Bende aynı şeyden muzdaribim. Yani aynı şey derken ben mesela bir gün bilemedin bir buçuk gün uyumuyorum ondan sonra bir yatıyorum 16 saat uyudugumu hatırlarım yahu.Ama yavaş yavaş düzene girdim mesela , artık saat gece 1 'i geçirmemeye çalışıyorum. Uykum geldiği anda uyumaya çalısıyorum , kaçırırsam o saati sabaha kadar laptop başında kalırım.
Kısacası 4-5 saat bir insana yeter. Zaten bence bir insanın normal uyku saati 4-5 saattir bana kalırsa ancak anne ve babaların ağlayan bebeği uyutma alışkanlığı giderek bünyeye yerleştiği için 9-10 saatlere çıktı ben kesinlikle inanıyorum buna.
Birde erken kalkmak için kesinlikle sabah yapacağın işi beynine yerleştir , senin elinde olmadan bilinçaltı uyandırıyor seni direk.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Sabah 5-6 gibi yatıyorum ve bazen akşam 5:30'daki dersime geç kalıyorum.Beterin beteri var yani haline şükretmelisin.
![]()
Ortalama 8 saat uyuyacakmışız, öyle diyor bu işi bilenlerÇok az uyku veya çok fazla uyku, ömrü azaltıyormuş.Alışmasına alışırsın 4 saat 5 saatlik uykuya da bi günde en az 7 en fazla 10 saat uyumak gerekiyor.
Ben uyanıyorum ama tekrar uyuyorum,yataktan kalkamama problemim var yani.Bir de bir kaç senedir uyumakta acayip zorlanıyorum.Bi yarım saat-45 dakikadan önce uyuyamıyorum genelde.Çok uykum olduğu zamanlar bile böyle oluyor.Bu çok can sıkıcı bir durum gerçekten.
So what?
Saike
benim öyle bir sorunum yok da kafayı yastığa koyunca gidiyomben de uyanıyorum ama yataktan kalkamıyorum
![]()
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Şemsi bir de az uyusam iyi olacak ama yok. herşey den kısarım uykudan asla.. bir ara ben de uyuyamazdım hemen koyun sayfaydasını gördüm ciddiyim bak
![]()
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Benim sıkıntım zaten odaklanamama sıkıntısı.Sürekli bir şeyler düşünüyorum kafamda (gün içerisinde yaşadıklarım,diğer gün yapacaklarım vs.) ve bu yüzden uykuya dalamıyorum.
So what?
Saike
o zaman başka. ona bir çözümüm yok, Allah yardımcın olsun![]()
Anlaşılan yarasını deşmişim bir çok kişinin.
FM Gazetesi
Günde 8 saatten az uyursam kafayı yiyorum.Şu an 7 saatlik uykuyla duruyorum mesela ve doğru düzgün düşünemiyorum hareketlerim falan acayip yavaşladıUykusuz kaldığım zamanlar çok oluyor ama uyuduğumda da sağlam uyurum.Sabahları kalkmak işkence gibi bir şey.Zar zor kalkıyorum.Ama bazen nasıl bir düzen kuruyorsam sabahları bir uyanırdım 30 saniye içinde alarm çalardı.Tabii iki üç gün sürerdi en fazla bu olay
En sevmediğim şeylerden birisi erken kalkmak ve kalkmaya mecburum başka çarem yok.Bunun tekniği falan da yok
![]()
Ayağa kalkmayan Fenerli, Beşiktaşlı, Cimbomlu vs. diye telefonunuzu kurun, bakın bakalım nasıl kalkıyorsunuz erkenden.![]()
Canım FEDA olsun sana !
Eskiden uylu sorunum olmazdı.Çok hafifti uykum bir fısıltıya uyanırdım ve 3 4 saatlik uyku zinde olmam için yeterdi ancak şu sıralar psikolojik bazı ilaçlar kullanıyorum 14 15 saat uyku bile yetmiyor artık.Kaldırmasa kimse 24 saat hiç yataktan kalkmak istemiyorum.İlaçları kullansam bir dert kullanmasam bir dert.Bakalım konuda bana da yardımcı olacak bir öneri çıkacak mı
Genelde uykum gelmez , yatınca 1-2 saat uyuyamam , genelde tabi. 6-7 saat yetiyor bana. Sabahta kalkamam kalkarsam yatmaya çalışırım, yatarsam uyuyamam. Bende ki durum karışık![]()
Ben de bir de şu var.Eğer kalkıp yapmam gereken bir iş varsa (mesela okula gitmek gibi) uyanıyorum ama acayip bir tekrar uyuma hissi oluyor.Ben genelde otobüsün hareket saatine 10 dakika falan kalınca uyanıp hızlı bir şekilde hazırlanıp ancak yetişiyorum otobüse.Bugün gitmeyeyim dediğim zaman uykum kaçıyor ve yatakta geçirdiğim vakitten dolayı otobüse de yetişemeyeceğimden yine bir süre yatakta cebelleşiyorum uykuya dalmak için.Uyandıktan sonra kalkamama ile ilgili şöyle bir çözümüm var benim.Eğer başarabilirsem telefonumu alıyorum elime ve internete giriyorum biraz.Böylece uykum açılıyor ve yataktan kalkıyorum ama bunu her seferinde yapamıyorum.
![]()
So what?
Saike
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Valla bende de bu sorun vardı ama tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum benimkinin Görkem. Mesela okulda eğlenceli arkadaşlarım falan olmadığı zamanlar, haftanın 1-2 günü gidiyordum okula zar zor. Ama haftanın 5 günü sabahın 5.30'unda kalkıp okula gittiğim günleri de biliyorum ve kız arkadaş falan meselesi değil hakikaten sıkılmayacağım eğleneceğimi düşündüğüm zaman kalkabiliyorum ben. Psikolojik.