1 ile 30 arası toplam 72 sonuç

Konu: Moussa Sow

Hybrid View

Nesil
    2007

Sow, Senegal milli takımında çoğunlukla, Lille'de de zaman zaman sağ açık olarak oynatıldı.

Demek ki bu adam sadece bir ceza sahası içi golcüsü değil.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ttarlabasi View Post
    Sow, Senegal milli takımında çoğunlukla, Lille'de de zaman zaman sağ açık olarak oynatıldı.

Demek ki bu adam sadece bir ceza sahası içi golcüsü değil.
    Ceza alani golcusu olarak tanimladigimi hatirlamiyorum. Tam tersine, savunmanin arasina ve arkasina atilacak toplarda etkili bir oyuncu. Fenerbahce'nin ozellikle hizli paslasmalarla ciktigi ve rakibi az adamla yakaladigi anlarda etkili olabilecek bir oyuncu. Ayni zamanda ceza alani icinde de gol bulabilen bir oyuncu.

Ayrica bu sezon Lille'de sag acik oynadigi mac sayisi 1 (Inter maci).
    Fransa'da mac basina basarili dripling sayisi 0.5.
    Fransa'da mac basina denedigi pas sayisi 15.7. Basarili oldugu mac basina pas sayisi 11.4.
    Fransa'da savunmanin arkasina toplam pas denemesi 2, isabetli pas 1.

Yani ne cok dripling var, ne de cok paslasma. Oyuncunun kuvvetli yonuyse, mantikli davranan bir takim bu ozellikleri kullanir. Degil mi?

Komple forvet olarak kabul edilen Ibrahimovic'e ile karsilastiralim.
    Mac basina basarili dripling sayisi 2.2.
    Mac basina denedigi pas sayisi 46.2. Basarili oldugu pas sayisi 35.7.
    Savunmanin arkasina pas denemesi 55, isabetli pas 25.

Hadi tamam Sow, Ibrahimovic kadar kaliteli degil genel olarak. Ama bu istatistiklerin benzer oyuncular icin genel olarak biraz daha yakin olmasi gerekir degil mi? Tam tersine iki ayri ucta bu istatistikler.

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Ceza alani golcusu olarak tanimladigimi hatirlamiyorum. Tam tersine, savunmanin arasina ve arkasina atilacak toplarda etkili bir oyuncu.

1- Savunmanın arkasına atılan toplarda etkili olabilmek ile sağ açık veya sağ kenar forvet oynamak aynı şey değil.

2- Böyle çok emin konuşmadan biraz daha inceleme yapmak lazım. Lig maçlarını geçtim, Sow sadece Şampiyonlar Ligi grup maçlarının bile yarısında kenarlarda oynadı. Hazard "sahte 9" rolünde ike:

İnter maçı dışında, Fransa'daki CSKA Moskova maçında da sağ önde oynadı. Hatta Trabzon maçında da kenardaydı.

http://www.uefa.com/uefachampionslea...hes/index.html

Siz de bana böyle resmi kaynaklar sunarsanız, memnun olurum.

Ayrıca zaten Lille de zaman zaman, Senegal milli takımında da genellikle sağda oynuyor dedim. Adam sağ açıktır diye bir iddiam da yok. Ama bu adam bence iyi gol vuruşları olan, iyi sarkan bir golcü tanımlamasından daha fazlası.

Nesil
    2003

1- Savunmanın arkasına atılan toplarda etkili olabilmek ile sağ açık veya sağ kenar forvet oynamak aynı şey değil.

2- Böyle çok emin konuşmadan biraz daha inceleme yapmak lazım. Lig maçlarını geçtim, Sow sadece Şampiyonlar Ligi grup maçlarının bile yarısında kenarlarda oynadı. Hazard "sahte 9" rolünde ike:

İnter maçı dışında, Fransa'daki CSKA Moskova maçında da sağ önde oynadı. Hatta Trabzon maçında da kenardaydı.

http://www.uefa.com/uefachampionslea...hes/index.html

Siz de bana böyle resmi kaynaklar sunarsanız, memnun olurum.

