Anket Sonuçlarını Görüntüle: Kim kazanır?

Voters
16. You may not vote on this poll
  • Galatasaray

10 62.50%
  • Berabere

3 18.75%
  • Gaziantepspor

3 18.75%
1 ile 30 arası toplam 122 sonuç

Konu: [8.Hafta] Galatasaray - Gaziantepspor

Hybrid View

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by kalemci View Post
    Benim Muslera'yı suçladığımı kim söyledi ki Bu görüşüm Cimbom'a imza atmadan önce de vardı 2 yıl önce de vardı. Dünyanın en iyi 7. kalecisi Kupa Amerika da ki başarısı yüzünden. Seneye aynı listede ilk 100e de giremeyebilir ilk 3e de girebilir. Dönemlik baz alınıyor.Biraz daha araştırmanı tavsiye ederim.

Ayrıca Muslera'yı Lazio'dayken yeterince izlediğini düşünmüyorum dostum tabi yanılıyor da olabilirim. O zaman dönemselden kastımı anlardın.

Muslera Türkiye için yeterli bir kaleci bence de Cenk gibi. Galatasaray, Lazio, Beşiktaş gibi takımlarda 1.kaleci olması da normal. Ama benim hiç bir zaman beğendiğim bir kaleci olmadı bu seneki kupa amerika ve 2 sene önceki italya süper kupası hariç.
    Ankaragücü araştırmacısı olman ve şu yazdığın yorumdaki cümleler benim kafamı karıştı. Benim anladığım kadarıyla futbolculara bakış açımız farklı. Bir kaleci ortalama 40 yaşına kadar oynar. En olgun yaşları ise 30 yaşından sonra başlar kalecilerin. Ben çok sıkı bir Lazio taraftarı olmakla beraber, Türkiye liginden sonra en çok sevdiğim ve takip ettiğim lig İtalya ligidir. Muslera Lazio'ya ilk geldiğinde yanlış hatırlamıyorsam 19-20 yaşındaydı. Oyun içerisinde çok bariz hatalar yapıyordu bir kaç kurtarış dışında. Hatta kendi kendime koskoca Lazio'yunun kalecisine bak nereden bulmuşlar bunu dedim. Fakat her geçen yıl yaşınında artmasıyla birlikte üzerine koyan bir kaleci Muslera. Şuana kadar yediği hatalı gol oldukça fazla fakat: benim görüşüm, bir kaleci 18 ve 26 yaşları arasında yediği goller olgunluk sürecidir. Mesela şuanda Manu'nun kalesini koruyan ve geçen hafta 6 gol yiyen De Gea'da aynı süreçte. Böyle hatalar yaptığı için onu eleştirmek yanlış olur. Tam tersi, kaleciler hatalı gol yedikçe olgunlaşır, ki Muslera 25 yaşında genç bir kaleci ve bana kalırsa yediği gollerde çokta hatalı değil yani genel olarak maçın kaderini etkileyen goller yemedi şuana kadar. Ama eğer gerçekten olaya bu şekilde bakıyorsan sana Volkan Demirel örneğini gösterebilirim. 29-30 yaşında bir oyuncu maç içerisinde halen hatalı gol yiyebiliyor. O zaman bu senin gözünde Volkan Türkiye standartlarında bir kaleci tıpkı Cenk gibi, ben bunu anlıyorum yorumundan.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Nesil
    2007
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by William Rookwood View Post
    Ankaragücü araştırmacısı olman ve şu yazdığın yorumdaki cümleler benim kafamı karıştı. Benim anladığım kadarıyla futbolculara bakış açımız farklı. Bir kaleci ortalama 40 yaşına kadar oynar. En olgun yaşları ise 30 yaşından sonra başlar kalecilerin. Ben çok sıkı bir Lazio taraftarı olmakla beraber, Türkiye liginden sonra en çok sevdiğim ve takip ettiğim lig İtalya ligidir. Muslera Lazio'ya ilk geldiğinde yanlış hatırlamıyorsam 19-20 yaşındaydı. Oyun içerisinde çok bariz hatalar yapıyordu bir kaç kurtarış dışında. Hatta kendi kendime koskoca Lazio'yunun kalecisine bak nereden bulmuşlar bunu dedim. Fakat her geçen yıl yaşınında artmasıyla birlikte üzerine koyan bir kaleci Muslera. Şuana kadar yediği hatalı gol oldukça fazla fakat: benim görüşüm, bir kaleci 18 ve 26 yaşları arasında yediği goller olgunluk sürecidir. Mesela şuanda Manu'nun kalesini koruyan ve geçen hafta 6 gol yiyen De Gea'da aynı süreçte. Böyle hatalar yaptığı için onu eleştirmek yanlış olur. Tam tersi, kaleciler hatalı gol yedikçe olgunlaşır, ki Muslera 25 yaşında genç bir kaleci ve bana kalırsa yediği gollerde çokta hatalı değil yani genel olarak maçın kaderini etkileyen goller yemedi şuana kadar. Ama eğer gerçekten olaya bu şekilde bakıyorsan sana Volkan Demirel örneğini gösterebilirim. 29-30 yaşında bir oyuncu maç içerisinde halen hatalı gol yiyebiliyor. O zaman bu senin gözünde Volkan Türkiye standartlarında bir kaleci tıpkı Cenk gibi, ben bunu anlıyorum yorumundan.
    Öncelikle kafanın neden karıştığını anlamaya çalışıyorum yani kurduğun bağlantıyı.

