geçen sene biz olduk şimdi sıra gs de![]()
Fenerbahçe kazanır
Berabere biter
Galatasaray kazanır
geçen sene biz olduk şimdi sıra gs de![]()
@sananes
O mac o kadar eski miydi yahu, daha yakinmis gibi hatirliyorum ben. Lincoln falan ilginc yani.
Last edited by LaigLeNoiR : 11.Mayıs.2012 at 12:50 Reason: silinen mesajdan alıntı
Bugüne kadar yarışın son adımında 12 kere karşı karşıya gelinmiş ve Galatasaray'ın 8-4 gibi ağır bir üstünlüğü var.
Galatasaray finallerin takımıdır. Umarım 9-4 ile yolumuza devam ederiz.
Kaybetmeyeceğiz arkadaş cimi lami mevcut değil.
Hangi taraf kazanırsa kazansın sonuna kadar hak edeceği bir şampiyonluk olacak.Galatasaray sezon boyunca oynadığı etkili futbol, Fenerbahçe bu sezon yaşadığı anormal durumlara rağmen buralara tutunabilmeyi başardığı için hak edecek.
Benim tek temennim; maçtan sonra kaybeden taraf olarak Galatasaray'lıların "Play of olmasa şampiyonduk" , Fenerbahçe'lilerin de "3 Temmuz yaşanmasaydı" bahanesinin ardına saklanıp şampiyon olan takımın şampiyonluğuna gölge düşürmeye çalışmamaları olması.Tebrik edemeyebilirsiniz ama kim kazanırsa kazansın sonuna kadar hak ettiği bir şampiyonluk olacak bence.
ALLAH'ın izniyle bu yıl bize yapmadıklarını bırakmayanlara bir tokat olur şampiyonluk kupamız.Ben inanıyorum, bu yol zaferle sonuçlanacak.ALLAH yardımcımız olsun..
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."
Kaynağın saçma veya yalan olduğunu söylersin saygı duyarım.
Cüneyt Çakır'ın tarafsız veya Galatasaraylı olduğu söylersin ona da saygı duyarım.
Ama o kadar maç içinde -size göre- Fenerbahçe aleyhine yönettiği tek maçı cımbızla bulup çıkarırsan o zaman bu o kadar yazdığım şeyden sadece işine geleni görmek olur. Ben de normal sezondaki Galatasaray-Trabzon maçını ve bu sezon Cüneyt Çakır'la 4 maçta sadece 1 galibiyet aldığımızı ve 6 puan yitirdiğimizi yazarak işime geleni yansıtırım ve anlamsız bir tartışmaya döner. Sonuçta bu kadar iyi bir normal sezon geçiren bir takımın sadece Cüneyt Çakır yönetiminde bu kadar puan kaybetmesi enteresan değil mi?
Bünyamin Gezer'in Fenerbahçeli olması senin için nasıl bir bilgiyse Cüneyt Çakır'ın Fenerbahçeli olması da benim için öyle. Bunu teyit etmek için bir kaynak aradım ve linkini ekledim yani oradan görüpte Fenerbahçeli olduğunu öğrenmedim. Ayrıca Cüneyt Çakır Galatasaraylı da olsa bir hakemin tuttuğu takımın maçını yönetmesi yanlış bana göre. Umarım yarın bu yazdıklarımdan pişman olacağım bir yönetim gösterir.
ben zaten cüneyt çakır'ın takımı fenerbahçe değildir demedim. Kaynak çok güvenilir değil dedim. Yoksa hangi takımlıdır cüneyt çakır bilmem,ilgilenmem de. Hakemliğini beğenmiyorum en başta.
O cımbızla seçtin dediğin şeyi de yazmam aslında biraz geyikti ama sonuçta Ali Aydın hala hakemlik yapsa ve bu maça verilse herkes galatasaray'ın 7 kişi kaldığı maçtan bahsediyor olurdu burada yanılıyor muyum?
Bir hakemin hangi takımlı olduğunu belirleyip o maçlara vermemezlik de edemeyiz yoksa rakiplerinin maçlarına da vermemek gerekir.Hakem kalmaz sonraBeşiktaş'lı olduğu söylenen Fırat Aydınus benim için ülkenin en iyi hakemidir mesela hem de uzak ara. Destekledikleri takımlarla şahsım adına konuşuyorum ben ilgilenmiyorum.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Aslında hakemliğiyle ilgili aşağı yukarı aynı düşünceye sahipmişizİkimiz de beğenmiyoruz, beğenmeme nedenlerimiz farklı olabilir sadece. Ben de skora çok etki etmesinden ötürü beğenmiyorum o yazdıklarım dışında. Fazla dağıtmak istemiyorum konuyu ama arkadaş güzel yazmıştı aslında bunun da sebebini:
Haklısın.
İşte bunu ilk mesajda yazdım. Yani atanması doğru, en mantıklısı. Sonuçta ülkenin en iyi hakemi kabul ediliyor. Ben kendimce rahatsız olduğumu (ve nedenlerini) dile getirdim sadece. Fırat Aydınus konusunda da aynı fikirdeyiz.
