1 ile 30 arası toplam 48 sonuç

Konu: Athletic Bilbao -Say no to racism-

Hybrid View

Quote Originally Posted by vedat1987 View Post
    Barcelona bence daha vurgulu bir örnek Bılbaodan.Koca koca yıldızların yanında Valdes-Busquets gibi orta sınıf oyuncular oynamıyor mu sanki.Hatta biz neler çektik Gabriler-Oleguerler bunlar 2. lig kalitesinde isimler.İspanyada bu bir gelenek diyoruz ama arkadaşlar inatla buna ırkçılık demeye devam ediyorlar.
    Ben sözlerime asla Barselona'yı dahil etmedim.Barselona örneği savunduğum düşüncelerin karşısına çıkartabileceğiniz şeyler değilki.Hatta Barselona'dan bahsetmen düşüncelerimin tamamlayıcısı olmuştur.Benim sözlerimi onaylamış oluyosunuz Barselona ırkçı değildir çünkü; kalitesi yüksek bi İspanyol oynayabilir. Bilboa ırkçıdır çünkü; bi İspanyol ağzıyla kuş tutsa oynayamaz. Onun dışında Barselonanın yaptığı gibi bölgecilik-hemşericilik olmaktadır ve olacaktırda. Zaten Katalanların ve Baskların düşünce yapılarıda farklıdır. Bask bölgesi daha radikal iken Katalanlar daha "uysal"dır. Basklar daha tutucu,daha kapalıyken Barselona ulusal-uluslararası sisteme daha entegredir, vs. vs..

Quote Originally Posted by vedat1987 View Post
    Ayrıca bazı arkadaşlar yorumlarında olayı abartıp faşist bir uygulama demişler.Bunlar çok abartılı yorumlar.Sakın İspanyol tarihini az çok bilen birine Bılbao-Barcelona vs faşist demeyin adam size yıllarca güler.Yahudi kamplarındakilere siz faşistsiniz demek kadar saçma bir yorumdur.
    Yapma, bu kadar bol keseden atma. Bilboa aşırı milliyetçidir-ırkçıdır. Bilen çok iyi bilir.Barselon'aya kimse faşist demedi zaten. Onlarda milliyetçidir, ama Bilboa kadar militarist olmadılar. Yahudi kamplarıyla ne alaka ya.

Quote Originally Posted by ozzymanborn View Post
    Sakaryaspor'da Sakarya doğumlu olan veya Sakarya'da büyüyen oyuncuların olma şansı daha da büyüktür...
    Veya Fenerbahçe bir kadıköy çocuğunu, Beşiktaş çocukluğu Çarşı'da geçmiş bir çocuğu aldığı zaman izmirli bir çocuğa göre daha fazla desteklediği zaman veya Galatasaray yine kendi altyapısını desteklediği zaman ırkçılık yapmıyorsa Bilbao şehrindeki tüm takımları kendi altyapısı olarak gören Atletico da ırkçılık yapmamaktadır...
    Sakarya ırkı, Beşiktaş ulusu, galatasaray milleti diye bi kavram yok. O yüzden bu bi ırkçılık olamaz zaten. Pek doğru bi örnek olmamış.

Quote Originally Posted by ozzymanborn View Post
    Bir a takımının teknik direktörü dese ki ben bundan böyle transfer yapmıyorum... Sadece altyapıma oyuncu alacağım ve onları yetiştirip ligde barınmaya çalışacağım... Bu ırkçılık olmaz ve yabancı oyuncu almamasını da kimse sorgulamaz... Bilbao da bence altyapı taktiğinin benzerini uygular...
    Alt yapıya önem verilmesinin ırkçılık olduğu gibi bi laf edilmedi. Biri daha buna benzer bişey demişti. Şu yanıtı vermiştim;
    Quote Originally Posted by burock0 View Post
    "Sadece alt yapıdan futbolcu oynatırım. İspanyolda olsa Katalanda olsa Arapda olsa alt yapıda yetişmek kaydıyla takımımda her zaman oynayabilirler" kuralını getirirlerse eyvallah gerçektende bi başkaldırıdır bu der saygımı sunardım.

