Quote Originally Posted by Gullo View Post
Bu kadar da cahillik olamaz. Diyarbakırspor " Ben Kürt kökenli oyunculardan başka oyuncu oynatmam " veya " Diyarbakırlı olmayan oyuncu oynatmam " diye bir açıklama yapsaydı ve bunu kulübün tüzüğüne işleseydi bu kadar rahat bir tepki verebilir miydin ?

Bilbao'nun yaptığı ve dünyadaki örneklerinin hepsi kafatası ırkçılığıdır. Yani faşizmdir. Doğruluğu yanlışlığı , İspanya'daki çoğu etnik milliyetçiliğin bu durumda olması tartışılır. Şu an benim umrumda olan o değil. SI'nin tutumu.

Konuyu açan arkadaş SI'ye oyuna neden bu kuralı eklemişler diye sitem etmemiş. Hem bu kuralı koyup hem de " Say no to racism " projesini nasıl desteklersiniz diye tepki göstermiş. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demiş. Sonuna kadar da haklı.

Madem bu kadar ayrıntıya inebiliyorlar , o zaman Rusya ile Gürcistan'ın aynı gruba düşememesini de ayarlasınlar. Millwall - West Ham maçı öncesi haber gelsin şu kadar yaralı var diye. KKTC kökeni olsun. Eto'o Espanyol maçında yuhalandı diye haber gelsin maçtan sonra. Disliked kulübüne eklensin. Uzar gider. Ama polyanacılık oynayıp , reyting peşine düşerek oyunun başında " Rasizme hayır!!!! " diye böğürme suratıma. Zaten İngiltere'de bu iş artık sevgililer günü gibi kapital sistemle kaynaşmış durumda.
Yani bu arkadaşın yazdıklarına çok şaşırdım gerçekten.İspanyada özerklik devlet tarafından kabul görmüş,benimsenmiş ve tanınmıştır.Bu yüzden oyuna bu yansıtılırken herhangi bir taraf alınmamış veya karşı çıkılmamıştır.Verdiğin KKTC ve Diyarbakır örneğinin mevcut durumla hiç alakası yoktur.
Say no to racısm kampanyasını dünya üzerinde bu denli eleştiren bir insan daha göremessiniz eminim.Hitler dirilse bu kadar yoğun tepki vermezdi.Reyting için yapıldığını düşünmek gerçekten çok garip bir düşünce adam reklam alabileceği yere yazmış bu sloganı ama ülkemiz insanında garip bir ruh hali var kötülemek en büyük erdemmiş gibi gösterilmekte.Evet ırkçılık en büyük suçtur ve Avrupanın en medeni toplumlarında bile geriye gitmenin aksine yayılmaktadır.Lakin bir kişi veya klübü ırkçılıkla suçlamakta çok büyük bir suçtur. Oyuna yansıtılan Bılbao Bask bağlantısını eleştirebilirsiniz (ki bence eleştirmenin gereği yok) lakin Say no to racısm kampanyasını eleştirerek komik duruma düşmeyin.