Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
31 ile 60 arası toplam 71 sonuç

Konu: FM 2010 ve Turksportal hakkında...

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by medievil View Post
    Türksportal çeviri işini yapmak istiyorsa bence bağış almalı. 1 ay boyunca dileyen herkes bağış yapmalı ay sonunda kaç para biriktirilmişse o oranda çeviri yapılmalı. Ancak ben SI nin yerinde olsam bu uygulamaya kesinlikle izin vermezdim. Sonuçta onların yaptığı oyun üzerinden para kazanmak olur bu.

İlla çeviri yapılmasını isteseydi TSI bu zamana kadar bir yolunu bulur mantıklı bir çözüm üretirdi. Ancak onlarında niyeti yok belliki.

Bence artık TSI den bir yama beklemek hayalcilik olur. Ancak bir firma çıkacak 100-200 bin TL TSI ye sponsor olarak verecek ki Türkçeleştirme çalışması yapılsın. Çünkü bahsedilen fiyatlar çok çok yüksek. Kimse bir oyun için TSI yöneticilerinin bahsettiği korkunç rakamları vermez.
    SI/Sega disinda ceviri yapmak icin herhangi bir gelir, oyunun End User License Agreement'ini (yani oyunun kullanim sozlesmesi) ihlal ettigi icin yamayi yapma karsiliginda herhangi bir gelir kazananlara karsi SI/Sega tazminat davasi acabilir.

Bu riski TSI icinden veya disindan kimsenin almasini istemem ben sahsen.

Yapilacaksa, bunun ileride SI'in Turkce'yi oyuna eklemesini saglayacak sekilde olmasi gerekli. Yani gonullu olarak Turkce ceviri yapilir, bu sayede 10 bin satisa ulasilir, SI/Sega bu satislardan gelen para ile yapilan calismayi satin alip Turkce'yi oyuna ekler. Riski ceviriyi yapanlar tasir. Eger 10 bin satis olmazsa emekleri bosa gider.

Veya once 10 bin satis yapilir ve bunun geliri ceviri yapacak kisilere aktarilir. Yani riski SI/Sega tasir.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    SI/Sega disinda ceviri yapmak icin herhangi bir gelir, oyunun End User License Agreement'ini (yani oyunun kullanim sozlesmesi) ihlal ettigi icin yamayi yapma karsiliginda herhangi bir gelir kazananlara karsi SI/Sega tazminat davasi acabilir.

Bu riski TSI icinden veya disindan kimsenin almasini istemem ben sahsen.

Yapilacaksa, bunun ileride SI'in Turkce'yi oyuna eklemesini saglayacak sekilde olmasi gerekli. Yani gonullu olarak Turkce ceviri yapilir, bu sayede 10 bin satisa ulasilir, SI/Sega bu satislardan gelen para ile yapilan calismayi satin alip Turkce'yi oyuna ekler. Riski ceviriyi yapanlar tasir. Eger 10 bin satis olmazsa emekleri bosa gider.

Veya once 10 bin satis yapilir ve bunun geliri ceviri yapacak kisilere aktarilir. Yani riski SI/Sega tasir.
    Satış rakamları ile ilgili bir bilgi var mı elimizde?

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

oğlum yok tabiki
    Sentugo.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Türkçe FM ile alakalı konular mevcut, bu konuyu kapatmamamızın sebebi, gelen eleştirileri görebilmek aslında, FM kaç satmış, Türkçe FM ne durumda, oyunda Türkçe olur mu olmaz mı tartışmasına dönecekse konu, kapatalım, diğer konularda bu tartışma uzunca süre yapıldı nasılsa ve oralarda devam edebilir.
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006
    Yer
    11

Bizim zamanımızda ingilizce eğitim ilk kez ilkokul 5te yarım yamalak başlamıştı.Ve ben Cm 01-02'de başladım bu oyuna, ingilizce olarak.Tahmin edebilirsiniz ne düzeyde bi ingilizceyle bu oyunu oynamaya çalıştığımı.Yanımda her zaman bi el sözlüğüm, bilgisayarımda mtu tarzı sözlük programlar olurdu.Ve oyunu bu şekilde oynardım.Bana göre bi taraftarın takımına olan aşkı gibi bişeydi benim için ki hala da öyle.Sevgi emek ister sözüde bi nebze betimler bu davranışımı kanımca

Türkçe Fm olmadığı için Foruma/Oyuna olan ilginin azalması fikri bana komik geliyor açıkcası.Yani oynayanlar "Türkçe bi menejerlik oyunu varmış, onu oynıyım" diye mi oynuyorlardı?Yada Türkçe'si çıkmayınca bıraktılar mı oyunu?Ha oyun keşke Türkçe çıksa orjinal haliyle, kim istemez?Tabiki o haliyle daha cazip olur.Ama armut piş ağzıma düş mantığıyla oyunun Türkçe'ye çevrilmesini beklemek, beklenti karşılanmadığı zamanda durumdan hoşnut olmamayı bu şekilde dile getirmek pek adil bi davranış olmasa gerek.

Fm serilerinin her sene kendini tekrarlamasından bahsetmiş bi arkadaşımız.Ne gibi yenilikler olabilirki, oyuncular 5 boyutlumu olsun.Bu bi menejerlik oyunu, fotbolcularla drift yapacak değiliz tabiki kendini yenileyecek

Toroskaplanı arkadaşım, Oyuncu Platformu bölümünde 180 tane oyuncu paylaştım.Ben veya diğer arkadaşlarımın paylaştığı oyuncuların kaç tanesine yorum yaptın yada herhangi 1 tanesine yorum yaptın mı?Eksikleri göstermekle onları düzeltemeyiz.Kendimiz ne derecede katkıda bulunuyoruz, bununda farkında olmamız gerekir.

Net aleminde çok fazla Fm sitesi var.Arada girip dolaşıyorum.Bi girin bakın forumlarına.Sohbetleri, muhabbetleri ne derece, hangi seviyelerde olduğunu bi görün

Kimseyle muhalefet içine girmek değil derdim, lütfen yanlış anlamayın arkadaşlar.Ama biraz elinizi vicdanınıza koyun bu yorumları yaparken.Bence çok katı düşünüyosunuzSaygılar...

- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"

- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul

Çık çık çık gereksiz konu.
    Last edited by Melekovic : 20.Nisan.2010 at 00:42

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by Melekovic View Post
    Mevzu neydi unutulmuş galiba

Bence forumlar değil içerisindeki insanlar önemlidir, forumu forum yapan onlardır çünkü. Yoksa dünyanın en iyi forumunu yap kimseyi içerisine sürükleyemezsen bir anlamı yok.

Şahsi görüşüme gelince,ben burda artık sadece sevdiklerimi görüyorum,diğerleri ne yapıyor ne ediyor ne diyor beni ilgilendirmiyor.

Eğer forumda 100 kişi kalsa sadece ve içerisinde sevdiğim insanlar bulunsa yine burda olurum 5 kişi olsa bile.

Ama forum süper olmuş olsa ve içinde sevdiğim insanlardan bir kişi bile kalmasa , sırf kıldan tüyden sebeplerle dolaşan insanlardan oluşsa bir saniye bile durmam.

Bu kadar basit.Daha basite indirgeyemezdim.

Bu arada türkçe fm nedir ne değildir konusu sabit olarak başka konuda var.

Bu arada medievil süper espriydi abisi, karşılığını da beğendim o da ayrı konu.

Zaten birbirinizi sevdiğiniz için hoş takılmalar bunlar
    Espri yapılacak kişiyi uzun araştırmalar sonucu, geniş katılımlı bir anketle seçmek gerek bence. Sorduğum soru bu kadar olay oldu ama benden önceki yorumlara bakarsanız, o soruyu ben oluşturmadım. Bu konudaki ve FM'nin oyun dışındaki tüm konuları adına son mesajım budur. Herkese iyi eğlenceler.

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Quote Originally Posted by Lim10 View Post
    Bizim zamanımızda ingilizce eğitim ilk kez ilkokul 5te yarım yamalak başlamıştı.Ve ben Cm 01-02'de başladım bu oyuna, ingilizce olarak.Tahmin edebilirsiniz ne düzeyde bi ingilizceyle bu oyunu oynamaya çalıştığımı.Yanımda her zaman bi el sözlüğüm, bilgisayarımda mtu tarzı sözlük programlar olurdu.Ve oyunu bu şekilde oynardım.Bana göre bi taraftarın takımına olan aşkı gibi bişeydi benim için ki hala da öyle.Sevgi emek ister sözüde bi nebze betimler bu davranışımı kanımca

Türkçe Fm olmadığı için Foruma/Oyuna olan ilginin azalması fikri bana komik geliyor açıkcası.Yani oynayanlar "Türkçe bi menejerlik oyunu varmış, onu oynıyım" diye mi oynuyorlardı?Yada Türkçe'si çıkmayınca bıraktılar mı oyunu?Ha oyun keşke Türkçe çıksa orjinal haliyle, kim istemez?Tabiki o haliyle daha cazip olur.Ama armut piş ağzıma düş mantığıyla oyunun Türkçe'ye çevrilmesini beklemek, beklenti karşılanmadığı zamanda durumdan hoşnut olmamayı bu şekilde dile getirmek pek adil bi davranış olmasa gerek.

Fm serilerinin her sene kendini tekrarlamasından bahsetmiş bi arkadaşımız.Ne gibi yenilikler olabilirki, oyuncular 5 boyutlumu olsun.Bu bi menejerlik oyunu, fotbolcularla drift yapacak değiliz tabiki kendini yenileyecek

Toroskaplanı arkadaşım, Oyuncu Platformu bölümünde 180 tane oyuncu paylaştım.Ben veya diğer arkadaşlarımın paylaştığı oyuncuların kaç tanesine yorum yaptın yada herhangi 1 tanesine yorum yaptın mı?Eksikleri göstermekle onları düzeltemeyiz.Kendimiz ne derecede katkıda bulunuyoruz, bununda farkında olmamız gerekir.

Net aleminde çok fazla Fm sitesi var.Arada girip dolaşıyorum.Bi girin bakın forumlarına.Sohbetleri, muhabbetleri ne derece, hangi seviyelerde olduğunu bi görün

Kimseyle muhalefet içine girmek değil derdim, lütfen yanlış anlamayın arkadaşlar.Ama biraz elinizi vicdanınıza koyun bu yorumları yaparken.Bence çok katı düşünüyosunuzSaygılar...
    Oyuncu platformunda 180 tane oyuncu paylaştım demişsin.Ama ben oraya bugüne kadar sadece birkaç kere girdim.Oyuncu paylaşımlarına yorum yapmıyorum çünkü oyunda oyuncuları kendim keşfetmeyi tercih ediyorum ve bu yüzdende o kısma ne oyuncu paylaşıyorum nede yorum yapıyorum.Ama sadece bu kategoriye göre kıyas yapmamak lazım.Bende bilirim girip her konuya boş boş mesajlar kasmayı ama gerek yok.Bana oyuncu platformuna yorum yapmıyor diyorsunuz da peki siz kaç kere Bank Asya bölümüne giripte bilgi paylaştınız veya yorum yazdınız.Hiç yazmadınız çünkü ilgi alanınıza girmiyor.Ama o bölüme baktığımızda konuları açan yorumlayan 7 8 kişiden biri benim.Başkada girip yorum yapan olmuyor.Yani demek istediğim her kişi her konuya her platforma yetişecek,yazacak diye birşey yok.Ben elimden geldiğince foruma katkıda bulunmaya çalışıyorum.Forumu hareketlendirmeye çalışmak laf kalabalığı yapmak değildir.

