Quote Originally Posted by kalemci View Post
Benim Muslera'yı suçladığımı kim söyledi ki Bu görüşüm Cimbom'a imza atmadan önce de vardı 2 yıl önce de vardı. Dünyanın en iyi 7. kalecisi Kupa Amerika da ki başarısı yüzünden. Seneye aynı listede ilk 100e de giremeyebilir ilk 3e de girebilir. Dönemlik baz alınıyor.Biraz daha araştırmanı tavsiye ederim.

Ayrıca Muslera'yı Lazio'dayken yeterince izlediğini düşünmüyorum dostum tabi yanılıyor da olabilirim. O zaman dönemselden kastımı anlardın.

Muslera Türkiye için yeterli bir kaleci bence de Cenk gibi. Galatasaray, Lazio, Beşiktaş gibi takımlarda 1.kaleci olması da normal. Ama benim hiç bir zaman beğendiğim bir kaleci olmadı bu seneki kupa amerika ve 2 sene önceki italya süper kupası hariç.
Ankaragücü araştırmacısı olman ve şu yazdığın yorumdaki cümleler benim kafamı karıştı. Benim anladığım kadarıyla futbolculara bakış açımız farklı. Bir kaleci ortalama 40 yaşına kadar oynar. En olgun yaşları ise 30 yaşından sonra başlar kalecilerin. Ben çok sıkı bir Lazio taraftarı olmakla beraber, Türkiye liginden sonra en çok sevdiğim ve takip ettiğim lig İtalya ligidir. Muslera Lazio'ya ilk geldiğinde yanlış hatırlamıyorsam 19-20 yaşındaydı. Oyun içerisinde çok bariz hatalar yapıyordu bir kaç kurtarış dışında. Hatta kendi kendime koskoca Lazio'yunun kalecisine bak nereden bulmuşlar bunu dedim. Fakat her geçen yıl yaşınında artmasıyla birlikte üzerine koyan bir kaleci Muslera. Şuana kadar yediği hatalı gol oldukça fazla fakat: benim görüşüm, bir kaleci 18 ve 26 yaşları arasında yediği goller olgunluk sürecidir. Mesela şuanda Manu'nun kalesini koruyan ve geçen hafta 6 gol yiyen De Gea'da aynı süreçte. Böyle hatalar yaptığı için onu eleştirmek yanlış olur. Tam tersi, kaleciler hatalı gol yedikçe olgunlaşır, ki Muslera 25 yaşında genç bir kaleci ve bana kalırsa yediği gollerde çokta hatalı değil yani genel olarak maçın kaderini etkileyen goller yemedi şuana kadar. Ama eğer gerçekten olaya bu şekilde bakıyorsan sana Volkan Demirel örneğini gösterebilirim. 29-30 yaşında bir oyuncu maç içerisinde halen hatalı gol yiyebiliyor. O zaman bu senin gözünde Volkan Türkiye standartlarında bir kaleci tıpkı Cenk gibi, ben bunu anlıyorum yorumundan.