Ayrıca zaten Lille de zaman zaman, Senegal milli takımında da genellikle sağda oynuyor dedim. Adam sağ açıktır diye bir iddiam da yok. Ama bu adam bence iyi gol vuruşları olan, iyi sarkan bir golcü tanımlamasından daha fazlası.
    Umarim yanlis anlamazsin ama oyuncularin sahada oynadigi mevkinin resmi kaynagi oldugunu ilk defa okuyorum.

Oyuncunun tabloda UEFA tarafindan yerlestirildigi yere bakacak olursak, Trabzon'da Glowacki sag stoper, Giray ise sol stoper oynamis.

Bu Inter macinda Trabzon'un dizilisi. 25 numara olan Alanzinho'yu sola yerlestirmisler.

Bu da Alanzinho'nun en cok hangi bolgelerde oynadigini gosteren isi haritasi.

Nedense resmi kaynak(!) oyunun cogunda merkezde olan Alanzinho'yu sol kanada koymus. Bir de Halil'e bakalim.

O da ne. Halil daha cok solda oynamis.

Hadi Trabzon Avrupa'da cok bilinen bir takim degil. Bir de Inter'e bakalim.

Zarate'nin isi haritasi. Sol kanatta cok zaman gecirmis diyor. Hatta savunmaya cok yardima da gelmis diyor.

Inter'in dizilisi Zarate sag forvet diyor. 28 numara.

Neyse. Umarim resmi kaynak meselesi konusunda bakis acimin ne oldugunu gostermistir bu ufak ornek. Ozellikle gunumuzde bati avrupali takimlarin cok yer degistirerek oynadigini dusunursek oyuncularin kagit uzerinde durdugu gibi oynamadiklari bir gercek.

Sow'un kanatta nasil oynayacagina gelince.
    Podolski de bitiriciligi cok iyi, oyun kurma becerisi vasat olan bir oyuncu.
    Tomas Muller'in top teknigi ve dripling becerisi cok mu iyi?
    Hulk da kanat oynuyor. Onun oyun kurma becerisi, teknigi nasil?

Tek tip oyuncu yok sonucta.

Nesil
    2011
    Yer
    Papaz'ın Çayırı

Zarate'nin isi haritasi. Sol kanatta cok zaman gecirmis diyor. Hatta savunmaya cok yardima da gelmis diyor.

Inter'in dizilisi Zarate sag forvet diyor. 28 numara.
    Yanlış bir şey görmüyorum ben.

Tabloları TS'ye göre yapmışlar.

Sağ açık başlayan Zarate TS'a göre sol taraftan geliyordu. Yani onu karşılayan isim Cale. (Artık her kimse sağ bekdeki)

Nesil
    2011
    Yer
    Papaz'ın Çayırı

Ceza alani golcusu olarak tanimladigimi hatirlamiyorum. Tam tersine, savunmanin arasina ve arkasina atilacak toplarda etkili bir oyuncu. Fenerbahce'nin ozellikle hizli paslasmalarla ciktigi ve rakibi az adamla yakaladigi anlarda etkili olabilecek bir oyuncu. Ayni zamanda ceza alani icinde de gol bulabilen bir oyuncu.

Fransa'da mac basina basarili dripling sayisi 0.5.
    Fransa'da mac basina denedigi pas sayisi 15.7. Basarili oldugu mac basina pas sayisi 11.4.
    Fransa'da savunmanin arkasina toplam pas denemesi 2, isabetli pas 1.

Yani ne cok dripling var, ne de cok paslasma. Oyuncunun kuvvetli yonuyse, mantikli davranan bir takim bu ozellikleri kullanir. Degil mi?

Komple forvet olarak kabul edilen Ibrahimovic'e ile karsilastiralim.
    Mac basina basarili dripling sayisi 2.2.
    Mac basina denedigi pas sayisi 46.2. Basarili oldugu pas sayisi 35.7.
    Savunmanin arkasina pas denemesi 55, isabetli pas 25.