Yanlış hatırlıyorsun 2007 yılında geldi ve ilk senesinin tamamına yakınında yedek oturdu. İkinci senesi de ilk seneye oranla daha fazla maça çıktı. Patlama senesi geçen senenin başındaki İtalya süper kupası ve Kupa Amerika oldu.

Ayrıca ilk başta yediği hatalı goller oldukça fazla demişsin sonrasında Muslera 25 yaşında genç bir kaleci bana kalırsa yediği gollerde çokta hatalı değil yani genel olarak maçın kaderini etkiliyen goller yemedi şuana kadar demişsin. 1. ve 2. haftayı tekrar izlemeni öneririm.

Volkan Demirel'de bana kalırsa dönem dönem kötü maçlar çıkaran bir kaleci oda konsantrasyonu ile ilgilidir diye tahmin ediyorum. Senin dediğin gibi 29-30 yaşında olduğu için bu dönemden daha çabuk çıkıyor.

Volkan Demirel sence hangi tarzda bir kaleci yani ilk 10a girer mi ?

Muslera'ya kötü kaleci demiyorum. Bir Zapata, Leo Franco gibi Cimbomun eski kalecilerine oranla çok çok iyi ama De Ascentis daha iyiydi. Sadece Muslera kadar popüler değildi. İtalya ligini izlediğini söylemişsin muhakkak dikkatini çekmiştir.
    eto'o bitmiş.

Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul

Quote Originally Posted by kalemci View Post
    Öncelikle kafanın neden karıştığını anlamaya çalışıyorum yani kurduğun bağlantıyı.

Yanlış hatırlıyorsun 2007 yılında geldi ve ilk senesinin tamamına yakınında yedek oturdu. İkinci senesi de ilk seneye oranla daha fazla maça çıktı. Patlama senesi geçen senenin başındaki İtalya süper kupası ve Kupa Amerika oldu.

Ayrıca ilk başta yediği hatalı goller oldukça fazla demişsin sonrasında Muslera 25 yaşında genç bir kaleci bana kalırsa yediği gollerde çokta hatalı değil yani genel olarak maçın kaderini etkiliyen goller yemedi şuana kadar demişsin. 1. ve 2. haftayı tekrar izlemeni öneririm.

Volkan Demirel'de bana kalırsa dönem dönem kötü maçlar çıkaran bir kaleci oda konsantrasyonu ile ilgilidir diye tahmin ediyorum. Senin dediğin gibi 29-30 yaşında olduğu için bu dönemden daha çabuk çıkıyor.

Volkan Demirel sence hangi tarzda bir kaleci yani ilk 10a girer mi ?

Muslera'ya kötü kaleci demiyorum. Bir Zapata, Leo Franco gibi Cimbomun eski kalecilerine oranla çok çok iyi ama De Ascentis daha iyiydi. Sadece Muslera kadar popüler değildi. İtalya ligini izlediğini söylemişsin muhakkak dikkatini çekmiştir.
    dostum o maçın kaderini etkileyen golleri bu hafta için söylemiştim anlam karmaşasına yol açmış. İBB maçında zaten sahada birşey yoktu topu elinden sektirmese bile ( omuzunun üzerine düştüğü için kaçırdığını düşünüyorum ) yine yenilecektik, kötü bir takım vardı sahada. Örneklendirmen çok doğru leo franco maçın kaderini değiştirecek goller yiyordu ve bu gollerin belli bir açıklaması ve mantığı yoktu. Sanctis beni çok şaşırtan bir kaleci. Buraya geldiğinde 30 küsür yaşındaydı çevikliği ve refleksleri dikkatimi çekmişti fakat pozisyonlarda çok panikliyordu ve ne yapacağını bilmiyordu, zamanlama hatası yapıyordu. Ne ilginçtir ki De sanctis bana göre julio cesardan sonra italya liginin en iyi kalecisi. 30 küsür yaşına gelen bir adamın kendini bu kadar geliştirmesi bana çok enteresan geldi

Dostum Volkan konusunda benim düşüncelerim çokta olumlu değil. Bu birde lig kalitesine ve takımın defans hattına bağlı bir durum. volkanın performansı için özellikle geçen seneyi örnek gösteriyorlar. fakat geçen sene Fenerbahçe az pozisyon veren ve ortasahada rakibi boğan bir takımdı. bu durumda kalecide rahatlıyor ve pek iş düşmüyor. Bana göre Volkan'ın en büyük artısı fiziği, alan hakimiyeti ve refleksi bunun dışında bir özelliği yok. fiziği ile karşı karşıya kaldığı pozisyonları engelleyip gole kapatan bir kaleci. musleranında şansızlığı bana göre fiziği. karşı karşıya kaldığı zaman pozisyonları engelleyemiyor bunu ibb ve real madrid maçında çok daha iyi görme fırsatı buldum.

hocam birde araştırma konusunda aklıma şu takıldı üstte cenk gibi kaleci deyince bende muslera ile cenki nasıl kıyasladığını anlamadım stil olarak kıyaslıyorsan benzerlik var fakat ikisini kıyaslamak ömer çatkıç ile valdesi aynı kefeye koymak gibi birşey. biri gökhan ünal, ersen martin, fatih tekke, vb oyunculara diğeri eto'o, milito, tevez, higuain gibi yıldız futbolculara karşı oynamış bir kaleci.
    Last edited by William Rookwood : 27.Ekim.2011 at 02:49
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

Mesaj Yetkileri