Nesil
    2007
    Yer
    Bafra/Balıkesir

Quote Originally Posted by Aydoğan View Post
    Bu konuda bununla alakalı en az 5 mesaj (cevap) atılmışken halen bunu beklemeye devam ediyorsanız diyecek bir şey yok.
    Hiç bir yoldan Türkçe yamaya çözüm yolu çıkmadığı için yazmak pek bişeyi ifade etmez zaten. Ama üst mesajda hangi yamayı istersiniz gibi birşey olunca bende yazdım Türkçe yamayı istemeyen yoktur heralde diye. Sonuçta SI'de Türkçe yama ile ilgili hiç bir çalışma yapmıyor. Yaptığıda siz alın biz bakacağız çalışması yani. Turksportal'da yapmazsa Türkçe yama ne yapalım İngilizce oynarız kimse Turksportal Türkçe Yama çıkarmadı diye kızmıyor zaten.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Aslında şu 1 kasım olayı gerçekleşse hiçde fena olmaz. Sonuçta bu saatten sonra 10bin satış olmayacak. SI yi zaten geç. Satış rakamını bile açıklamaktan aciz.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Yapılan eleştirilerin büyük bir kısmını haklı buluyorum. Forum eski popülerliğini kaybetti. Eskiden 800 kayıtlı üyeyi 1 saat içinde online görürdük. (Forumdaki online kişi gösterme süresi 1 saattir bu arada. Başka forumlardaki gibi 1 günlük ya da 6 saatlik değerler değil). Şimdi ise günün en yoğun saatlerinde 300-500 kullanıcı görebiliyoruz anca.

Bunda site politikamızın etkili olduğunu düşünüyorum. Tamamen Fm araştırmasına ağırlık vermiş bulunmaktayız. Daha önceki araştırma şefimiz olan Türker Tozar işleri tek başına yürüttüğünden dolayı Türkiye Fm araştırması bir enkaz haline dönüşmüştü. Bu yüzden zamanında başka sitedeyken ben bile Türkiye ligi yaması hazırlamıştım. Ama şimdi Türkiye liginde belli bir denge yakalamayı başardık. Araştırmanın Vieri, El-Hadji ve perpetua'ya geçmesiyle birlikte eskisinden daha organize olunmaya başlandı. Araştırma konusunda da herkesi memnun etmek imkansız. Ama bu memnuniyetsizlikleri eski zamanlara göre daha minimal seviyelere çektiğimizin görüşündeyim.

Ben Türkçe çevirilerinde bulunduğum zaman üniversitede derslerimi aksatmıştım. Gözlerim kan çanağaına dönüşmüştü. Sabahlara kadar çeviri yapıp, 2 saat uyuyup kalkar okuluma giderdim. Bu yaptığımı şimdi tamamen aptallık olarak görüyorum. Biraz daha esnek olsaymışım belki bu kadar soğumazmışım çeviri işlerinden. Dizi çevirisi de yapıyorum ama fm çevirisi sayesinde oyundan da soğudum. Ben o zamanlar hiçbir karşılık beklemiyordum. Şimdi bana şunu çevir deseler "para verin" derim. Çünkü bizler 4-5 senedir bu oyunun çevirisini yapan kişileriz. Bu konuda cidden çeviri yapan kişilerden biri olmanız lazım bizim psikolojimizi anlayabilmeniz için.

Araştırma forumunda yapılan yorumlardaki yöneticilerin tavrına gelince, "yöneticiler dalga geçti, aşağıladı" falan denmiş. Bunun kanıtlanmasını istiyorum. Eğer bir üyeyi aşağılama gibi bir durum söz konusuysa o yöneticinin yetkilerini anında alırız. Belli bir olgunluğa gelmemiş olsa da güvenip yönetici yaptığımız kişilerin verdiği hatalı kararları görüyoruz. Silinmeyecek mesajları siler, verilmeyecek uyarılar verir vs. Bunlar yönetim hatasıdır. Haklı olduğunuzda hakkınızı destek merkezinde arayabilirsiniz. Cezalar tersine çevrilir, uyarılar geri alınır. Ama bir konuda bir yönetici sizi aşağılıyorsa bunun tersine çevrilecek bir durumu yok. Yöneticinin yetkileri direk alınır.

Araştırma forumunda şeffaf olduğumuzu düşünüyorum. Pek takip ettiğim söylenemez ama konu dışı mesajlar ve tartışmayı uzatacak cinsten mesajlar silinebilir ama araştırmaya getirilen eleştirilerin direk silindiğini kabul edemem. Elbette bu araştırmayı yapan kişlier kendilerini savunacaktır. Ne bekliyorsunuz ki? Araştırmaya katkıda bulunabilesiniz diye araştırma forumunu genel forum olarak açtık. Siz oraya dilediğiniz eleştiriyi yazma hakkınızı kendinizde görüyorsunuz doğal olarak. Bu eleştirinin muhattapları da diledikleri gibi cevap verebilirler. medievil ve perpetua arasında bir tartışma olmuştu galiba. Bize yapılan her eleştiriyi susturmaya çok meraklı olsaydık şu an medievil sitede yazmıyor olurdu. Ama o gayet yerinde konularda kendi fikrini belirtiyor. Bu yüzden onun forumda olması bence bizim için avantajdır. Çünkü yanlış şeyler bilip, bu yanlış bildiği şeyler üzerinden hakkını aramak isteyenler de mevcut bu forumda.

Yöneticiler olarak körükörüne SIgames'i desteklediğimizi sanıyorsunuz galiba. Ben ilgili konularda defalarca yazmışımdır Türkçe Fm için 10 bin imza sözünü desteklemediğimi. Diğer yönetici arkadaşlarım da yazmışlardır. Bu bakımdan kendi aramızda belli bir kuralımız ya da standartımız yok. Herkes kendi inandığı şeyi savunabilir. İstediğimiz tek şey saygı. Karşımızdakini sevmek zorunda değiliz ama forum içinde saygılı olmak zorundayız birbirimize.

Tc kimlik no uygulaması garip bir uygulamaydı evet. Ama o dönem içinde bulunduğumuz durumla alaklı yaptığımız şeylerden biriydi. Bu sebeplerden biri Türkçe Fm çalınmasıydı. Ve çalan kişiler rahat rahat forumumuzda gezip bizlere yüzsüz yüzsüz mesajlar yazabiliyorlardı. Onları tespit etmek şimdiki gibi "ip'yi takip et, mahkemeye ver" gibi değildi. O zaman böyle bir şansımız olmadığından dolayı, bu kişileri tespit etmek için tc kimlik no uygulaması başlatmıştık. İnternette çeşitli sitelerde geziyorum. Oyun incelemeleri bile çalınıyor en basitinden. Copy/Paste yapıp adam kendi incelemesiymiş gibi gösteriyor. Mağdur olan site kendi çapında çırpınıyor. Çalan kişi ise prim yapıyor. Biz böyle olmak istemedik ve elimizde sağlam kanıtlar olsun istedik. TC kimlik istememizin sebeplerinden biri buydu.

