Quote Originally Posted by ozzymanborn View Post
Sadece bir katkı yapmak istedim: Barcelona takımındaki Busquets eğer katalan olmasaydı liga adalente'deki bir takım için bile yeterli bir oyuncu mudur? Bence orta sınıf bir futbolcudur... Ama dünyanın en büyük klüplerinden Barcelona'da forma giymektedir... Yani takımlar herhangi bir zorlayıcı sebep olmasa da kendi bölgelerinden insanları seçerler...

Sakaryaspor'da Sakarya doğumlu olan veya Sakarya'da büyüyen oyuncuların olma şansı daha da büyüktür...
Veya Fenerbahçe bir kadıköy çocuğunu, Beşiktaş çocukluğu Çarşı'da geçmiş bir çocuğu aldığı zaman izmirli bir çocuğa göre daha fazla desteklediği zaman veya Galatasaray yine kendi altyapısını desteklediği zaman ırkçılık yapmıyorsa Bilbao şehrindeki tüm takımları kendi altyapısı olarak gören Atletico da ırkçılık yapmamaktadır...

Bir a takımının teknik direktörü dese ki ben bundan böyle transfer yapmıyorum... Sadece altyapıma oyuncu alacağım ve onları yetiştirip ligde barınmaya çalışacağım... Bu ırkçılık olmaz ve yabancı oyuncu almamasını da kimse sorgulamaz... Bilbao da bence altyapı taktiğinin benzerini uygular...
Barcelona bence daha vurgulu bir örnek Bılbaodan.Koca koca yıldızların yanında Valdes-Busquets gibi orta sınıf oyuncular oynamıyor mu sanki.Hatta biz neler çektik Gabriler-Oleguerler bunlar 2. lig kalitesinde isimler.İspanyada bu bir gelenek diyoruz ama arkadaşlar inatla buna ırkçılık demeye devam ediyorlar.Belli bir siyasi-hayat görüşüne tutkuyla bağlı oldukları için sanırım.Ayrıca bazı arkadaşlar yorumlarında olayı abartıp faşist bir uygulama demişler.Bunlar çok abartılı yorumlar.Sakın İspanyol tarihini az çok bilen birine Bılbao-Barcelona vs faşist demeyin adam size yıllarca güler.Yahudi kamplarındakilere siz faşistsiniz demek kadar saçma bir yorumdur.