Hadi tamam Sow, Ibrahimovic kadar kaliteli degil genel olarak. Ama bu istatistiklerin benzer oyuncular icin genel olarak biraz daha yakin olmasi gerekir degil mi? Tam tersine iki ayri ucta bu istatistikler.
    İbrahimovic ne alaka yahu?

Dünya'da komple forvet özellikleri taşıyan birisinin İbrahimovic ile istatistikleri aynı veya onu yakın mı olmak zorunda?

Türkiye 3.liginde komple bir forvet yok mu sence?
    Komple forvetler sadece büyük takımlarda mı olur?
    Her oyuncuyu ibo ile karşılaştırırsan vay halimize...

Nesil
    2006
    Yer
    2 kıtada birden olandan;)

Quote Originally Posted by Klavooz View Post

Dünya'da komple forvet özellikleri taşıyan birisinin İbrahimovic ile istatistikleri aynı veya onu yakın mı olmak zorunda?

anlatılmak istenen komple forvet tanımlandırmasına istinaden verilen ibrahimovic örneğinde belirgin olan istatistiksel değerlerin çıkarımsanabilecek yorumları aslında. komple forvet dediğin savunma arkasına ara top atar, yani yaratıcılık örneği gösterir demiş adam. sow'da bu var mı? yok. bitmiştir yani ibrahimovic kim sow kim geyiği alakaya maydanoz.

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by Klavooz View Post

Sadece buyuk liglerde olur diye bir iddiam da yok ama bu kadar cok yonlu ve yetenekli bir oyuncu cok uzun sure alt ligde kalmaz. Hemen birisi kapar.

Bir kac defa da yazdim Niang komple forvet tanimina Sow'dan cok cok daha fazla uyan bir oyuncu. Sow ise farkli formatta bir oyuncu. Sow'u oldugu gibi kabul etmek lazim. Niang gibi olur diye umitlenmek, Galatasaray taraftarinin gelen her 10 numaranin Hagi gibi olacagini beklemesi gibi bir sey olur bence.
    Last edited by perpetua : 21.Mart.2012 at 12:03

Nesil
    2007

@perpetua

Konumuz Sow iken Trabzonspor'dan vermişsin grafikleri hep. Neyse, emek vermişsin, teşekkürler.

Fakat,

Oyuncuların maç öncesi dizilişi ile maç sonundaki sıcaklık haritaları aynı olmayabilir. Çünkü bir maça çift forvet başlarsın erken bir gol bulursun sonra tek forveti sağ kanada alırsın, forvet olarak başladığı maçın 70 dakikası yani daha fazla kanat oyuncusu olarak oynamış olur.

Ama bir oyuncunun ilk 11'de kanat oyuncusu olarak düşünülmesi ayrı bir konudur. Kaldı ki Afrika kupası 2012 maçlarında oynadığı maçların çoğunda sağ veya sol tarafta kullanıldı Sow. Hem de Niang santrafor iken.

Yani Niang ile Sow ilk 11'de iken, Niang stiker, Sow sağ veya sol açık olarak düşünülüyorsa, sizin de Sow hakkındaki görüşlerinizi tekrar bir gözden geçirmeniz gerekir.

Benim resmi kaynaklardan kastım daha önce ve burda verdiğiniz siteler kulüp veya oyuncu resmi websiteleri veya UEFA, FIFA gibi siteler gibi çok güvenilir kaynaklar değil.

Nesil
    2003

@perpetua

Konumuz Sow iken Trabzonspor'dan vermişsin grafikleri hep. Neyse, emek vermişsin, teşekkürler.
    Eger Sow'un UEFA tarafindan sagda dizildigi maclar icin isi haritasi olsaydi onlari eklerdim. Ama maalesef yok.

Fakat,

Oyuncuların maç öncesi dizilişi ile maç sonundaki sıcaklık haritaları aynı olmayabilir. Çünkü bir maça çift forvet başlarsın erken bir gol bulursun sonra tek forveti sağ kanada alırsın, forvet olarak başladığı maçın 70 dakikası yani daha fazla kanat oyuncusu olarak oynamış olur.