Bazı arkadaşları biliyoruz. Forumda fanatiktir veya diğer konularda artniyetlidir. Bir acısı vardır. O yüzden her daim yönetime laf atar veya forumda tartışma çıkartır. Sonradan bu arkadaşlar bile hakkını aramaya gelir. Bu gibi kişiler forumda varken, gerçekten haklı olduğu yerde "yöneticiler önyargılı" diyip fikrini belirtmeyen ve hakkını aramayanlar varsa cidden boş yere haklarını aramamış olurlar.

Daha önce birçok konuda yazdım ama bu konuda da yazayım. Turksportal artık bir yama sitesi değil. Eskiden Selman Öztürk ve Jesus_Fb sayesinde haftada 1 yama çıkartırdık. Artık böyle değiliz. Ben yönetici olan birisinden veya herhangi bir üyeden "bize şunu yap" demem. Cidden çok yetenekli kişiler varsa gider konuşurum o ayrı. Ama artık bizim için önemli olan bu değil. Oyunun eğlence yönüne daha fazla ağırlık vermek istiyoruz. Online turnuvalar ve ligler bizim için daha önemli hale geldi. Çünkü arada başımız ağrısa da eğlenceli birşey bunlar. Fm piyasasında da tekel değiliz. İstediğiniz dosyaya ulaşabileceğiniz sürüsüyle fm sitesi var. Güzel işler de çıkarıyorlar. Biz elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalışırız. Ama eskisi gibi bu yama konusunu "misyon" olarak görmeyeceğiz kendimizde. Popülerlik kaybına sebep açsa da fazla önemli değil açıkçası.

Quote Originally Posted by leave_992 View Post
    Burak abiler,iori(yanılmıyosam böyleydi),shevsenkho(bilmiyorum forumda varmı ama sanırım niki bu idi) bunların bir araya gelerek çıkardığı mükemmel yamalar dışında.
    iori benim.
    Last edited by perpetua : 20.Nisan.2010 at 20:54 Reason: Arastirma sefi isimlerinde duzeltme

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by medievil View Post
    SI yi zaten geç. Satış rakamını bile açıklamaktan aciz.
    Iste bu yuzden anlasamiyoruz.

Rakamlarin aciklanmasini istemeyen Sega. Tipki diger Sega oyunlari gibi bunun da satis rakamlarini aciklamak istemiyorlar. Bunu defalarca yazdim, sen de okudun. Ama israrla hala SI aciklamiyor diye yazarak bu satirlari okuyanlari yanlis yonlendiriyorsun.

Bunu yazinca da SI'i savunuyorum imaji yerlesiyor insanlarin kafasina. Halbuki istegim hedef gosterilecekse (yani hedef gosterilmesi gereken bir durum varsa), o hedefin dogru gosterilmesi.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Iste bu yuzden anlasamiyoruz.

Rakamlarin aciklanmasini istemeyen Sega. Tipki diger Sega oyunlari gibi bunun da satis rakamlarini aciklamak istemiyorlar. Bunu defalarca yazdim, sen de okudun. Ama israrla hala SI aciklamiyor diye yazarak bu satirlari okuyanlari yanlis yonlendiriyorsun.

Bunu yazinca da SI'i savunuyorum imaji yerlesiyor insanlarin kafasina. Halbuki istegim hedef gosterilecekse (yani hedef gosterilmesi gereken bir durum varsa), o hedefin dogru gosterilmesi.
    Neyse bunları geçelim defalarca atrtışıldı zaten. Asıl yazının önemli kısmı atlamışsınız. Eğer elinizde %50 de olsa hazır fm çevirisi varsa yayınlayın bari hala oynayan varsa yararlansın. Eğer populeritenin düştüğünü kabul ediyorsanız bu şekilde forumu tekrar canlandırabilirsiniz. Benimki sadece öneri zaten oynamıyorum artık fm.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Önemsemediğimizi belirtmiştim popülerliğin düşüp düşmemesini. Türkçe çıkartmayacağız, başka projelerimiz var. Bunların devreye girmesi zaman alacak. Bu yüzden bir değişiklik olmayacak şu anki çizgimizden.

Nesil
    2006

Eskiden daha güzeldi. Çünkü; geçmişi hep insanlar severler. Siteye bende üye olduğumda şuan yönetici olduğumdan daha çok ilgi duyuyordum.

Yukarıda bahsettiğin isimler değişti. Bazıları yaşlandı aile babası olup ayrıldı, bazıları halen burada. Eskiden bu sitede daha fazla dosya yapıldığı doğrudur. Ama ne yazıkki o dosyayı yapan kişiler şuan aramızda değil. Kaldı ki bir yama yapmak büyük özveri istiyor. Bir yüz paketi yapmaya kalktığımda bir kaç günümü bu işe veriyorum. Bu sebepten dersleri aksatıyorum. Bunu yapmak özveri istiyor.

Türkçe konusuna gelince zaten yetkili kişiler yazmış.

Ah nerede o eski günler...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Şu anda eskiden olduğundan çok daha iyi bir kadroya sahip olduğumuzu üstüne basa basa yinelemek istiyorum.
    Football Manager 2006&2007&2008 Türkçe Dili Çevirmeni & Çevirmen Ekibi Yöneticisi - Turksportal Site ve Forumları Eski Yöneticisi

FM konusunda sizin kadar bilgi sahibi olmasamda arasira sitenizi takip eden ve son 5 yilin tum oyunlarini almis biriyim.Acikcasi buradaki yonetici arkadaslar ve Fm yi cikartanlar detaylarda boguluyor.
    Herseyden once tuketicinin kral oldugu bir donemdeyiz.Peki FM alan bir tuketici nelerle ugrasiyor:

Oyunu yuksek bir fiyata aliyor.
    Eskisi gibi oyunu kurup oyuna baslayamiyor.Steam ile ugrasmak zorunda.
    Daha sonra eger Ingilizce bilen azinliktansa hersene oyunun cikisinda nedense hep varolan hatalar icin yapamalari beklemeye basliyor.Duzeltme yamasi 1-2-3 derken oyundan soguyor.
    Foruma girip turkce yama icin ne oldu diye sordugunda sorduguna pisman ediliyor.
    Oyun hersene kendini tekrarliyor.
    En sonunda da lanet olsun diyerek oynamaktan vazgeciyor.
    Acikcasi sadece soz verdigim icin Turkiyeden orjinal FM aldirttim.
    Inanin steamla ugrasmak,yamalari kurmak v.s. gibi eziyetler yuzunden oyunu rafa kaldirdim.Birkere dahi bilgisayara surmedim.
    Efendim satislar aciklanmiyormusta bu uretici firmanin degil seganin yuzundenmis.Bana ne.
    Ben musteri olarak bu tarz detaylarla ugrasmak zorunda degilim ki.Parasini verdiysem karsiliginda hizmeti isterim.
    Turkiyede korsan cokmusta turkce ondan cikmiyormus.Bana ne.
    Parasini veren azinlik icin kolaylik saglamayi onlar dusunsun.

