Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur?

Voters
51. You may not vote on this poll
  • Fenerbahçe kazanır

21 41.18%
  • Berabere biter

12 23.53%
  • Galatasaray kazanır

18 35.29%
1 ile 30 arası toplam 943 sonuç

Konu: [SF Şampiyonluk 6. Hafta] Fenerbahçe - Galatasaray

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    Bugün aslında şuana kadar ki yorumlar o kadar güzel ki tartışma başlatabilecek bir şey yazmak istemezdim ama dayanamadım

İlk tartışmayı ben başlatayım bari bu sefer

Ayın 4'ünde yazmıştım:

http://forum.turksportal.net/vb/show...97#post2243797

Böylesine bir maça Fenerbahçeli bir hakemin atanmasından rahatsızım. Belki diğer Galatasaraylı arkadaşlar bana katılmayabilir, Cüneyt Çakır'ın ülkenin en iyi hakemi kabul edilmesinden dolayı ancak ben oldukça rahatsızım bu durumdan. Cüneyt Çakır'ın yöneteceği daha play-off kuraları çekildiğinde belirlenmişti zaten, aynı son maçın Kadıköy'de olmasının belirlendiği gibi. Ülkenin en iyi hakemi kabul edildiği için normal hatta en doğru karar olduğu söylenebilir tabi (hala katılmıyorum ).

Not: Hüseyin Göçek'te Galatasaraylı biliyorsunuz. Mesela o da BJK-GS maçında bunun etkisi altında felaket bir maç yönetti.

(Cüneyt Çakır'ın Fenerbahçeli olup olmadığı tartışmalarına karşın bir kaynak: TIKLAYIN)

Yalnız şunu da unutmamak lazım; bazı hakemler tuttukları takımı kayırıyormuş gibi görünmek istemediklerinden aradaki dengeyi kuramayıp bu seferde tam tersine daha çok diğer takım lehine düdük çalabiliyor. Psikolojik açıdan zor bir durum yani tuttuğun takımın maçını yönetmek. Rahatsız olduğum nokta bu zaten. Yani büyük ihtimalle ya Fenerbahçe'yi kayıracak ya Galatasaray'ı. Dengeyi korumasının çok zor olduğunu düşünüyorum, umarım başarır. Ha malum sebeplerden dolayı Galatasaray şampiyon olsun talimatı alırsa o da başka bir durum tabi (öyle bir şampiyonluğu da istemiyorum).

Fenerbahçe'nin hangi hakem yönetirse yönetsin derbilerde bize karşı -skor olarak- bariz bir üstünlüğü olduğu da bir gerçek. Dolayısıyla olası bir yenilgiye kılıf aradığım düşünülmesin. Ama bazı Galatasaraylılar için play-off'un, bazı Fenerbahçeliler içinse 3 Temmuz'un kaçan şampiyonluk için bahane olacağını biliyoruz hepimiz. Hakemin yönetimi iki taraftan birine yeni bir bahane yaratmaz umarım.

İstatistikler:

Cüneyt Çakır'un yönettiği 4 Fenerbahçe-Galatasaray derbisinden 3'ünü Fenerbahçe, 1'ini ise Galatasaray kazanmış.
    Fenerbahçe'nin galibiyetleri 2 lig 1 kupa maçında, Galatasaray'ın ise 1 kupa maçında.

Yönettiği 23 Fenerbahçe maçında Fenerbahçe 14 galibiyet 3 beraberlik 6 yenilgi almış.
    Yönettiği 20 Galatasaray maçında ise Galatasaray 9 galibiyet 7 beraberlik 4 yenilgi almış.

Yönettiği GS maçları ve skorları: http://www.mackolik.com/Comparison/A...&id=749216&s=1 (GS 2 rakipleri 4 kırmızı kart görmüş)
    Yönettiği FB maçları ve skorları: http://www.mackolik.com/Comparison/A...&id=952393&s=1 (FB 4 rakipleri 7 kırmızı kart görmüş)

Bu sezon Galatasarayın 4 maçını yönetmiş. Bu maçlarda GS 1 kez kazanıp 3 kez berabere kalmış.
    Fenerbahçenin ise 3 maçını yönetmiş, 3'ünü de FB kazanmış.

Aslında istatistik, psikolojik durum, motivasyon, hırs, mantık, cezalılar, sakatlar vs... hepsi yalan bu maç için. Daha önce sayısız derbi oynadı bu iki takım ama böylesini ilk kez oynayacaklar. O yüzden buradan sesleniyorum: "Lütfen Cüneyt Çakır, bırak hakeden kazansın". Hakeden kazansın ki Fenerbahçe kazanırsa alkışlayabilelim, Galatasaray kazanırsa içimize sinsin.

