Mazi hep güzel hatırlanır zaten. Her zaman nerede o eski bayramlar, nerede o eski ramazanlar falan gibi geyikler biz Türk halkının kanına işlemiş durumda. Bu da bizi bir şeyler yapmaktan alıkoyuyor. Eski güzelse şimdi mızmızlanmak yerine eskiye dönmek için ne yapılması gerekir bunlara bakmak lazım.

Ben de uzun zamandır takip ediyorum siteyi ve 3 senedirde aktif olarak fikirlerimi paylaşıyorum. Nacizane yöneticilik yaptığım dönemler oldu iyi kötü bir şeylere çabaladık. Ancak beni üzen tek konu şu. Oyuna Türkçe dili eklemek için bir şeyler yaparken, demoda Türkiye ligini quick starta eklerken, araştırma konusunda çalışılırken (bu konu biraz göreceli çalışmadığını düşünenler de var) yapılanlar bir anda unutulup neden Türkçe yama çıkarılmadı eskiden daha çok çalışırdı Turksportal falan denip eski yüceltilip mevcut ortam sanki bir hiçmiş gibi yorumlar yapılmasıdır.

Bir insan trafiği olan hemen her yerde bu tarz değişimleri gözlemlemek mümkün. İçerisinde insan faktörü olan hiçbirşey durağan ilerlemezken sitenin her sene aynı performansı göstermesi beklenemez zaten. Evet amaç hep bir sene evvelkinden başarılı olmaktır ancak her sene hedeflere ulaşılamayabilinir.

Logodaki AR-GE'yi ise ben şöyle yorumluyorum. Buradaki ar-ge oyuna çıktıktan sonra Türkçe yama eklemek değil de, oyuna dil olarak Türkçe'yi eklemek ve araştırma işini kapsıyor. Örneğin Turksportal'da grafik anlamında çok fazla şey bulamazsınız eğer aradığınız buysa. Grafik işlerini iyi yapan başka bir sürü site varken zaten Turksportal bu yükün altına girmek istemeyen bir tutum sergiliyor, ben öyle görüyorum. Dediğim gibi Turksportal'ın önceliği -bence- araştırma kısmı olduğundan eskiye göre bir gerileme yaşanıyor diye görülebilir dışarıdan bakıldığında. Ancak araştırmada ilerleme mi gerileme mi olduğunu en iyi bilenler bu işin içinde olanlardır.

Ayrıca bir süre tecrübe ettiğimden biliyorum, yöneticiyken herkesi memnun etmeniz mümkün değil. O yüzden bazısına kötü görünen yanlar, bazısına iyi görünebilir ya da umrunda dahi olmayabilir.