Sayfa 3 / 6 İlkİlk 12345 ... SonSon
61 ile 90 arası toplam 152 sonuç

Konu: Suriye ile savaş kapıda

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

Yurtta sulh cihanda sulh!!
    Bir Dost

Hellbells

Nesil
    2005
    Yer
    Çanakkale-17

NOT : Neden bizim evladımız gidicek Suriye'ye. Kampta eğitilen Suriyelileri gönderin!!!
    Bir Dost

Hellbells

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

niyeyse her forumda bu yazıyı görünce bir gülme geliyor içimden.(Biliyorum çok saçma bir durum böyle bir duruma gülmek sebebsiz yere)Sonra da diyorum ki daha yeni üniversiteye başlamıştım oldu mu şimdi bu

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Kan kokusu almış bir köpekbalığından daha tehlikelisi, petrol kokusu almış Amerikan emperyalizmidir.

SAVAŞA HAYIR!

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

bu arada bende bir komplo teorisi üreteyim.Petrol petrol diyoruzda bildiğim kadarıyla yaklaşık 50 yıl ömrü kaldı petrolün.bence Amerika gibi bir devlet günü gününe yaşamaz.Petrolden daha değerli bir şeylerin peşindelerdir belki(Misal bor)

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    IRAK' ta Müslüman yok muydu ?
    Alıntıladığın cümle yarım

Orada Müslüman kardeşlerimizi katlediyorlar,bizim TÜRK MÜSLÜMAN !!!!! arkadaşlarımız çıkmış burda Suriyeye hiç karışmayacaktır diyor.

Irakta müslüman vardı ee soru bu mu ?

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Aklı başında olan biri ıraktaki bölünmenin kimin oyunu olduğunu bilir suriyede yaşananlar tam bi insanlık dışı
    Madem savaşa karşısınız helikopterimiz vurulduğunda neden savaş naraları attınız menemen olaylarını bile örnek göstermekten çekinmediniz
    Şimdi türkiye uluslarası kurallar dahilince haklarını savunurken birden barışçı kesildiniz
    İster amerika ouınu olsun ister israil ben ülkeme sonuna kadar güveniyorum
    Sırf iktidarda akp var diye bu kadar çelişkili olunmaz
    Yazacak çok şey var ama kimseyi kırmal yada sinirini hoplatmak istemiyorum

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    arkadas cok merakliysa tasi taragi toplayip el kaide ya da hizbullaha katilabilir. kimse onu burda zorla tutmuyor. misaki milli sinirlarini esas almis ataturk cocuklariyiz biz. rengimi ifade etmekten hic bir rahatsizlik duymam. senin musluman kardeslerinin irakta ya da suriyede ne tur katliamlara ne tur vahsetlere sebep oldugunu her gun izliyoruz. ustelik bunlar din kardesleri, sebep ne? mezhep. hacli, ingiliz, italyan goremiyorum ben. bunlar insanlik disi, sen de bunlara ortak olmak istiyorsan burda bir sorun var demektir.
    El kaide hizbullah ne alaka arkadaşım ? Ben Türküm ben şahıslara bağlı değilim onun bunun çocuğuda değilim benim esasım Cihat ve Cihan anlayışıdır şuanki durumda Cihattır ! Benim Cihan ve Cihat anlayışlarıma karşı gelecek her gücede karşıyım malesef aramızdada var bu kişiler sadece abdede israilde yok !

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    Aklı başında olan biri ıraktaki bölünmenin kimin oyunu olduğunu bilir suriyede yaşananlar tam bi insanlık dışı
    Madem savaşa karşısınız helikopterimiz vurulduğunda neden savaş naraları attınız menemen olaylarını bile örnek göstermekten çekinmediniz
    Şimdi türkiye uluslarası kurallar dahilince haklarını savunurken birden barışçı kesildiniz
    hassasiyetini anliyorum ancak tezkerenin ucu cok acik. sinir guvenligini almak olmali bu asamada ilk dusunulmesi gereken. muharrem incenin muhalefetini hakli buluyorum. bu sadece akp vekillerinin alacagi bir karar olmamali, cogunluksun diye her dedigini yapmamali. 1 yil boyunca sinirdisinda askeri harekat konusunda izin ne demektir. bu kadar genis kapsamli tezkere mi olur. sinirlarimizin guvenligini almamiz yeterlidir bence. ondan fazlasi ortadoguda bogulmamiza sebep olur. uluslararasi yapilan butun mesajlarda da durumun yumusatilmasi cagrisi yapiliyor. arkanda kimseyi bulamayabilirsin demektir bu. biraz mantikli olunsun.

