
Originally Posted by
uAburak89
Fenerbahçeli - bakın Fenerbahçeli diyorum, AykutKocamansporlu veya AzizYıldırımsporlu demiyorum-, tuttuğu takımın başarılı olmasını ister. Bizim ülkemizde herkes az buçuk futboldan anlar, artık dünya takip ediliyor. Değerlendirme yapılırken kıyas yapmadan da olmuyor. Eleştirilerin gelmesi normal.
Aynı şeyleri zamanında Galatasaray taraftarı da yaptı, yaptık. Adamlar bunları alıyor, adamların hocası daha iyi, taraftarı daha iyi denebilir. Yanlış olduğunu düşündüğü bir şeyi Rijkaard yaptığı zaman ortalığı yıkan insan Fatih Terim yaptığında sesini çıkarmıyorsa o zaman Galatasaraylı olmuyor, bir şahsı kulübünden üstün görüyor. Ben bu düşünceye karşıyım.
Aykut Kocaman neden eleştiriliyor, bir kere taahhüt ettikleri ile sahada oynanan oyun arasında fark var. Sonrasında meşhur orta saha meselesi. Geçen sene Emre varken - ki kendisi oyun anlamında en iyi Türk orta saha oyuncularından- keşke Cristian yerine daha iyi bir orta sahası oyuncusu olsa diyen taraftar vardı. Şimdi Emre yok, o bölgede çok isim var ama kalite sıkıntısı yaşanmakta. İki maçtır 10 kişi kalmış rakiplerine karşı oyunu domine edemeyen bir takım var sahada. Taraftar eleştri yaparken kiminle kıyas yapacak şimdi Beşiktaş ve Trabzonlu arkadaşlar alınmasın ama kağıt üzerinde favori olan 2 takım var. Ben takımımı değerlendirirken lig için Fenerbahçe ile kıyas yaparım, bunda gocunacak bir durum yok.
Sözün özü, kimsenin taraftarlık sorgulaması yapmaya hakkının olduğunu düşünmüyorum, illa sorgulanacaksa da önce şahıs hayranlığı yapıp körü körüne savunanların düşünmesi gerekiyor bence.