Öncelikle Bünyamin Gezer Amasya'lıdır benim gibi ve amasya'da futbolla biraz ilgilenen herkes çok iyi bilir ki en az benim kadar fanatik fenerbahçe'lidir.O yüzden böyle aslı astarı olmayan kaynaklarla gelmemelisin.Galatasaray'lı yazıyor verdiğin linkte.

Zaten 4 derbi yönetmiş Cüneyt Çakır Galatasaray 1'ini kazanmış bunu Cüneyt Çakır'ın hakemliğe başladığı yıldan itibaren oynanan gs-fb maçlarını oranladığımızda eminim gs cephesi için olumlu bir galibiyet oranıdır % 25

Galatasaray'ın kazandığı o maçı da 8 kişi bitirmiştik.Gökhan Gönül'ü öyle bir atışı vardıki örneği dünyada yoktur.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Quote Originally Posted by sananes View Post
    Galatasaray'ın kazandığı o maçı da 8 kişi bitirmiştik.Gökhan Gönül'ü öyle bir atışı vardıki örneği dünyada yoktur.
    Ne hafiza var hocam sende de, hicbirseyi unutmuyorsun. Sen deyince aklima geldi GG nin atilisi top toplayici cocugun attigi topu tutmayinca atilmisti, onu mu diyorsun

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    Ne hafiza var hocam sende de, hicbirseyi unutmuyorsun. Sen deyince aklima geldi GG nin atilisi top toplayici cocugun attigi topu tutmayinca atilmisti, onu mu diyorsun
    aynen onu diyorum, gökhan'da hafiften topu cüneyt hoca'ya doğru vurmuştu kırmızıyı gördükten sonra. Volkan,Lincoln'ü kovaladı falan olaylar olaylar ne maçtı doğum günümdü
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Öncelikle Bünyamin Gezer Amasya'lıdır benim gibi ve amasya'da futbolla biraz ilgilenen herkes çok iyi bilir ki en az benim kadar fanatik fenerbahçe'lidir.O yüzden böyle aslı astarı olmayan kaynaklarla gelmemelisin.Galatasaray'lı yazıyor verdiğin linkte.

Zaten 4 derbi yönetmiş Cüneyt Çakır Galatasaray 1'ini kazanmış bunu Cüneyt Çakır'ın hakemliğe başladığı yıldan itibaren oynanan gs-fb maçlarını oranladığımızda eminim gs cephesi için olumlu bir galibiyet oranıdır % 25

Kaynağın saçma veya yalan olduğunu söylersin saygı duyarım.

Cüneyt Çakır'ın tarafsız veya Galatasaraylı olduğu söylersin ona da saygı duyarım.

Ama o kadar maç içinde -size göre- Fenerbahçe aleyhine yönettiği tek maçı cımbızla bulup çıkarırsan o zaman bu o kadar yazdığım şeyden sadece işine geleni görmek olur. Ben de normal sezondaki Galatasaray-Trabzon maçını ve bu sezon Cüneyt Çakır'la 4 maçta sadece 1 galibiyet aldığımızı ve 6 puan yitirdiğimizi yazarak işime geleni yansıtırım ve anlamsız bir tartışmaya döner. Sonuçta bu kadar iyi bir normal sezon geçiren bir takımın sadece Cüneyt Çakır yönetiminde bu kadar puan kaybetmesi enteresan değil mi?

Bünyamin Gezer'in Fenerbahçeli olması senin için nasıl bir bilgiyse Cüneyt Çakır'ın Fenerbahçeli olması da benim için öyle. Bunu teyit etmek için bir kaynak aradım ve linkini ekledim yani oradan görüpte Fenerbahçeli olduğunu öğrenmedim. Ayrıca Cüneyt Çakır Galatasaraylı da olsa bir hakemin tuttuğu takımın maçını yönetmesi yanlış bana göre. Umarım yarın bu yazdıklarımdan pişman olacağım bir yönetim gösterir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    Kaynağın saçma veya yalan olduğunu söylersin saygı duyarım.

Cüneyt Çakır'ın tarafsız veya Galatasaraylı olduğu söylersin ona da saygı duyarım.

Ama o kadar maç içinde -size göre- Fenerbahçe aleyhine yönettiği tek maçı cımbızla bulup çıkarırsan o zaman bu o kadar yazdığım şeyden sadece işine geleni görmek olur. Ben de normal sezondaki Galatasaray-Trabzon maçını ve bu sezon Cüneyt Çakır'la 4 maçta sadece 1 galibiyet aldığımızı ve 6 puan yitirdiğimizi yazarak işime geleni yansıtırım ve anlamsız bir tartışmaya döner. Sonuçta bu kadar iyi bir normal sezon geçiren bir takımın sadece Cüneyt Çakır yönetiminde bu kadar puan kaybetmesi enteresan değil mi?

