Bu konunun açılmasına neden olan mesajı ben sildim. Konu içinde yazan arkadaşlardan bazılarının mesajlarını da yine ben sildim. Neden sildiğim konusunda açıklama yapmayacağım. Forum kuralları belli. Aşağıda bahsettiğim mesajların sahipleri benle iletişme geçebilir. Onlara gerekli açıklamayı yaparım.
Konu silinen mesajlardan farklı bir boyuta yürümüş ama silinen mesajların içeriğine ve detayına girmeden birkaç şey yazmak istedim. Irkçılık ülkemizde de çokça karşılaştığımız bir durum. Irkçılıkla alakalı bir konuya, konuda bahsi geçen ülkenin sorun yaşadığı zümreye gönderme yapmak normal bir yorumdan ziyade, bu konuda hassas olan kişileri kışkırtmaya sebep olabilecek bir mesajdır bence. Aynı konuda bir ülkeyi ve tabii olan insanları genelleme yaparak suçlayıcı ithamlarda bulunmak da bir nevi ırkçılıktır, nefret söylemidir.
Belki de forum içinde özel bir durumla ilgili açılıp da en çok mesaj yazılan konulardan birisi 3 Temmuz'la başlayan sürecin konuşulduğu konudur.
Bu konu fazlasıyla hassas bir konu. Benim bu süreçte çocukluğumdan beri büyük bir aşkla bağlandığım kulübümün de adının geçmesi nedeniyle neler yaşadığımı, neler hissettiğimi anlatmam çok zor. Bu operasyonla ilgili ben de mesajlar yazdım. Operasyonun siyasi olduğunu düşündüğümü belirttim. Gördüm ki birçok Fenerbahçe taraftarı da böyle düşünüyormuş. Ama bu düşüncenin dayanağı benim aklımın, mantığımın ve algımın yorumundan başka birşey değil. Öznel bir düşünce yani, objektif değil. Zaten siyasetin yasak olduğu bir ortama siyasi içerikli yazılan mesaj hassas zaman geçiren en azından benim yaşadıklarımı yaşayan kişilerde farklı yorumlanmaya neden olacaktır. O konunun orada tartışmaya açılmasının amacının bir kanı yaratmak, düşünce empoze etmek değil, yaşananlarla ilgili yapıcı ve bilgilendirici yorumlar yapılması, konu ile ilgili haberlere yer verilmesi olduğunu düşünüyorum. Bir maçta yaşananlarla ilgili söylemin, vurgu yapılan kısmının konuyla ilgisi yoktu.
daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...