Originally Posted by
Jaswege
Ne alakası var anlayamadım. Bazı şeyleri anlatmak için "%" kavramını kullanırız. %100 ihtimal gibi örneklendirmede bulunur. Bu yıllar önce bulunan bişeyse ileride %1000 ihtimal ya da daha da ileride %1000000 ihtimal mi diyeceğiz buna. Benim kastetdiğim o değildi...
Burada kastedileni anlayamadım, ama yine de kendi kastettiğim şeyi biraz açayım:
İki oyuncunun profil özelliklerinin birbiriyle kıyaslandığı ve adaletsizlik tespit edildiği her durumda, özellikleri düşük olanın arttırılması yolu tercih edilseydi; bugün, ya bütün oyuncuların bütün özellikleri 20 olurdu, veya her sene profil üst sınırı biraz daha arttırılmak zorunda kalınırdı.
Örnek vereyim:
Dia ile Sercan'ın hızlarını kıyasladık ve bir adaletsizlik tespit ettik. Yöntem olarak da, ikisi de aynı şey olduğu için, Sercan'ın hızını düşürmek yerine Dia'nın hızını arttırmayı seçtik. Sercan'ın 18 olan hızına karşılık Dia'nın hızını 19 yaptık. Yukarıda bir arkadaşın belirttiği gibi, oyunda sadece Dia ve Sercan olmadığı için, kısa bir süre içerisinde Dia ile başka bir oyuncuyu, faraza Martins'i kıyaslamak zorunda kalacak ve Dia'dan daha hızlı olduğuna hükmettiğimiz Martins'e, aynı mantıkla 20 değerini vermek zorunda kalacaktık. Peki, günün birinde Martins'ten daha hızlı olduğuna hükmettiğimiz, faraza Walcott ile karşılaşınca ne yapacağız? Ona da 20 mi vereceğiz, yoksa yöntemden şaşmayıp 21 mi?
Genel olarak kastetmeye çalıştığım şey; burada eleştiri yapanların önemli bir kısmının "gerçekçilik" gibi bir derdinin olmadığı. Dia ve Sercan kıyası özelinde okuduğum mesajların tamamına yakını "Sercan 18 ise Dia 19 olmalı" diyor; bir allahın kulu "Dia 17 ise Sercan 16 olmalı" demiyor.
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"