Bünyamin Gezer'in Fenerbahçeli olması senin için nasıl bir bilgiyse Cüneyt Çakır'ın Fenerbahçeli olması da benim için öyle. Bunu teyit etmek için bir kaynak aradım ve linkini ekledim yani oradan görüpte Fenerbahçeli olduğunu öğrenmedim. Ayrıca Cüneyt Çakır Galatasaraylı da olsa bir hakemin tuttuğu takımın maçını yönetmesi yanlış bana göre. Umarım yarın bu yazdıklarımdan pişman olacağım bir yönetim gösterir.

ben zaten cüneyt çakır'ın takımı fenerbahçe değildir demedim. Kaynak çok güvenilir değil dedim. Yoksa hangi takımlıdır cüneyt çakır bilmem,ilgilenmem de. Hakemliğini beğenmiyorum en başta.

O cımbızla seçtin dediğin şeyi de yazmam aslında biraz geyikti ama sonuçta Ali Aydın hala hakemlik yapsa ve bu maça verilse herkes galatasaray'ın 7 kişi kaldığı maçtan bahsediyor olurdu burada yanılıyor muyum?

Bir hakemin hangi takımlı olduğunu belirleyip o maçlara vermemezlik de edemeyiz yoksa rakiplerinin maçlarına da vermemek gerekir.Hakem kalmaz sonra Beşiktaş'lı olduğu söylenen Fırat Aydınus benim için ülkenin en iyi hakemidir mesela hem de uzak ara. Destekledikleri takımlarla şahsım adına konuşuyorum ben ilgilenmiyorum.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Hakemliğini beğenmiyorum en başta.
    Katılıyorum, başarıları beni gururlandırıyor hatta avrupada yönettiği maçları beğeniyorum ama ne yazık ki ligimizde nedense sağlıklı maç yönetemiyor bence

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

ben zaten cüneyt çakır'ın takımı fenerbahçe değildir demedim. Kaynak çok güvenilir değil dedim. Yoksa hangi takımlıdır cüneyt çakır bilmem,ilgilenmem de. Hakemliğini beğenmiyorum en başta.
    Aslında hakemliğiyle ilgili aşağı yukarı aynı düşünceye sahipmişiz İkimiz de beğenmiyoruz, beğenmeme nedenlerimiz farklı olabilir sadece. Ben de skora çok etki etmesinden ötürü beğenmiyorum o yazdıklarım dışında. Fazla dağıtmak istemiyorum konuyu ama arkadaş güzel yazmıştı aslında bunun da sebebini:

Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    Zaten Turkiyedeki futbol futbol degil. Avrupa standartlarinda mac yonetilse her mac kirmizi kart veya penalti eksik olmaz ama hakemlerin toleransi sayesinde maclar 11 e 11 bitiyor. 2008 avrupa sampiyonasinda hepimiz gorduk, yari-final macina nerdeyse 11 kisi cikaramiyorduk. Bize normal gelen seyler avrupada hep kartlik aslinda. Cuneyt Cakir da avrupa mentalitesinde yonetince tukaka hakem oluyor. Aydinusla birlikte en iyi hakemimiz Cakirdir bence, cok cesur kararlari hic goz kirpmadan alabiliyor. Keske butun hakemlerimiz onu ornek alsa da cifte standartmis gibi olusan hakem kararlari ortadan kalksa. Ya hic tolerans gosterilmesin ya da sertlige prim verelim. Ikisi birden oldu mu haksizliklar ortaya cikiyor maalesef. Zaman icinde "bakin ingilterede hakem her faule duduk calmiyor" mantigiyla ligimizi katlettik, her tekmeye musamaha gosterilir oldu. Faulun sertligi olculdu. Sonunda geldigimiz nokta belli.

Ben Cuneyt Cakirin her zaman arkasindayim, umarim cizgisinden ayrilmaz.
    O cımbızla seçtin dediğin şeyi de yazmam aslında biraz geyikti ama sonuçta Ali Aydın hala hakemlik yapsa ve bu maça verilse herkes galatasaray'ın 7 kişi kaldığı maçtan bahsediyor olurdu burada yanılıyor muyum?
    Haklısın.

Bir hakemin hangi takımlı olduğunu belirleyip o maçlara vermemezlik de edemeyiz yoksa rakiplerinin maçlarına da vermemek gerekir.Hakem kalmaz sonra Beşiktaş'lı olduğu söylenen Fırat Aydınus benim için ülkenin en iyi hakemidir mesela hem de uzak ara. Destekledikleri takımlarla şahsım adına konuşuyorum ben ilgilenmiyorum.
    İşte bunu ilk mesajda yazdım. Yani atanması doğru, en mantıklısı. Sonuçta ülkenin en iyi hakemi kabul ediliyor. Ben kendimce rahatsız olduğumu (ve nedenlerini) dile getirdim sadece. Fırat Aydınus konusunda da aynı fikirdeyiz.

Mesaj Yetkileri