vedat1987 Misafir

Ben sözlerime asla Barselona'yı dahil etmedim.Barselona örneği savunduğum düşüncelerin karşısına çıkartabileceğiniz şeyler değilki.Hatta Barselona'dan bahsetmen düşüncelerimin tamamlayıcısı olmuştur.Benim sözlerimi onaylamış oluyosunuz Barselona ırkçı değildir çünkü; kalitesi yüksek bi İspanyol oynayabilir. Bilboa ırkçıdır çünkü; bi İspanyol ağzıyla kuş tutsa oynayamaz. Onun dışında Barselonanın yaptığı gibi bölgecilik-hemşericilik olmaktadır ve olacaktırda. Zaten Katalanların ve Baskların düşünce yapılarıda farklıdır. Bask bölgesi daha radikal iken Katalanlar daha "uysal"dır. Basklar daha tutucu,daha kapalıyken Barselona ulusal-uluslararası sisteme daha entegredir, vs. vs..
    Yerli oyuncu eğilimidir anlatmak istediğim okuduğunu anlamakta sıkıntı mı çekiyorsun.Barcelona da da bu eğilim vardır diğer İspanyol takımlarında da.Bir oyuncu Katalan ve 5 yıldız diğer bir oyuncu Madrid doğumlu ve 7 yıldızsa Katalan olan oynatılır.Ben Barcelonaya ırkçı demiyorum ki.Katalunya Avrupanın en özerk bölgesidir nasıl ulusal sisteme daha entegre dersin.Uysallıkları zenginlik sebeplidir ve zenginlik ise içe kapalı ekonomi benimsendiğindendir.Okulda okudum diyosun eski defterleri aç bidaha üzerinden geç bence bilgilerinin.Daha fazla bu konuya yorum yapmayacağım.Hala Avrupanın çeşitli yerlerinde gamalı haç ve Franco posterleriyle taraftarları tahrik edilen bir klübe faşist deme gerçekten gülerler sana. Ayrıca Bılboa diye bir klüp yoktur sürekli Bilboa yazıyosun, Athletıc Club de Bılbao doğrusu.
    Last edited by meddah : 27.Mayıs.2010 at 09:51 Reason: üsluba dikkat

Ben sözlerime asla Barselona'yı dahil etmedim.Barselona örneği savunduğum düşüncelerin karşısına çıkartabileceğiniz şeyler değilki.Hatta Barselona'dan bahsetmen düşüncelerimin tamamlayıcısı olmuştur.Benim sözlerimi onaylamış oluyosunuz Barselona ırkçı değildir çünkü; kalitesi yüksek bi İspanyol oynayabilir. Bilboa ırkçıdır çünkü; bi İspanyol ağzıyla kuş tutsa oynayamaz. Onun dışında Barselonanın yaptığı gibi bölgecilik-hemşericilik olmaktadır ve olacaktırda.

Yerli oyuncu eğilimidir anlatmak istediğim okuduğunu anlamakta sıkıntı mı çekiyorsun.Barcelona da da bu eğilim vardır diğer İspanyol takımlarında da.Bir oyuncu Katalan ve 5 yıldız diğer bir oyuncu Madrid doğumlu ve 7 yıldızsa Katalan olan oynatılır.Ben Barcelonaya ırkçı demiyorum ki.Katalunya Avrupanın en özerk bölgesidir nasıl ulusal sisteme daha entegre dersin.Uysallıkları zenginlik sebeplidir ve zenginlik ise içe kapalı ekonomi benimsendiğindendir.Okulda okudum diyosun eski defterleri aç bidaha üzerinden geç bence bilgilerinin.Daha fazla bu konuya yorum yapmayacağım.Hala Avrupanın çeşitli yerlerinde gamalı haç ve Franco posterleriyle taraftarları tahrik edilen bir klübe faşist deme gerçekten gülerler sana. Ayrıca Bılboa diye bir klüp yoktur sürekli Bilboa yazıyosun, Athletıc Club de Bılbao doğrusu.
    Hmm sıkıntı çeken sensin maalesef. Barselona'ya ırkçı diyosun demedim yazım yukarda tekrar oku istersen. İki takım arasındaki farkı söylüyorum.
    Ben Barselona'nın ırkçı olmadığını söyleyip, Bilboa ile kıyaslamasını yaptım. Katalanlara olan eğilim hemşericilikten ibarettir.

Ulusal entegrasyona gelince; Bahsedilen topraklar özerk olduğu için ulusal sisteme entegredir zaten diyorum. Köy, kasaba sisteme entegre olamaz çünkü küçük birimlerdir. Daha anlaşılır açıklamak gerekirse;
    Bask bölgesi radikal ayrılıkçıların "daha" yoğun olduğu, teröre ve şiddete bile başvurulan daha kapalı topraklardır.Sistemin dışında kalmaya çalışıp hatta sistemi- ülkeyi yıkmaya çalışılmaktadır. Katalanlar sistemi terörle, şiddetle kaşımamaktadır.Sistemin içinde pek çok güçlü siyasileri vardır.Ve daha az radikal tiplerdir.
    Entegrasyonu anlaman için başka bi örnek veriyim. Bosna-Hersek devleti içinde 2 ayrı özerk bölgeyi barındırı.Bunlardan biri Bosna ve Hersek Federasyonu öteki Sırp Cumhuriyetidir. "Hersek" Hırvatları temsil eder. Ordada Sırplar entegre olamamıştır. Sürekli ya bağımsızlık yada babaları Sırbistan Cumhuriyetiyle birleşmeyi hayal ederler. Çoğu yerde başkentlerinin Saraybosna değil, Belgrad olduğunu dile getirirler. Bu entegre olamamanın ne demek olduğunu sana gösterir. Barselona için "ulusal sisteme entegre"dedim, kapiş.
    Last edited by meddah : 27.Mayıs.2010 at 09:51 Reason: olayı kişiselleştirmeyelim

Nesil
    2006
    Yer
    11

Arkadaşlar, lütfen söylemlerimizde birbirimize karşı daha saygılı olalım.Olayı kişiselleştirmenin, ben biliyorum , sen bilmiyorsun durumuna getirmenin anlamı yok.Tartışmanın konunun dışına çıkmamasına özen gösterelim lütfen.

- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"

- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."

Mesaj Yetkileri