@rasant

turkiyenin anlayisi cihan cihat degildir, bu anlayista olan topraklarda yasamani oneririm.

arkadaslar bu konunun nereye varacagi belli, daha fazla millet birbirini kirmadan kitleyin konuyu da futbol konusalim.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Türkiye'ye ait jetin düşürülmesinden sonra Akçakale'ye atılan topun da kaza olduğunu ileri süren Beşşar Esed : "Ben küçükken de hep sakardım ev de çok bardak kırmışlığım vardır.Annem beni bu yüzden hep terlikle döverdi." diyerek kendini savundu...
    Güler misin ağlar mısın?

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    Kendi adıma uçağımız vurulduğunda da savaş naraları atmadım. Adım adım Suriye ile savaştırılmak istendiğimizin farkındayım. Bunlar da sebep yaratmak için yapılan şeyler diye düşündüm. Suriye'de yaşananlar insanlık dışı. Bunda hemfikiriz. Keşke olmasa bu çatışmalar. Adım adım bizi Suriye'ye çekmeye çalışıyorlar. Biz de bunu yiyoruz. Daha önce de yazdım; Esad'la kankayken, birden katil diktatör ilan eden kim? Başbakanımız Esad'la maaile tatil yaparken Esad aynı rejimi sürmüyor muydu Suriye'de? Ne değişti de biz Esad'ı düşman olarak tanımladık? Ortada çelişki varsa, bende değil. Çelişkiyi az önceki yazdıklarımda ara. Bizi adım adım Suriye'nin üzerine gönderiyor ABD ve Batı. Biz de bunu yiyoruz. Suriye'de yada herhangi bir ülkede yaşanan insanlık dışı olaylara tepki gösterilmeli. Bu insanlık görevidir. Ama sen Suriye'deki olayların bu kadar içine girmişken, orada yaşananlara sebep olan yöneticileri katil diktatör olarak tanımlarken; kendi sınırların içinde yaptıklarına da bakmalısın. Uludere'de 35 vatandaşını bombalaman insanlık dışı değil mi? Dün Ankara Üniversitesi'ndeki konuşmanı salon dışarıda protesto eden öğrencileri tekme tokat gözaltına almak insanlık dışı değil mi? İnsanlık kendi zihniyetinize karşıt olanlar için geçersiz mi? Al, bir çelişki daha. Biliyorum ne yazsam, anlatsam boşa. Konu da dallanıp budaklanacak böylece. Benden bu kadar.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

@rasant

turkiyenin anlayisi cihan cihat degildir, bu anlayista olan topraklarda yasamani oneririm.

arkadaslar bu konunun nereye varacagi belli, daha fazla millet birbirini kirmadan kitleyin konuyu da futbol konusalim.
    Cihanı atalarımız uyguladı bitti ama sen rahat ol Cihat anlayışı bu ülkede hiç bitmeyecek.

+ bdp ve chp hayır diyor tezkereye daha neyin tartışmasını yapıyorsun herşey bu kadar göz önündeyken siz Atatürkü ortaya atmaya devam edin yaptığınız politikanın Atatürkün düşünceleriyle uzaktan yakından alakası yok,bırakın artık bu oyunları bu bölücülüğü bunların modası geçti kimse yemiyor,böyle muhalefetle değil 10 yıl 100 yıl iktidarda kalır Akp.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Savaşı zenginler çıkartır,yoksullar ölür.Savaşa HAYIR!
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Amerika'da her 11 kişiden 7'sinin silah saniye'de calıştığını biliyormuydunuz ???

