Originally Posted by
World Hollow o1
Önceki sayfalara bakarsan abi belki biraz bilgi edinirsin.
Hayrettin abi penaltıyı kullanmasını engelledi çiftci muhabbeti falan döndü ben o konu için dedim.
Ben forumda değil de genelde Türkiye'de medyada tartışılanlar için söyledim.
Şimdi ortada şöyle bir durum var.
Bilica'nın penaltı pozisyonundaki hareketi sarı kart, ki hatta bence kırmızı kart. Hem kasti, rakibi sakatlamaya yönelik, hem de kale çizgisini 2 metre mesafede olduğu için son adam pozisyonunda.
Penaltı için oyundan atılmayan Bilica artık nereye güveniyorsa penaltı öncesinde de penaltı noktasını eşeliyor. Bu da sarı kartlıktır. Hatta bilmem ne kuralına göre maçın hükmen Beşiktaş'a verilmesi gerekir.
Bilica'ya gösterilen sarı kart, eşeleme yapmadan gösterildiği halde Hüseyin Göçek yaptığı açıklamada eşelemeden dolayı sarı kart gösterdiğini belirtmiştir. Bu şekilde bir demecin tek sebebi maçın hükmen Beşiktaş'a verilmesini engellemektir.
Aynı hakem Emre'nin birden fazla pozisyonda yaptığı kasıtlı hareketlere kart göstermemiştir.
Aynı hakem haketmediği halde dirsek gerekçesiyle Ernst'e kırmızı kart göstermiştir.
Aynı hakem topu ceza alanı içinde 2 sn boyunca eli ile sürükleyen Lugano'nun pozisyonunda düdük çalmamıştır.
Bütün bu olanlar göz önünde bulundurulduğunda hakemin kasıtlı biçimde taraflı yorum yaptığını söylemek yanlış olmaz.
Bu hakem bence bu saatten sonra düdüğünü asmalıdır. Hakemlik yapmamalıdır.
Ayrıca maçtan sonra Bilica'nın bir şeylere güvendiğini çıkardım. Yoksa hiçbir oyuncu bu şekilde pervasız davranamaz. Özellikle yabancıysa ve Türkiye'deyse. Emre'nin pervasızlığını bir şekilde anlıyorum. Ama Bilica bu ülkede Aziz Yıldırım dahil kimsenin nüfuzuna güvenemez.
Ve bir yorum da Fenerbahçe için. Fenerbahçe, içinde Daum ve Alex bulunduğu sürece bulunduğu konumdan öteye gidemez. Kesinlikle ciddi revizyon gerekiyor.
Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi