Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
31 ile 60 arası toplam 63 sonuç

Konu: Erken Uyanma Teknikleri

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Gncl1905 View Post
    Bende az uyumak için çabalıyorum ve sonunda ritim tutturdum gibi Ortalama 6 saat uyorum yetiyor.Şunu farkettim insanın uyudukça uyuyası geliyor.Bende erken uyanıyorum işim olmasa bile maks. 9'da normalda 7-8 gibi kalkarım.Yatarkende 12'den önce yatmam, 3'e kadar yolu var

Geç kalkınca sanki gün bitmiş gibi geliyor bana uyuşukluk basıyor etrafımı tekrar uyumak istiyorum bilmem herkese de öyle oluyor mu ama bana böyle geliyor 12 saat uyumuş olsam bile geç kalktığım gün uykum oluyor O yüzden erken kalkıyorum daha dinç oluyorum günde heba olmuyo
    Bende günün öldüğünü düşünüyorum çok uyuduğum zaman. Aslında hafta içi ya da hafta sonu farketmez, her gün erken kalkmak lazım.
    FM Gazetesi

Nesil
    2007
    Yer
    Bursa

Bende aynı şeyden muzdaribim. Yani aynı şey derken ben mesela bir gün bilemedin bir buçuk gün uyumuyorum ondan sonra bir yatıyorum 16 saat uyudugumu hatırlarım yahu. Ama yavaş yavaş düzene girdim mesela , artık saat gece 1 'i geçirmemeye çalışıyorum. Uykum geldiği anda uyumaya çalısıyorum , kaçırırsam o saati sabaha kadar laptop başında kalırım.

Kısacası 4-5 saat bir insana yeter. Zaten bence bir insanın normal uyku saati 4-5 saattir bana kalırsa ancak anne ve babaların ağlayan bebeği uyutma alışkanlığı giderek bünyeye yerleştiği için 9-10 saatlere çıktı ben kesinlikle inanıyorum buna.

Birde erken kalkmak için kesinlikle sabah yapacağın işi beynine yerleştir , senin elinde olmadan bilinçaltı uyandırıyor seni direk.
    Nush İle Uslanmayanı Etmeli Tekdir
    Tekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by Alicanfmfan View Post
    Birde erken kalkmak için kesinlikle sabah yapacağın işi beynine yerleştir , senin elinde olmadan bilinçaltı uyandırıyor seni direk.
    Şuna yürekten katılıyorum önemli işlerim olduğunda saati kurarım ama hep saat çalmadan kalkmış olurum.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Sabah 5-6 gibi yatıyorum ve bazen akşam 5:30'daki dersime geç kalıyorum. Beterin beteri var yani haline şükretmelisin.

Ortalama 8 saat uyuyacakmışız, öyle diyor bu işi bilenler Çok az uyku veya çok fazla uyku, ömrü azaltıyormuş.Alışmasına alışırsın 4 saat 5 saatlik uykuya da bi günde en az 7 en fazla 10 saat uyumak gerekiyor.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Ben uyanıyorum ama tekrar uyuyorum,yataktan kalkamama problemim var yani.Bir de bir kaç senedir uyumakta acayip zorlanıyorum.Bi yarım saat-45 dakikadan önce uyuyamıyorum genelde.Çok uykum olduğu zamanlar bile böyle oluyor.Bu çok can sıkıcı bir durum gerçekten.
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

benim öyle bir sorunum yok da kafayı yastığa koyunca gidiyom ben de uyanıyorum ama yataktan kalkamıyorum
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    benim öyle bir sorunum yok da kafayı yastığa koyunca gidiyom ben de uyanıyorum ama yataktan kalkamıyorum
    Kıymetini bil Muhammet,gerçekten on numara bir özelliğe sahipsin. Yatağın içinde dön dolaş,eziyet gibi vallahi.
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Şemsi bir de az uyusam iyi olacak ama yok. herşey den kısarım uykudan asla.. bir ara ben de uyuyamazdım hemen koyun say faydasını gördüm ciddiyim bak
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Benim sıkıntım zaten odaklanamama sıkıntısı.Sürekli bir şeyler düşünüyorum kafamda (gün içerisinde yaşadıklarım,diğer gün yapacaklarım vs.) ve bu yüzden uykuya dalamıyorum.
    So what?
    Saike

