Sayfa 12 / 14 İlkİlk ... 21011121314 SonSon
331 ile 360 arası toplam 408 sonuç

Konu: Türkçe FM Genel Tartışma [Lütfen Başka Konu Açmayınız]

Şuan piyasada olan yamayı hazırlayanların, zerre emeği geçenlerin hepsine teşekkür etmet gerekli yalnız gerçektende profesyonel çeviriden uzak bir yama. Orjinal dilin yerini asla tutamaz. Umarım 2013'te kendi dilimizi resmi olarak görürüz.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Goofy View Post
    Şuan piyasada olan yamayı hazırlayanların, zerre emeği geçenlerin hepsine teşekkür etmet gerekli yalnız gerçektende profesyonel çeviriden uzak bir yama. Orjinal dilin yerini asla tutamaz. Umarım 2013'te kendi dilimizi resmi olarak görürüz.
    Çok kötü olmuş bence de türkçe yama,çok tutarsız,yanlış çeviriler var.Bunların sayısıda öyle 1-2 felan değil,oldukça fazla.Bence tüm dil dosyaları tekrar düzenlenmeli.Ah turksportal ah çekildin piyasadan,bıraktın başka ellere yamaları,yok işte yapamadılar
    Neyse ingilizce devam bence

mesela haftalarca yenilmeyen bir takım yenilince "Galatasaray finally lose" gibisinden bir haber çıkar,çevirmen arkadaşlar "galatasaray sonunda kaybetti" diye çeviriceklerine "galatasaray finalde kaybetti" diye çevirmişler Bu tarz bir yama olmuş,daha örnek vermeme gerek yok değil mi?

Umarım ilerki versiyonlarında düzeltirler...
    Last edited by leave_992 : 21.Mart.2012 at 00:57

Nesil
    2010
    Yer
    Viyana

@leave_992

silersin olur biter burda reklam yapmana hiç gerek yok.Adamlar kendi çabalarıyla birşeyler yapıp bazı tabuları yıkmak istiyorlar.Müsaade edinde yapsınlar ???

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by carlito94 View Post
    @leave_992

silersin olur biter burda reklam yapmana hiç gerek yok.Adamlar kendi çabalarıyla birşeyler yapıp bazı tabuları yıkmak istiyorlar.Müsaade edinde yapsınlar ???
    inşallah yaparlar yahu ne reklamı,insanlarda oynar böylece.Ne güzel işte...v2 de düzelticeğiz diyorlardı,inşallah başarırlar

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

@leave_992

Kimin ne yazacağına siz karar veremezsiniz. İsteyen istediği yorumu TSİ Forum kuralları çerçevesinde yazabilir. Arkadaş yanlış çevirilerden bahsetmiş. Bu yamayı yapanların elini kolunu mu bağlıyor? Yanlışları dillendirince yapılamıyor mu yama?
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by leave_992 View Post
    Çok kötü olmuş bence de türkçe yama,çok tutarsız,yanlış çeviriler var.Bunların sayısıda öyle 1-2 felan değil,oldukça fazla.Bence tüm dil dosyaları tekrar düzenlenmeli.Ah turksportal ah çekildin piyasadan,bıraktın başka ellere yamaları,yok işte yapamadılar
    Neyse ingilizce devam bence

mesela haftalarca yenilmeyen bir takım yenilince "Galatasaray finally lose" gibisinden bir haber çıkar,çevirmen arkadaşlar "galatasaray sonunda kaybetti" diye çeviriceklerine "galatasaray finalde kaybetti" diye çevirmişler Bu tarz bir yama olmuş,daha örnek vermeme gerek yok değil mi?

Umarım ilerki versiyonlarında düzeltirler...
    Bahsettiğin forumda çeviri hataları kısmı var gördüğün sorunları oraya yazarsan bir sonraki sürümde düzeltirler, bahsettiğin hatayı yazmış mesela başka bir arkadaş. Ayrıca abartmayın gayet iyi bir çeviri olmuş bence 100 farklı kişi çevirdi bunu göz önünde bulundurun.

Nesil
    2010
    Yer
    Viyana

@di canio

Kimin ne yazacağına elbette ben karar veremem hadddime değil ancak yapılan işi fazlasıyla eleştirmek niye ben bunu anlamıyorum.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

@di canio

Kimin ne yazacağına elbette ben karar veremem hadddime değil ancak yapılan işi fazlasıyla eleştirmek niye ben bunu anlamıyorum.
    Fazlasıyla eleştirmek derken? Eleştiriye neden tahammülü olmaz bazı insanların, anlamıyorum. Eleştiri demek karalama demek değildir. Karalama olursa, tepki göstermekte haklısınız. Görülen yanlış dile getirilmiş. Fazla ise fazla eleştiri alması normal değil mi? Sadece 1 tanesinden bahsedilmiş. Ben de denedim. Birçok yanlış ve tutarsız çeviri gördüm. Bazı haberlerde isimler karışıyor, vs. Bunlar söylenmesin mi?
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2006
    Yer
    Giяєѕun

Yama hakkında yeteri kadar burada konuşuluyor zaten ne kadar istemesekte ancak belirli bir sınırı var bununda. Lütfen ilgili forumla irtibata geçmeniz gereken şeyleri buraya yazmayınız.

Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

@di canio

Eleştirmedim ki,bidaha okursan hatta umarım düzeltirler felan yazdım ilerki versiyonlarda.Sadece yanlışlarını söyledim hatta kendi forumlarında da yazdım.

"finally lose " cümlesi "finalde kaybetti" diye çevrilirse tabiki ortaya vasat bir yama çıkmış olur.Sadece bu olsada iyi.Bir örnek daha vermem gerekirse maçın ilk yarısını 2-0 önde bitiriyoruz,maç sonucunda da 3-2 yeniyoruz.Basın toplantısında gelen soru şu:

"2-1 geriye düşünce korktunuz mu tarzında birşeydi",iyide hiç geriye düşmedik ki

Neyse bunun gibi belki yüzlerce var,umarım düzelir işte,insanlarda dilimizde rahat rahat oynarlar.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

oyuncu deneme günleri düzenleyebiliyormuşuz bak ben bunu bilmiyodum türkçe yama sayesinde örendik

Nesil
    2005
    Yer
    Sakarya

Burayı bir çeşit "Türkçe Yama Eleştiri Alanı" haline de getirmemek lazım tabii.
    "Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

En iyisi resmi çeviri hiçbir çeviri onun tadını veremeyecek.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Arkadaşlar çeviri hakkında olumlu görüşleriniz olursa burada paylaşabilirsiniz. Ama olumsuz olursa ve burada paylaşılırsa kötü durur burda.

15. Default

Biz Türk'lere Ne Yaparsan Yap Hiçbir Zaman Yaranamazsın

Güzel Bir Çalışma ve Ortada Bir Emek Olmuş Hala Millet Neyin Derdinde Valla Ben Beğendim Hiç Yoktan Yine Türkçe Anlıyorumda

Yapanların Ellerine Kollarına Sağlık. Daha İyisi Çıkana Kadar En İyisi Budur

En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"

Belki bunları konusmanın yeri burası değil ama hatasız kul olmaz arkadaşlar çok fazla yapılan eleştiri bazı insanları hırslandırdığı gibi bazılarınında hevesini kırar. Ortada sonuç olarak emek var zaman var . Empati yapmayı deneyin biraz. Basit çeviri hataları olabilir dalgınlıktır kaç bin tane cümle var onun doğruluğundan pek bahsedilmiyor nedense hataların yanında. Tabiki resmı yama kat kat daha başarılı olur çünkü yamayı çeviren arkadaşlar bu işi gönülle yaptı maddi bi karşılık beklemeden ve ingilizcesi mother tongue olan insanlar değil bunlar.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by attirson View Post
    En iyisi resmi çeviri hiçbir çeviri onun tadını veremeyecek.
    Resmi olarak eklenmesi bence de en mantıklı yol,böyle olmayacak bu iş

18. Default

Ona da kulp takarız usta İnşallah çıkarsa seneye görürüz bak, onu da eleştiren çıkar

19. Default

çeviri yapılırken 100bin kere söyledim, üzerine durduklarımın bazılarını düzelettiler ama çoğunu birebir çevirdiler.Buda kelimenin düşük olmasına neden oludu. Bir okuyuşta anlamıyoruz ama, 1-2 kere okuyunca ne demek istediğini anlıyoruz İngilizce'de oynuyorum ama Türkçe daha tatlı geliyor. Hiç olmamasından iyidir..

ana dil seviyesinde ingilizce bilen kuzenimle ev arkadaşıyız. aynı zamanda kendisi bilgisayar programcısı. türkçe fm için elimizden gelenin fazlasını yapabilirirz. [email protected]

Release time ne vakit?

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

serbest zaman mı

Yahu ne zaman çıkacak, onun derdindeyim

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by bozoo1903 View Post
    Yahu ne zaman çıkacak, onun derdindeyim
    ne ne zaman çıkacak türkçe yama çıktı

Turksportal'ın yaması diyorum diğeri son verisyonda çalışmıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Turksportal'ın yaması diyorum diğeri son verisyonda çalışmıyor.
    türksportal yama çıkarmıyor oyuna ekletmeye çalışıyor dili isterse 12.9.5 güncellemesi çıksın dil dosyası orijinal olacak inş.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Turksportal yama yayınlamayacak.

Süre verebiliyor musunuz?

Yayınlayacak olarak okudum arkadaşlar.
    Last edited by bozoo1903 : 22.Mart.2012 at 22:49 Reason: Okuyamama.

Ne süresi verecekler ?

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Süre verebiliyor musunuz?
    Yama falan yok. Ok ?

Sayfa 12 / 14 İlkİlk ... 21011121314 SonSon

Mesaj Yetkileri