Ama bir oyuncunun ilk 11'de kanat oyuncusu olarak düşünülmesi ayrı bir konudur. Kaldı ki Afrika kupası 2012 maçlarında oynadığı maçların çoğunda sağ veya sol tarafta kullanıldı Sow. Hem de Niang santrafor iken.

Yani Niang ile Sow ilk 11'de iken, Niang stiker, Sow sağ veya sol açık olarak düşünülüyorsa, sizin de Sow hakkındaki görüşlerinizi tekrar bir gözden geçirmeniz gerekir.
    Kanatta oynamak demek, o oyuncunun gorevi kanattan kat ederek ceza sahasina orta yapmasi demek degil ki. Veya oyun kurmasi demek de degil.

Bu dunyada hucumcu bekler de var, once iyi savunma yapan bekler de var.

Hucum bolgelerinde daha fazla gorunen orta saha oyunculari da var, savunmada daha fazla gorunen orta saha oyunculari da var.

Kuyt gibi top kontrolu ve dripling becerisi vasat olan ve hem kulup, hem de ulke milli takiminda kanatta oynatilan oyuncular da var. Burak Yilmaz da guzel bir ornek bu konuda. Gecen sezon surekli sag kanatta oynadi ve bir suru gol atti. Oradan savunmanin arkasina yaptigi kosulari savunmak, rakipler icin cok zordu.

Afrika ulkeleri genelde kanat oyuncusu cikartmakta zorlaniyorlar cunku futbol egitimi genelde kucuk/dar sahalarda yapiliyor ve daha cok merkezde oynayan oyuncular yetisiyor. Bu nedenle cok sayida Afrikali stoper, on libero ve santrafor cikiyor ama kanat oyuncusu ve yaratici orta saha pek cikmiyor. Ayrupa'nin yetistirdigi Afrika kokenli kaliteli kanat oyuncularini oyuncularini zaten Avrupa ulkeleri kolay kolay birakmiyor cunku hem hiz, hem de top ile iliskisi iyi seviyede olan oyuncular cok yetismiyor. Nasil biz Mesut Ozil'i alamadiysak, Afria ulkeleri de Avrupa'da yetisen bu tip oyunculari alamiyor. Bu nedenle de cogu Afrika ulkesi santrafor becerisine sahip oyunculari kanatlarda kullaniyor. Tabii kuzey afrika ulkeleri istisna bu konuda.

Mesela Keita da kanat oynardi ama top teknigi pek iyi degildi. Ama hizi ve gucuyle o kanadi otobana cevirebiliyordu.

Benim resmi kaynaklardan kastım daha önce ve burda verdiğiniz siteler kulüp veya oyuncu resmi websiteleri veya UEFA, FIFA gibi siteler gibi çok güvenilir kaynaklar değil.
    Benim tecrubem de tam tersine. Daha cok ozen gosterilen daha iyi kaynaktir bence. Ve ozellikle oyuncularin nerede oynadigina gelince, mac sonunda yapilan bir degerlendirme, mac basindaki tahmini dizilisten daha degerlidir. UEFA'da gordugumuz dizilisler mac baslamadan 1 saat once kadrolar aciklandiginda asiliyor ve ayni kaliyor.

Nesil
    2007

@perpetua

Seviyeli ve derin tartışmadan dolayı teşekkürler. Ben bu konuda düşündüklerimi ifade ettiğimi düşünüyorum. Gerisine halk karar versin.

Nesil
    2011
    Yer
    Papaz'ın Çayırı

Sadece buyuk liglerde olur diye bir iddiam da yok ama bu kadar cok yonlu ve yetenekli bir oyuncu cok uzun sure alt ligde kalmaz. Hemen birisi kapar.

Bir kac defa da yazdim Niang komple forvet tanimina Sow'dan cok cok daha fazla oyan bir oyuncu. Sow ise farkli formatta bir oyuncu. Sow'u oldugu gibi kabul etmek lazim. Niang gibi olur diye umitlenmek, Galatasaray taraftarinin gelen her 10 numaranin Hagi gibi olacagini beklemesi gibi bir sey olur bence.
    Niang'dan daha iyi.

Niang gibi olmasını beklemiyorum.

Mesaj Yetkileri