Quote Originally Posted by medievil View Post
Türksportal çeviri işini yapmak istiyorsa bence bağış almalı. 1 ay boyunca dileyen herkes bağış yapmalı ay sonunda kaç para biriktirilmişse o oranda çeviri yapılmalı. Ancak ben SI nin yerinde olsam bu uygulamaya kesinlikle izin vermezdim. Sonuçta onların yaptığı oyun üzerinden para kazanmak olur bu.

İlla çeviri yapılmasını isteseydi TSI bu zamana kadar bir yolunu bulur mantıklı bir çözüm üretirdi. Ancak onlarında niyeti yok belliki.

Bence artık TSI den bir yama beklemek hayalcilik olur. Ancak bir firma çıkacak 100-200 bin TL TSI ye sponsor olarak verecek ki Türkçeleştirme çalışması yapılsın. Çünkü bahsedilen fiyatlar çok çok yüksek. Kimse bir oyun için TSI yöneticilerinin bahsettiği korkunç rakamları vermez.
SI/Sega disinda ceviri yapmak icin herhangi bir gelir, oyunun End User License Agreement'ini (yani oyunun kullanim sozlesmesi) ihlal ettigi icin yamayi yapma karsiliginda herhangi bir gelir kazananlara karsi SI/Sega tazminat davasi acabilir.

Bu riski TSI icinden veya disindan kimsenin almasini istemem ben sahsen.

Yapilacaksa, bunun ileride SI'in Turkce'yi oyuna eklemesini saglayacak sekilde olmasi gerekli. Yani gonullu olarak Turkce ceviri yapilir, bu sayede 10 bin satisa ulasilir, SI/Sega bu satislardan gelen para ile yapilan calismayi satin alip Turkce'yi oyuna ekler. Riski ceviriyi yapanlar tasir. Eger 10 bin satis olmazsa emekleri bosa gider.

Veya once 10 bin satis yapilir ve bunun geliri ceviri yapacak kisilere aktarilir. Yani riski SI/Sega tasir.