Ah az farkla avutZaten benim denklemim de eksik kurulmuştu,iç saha dış saha değişkenlerini eklemeliydim formülüme. kötü öğrencilik işte
Ama yakın bir oran yahu değil mi?
O değil de Cüneyt Çakır hakemliğe başladığından beri hakkaten Galatasaray 10 maçn 3'ünde yenmiş mi bizi? O zaman çok ezici bir derbi üstünlüğümüz de yokmuş.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
İç saha - dış saha değişkenini eklersek, malum, hileli bir formül oluyor. Yine de baktım: % 7,5 (Fenerbahçe % 66,5 ve beraberlik % 26).
Ek bilgileri de saklamayalım.
Cüneyt Çakır'ın hakemliğe başladığı tarih 1994; bu tarih itibariyle Fenerbahçe Galatasaray derbilerinde sonuç yüzdeleri: Fenerbahçe % 44, Galatasaray % 32 ve beraberlik % 24.
Bunlar, tabii, resmi, özel tüm maçları kapsıyor. Lig maçlarına indirgesek Galatasaray'ın oranı % 25 dolaylarına düşer zannedersem; malum, o noktada da Galatasaray'ın Kadıköy arızasının muadili, Fenerbahçe'nin kupa talihsizliği çıkıyor devreden.
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
ya zaten bu maçta beraberlik galatasaray'a yettiği için beraberlik oranını da galatasaray'a vermemiz gerekiyor. 4 maçın hiç biri berabere bitmediği için benim tezim yine tutmuyor lakin 94'ten beri süperlig hakemi mi cüneyt çakır? eski hakemmiş bayağı 2000'lerden sonra üst lige çıkmıştır bana kalırsa yada 90ların en sonunda.
şimdi baktım 2001-2002'de ilk süper lig maçını yönetmiş.
2001 - 2002'yi baz alınca iç saha - dış saha tüm maçlar oranı biraz daha yaklaşıyor senin tahmine: Fenerbahçe % 55, beraberlik % 17 ve Galatasaray % 28. Sadece Kadıköy'ün oranı zaten herkesin malumu.
"Beşerin taptığı bir kendisinin heykelidir"
Kazanmak ya da kaybetmek, bu noktadan sonra artık bu önemli değil. Tüm yaşananlara rağmen, yarıştığı 2 kupada da sona geldi Fenerbahçe. Kazansa da kaybetse de maç sonunda o futbolcuları bağrına basmalı taraftar. Bu dakikadan sonra 2 kupa da kaybedilse, bu süreçte takımı için ter akıtan bu oyuncular Fenerbahçe tarihi ve gönlümüzdeki yerlerini çoktan aldılar.
Fenerbahçe kaybederse 3 temmuz denecek diyor ya, asıl kazanırsak daha çok 3 temmuz diyeceğim. Geçen seneki emeklerine, alın terlerine laf atanlara cevabın verileceği en önemli maç. Biz sizi her şartta bağrımıza bastık, şimdi siz bu taraftar için bu maçı kazanacaksınız, 1 senedir sizden daha fazla takımına sahip çıkan, sizden daha fazla mücadele eden bu taraftara bu sevinci yaşatmalısınız. Çünkü bu taraftar kaybetseniz de sizi bağrına basacak.
"YÜCE ATATÜRK"
Başta maçın hakemi Cüneyt Çakır olmak üzere, iki takımın teknik heyetine ve futbolcularına başarılar dilerim.Üzücü olayların,sakatlıkların veya kalp krizi sonucu ölümlerin yaşanmadığı, maç sonunda yalnızca güzel futbolun konuşulduğu ,zevkli bi derbi olması temennimdir.
3 Temmuz süreci,süper final nerden çıktı,TFF,PFDK,Tahkim,58 niye değişti,105nerden çıktı ,şike ,teşvik veya teşebbüs vardı,yoktu ...Bence bunların hiçbirini bu başlıkta konuşmayalım.Konuşup da bu başlığı da kirletmeyelim.
Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.
Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...http://www.twitch.tv/nannar_hhc
Bu maç farka gider en az 3-0 gibi bir skor bekliyorum,maç sonunda burda atışmak güzel oluyordu ama malesef giremeyeceğim artık pazara kapanmazsa konu telafi ederizFener Golll Golll Golll Şampiyonluk Geliyorrrrrrr !!!!
oynanan oyunlar yapılan maçlar alınan sonuçlar artık bunlar bir kenarıda kalacak herkes yarın saat 19 a kitlenecek çok çok çok zevkli bir maç bekliyor tüm futbol severleri bir tarafta 3 temmuzdan beridir yaptıkları onur mücadelesini sürdürerek şampiyonluğu son maça kendi evinde saklayan bir FENERBAHÇE bir diğer tarafta oynanan normal sezonu en yakın takipcisinin 9 puan önünde bitirip çoğu rakibini ezerek oynayan bir GALATASARAY gönlüm galatasaraydan yana ama bu maç herşeye açık bir maç yenersek sokaklar bayram yerine dönecek ama yenilirsek de kalkıp fenerbahçeyi alkışlamak lazım çünkü 3 temmuzdan beridir tam bir onur mücadelesi içinde 39 maç oynadılar kim kazanırsa şampiyonluğu yenilen mutlaka alkışlamalı oturup ağlamamalı yenilen centilmen bir taraftar onurlu bir şekilde rakibini tebrik etmeli.