Turkiyede ellerinde kalan azinlikta giderek azaliyor.Hem orjinal oyun alacam hemde oyunu kurup agiztadiyla oynayana kadar binbir eziyet cekerek yama bekleyecem.Hemde kendi dilimde oynayamayacagim
    Her yazdigima bir cevap mutlaka bulursunuz.Hepsinin belli sebepleri vardir.
    Tamam,kabul buna bir diyecegim yok.Ama bunlar benim ve benim gibi musterilerin sorunu degil.
    Isin ozu uretici Turk tuketicisini artik memnun etmiyor.

Kusura bakmayin.Fm oynamazsamda hayat devam eder.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Her yazdığına katılıyorum alleenje. Bir oyunu para verip satın aldığın zaman karşı taraf bahane üretemez. Mesela EA Games'in dağıtımını yaptığı, Dice'ın yapımcılığını yaptığı Battlefield Bad Company 2 oyunu şu an çok revaçta olan bir oyun. Modern Warfare 2 satışlarına ulaşmasa da MW2'deki ilgisizlik ve hilecilerin artması nedeniyle Bad Company 2 daha tercih edilir oldu. BC2'de oyundan atma sorunu vardı. Oyunun ortasında bazen masaüstüne dönüyorduk. Bu çok uyuz bir durumdu. Bunu düzelteceklerini söyleyen patch'i 1.5 ay sonra yayınladılar geçen gün. Ama tekrar oyundan atmalar yaşanıyor. Dün benim başıma da geldi. Ve çeşitli oyun forumlarında Dice firması ağır eleştirilere maruz kalıyor.

Herkesin düşüncesi aynı. Ben parayı ödüyorsam, sen de bana sorunsuz bir oyun sunacaksın. Ama çoğu firma, oyunu hemen çıkartıp ardından düzeltme işlemine gidiyor. Blizzard öyle değildir mesela. Blizzard sürekli yapacağı oyunları erteler. Ertelemesinin sebebi de oyunları test ettikleri aşamada karşılaştıkları sorunları gidermek oluyor genellikle.

Sonuçta bunlar oyuncuları ilgilendirmez. Sen doğru düzgün oyun yapacaksın ki hem oyuncular verdiği paranın hakkını alacak hem de sen kaliteni arttıracaksın.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

2K Games NBA 2K10 Pacth'ini daha 1 ay önce yayınladı. En berbat firma bence. Çok fazla eleştiri aldı. Onlar da parasını aldığı halde PC kullanıcılarını unuttu. Bence iş sadece para verip almaktan ibaret değil. Tam hatırlamıyorum ama 2-3 milyon NBA 2K10 satmışlar.

Quote Originally Posted by Flawless Victory View Post
    2K Games NBA 2K10 Pacth'ini daha 1 ay önce yayınladı. En berbat firma bence. Çok fazla eleştiri aldı. Onlar da parasını aldığı halde PC kullanıcılarını unuttu. Bence iş sadece para verip almaktan ibaret değil. Tam hatırlamıyorum ama 2-3 milyon NBA 2K10 satmışlar.
    <Bence is para verip almaktan ibaret degil> derken musterinin daha ne yapmasini bekliyorsun?
    Hem para verecem hemde oyunun zevkli hale gelmesi icin bircok yamalayla,dil problemiyle,verilen sozler ve satis takibinin yapilamamasiyla,oyunun kendini tekrarlamasiyla,orjinal alan Turklerinde korsan kullanici muammelesi gormesiyle v.s. mi ugrasacagim?
    FM kullanicisinin azalma sebepleri bunlar.Kisisel olarak benim fikrim bu.
    FM oyunculari azalinca haliyle Turksportala da girisler azaliyor.
    Herseye ragmen gecen senelerdeki gibi Turkce yama cikartilirsa canlanma olur.
    Ama Turksportalida niye yama cikartmiyorsunuz diye elestiremem.
    Turksportali elestirme sebebim bazi yoneticilerin FM uretici firmasinin avukatligina soyunmasidir.
    Insanlar agiz tadiyla fm oynamak icin isteklerini dile getiriyor.Benim yukarida yaptigim gibi.
    Alici musteri olduguna gore sartlari musteri belirler.Musteride sartlarini sunuyor.
    Dunya uzerinde gorulmemis sekilde biz saticinin mazeretlerini tartisiyoruz.
    Hal boyle olunca musterinin oyuna ilgisi azaliyor.
    Tartismalarda da bazi abartilar varki onlara hic girmek istemiyorum.100 bin Turkun korsan kullanici olmasi,oyuna turkce eklenmesinin cok buyuk maliyeti gibi...
    Sonuc acik:Turk musteri fm ye rest cekti,FM de resti gordu.

