Quote Originally Posted by burakurhan View Post
Buradaki yorumlarin cogu zaten FM 2011 icindi.Biz de bekliyoruz oyunun cikmasini ama eminin bu kadar yaygara kopmasaydi yine ayni sekilde kalacakti.
Ben de iddia ediyorum yaygara cikartmadan, bir kisi guzel guzel yazarak da bizim ilgimizi cekerdi.

Benim derdim bu da degil acikcasi. Ben yaklasik 6 senedir buraya uyeyim,cok mesaj yazmam ama cok takip ederim,bu sene cok enteresan seyler goruyorum forumda.

Dia,Sercan orneginden giderek konusuyorum.Ozellikle 2sinin hizlari arasindaki tutarsizlik ne kadar dile getirilirse getirilsin,burada o arastirmaci(!) arkadaslar o tutarsizligi savunma geregi duyuyor.Hele ki daha enteresani Galatasaray arastirmacisini ilgilendiren bir konuda yorum yaparken Ankaragucu,IBB,X veya Y takimin arastirmacisi da gelip arkadasini korumak adina yorumlar yapiyor.Sirf yapilan hatayi kabullenmemek adina,yirtinip duruyorlar.Sonra da biz zor is yapiyoruz kolaysa gelin siz yapin.Bir de siz yapin da gorelim gibi sacmasapan is bilmez yorumlar yapiliyor.
Yorumlarin arastirmacilari korumak amaciyla yapildigini dusunmuyorum. Sonucta onlar da insan, onlarin da kendilerine gore fikirleri var. Onlarin da kendi fikirlerini yazmaya haklari var. Biraz daha takip ederseniz arada sirada arastirmacilarin da bazi konularda ters dustugunu gorursunuz. Ama karsisindaki kisi ile yazisirken kullanilan uslup ortaligin toz duman olmasini onluyor.

Uyelerimiz de kendi uslubuna gore karsilik aliyor genelde. Birisi cikip, "bence X'in Y ozelligi 14 olmalidir cunku..." yazinca biz sert tepki gostermeyiz. En fazla "katilmiyorum cunku... " yazariz ve karsilikli bir diyalog baslar. Medeni insanlar genelde boyle anlasir.

Siz hic bir taksiye binip, ne bicim araba kullaniyorsun, daha vites degistirmeyi bilmiyorsun, gaza oyle basilmaz ne bicim adamsin sen dediniz mi? Veya otobuste, veya dolmusta? Deseniz, nasil bir tepki alirsiniz? Peki bu tip bir davranis neden takside/dolmusta makul degil de burada makul oldugu dusunuluyor?

Dipnot olarak,avatarimdaki resmi bizzat kendim Manchester Utd-Bursaspor macinda cektim,1 sene boyunca UEFA icin calistim,Bursaspor kulubu icin calistim,son 5 senemi Bursa'da gecirdim.Ama sizin MANU macinda gormussunuzdur dediginiz Sercani ben hic goremedim malesef.
Valla ne diyeyim ki. Pes dogrusu. Ben o mac hakkinda yazarken Sercan'in hizini ovdum mu?

Bursaspor arastirmacimiz isterse gelir ve Bursaspor ile ne gibi bir iliskisi oldugunu anlatir. Bana dusmez.

Iddia ediyorum,Dia'nin hizi 17 ise Sercan'in hizi max 15 tir. Madem kiyaslama yapiyoruz bu da benim kiyasim.
Peki bu kiyasi yaparken, neden bu sonuclara vardiginizi bir anlatsaniz. Mesela Sercan'i veya Dia'yi yan yana kim ile kosarken animsiyorsunuz ve kimin kimi gectigini hatirliyorsunuz.

Mesela ben de soyle bir sey diyebilirim bu durumda mesela. Sercan'in hizi max 15 ise, Emre Belozoglu'nun hizi da max 9'dur. Selcuk Inan'in max 8'dir. Caner'in max 13'dur. vs. vs.