Bu mantıkla aklınıza gelen ilk şey ne olurdu ????

SAVAŞA HAYIR !!!

Nesil
    2009
    Yer
    Tarsus

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

senin musluman kardeslerinin irakta ya da suriyede ne tur katliamlara ne tur vahsetlere sebep oldugunu her gun izliyoruz. ustelik bunlar din kardesleri, sebep ne? mezhep. hacli, ingiliz, italyan goremiyorum ben.
    Benden yaşca epey büyüksün ancak bu konuşmaların beni kahrediyor bu kadar yıl boş yaşamıssın diyeceğim ama haddime değil.Şuanki katlimamın sebebini mezhep olarak görüyorsun Esadı Suriyeli bir müslüman sanıyorsun üstelik Irakta olanlarıda böyle sanmışssın yazık bu ülkede Recep Tayyip 5 dakikada Amerikan ajanı ilan edilir ama Esat müslüman halkın savunucusu,siz bu kafayla aynen devam.

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Quote Originally Posted by europeanconquer View Post

Zenginler daha çok zengin,fakirlerde daha çok fakir olurlar.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by RasAnt View Post
    Benden yaşca epey büyüksün ancak bu konuşmaların beni kahrediyor bu kadar yıl boş yaşamıssın diyeceğim ama haddime değil.Şuanki katlimamın sebebini mezhep olarak görüyorsun Esadı Suriyeli bir müslüman sanıyorsun üstelik Irakta olanlarıda böyle sanmışssın yazık bu ülkede Recep Tayyip 5 dakikada Amerikan ajanı ilan edilir ama Esat müslüman halkın savunucusu,siz bu kafayla aynen devam.
    Bırak yaşananları,sadece kendi dediklerine bakarak bile Recep Tayyip Erdoğan'ın ne olduğunu anlarsın.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

Esatla kanka diye ölene dek kanka kalacak hali yok herbalde
    Suriyeye müdahaleyi kim ister kim istemez bunu bi düşünelim
    Önce pkk istemez çünkü pkk nın bi kolu kesilecek
    Ben başarılı olacağımıza inanıyorum ki bunu muhalefet istemez çünkü başarılı bi suriye müdahalesi iktidarı kuvvetlendirir
    İsrail istemez güçlü bi türkiyenin daha da güçlenip çıkması israile terstir
    Bu ülkenin. Bu ülkeden başka dostu yoktur bunu herkes bilir zamanı gelince bu millet emparyalistleri aynı mezara gömmeyi de bilir
    Bir türk dünyaya bedeldir
    İki türk birbirini yer
    Birlik olma zamanıdır sonuç nolursa olsun

Giriceksek musul kerkük ne var ne yok toplayıp çıkalım bari dikelim türk bayrağını oraya dönelim anavatana

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Savaş demek, masum insanların hayatı demek, bizim hayatımız demek. Bırakın siyasi düşüncelerinizi bir yana. Silaha dokunmamış, askerlik yapmamış gençlerin savaş çığırtkanlığı yapması dehşet verici. Call of Duty ya da CS değil bu olay, ha o açıdan bakarsak siperden kafanızı çıkardığınızda headshot yersiniz.

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

Yavaş gel arkadaşım kendinize gelin,savaş yüzyıllardır olan birşey iyi durumda olan,sürekli yükselen bir ülke savaşlarlar,iç karışıklıklarla durdurulabilir.

Onların şuanda yaptıklarıda bu,Anadolu Selçuklu zamanında haçlılarla savaştık Osmanlı olarak haçlılarla savaştık Balkanlarda haçlılarla savaştık Kurtuluş savaşında haçlılarla savaştık !

Bi kendinize gelin kör olmayın okuyun ! Savaş her zaman olağan bir durumdur her ülke kendi çıkarına göre mücadele veriyor Türk-Müslüman karşıtlığı Anadoluya girdiğimizden beri var yeni birşey değil bunlar Suriye,Irak,İran gibi 1.Dünya savaşı sırasında ingiliz-fransız egemenliğine girmiş halen onların istediği yöneticiler tarafından yönetilen ülke konumundalar son yıllarda bu ülkelere abd-israil-almanya gibi devletlerde katıldı.