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Quote Originally Posted by alleenje View Post
    <Bence is para verip almaktan ibaret degil> derken musterinin daha ne yapmasini bekliyorsun?
    Hem para verecem hemde oyunun zevkli hale gelmesi icin bircok yamalayla,dil problemiyle,verilen sozler ve satis takibinin yapilamamasiyla,oyunun kendini tekrarlamasiyla,orjinal alan Turklerinde korsan kullanici muammelesi gormesiyle v.s. mi ugrasacagim?
    FM kullanicisinin azalma sebepleri bunlar.Kisisel olarak benim fikrim bu.
    FM oyunculari azalinca haliyle Turksportala da girisler azaliyor.
    Herseye ragmen gecen senelerdeki gibi Turkce yama cikartilirsa canlanma olur.
    Ama Turksportalida niye yama cikartmiyorsunuz diye elestiremem.
    Turksportali elestirme sebebim bazi yoneticilerin FM uretici firmasinin avukatligina soyunmasidir.
    Insanlar agiz tadiyla fm oynamak icin isteklerini dile getiriyor.Benim yukarida yaptigim gibi.
    Alici musteri olduguna gore sartlari musteri belirler.Musteride sartlarini sunuyor.
    Dunya uzerinde gorulmemis sekilde biz saticinin mazeretlerini tartisiyoruz.
    Hal boyle olunca musterinin oyuna ilgisi azaliyor.
    Tartismalarda da bazi abartilar varki onlara hic girmek istemiyorum.100 bin Turkun korsan kullanici olmasi,oyuna turkce eklenmesinin cok buyuk maliyeti gibi...
    Sonuc acik:Turk musteri fm ye rest cekti,FM de resti gordu.
    Yanlış anlamışsın ya da ben yanlış ifade etmişim. Orda demek istediğim, para verip oyunu alınca adamlar sizin her dediğinizi yapmayacak, onun için ben firmaları kesinlikle haksız buluyorum.

Quote Originally Posted by Flawless Victory View Post
    Yanlış anlamışsın ya da ben yanlış ifade etmişim. Orda demek istediğim, para verip oyunu alınca adamlar sizin her dediğinizi yapmayacak, onun için ben firmaları kesinlikle haksız buluyorum.
    pardon.bir daha okudum ben yanlis anlamisim.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bence siz de biraz küçük ayrıntılarda takılıyorsunuz, oyunu Steam'dan aktive etmek, yamaları indirmek çok zaman alan işler değil. Oyundaki kusurları düzeltmemelerinde ise katılıyorum, oyun tam stabil olmadan yeni özellikler eklenmeye uğraşılmamalı.

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Şimdi gene iyi kampanya falan oldu. 2011 yılında burada yeller esecek gibi geliyor bana. Sadece burada değil fm 1000 satmışsa 500 satar gelecek sene. Forumda şimdiden gelecek seneden itibaren oyunu almayacağını söyleyen bir çok kişi var. Artık oyun dünyası kendini aştı. Fiyatlar çok daha uygun hale geldi(fm dışında) o yüzden gelecek seneden itibaren fm 200000(ikiyüzbin ) kişi tarafından oynanan bir oyun olmaz diye tahmin ediyorum.

alleenje'yede katılıyorum. Üreticinin yatırım yapması için tüketicinin çaba sarfetmesi dönemi orta çağda kaldı. Ben orta çağ kafalılar diyincede tepki görüyorum sonra.. :/

Nesil
    2006
    Yer
    Malatya

Kotalı internetle 2 gb'lık oyunu, her formattan sonra indirmek zor olsa gerek? Steam Türkiye için ölü bir araçtır. Bu internet hızıyla...

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aydın View Post
    Yapılan eleştirilerin büyük bir kısmını haklı buluyorum. Forum eski popülerliğini kaybetti. Eskiden 800 kayıtlı üyeyi 1 saat içinde online görürdük. (Forumdaki online kişi gösterme süresi 1 saattir bu arada. Başka forumlardaki gibi 1 günlük ya da 6 saatlik değerler değil). Şimdi ise günün en yoğun saatlerinde 300-500 kullanıcı görebiliyoruz anca.

Bunda site politikamızın etkili olduğunu düşünüyorum. Tamamen Fm araştırmasına ağırlık vermiş bulunmaktayız. Daha önceki araştırma şefimiz olan Türker Tozar işleri tek başına yürüttüğünden dolayı Türkiye Fm araştırması bir enkaz haline dönüşmüştü. Bu yüzden zamanında başka sitedeyken ben bile Türkiye ligi yaması hazırlamıştım. Ama şimdi Türkiye liginde belli bir denge yakalamayı başardık. Araştırmanın Vieri, El-Hadji ve perpetua'ya geçmesiyle birlikte eskisinden daha organize olunmaya başlandı. Araştırma konusunda da herkesi memnun etmek imkansız. Ama bu memnuniyetsizlikleri eski zamanlara göre daha minimal seviyelere çektiğimizin görüşündeyim.

Ben Türkçe çevirilerinde bulunduğum zaman üniversitede derslerimi aksatmıştım. Gözlerim kan çanağaına dönüşmüştü. Sabahlara kadar çeviri yapıp, 2 saat uyuyup kalkar okuluma giderdim. Bu yaptığımı şimdi tamamen aptallık olarak görüyorum. Biraz daha esnek olsaymışım belki bu kadar soğumazmışım çeviri işlerinden. Dizi çevirisi de yapıyorum ama fm çevirisi sayesinde oyundan da soğudum. Ben o zamanlar hiçbir karşılık beklemiyordum. Şimdi bana şunu çevir deseler "para verin" derim. Çünkü bizler 4-5 senedir bu oyunun çevirisini yapan kişileriz. Bu konuda cidden çeviri yapan kişilerden biri olmanız lazım bizim psikolojimizi anlayabilmeniz için.

Araştırma forumunda yapılan yorumlardaki yöneticilerin tavrına gelince, "yöneticiler dalga geçti, aşağıladı" falan denmiş. Bunun kanıtlanmasını istiyorum. Eğer bir üyeyi aşağılama gibi bir durum söz konusuysa o yöneticinin yetkilerini anında alırız. Belli bir olgunluğa gelmemiş olsa da güvenip yönetici yaptığımız kişilerin verdiği hatalı kararları görüyoruz. Silinmeyecek mesajları siler, verilmeyecek uyarılar verir vs. Bunlar yönetim hatasıdır. Haklı olduğunuzda hakkınızı destek merkezinde arayabilirsiniz. Cezalar tersine çevrilir, uyarılar geri alınır. Ama bir konuda bir yönetici sizi aşağılıyorsa bunun tersine çevrilecek bir durumu yok. Yöneticinin yetkileri direk alınır.