ALLAH tüm oyunculara SABIR versin.....
ŞAMPİYONLUĞU HAK EDEN KAZANSIN......
PAZAR GÜNÜ KAPANMAZSA GÖRÜŞMEK ÜZERE
Biz mezardan çıkıp buralara geldik, o yüzden şampiyonluk bizim için sadece bir kupa; ama Galatasaray için her şey. O yüzden kaybetsekde kazansakda ben takımımı alkışlarım. Başka kulüp olsa buraları göremezdi. Umarım bize atılan bu çamuru bu maç ile sileceğiz. Tek dileğim budur.
Fenerbahçe kendisine iftira atan şikeci yaftası vuranlara "buraya kadar da mı şikeyle geldik" dercesine işi son maça kadar taşıdı hem de yıldız futblcuları yokken en önemli oyuncusu sakatken sezon ortası milyonlarca yuro verilerek alınan forveti sakatken ikinci kaptanı orta sahanın dinamiği sakatken kalecisi dizinden iki etre yarıkla oynarken sağ bekinin ayağı kopuk kopuk oynarken
artık buraya kadar mesaj anlaşılmadıysa bundan sonra da anlaşılmaz o yüzden yarınki olası bir (hiç ihtimal vermek istemiyorum) olumsuz skora karşı taraftarımızın başı dik olacaktır işi son saniyeye kadar taşıyan takımımızı alkışlayacağız ne olursa olsun Büyük Fenerbahçe Takımının Büyük Taraftarına da bBu Yakışır.
Öncelikle Fatih Terim'in finalleri sevdiğini belirtelim. Ve biraz da gariptir ki Galatasaray cephesi oldukça sakin gibi maç öncesi...
Yer Kadıköy... 11 senedir galibiyet çıkaramadığımız konuşuluyor ama unutmamak lazım ki Fenerbahçe'de bizi 2 senedir yenemiyor Kadıköy'de. Ve bizim için de yenilmemek yeterli. Herkes de farkında ki bizim Kadıköy'de şampiyon olmamız 11 seneyi de unutturur, 6-0'ı da..
Umarım yarın yeni bir Ulubatlı çıkacak ve yüce Galatasaray bayrağını dikecek tekrar Kadıköy'ün ortasına.. İki takıma da başarılar.
Valla suan Fenerbahce veya Galatasaray taraftari olmadigima sukur ediyorum, bu stress cekilmez![]()
...
Fenerbahçe Süper Final'de kazanmak zorunda olduğu her maçı kazandı. Süper Final'in 2. haftasında Galatasaray maçını kazanmak zorundaydık, kazandık. En son Trabzon'daki maçı kazanmak zorundaydık, kazandık. Beşiktaş maçında geriye düştük, ordan maçı çevirdik. Bu dönemde sadece İnönü'de kaybettik. Onda da Galatasaray'ın puan kaybetmesinin rehaveti olduğunu düşünüyorum.
Fenerbahçe bu sezon her şartta taraftarını mutlu etmiştir. Bunca zorluğa rağmen her 2 kupada da son adıma kadar geldik. İnşallah her ikisini de alırız. Ama alamazsak bile biz bu takımı sonuna kadar alkışlarız.
Skor tahminim; 3-1 kazanırız.
Fenerbahçe Cumhuriyeti
Zor,zor,çok zor.Bu maçın havası bambaşka. Ben bir galatasaray'lıyım ve takımda hiç olmadığı kadar sakinlik görüyorum. Ama ne olursa olsun 9 puanlık farkı türk futbol tarihi unutmayacak. Türk futbol tarihi bu seneyi unutmayacak. Bu maç 100 senede bir gelir. izlesem mi islemesem mi diye düşünüyorum. Çok heyecanlı çünkü. Ben Aykut kocaman'dan bir kadro yanlışı düşünüyorum. Son maça göre stoch-caner dia-topuz değişikliği apacak gibime geliyor.
Hadi Fatih'in aslanları. Siz finalleri seversiniz.
Belki de şikayet ettiğimiz Süper Final 12 yıldır Kadıköy'de yenemediğimiz Fenerbahçe'yi yenmemizi sağlayacak. Kısmet![]()
Fenerbahcenin 3 Temmuz sureci kadar, gecen seneki dip yapan Galatasaray faktoru de cok onemli bence. Bu kadar kisa surede ayaga kalkabilen ve kafaya oynayan Galatasarayi da bu noktaya geldikleri icin tebrik etmek lazim.
Sampiyonlugu kaybetsek dahi bu seneki FB-GS derbilerindeki fair-playi bozmayiz umarim. Sonunda kazanan biz de olsak rakip de olsa alkislamak en erdemli davranis olacaktir. Gecmisi geride birakalim.
SON DAKIKA - Sampiyonluk kupasi yarin mac sonunda verilecek.