Orada Müslüman kardeşlerimizi katlediyorlar bizim TÜRK MÜSLÜMAN !!!!! arkadaşlarımız çıkmış burda Suriyeye hiç karışmayacaktır diyor siz nasıl insansız nasıl bir Allah korkusundan yoksunluktur bu ! Kardeşlerimize siz sahip çıkmayabilirsiniz biz çıkıyoruz iyikide Suriyeye girdik siz merak etmeyin biz savaş olursa gideriz siz evinizden oturup hükümeti eleştirmeye devam edin !

Yazım sadece sana değil bu zihniyette olan herkese.

Senin kardeşlerin olabilirler benim değiller.
    Zamanında bize yaptıkları kalleşlikleri unutmak mümkün değil.Daha bu olaylar olmadan 5 yıl önce gidip sorsan hepsinin Hatay da gözü vardır.

Ayrıca senin o müslüman kardeşlerin durduk yere öldürülmüyor
    Her gün yüzlerce insanı kendileri de öldürüyor.

İnternet var elinin altında aç bak her gün kaç kişiyi öldürüyorlar bombalı saldırılar yapıyorlar.
    Karşı taraf da masum değil elbet ama iki taraf tamamen savaşın çirkinliğine bulanmış durumda her pislik karşılıklı şekilde yapılıyor
    http://videonuz.ensonhaber.com/izle/...e-goruntusu-18
    al bunu yapanlar müslümanlar ise diyecek bir sözüm yok(KAFA KESME İÇERİR)

ayrıca ıraklı veya iranlı kürtler pkkya destek verse ya da verdiklerinde biz nasıl kuduruyoruz hazmedemiyoruz değil mi ?
    onlara da bakarsan onlar da kürt kardeşlerine destek sağlıyorlar
    veya rusya halkların özgürlüğüne inandığı için el altından destekliyor falan ?

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

turkiyede dahi alevi sunni gerginligini goremiyorsan ben sana ne deyim ki gerci sen alevileri de musluman saymazsin, bu ortadoguda gerginligin savasa donusmus hali. ingilizi amerikani bu ortamdan faydalaniyorsa bu mezhep catismasinin sonucudur. bunu gormemek icin kor olmak gerekir. herseyi dis guclere yonlendirmek kolaycilik olur. irak-iran savasinin temelinde de bu vardi, irakin ic savasinda da. bolgede petrol olmasi da sam amcanin istahini kabartti. sozde demokrasi elcisi oldular petrolleri emerken. belki amerikan ajanlarinin bunu kiskirtmasindan bahsedebilirsin ama neticede mezhep catismasi gercegini ortmez bu.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

"Müslüman-Müslüman'a karşı savaştırılacak eyvah" geyiklerine giren arkadaşlar, Kurtuluş savaşında Müslüman-Hristiyan'a karşı savaşırken diğer Müslümanların ne yaptığını bilmiyor galiba. O yüzden "Müslüman kardeşlerimizle savaşacağız eyvah" gibi saçma bir düşünceden vazgeçmeliler bence.

İsrail vatandaşlarımızı öldürürken gider koyamazsı,n nato da arkanda durmadı. İlgin, alakan ve sanki ülkende hiç sorun yokken Suriye'ye sataşırsın. Kankan Esat'la birden nedense ayrı düşersin. Suriye'den "daha neden, nasıl olduğu açıklanmadan" bir bomba düşer. Savaşa hazırlanırsın. Nato'yu da arkana alırsın.

Evet hakikaten bu tablo amerika'nın ve israil'in hiç işine gelmiyor

''Bir gün, cihan harbinden sonra Ortadoğu’da kurulan sunni devletlerin halkları ayaklanacaktır. O gün geldiğinde, yeni kurduğumuz cumhuriyetimizin yöneticileri, bu halkların değil emperyalist güçlerin yanında yer alırsa aynı akıbete kendileri uğrayacaktır ve Kurtuluş Savaşı’nda yedi düvele haddini bildiren Türk halkı onların da hakkından gelecektir…”
    Ne de güzel demiş Atam.