Araştırma forumunda şeffaf olduğumuzu düşünüyorum. Pek takip ettiğim söylenemez ama konu dışı mesajlar ve tartışmayı uzatacak cinsten mesajlar silinebilir ama araştırmaya getirilen eleştirilerin direk silindiğini kabul edemem. Elbette bu araştırmayı yapan kişlier kendilerini savunacaktır. Ne bekliyorsunuz ki? Araştırmaya katkıda bulunabilesiniz diye araştırma forumunu genel forum olarak açtık. Siz oraya dilediğiniz eleştiriyi yazma hakkınızı kendinizde görüyorsunuz doğal olarak. Bu eleştirinin muhattapları da diledikleri gibi cevap verebilirler. medievil ve perpetua arasında bir tartışma olmuştu galiba. Bize yapılan her eleştiriyi susturmaya çok meraklı olsaydık şu an medievil sitede yazmıyor olurdu. Ama o gayet yerinde konularda kendi fikrini belirtiyor. Bu yüzden onun forumda olması bence bizim için avantajdır. Çünkü yanlış şeyler bilip, bu yanlış bildiği şeyler üzerinden hakkını aramak isteyenler de mevcut bu forumda.

Yöneticiler olarak körükörüne SIgames'i desteklediğimizi sanıyorsunuz galiba. Ben ilgili konularda defalarca yazmışımdır Türkçe Fm için 10 bin imza sözünü desteklemediğimi. Diğer yönetici arkadaşlarım da yazmışlardır. Bu bakımdan kendi aramızda belli bir kuralımız ya da standartımız yok. Herkes kendi inandığı şeyi savunabilir. İstediğimiz tek şey saygı. Karşımızdakini sevmek zorunda değiliz ama forum içinde saygılı olmak zorundayız birbirimize.

Tc kimlik no uygulaması garip bir uygulamaydı evet. Ama o dönem içinde bulunduğumuz durumla alaklı yaptığımız şeylerden biriydi. Bu sebeplerden biri Türkçe Fm çalınmasıydı. Ve çalan kişiler rahat rahat forumumuzda gezip bizlere yüzsüz yüzsüz mesajlar yazabiliyorlardı. Onları tespit etmek şimdiki gibi "ip'yi takip et, mahkemeye ver" gibi değildi. O zaman böyle bir şansımız olmadığından dolayı, bu kişileri tespit etmek için tc kimlik no uygulaması başlatmıştık. İnternette çeşitli sitelerde geziyorum. Oyun incelemeleri bile çalınıyor en basitinden. Copy/Paste yapıp adam kendi incelemesiymiş gibi gösteriyor. Mağdur olan site kendi çapında çırpınıyor. Çalan kişi ise prim yapıyor. Biz böyle olmak istemedik ve elimizde sağlam kanıtlar olsun istedik. TC kimlik istememizin sebeplerinden biri buydu.

Bazı arkadaşları biliyoruz. Forumda fanatiktir veya diğer konularda artniyetlidir. Bir acısı vardır. O yüzden her daim yönetime laf atar veya forumda tartışma çıkartır. Sonradan bu arkadaşlar bile hakkını aramaya gelir. Bu gibi kişiler forumda varken, gerçekten haklı olduğu yerde "yöneticiler önyargılı" diyip fikrini belirtmeyen ve hakkını aramayanlar varsa cidden boş yere haklarını aramamış olurlar.

Daha önce birçok konuda yazdım ama bu konuda da yazayım. Turksportal artık bir yama sitesi değil. Eskiden Selman Öztürk ve Jesus_Fb sayesinde haftada 1 yama çıkartırdık. Artık böyle değiliz. Ben yönetici olan birisinden veya herhangi bir üyeden "bize şunu yap" demem. Cidden çok yetenekli kişiler varsa gider konuşurum o ayrı. Ama artık bizim için önemli olan bu değil. Oyunun eğlence yönüne daha fazla ağırlık vermek istiyoruz. Online turnuvalar ve ligler bizim için daha önemli hale geldi. Çünkü arada başımız ağrısa da eğlenceli birşey bunlar. Fm piyasasında da tekel değiliz. İstediğiniz dosyaya ulaşabileceğiniz sürüsüyle fm sitesi var. Güzel işler de çıkarıyorlar. Biz elimizden geldiğince birşeyler yapmaya çalışırız. Ama eskisi gibi bu yama konusunu "misyon" olarak görmeyeceğiz kendimizde. Popülerlik kaybına sebep açsa da fazla önemli değil açıkçası.

iori benim.
    aydın abi merhaba belki hatırlamışındır beni eskiden takılırıdm 3 çay 1 su muhabbetleri falan vadı
    (bu arada kusura bakmayın vizelerle boğuşmktan cevap yazamadım konuyu açmama rağmen)
    amacım kimseyi kırmak veya incitmek değildi ama bazı yöteciler "para verin yapalım" gibisinden isteklerde bulunmuşlar.Yani ben şunu merak ediyorum 4 yıl bu yamayı çıkararak bu kadar adamı neden kandırdınız,herkes devamını beklerlerken bi anda yama çıkarmamak,bıktık artık,parayı veren düdüğü çalar gibi deyimler kullanmak özellikle beni hayal kırıklılığna urattı Aydın abi.
    Bir zamanlar(lise 1 deydim burada takıldığımda şimdi üniversite 1) eve gitsemde turksportala girip birşeyler paylaşsam diye düşünüğüm siteye şimdi inanın değil girmek istemek en ufak bir konu okuyasım bile gelmiyor(diyeceksinizki bu kadar düşüncen kötüyse neden türkçe yamayı kullanıyosun?->>el mahkum)

Turksportal artık işin eğlencesine bakan bir site demisşin aydın abi bunu demen bence bundan önce bu kadar yama çıkaran insanlara haksızlık etmen demektir.Bir sürü insan buraya emeğini harcamıştur ama sen kalkıp artık yama felan çıkarmıyoruz,biz işi gırgıra alıyoruz dersen haklsızlık etmiş olurusn.
    Türkçe yama için ille de para istiyasınız biz verelim baride çıkarın(bunda tamamen ciddiyim 1000 üye 10 lira verse 10.000 lira eder)

Umarım eskiye dönmek için çabalarsınız.Kolay gelsin

Nesil
    2003
    Yer
    İzmir/KARŞIYAKA

Yine başka bir konu yine ortadaki rakam 10bin Dostum bu işe yapımcı firma izin vermez zaten. Hadi izin verdi diyelim 10000 TL ile olcak iş değil denilecektir büyük olasılık. Adamlar 100-200 000 € lardan bahsediyor...