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

o zaman başka. ona bir çözümüm yok, Allah yardımcın olsun

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Quote Originally Posted by GeNç KaRTaL View Post
    Benim sıkıntım zaten odaklanamama sıkıntısı.Sürekli bir şeyler düşünüyorum kafamda (gün içerisinde yaşadıklarım,diğer gün yapacaklarım vs.) ve bu yüzden uykuya dalamıyorum.
    Tek çözümü dediğin gibi kafaya birşeyleri takmıcan anca o zman geçiyor.Bu sene bu dertten çok çekiyorum yatakta 2-3 saat kıvranmadan uykuya dalamıyorum ah şu sınavlar ah şu eğitim sistemi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Ben uyanıyorum ama tekrar uyuyorum,yataktan kalkamama problemim var yani.Bir de bir kaç senedir uyumakta acayip zorlanıyorum.Bi yarım saat-45 dakikadan önce uyuyamıyorum genelde.Çok uykum olduğu zamanlar bile böyle oluyor.Bu çok can sıkıcı bir durum gerçekten.
    Şemsi o sorun bende de var. Ben de böyle yastığa kafamı koyduğum an uyuyamam. Şöyle bir en az 15-20 dakika turlarım yatağın içinde.
    FM Gazetesi

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Aynı durum bende düşünüyorum ama düşünmemem imkansız içim içimi yiyor öyle bir durum Yatağı kırasım falan geliyor bazen fm bile aklıma geliyor.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bende bu sorun bir tek bende mi var diyordum meğer tek değilmişim.
    Canım FEDA olsun sana !

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Anlaşılan yarasını deşmişim bir çok kişinin.
    FM Gazetesi

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Ohoooooo sende yine iyi 45 dk şemis bu saydıklarını ben 2 saat düşünüyor planlıyorum uyuyana kadar aklan karayı seçiyorum Kardeşim yatağa giriyor ve 4-5 dk sonra uyumuş oluyor nasıl yapıyorlar bunu merak ediyorum açıkçası.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Trabzonspor View Post
    Ohoooooo sende yine iyi 45 dk şemis bu saydıklarını ben 2 saat düşünüyor planlıyorum uyuyana kadar aklan karayı seçiyorum Kardeşim yatağa giriyor ve 4-5 dk sonra uyumuş oluyor nasıl yapıyorlar bunu merak ediyorum açıkçası.
    Benim kuzenimde öyle. Misafirliğe gidiyorum bazen, aynı odada yatıyoruz. Bir bakıyorum adam uyumuş. 2 dakika da nasıl dalar bir insan.
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Günde 8 saatten az uyursam kafayı yiyorum.Şu an 7 saatlik uykuyla duruyorum mesela ve doğru düzgün düşünemiyorum hareketlerim falan acayip yavaşladı Uykusuz kaldığım zamanlar çok oluyor ama uyuduğumda da sağlam uyurum.Sabahları kalkmak işkence gibi bir şey.Zar zor kalkıyorum.Ama bazen nasıl bir düzen kuruyorsam sabahları bir uyanırdım 30 saniye içinde alarm çalardı.Tabii iki üç gün sürerdi en fazla bu olay En sevmediğim şeylerden birisi erken kalkmak ve kalkmaya mecburum başka çarem yok.Bunun tekniği falan da yok

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Ayağa kalkmayan Fenerli, Beşiktaşlı, Cimbomlu vs. diye telefonunuzu kurun, bakın bakalım nasıl kalkıyorsunuz erkenden.
    Canım FEDA olsun sana !

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul/Antalya

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Günde 8 saatten az uyursam kafayı yiyorum.Şu an 7 saatlik uykuyla duruyorum mesela ve doğru düzgün düşünemiyorum hareketlerim falan acayip yavaşladı Uykusuz kaldığım zamanlar çok oluyor ama uyuduğumda da sağlam uyurum.Sabahları kalkmak işkence gibi bir şey.Zar zor kalkıyorum.Ama bazen nasıl bir düzen kuruyorsam sabahları bir uyanırdım 30 saniye içinde alarm çalardı.Tabii iki üç gün sürerdi en fazla bu olay En sevmediğim şeylerden birisi erken kalkmak ve kalkmaya mecburum başka çarem yok.Bunun tekniği falan da yok
    Keşke elimizde imkan olsada seni günde 24 saat uyutabilsek.

