Quote Originally Posted by perpetua View Post
Ben de iddia ediyorum yaygara cikartmadan, bir kisi guzel guzel yazarak da bizim ilgimizi cekerdi.
Inanin ben yazdim ama yaygara cikartan arkadaslarin yorumlari daha fazla ilgi cekti.
Yorumlarin arastirmacilari korumak amaciyla yapildigini dusunmuyorum. Sonucta onlar da insan, onlarin da kendilerine gore fikirleri var. Onlarin da kendi fikirlerini yazmaya haklari var. Biraz daha takip ederseniz arada sirada arastirmacilarin da bazi konularda ters dustugunu gorursunuz. Ama karsisindaki kisi ile yazisirken kullanilan uslup ortaligin toz duman olmasini onluyor.

Uyelerimiz de kendi uslubuna gore karsilik aliyor genelde. Birisi cikip, "bence X'in Y ozelligi 14 olmalidir cunku..." yazinca biz sert tepki gostermeyiz. En fazla "katilmiyorum cunku... " yazariz ve karsilikli bir diyalog baslar. Medeni insanlar genelde boyle anlasir.

Siz hic bir taksiye binip, ne bicim araba kullaniyorsun, daha vites degistirmeyi bilmiyorsun, gaza oyle basilmaz ne bicim adamsin sen dediniz mi? Veya otobuste, veya dolmusta? Deseniz, nasil bir tepki alirsiniz? Peki bu tip bir davranis neden takside/dolmusta makul degil de burada makul oldugu dusunuluyor?
Bakin uslup konusunda size hak verdigimi daha onceki mesajlarimda da belirtmistim,hatta sizin uslubunuzu ornek gostererek.

Mustafa Bey'e yazmistim size de yazayim.

Yuzlerce hatta binlerce kisiye hitap eden bir forum daha dogrusu bir platformda farkli insanlarin,hatali elestirilerin,yanlis usluplarin olmamasi imkansizdir.Bunun onune gecmeniz de imkansizdir.

Yapilan is geregi bu durumlarla karsi karsiya kalacagini bilmeyen varsa da yol yakinken geri donsun.Elestiri hep olur,saygilisi da saygisizi da,tutarlisi da tutarsizi da. Ancak burda elestirilen ve savunulan sey de cok onemlidir. Yani konustugumuz konunun savunulacak bir tarafi yokken,nedense(!) sadece arastirmaci arkadaslarin veyahut Fenerbahce'ye antipati duyan insanlarin savundugunu gormek de son derece manidar.

Benim net bir sekilde elestirim buna.Karsimizdaki de insan,inanilmaz emek harciyor,farkindayim.Ama insanlarin hata yapabilecegi gercegini artik kabullenmesi gerekir.Ne kadar arastirmaci,yonetici olunursa olunsun,hata insanlara mahsustur.Bence de medeni insanlar kesinlikle hatalarini kabul edebilen insanlardir.

Valla ne diyeyim ki. Pes dogrusu. Ben o mac hakkinda yazarken Sercan'in hizini ovdum mu?

Bursaspor arastirmacimiz isterse gelir ve Bursaspor ile ne gibi bir iliskisi oldugunu anlatir. Bana dusmez.
Cok afedersiniz,Sercan'in hizini gorduk derken onun olumlu bir cumle oldugunu dusunmustum,yanlis anlamisim.

Peki bu kiyasi yaparken, neden bu sonuclara vardiginizi bir anlatsaniz. Mesela Sercan'i veya Dia'yi yan yana kim ile kosarken animsiyorsunuz ve kimin kimi gectigini hatirliyorsunuz.

Mesela ben de soyle bir sey diyebilirim bu durumda mesela. Sercan'in hizi max 15 ise, Emre Belozoglu'nun hizi da max 9'dur. Selcuk Inan'in max 8'dir. Caner'in max 13'dur. vs. vs.
Sercan'in hizi da gercekten 18 ise bana bir kere Sercan'in attigi bir depari hatirlatin lutfen.Veya siz Sercan'i kimin yanindan gecerken animsiyorsunuz da bu ozellik Sercan'da 18 oluyor?

Buyrun benim hatirladiklarim :

Bir Fenerbahce-Manisa maci hatirlarim ornegin, Dia'nin Manisaspor yari sahasini yaklasik 3 saniyede gectigi.

Bir Besiktas-Bursaspor maci hatirliyorum Ibrahim Toraman'in geriden gelip Sercan'i yakalayip net bir golu onledigi.

Zihnimi zorlasam bunun gibi bir suru ornek bulabilirim size emin olabilirsiniz.

Ve inanin Emre,Selcuk ve Caner konusundaki yorumunuza da sonuna kadar katiliyorum.