Şimdi onların yerinde olsan 10000 TL ye bu işi mi yaparsın yoksa fm nin 10bin satmasını bekleyip bahsettikeri 100-200 000€ yumu alırsın? Şahsen madem konu para mevzusu 10000 TL almaktansa ben fm nin 10bin satmasını sağlayıp bahsettikleri ucuk paraları cebe indiririm. Çatır çatırda yerim 8)

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

aydın abi merhaba belki hatırlamışındır beni eskiden takılırıdm 3 çay 1 su muhabbetleri falan vadı
    (bu arada kusura bakmayın vizelerle boğuşmktan cevap yazamadım konuyu açmama rağmen)
    amacım kimseyi kırmak veya incitmek değildi ama bazı yöteciler "para verin yapalım" gibisinden isteklerde bulunmuşlar.Yani ben şunu merak ediyorum 4 yıl bu yamayı çıkararak bu kadar adamı neden kandırdınız,herkes devamını beklerlerken bi anda yama çıkarmamak,bıktık artık,parayı veren düdüğü çalar gibi deyimler kullanmak özellikle beni hayal kırıklılığna urattı Aydın abi.
    Bir zamanlar(lise 1 deydim burada takıldığımda şimdi üniversite 1) eve gitsemde turksportala girip birşeyler paylaşsam diye düşünüğüm siteye şimdi inanın değil girmek istemek en ufak bir konu okuyasım bile gelmiyor(diyeceksinizki bu kadar düşüncen kötüyse neden türkçe yamayı kullanıyosun?->>el mahkum)

Turksportal artık işin eğlencesine bakan bir site demisşin aydın abi bunu demen bence bundan önce bu kadar yama çıkaran insanlara haksızlık etmen demektir.Bir sürü insan buraya emeğini harcamıştur ama sen kalkıp artık yama felan çıkarmıyoruz,biz işi gırgıra alıyoruz dersen haklsızlık etmiş olurusn.
    Türkçe yama için ille de para istiyasınız biz verelim baride çıkarın(bunda tamamen ciddiyim 1000 üye 10 lira verse 10.000 lira eder)

Umarım eskiye dönmek için çabalarsınız.Kolay gelsin
    Hatırladım tabii ki seni. Bazı yöneticiler "para verin yapalım" demedi. Ben kendi adıma konuştum. Benim kişisel düşüncelerim bunlar. 5 sene sen de birşeyler çevirseydin ve yaşın biraz kemale erseydi sen de farklı düşünmezdin bence. Dediğim gibi bunu anlamanız için bizim yaşadıklarımızı yaşamanız lazım.

Ha şöyle birşey var. Üyelerden para isteme gibi bir durum söz konusu değil bunun için. "Üyeler para versin, biz bu işi yaparız" gibi birşey demiyorum yanlış anlaşılmasın. Türkçe fm'nin başındaki abilerimiz bana böyle birşey derlerse ben şahsen karşılığını onlardan beklerim. Hem okuyorum, hem çalışıyorum zaten. Boşa harcayacak zamanımda da para kazanmaya bakarım. Bu benim kendi fikrimdir. Hala bu işi gönüllü olarak yapacak kişiler var Turksportal'da. Bana ihtiyaç yok zaten bu konuda.

"4 yıl yama çıkardınız, milleti kandırdınız" biraz ağır olmuş. Fm 2005 ile Türkçe işine girdiğimde 19 yaşındaydım. Fm 2008'e kadar çevirilerde bulundum. Artık eskisi kadar çevirilere harcayacak zamanım yok. Bu üzerimize neden yapıştı bilmiyorum. Diğer Tr yamalara göre daha kaliteliydi bizimkisi ama sonuçta bunu yapmak zorunda değiliz. Bu sene de yapmama kararı aldık. Kaldı ki cm 01-02'den beri Türkçeleştirme yapıyor Turksportal bildiğim kadarıyla.

Tekrar hatırlatıyorum, biz araştırma sitesiyiz. Diğer yaptığımız herşey lükstü. Bu lükslerden arındık. İlk mesajımda da belirtmiştim bunları tekrar etmeye gerek görmüyorum. Ha şöyle birşey var, bir kişi gelip desin bize "yama yapmak istiyorum, forma yapmak istiyorum" diye, onun önünü kesecek değiliz. Gelsin buyursun yapsın. Ama karşı taraftan hep talep gördük doğal olarak. Sen bile şu an talepte bulunuyorsun. Sorunların biz de farkındayız. Önemli olan sorunları belirtmek değil, çözüm üretmek. Buna bir çözüm getirebilirsen seve seve dinlerim. Ama söylediklerin zaten bildiğimiz, farkında olduğumuz şeyler. Ve ilk mesajımda da belirttiğim gibi pek de umursamadığımız şeyler. Çünkü diğer siteler fm camiasında belli bir yere gelmek istiyorsa, bir sürü iş yapmak zorundadırlar. Biz de zamanında yapıyorduk. Ama bizim elimizde zaten araştırma görevi var. Şimdilik ortam biraz durulsun. Kafamızı biraz dinleyelim. Fm 2011 neyi getirir bilinmez.

Sen dediklerimi yanlış anlamışsın. Türkçe için veya herhangi birşey için para istemiyoruz. Kulüp turksportal, siteye katkıda bulunan üyelerimizin bulunduğu bir oluşumdur. Ve bazı avantajlara sahiplerdir forumda. Türkçe 2010'u niye çıkartmayacağımızı daha önce açıklamıştık. Linki nerde bilmiyorum.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

sizin fikriniz ama bir çok kişninin dediği gibi bu pasifliğin turksportal ın yararına olacağını düşünmüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

sizin fikriniz ama bir çok kişninin dediği gibi bu pasifliğin turksportal ın yararına olacağını düşünmüyorum.
    Yeni Siteyi Bekleyin diyeyim bende. Uzun süredir bekleniyor gerçi ama bununda nedeni özel hayatlar.

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Mesaj Yetkileri