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Quote Originally Posted by darkkobal123 View Post
    Ayağa kalkmayan Fenerli, Beşiktaşlı, Cimbomlu vs. diye telefonunuzu kurun, bakın bakalım nasıl kalkıyorsunuz erkenden.
    Bunun üstüne diyecek bir şey yok. En güzel yöntem budur.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by nekop View Post
    Keşke elimizde imkan olsada seni günde 24 saat uyutabilsek.
    Sen niye hep bana bir şeyler demek için mesaj yazıyosun arkadaş

Nesil
    2006
    Yer
    Adana

Eskiden uylu sorunum olmazdı.Çok hafifti uykum bir fısıltıya uyanırdım ve 3 4 saatlik uyku zinde olmam için yeterdi ancak şu sıralar psikolojik bazı ilaçlar kullanıyorum 14 15 saat uyku bile yetmiyor artık.Kaldırmasa kimse 24 saat hiç yataktan kalkmak istemiyorum. İlaçları kullansam bir dert kullanmasam bir dert.Bakalım konuda bana da yardımcı olacak bir öneri çıkacak mı

Nesil
    2010
    Yer
    Karabük

Genelde uykum gelmez , yatınca 1-2 saat uyuyamam , genelde tabi. 6-7 saat yetiyor bana. Sabahta kalkamam kalkarsam yatmaya çalışırım, yatarsam uyuyamam. Bende ki durum karışık

Nesil
    2006
    Yer
    Pekin

Ben de bir de şu var.Eğer kalkıp yapmam gereken bir iş varsa (mesela okula gitmek gibi) uyanıyorum ama acayip bir tekrar uyuma hissi oluyor.Ben genelde otobüsün hareket saatine 10 dakika falan kalınca uyanıp hızlı bir şekilde hazırlanıp ancak yetişiyorum otobüse.Bugün gitmeyeyim dediğim zaman uykum kaçıyor ve yatakta geçirdiğim vakitten dolayı otobüse de yetişemeyeceğimden yine bir süre yatakta cebelleşiyorum uykuya dalmak için. Uyandıktan sonra kalkamama ile ilgili şöyle bir çözümüm var benim.Eğer başarabilirsem telefonumu alıyorum elime ve internete giriyorum biraz.Böylece uykum açılıyor ve yataktan kalkıyorum ama bunu her seferinde yapamıyorum.
    So what?
    Saike

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Sen niye hep bana bir şeyler demek için mesaj yazıyosun arkadaş
    Şimdi arkadaşa katılmamakta elde değil.
    Bende yattığım gibi uyuyamıyorum maalesef ancak 10-15 dakikada düşünmüyorum,5 dakika düşünüyorum sora dalıyorum

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Ben de bir de şu var.Eğer kalkıp yapmam gereken bir iş varsa (mesela okula gitmek gibi) uyanıyorum ama acayip bir tekrar uyuma hissi oluyor.Ben genelde otobüsün hareket saatine 10 dakika falan kalınca uyanıp hızlı bir şekilde hazırlanıp ancak yetişiyorum otobüse.Bugün gitmeyeyim dediğim zaman uykum kaçıyor ve yatakta geçirdiğim vakitten dolayı otobüse de yetişemeyeceğimden yine bir süre yatakta cebelleşiyorum uykuya dalmak için. Uyandıktan sonra kalkamama ile ilgili şöyle bir çözümüm var benim.Eğer başarabilirsem telefonumu alıyorum elime ve internete giriyorum biraz.Böylece uykum açılıyor ve yataktan kalkıyorum ama bunu her seferinde yapamıyorum.
    Bende tekrar uyuma hissini geçtim,kalkıp hazırlanıyorum ardında oturuyorum bir yere ancak bir daha kalkasım gelmiyor,5 dakika 5 dakika derken ilk dersi kaçırdığımı bilirim.Kalkıncada sorunum bitmiyor

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Valla bende de bu sorun vardı ama tamamen psikolojik olduğunu düşünüyorum benimkinin Görkem. Mesela okulda eğlenceli arkadaşlarım falan olmadığı zamanlar, haftanın 1-2 günü gidiyordum okula zar zor. Ama haftanın 5 günü sabahın 5.30'unda kalkıp okula gittiğim günleri de biliyorum ve kız arkadaş falan meselesi değil hakikaten sıkılmayacağım eğleneceğimi düşündüğüm zaman kalkabiliyorum ben. Psikolojik.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by footballer33 View Post
    Bunun üstüne diyecek bir şey yok. En güzel yöntem budur.
    Denemeyen kalmasın.
    Canım FEDA olsun sana !

Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon

Mesaj Yetkileri