Emre Arda'dan daha hızlı fakat Arda kadar akıllı değil. Hız kazanılır ama zeka doğuştan.
Şımarıklık tabirin bu mu ?
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Oyun okuma bilgisi ve diğer zekaya bağlı özelliklerde oynayarak ve tecrübeyle kazanılmaz.Bir oyuncu doğuştan değil bunları oynayarak yapar bence daha sağlıklı bir yorum yapabilmek için 1-2 sene daha beklemeliyiz ama hız da zeka da doğuştan gelen bir şeydir en fazla 1 veya kademe geliştirilebilir.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
Fazla kilolarınızdan kurtulup bacaklarınızı taşıdığı fazla ağırlıktan kurtarıp, fitnessta bacak hareketlerine ağırlık verip bacaklarınızı kuvvetlendirip, ip atlayarak ve ellyptic hareketiyle senkronizasyonunuzu tamamlarsanız, kendinizi dahi şaşırtacak şekilde hızlanırsınız. Bizzat yaşadığımdan söylüyorum.
35 yaşındaki kendini kanıtlamış biriyle 20 yaşındaki futbola yeni başlamış genç bi futbolcunun sırf o 35 yaşındaki zidane a özenerek kafa atmasını kıyaslaştırıyosan diyebilcek bişey yok ben sadece saha içinden aklıma ilk gelen örneği yazdım o dönem twitter olsa arda da emre çolak gibi her yalakalık yapanı rt ederdi eminim buna tabi şuan olgunlaştı ona diyebilcek bişeyim yok![]()
20 yaşındaki futbolcunun 35 yaşındaki bir futbolcunun kafa atmasına özendiği için kafa attığına inanıyorsan diyebilecek bir şey yok zaten. Bu Arda'nın şimarmış olduğu gerçeğini değiştirmez ki ben bir çok kez burda Arda'nın şimarmadığından karakterinin böyle olduğundan şimarmış gibi göründüğünden bahsettim ama yaptıklarıyla artık benide şimardığına ikna etti. Ama verdiğin kafa atma örneği yanlış bir örnek. Kafa atmak için Zidane'dan özenmeye pek gerek duyulacağını düşünmüyorum. Millet olarak zaten kafa atmayı severiz biz![]()
Screw you guys, I'm goin' home
iyi guzel diyorsun da bir futbolcu bu dediklerini yapmiyorsa zaten hic oynamasin macta
profesyonel futbolcu olmus ve superligdeki bir takimda oynayan futbolcu butun bu dedigin antremanlari zaten yapmak zorunda, bunun ustune ne kadar hizlanabilir ki. 15-16 yasinda falan olsa bile yavas bir adami hafif de olsa zar zor cok ufak birimlerde hizlandirabilirsin. o zaman herkes cok calisarak 100 metre kosucusu olsun
zeka konusunda katiliyorum ama, tabi oyun zekasi denilen seyi mac yapa yapa gelistirebilirsin genc futbolcular icin soyluyorum yinefakat hiz konusu pek oyle gelistiribilecek birsey degil, mumkun de degil. FM tabiriyle konusursak misal 11 ise 12 birim olur hizi en fazla
![]()
Hız antrenmanıya ilgili bir makaleye şuradan ulaşabilirsiniz;
http://www.atletik.org/ABTD-makalele...fa39-surat.htm