony > Sega olduğu için Sony'nin gücü yetiyor böyle şeylere.Sega risk almaktan korkuyor.Birleşik Krallık dışında adam gibi FM satıldığını da zannetmiyorum.Belki Almanya , Fransa gibi gelişmiş ülkelerde ilk sırada yer alabilir.
Ancak GOW3'ün bu kadar satması , PS3 ün hala kırılmamış olmasınında etkisi var.Dünya üzerinde PS3'ü olupta bu oyunu almayan kimse olmayacaktır.Bende en müsait zamanda almayı düşünüyorum
Exclusive oyunlar Sony'nin en büyük karı.
@perpetua
Sony konsol satışından kar etmez , konsol başına en az 10 oyun satmadıktan sonra.Senden bir ricam da , FM'nin dünya üzerinde en fazla sattığı 10 ülkeyi söylemen.Fazla olur diyorsan ilk 5'i söylemen yeterli.
Xbox-360'ın resmi olarak Türkiye'ye gelmediğini de hatırlatırım.Yani SI'nin bu kampanyada haklı olduğu taraflarda var , haksız taraflarda.İstese risk alıp ucuz fiyat ve Türkçe dil seçeneği politikası uygulayabilirdi.Ama nedenleri belli.
Türkiye'de oyun kültürü yeni yeni yerleşmeye başladı.Önce oyunların bir sanat eseri değeri taşıdığı bilinmeli.( Önce sanatın ne olduğu öğretilse daha iyi olur gerçi. ) Çoğu korsanın "korsan" olduğunu dahi bilmiyor.Yasalarımız da korsan satan ve kullananlara gelişmiş ülkelerdeki gibi yaptırım uygulamadığı için sorun derinleşiyor.
Nüfusun yarısı 30 yaşın altında da , kaç tanesi ne yaşadığının farkında ? Zenginle fakir arasındaki uçurum bu kadar büyük , memur sınıfı bile kıt kanaat geçinen , 3 tane darbe görmüş , Kuzey Irak'ta savaş yaşayan ve yıllardır iç sorunlarla boğuşan bir ülkede korsan satışların bu kadar fazla olmasına şaşırmamak lazım.
Hadi diyelim korsan kalktı piyasadan , oyun satışları artacak mı zannediyorsunuz ? Yılda 10 tane korsan oyun alan , bir tane orjinal oyun alacak.Crysis satışlarını gördük.Korsanı orjinalinden fazla sattı.Çevremde Crysis'i orjinal alan sayısı çok azdı.Yine zengin kesime yaradı , 2 tane aldı birini hediye etti.EA'nın Crysis 2 de böyle bir politika izleyeceğini zannetmiyorum.( Yerli kardeşler napar eder oyuna Türkçe'yi ekler ama
)
Lafın kısası SI sonuna kadar haklı.Siz bir işadamından Afganistan'a karşılıksız yatırım yapmasını bekleyemezsiniz.
Mesaj Yetkileri