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Quote Originally Posted by GebzeLi1907 View Post
    Senin kardeşlerin olabilirler benim değiller.
    Zamanında bize yaptıkları kalleşlikleri unutmak mümkün değil.Daha bu olaylar olmadan 5 yıl önce gidip sorsan hepsinin Hatay da gözü vardır.

Ayrıca senin o müslüman kardeşlerin durduk yere öldürülmüyor
    Her gün yüzlerce insanı kendileri de öldürüyor.

İnternet var elinin altında aç bak her gün kaç kişiyi öldürüyorlar bombalı saldırılar yapıyorlar.
    Karşı taraf da masum değil elbet ama iki taraf tamamen savaşın çirkinliğine bulanmış durumda her pislik karşılıklı şekilde yapılıyor
    http://videonuz.ensonhaber.com/izle/suriyeli-muhaliflerin-kafa-kesme-goruntusu-18
    al bunu yapanlar müslümanlar ise diyecek bir sözüm yok(KAFA KESME İÇERİR)

ayrıca ıraklı veya iranlı kürtler pkkya destek verse ya da verdiklerinde biz nasıl kuduruyoruz hazmedemiyoruz değil mi ?
    onlara da bakarsan onlar da kürt kardeşlerine destek sağlıyorlar
    veya rusya halkların özgürlüğüne inandığı için el altından destekliyor falan ?
    Arkadaşım önce şu konuyu bir anlayalım Suriye bizim topraklarımızdan ayrıldığından beri sömürge güçler tarafından kontrol edilen bir ülke,o ülkenin yönetimi suriyeli halkın elinde değil,suriyeli müslümanlar zaten teker teker ülkeyi terk ediyorlar şuanda kalıp savaş başlatanlar bir zamanlar bizim ülkemizde olan dış güçlerin kontrolündeki darbecilere karşı çıkarılmış özgürlük savaşıdır.

Bu olayları bizim daha anlamamız gerekiyor ama işte birkere muhalefet olununca gözünüz başka birşey görmüyor yakın geçmişimizi bi okuyun sonrada suriyeye bakın.

Hatay meselesi 1939 da çözümlenen bir meseledir suriyenin girşimleri değil suriyeyi yöneten sömürge güçlerin girişimleri sonucunda ayaklanma çıkartılmak istenmesi son derece normal günümüzde doğu içinde yapılan farklı birşey değil.

Videoya gelince zamanında müslümanlar kafa kesiyor diye bir sürü videolar amerika önderliğinde piyasaya sürüldü 7 den 70 her tüm dünya rahatlıkla izledi bunları müslümanlar öcü olarak gösterildi görüyoruzki ülkemizde bunlardan etkilenenlerin sayısı hiçte az değil

Bir başka örnekte doğuda terör örgütü asker üniformaları giyip insanlara işkence uyguladı kürt halk Türk askerine karşı başarılı bir şekilde kışkırtıldı herkeste bunu yedi cahillik zor şey.

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

Tezkere geçti.Hadi hayırlısı.
    Bizimkiler şimdi bekleyecektir bundan sonra Suriye de bitiyor iş.
    En ufak bir tahrik saldırı bize karşı işleri içinden çıkılmaz bir hale sokulabilir.

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

turkiyede dahi alevi sunni gerginligini goremiyorsan ben sana ne deyim ki gerci sen alevileri de musluman saymazsin, bu ortadoguda gerginligin savasa donusmus hali. ingilizi amerikani bu ortamdan faydalaniyorsa bu mezhep catismasinin sonucudur. bunu gormemek icin kor olmak gerekir. herseyi dis guclere yonlendirmek kolaycilik olur. irak-iran savasinin temelinde de bu vardi, irakin ic savasinda da. bolgede petrol olmasi da sam amcanin istahini kabartti. sozde demokrasi elcisi oldular petrolleri emerken. belki amerikan ajanlarinin bunu kiskirtmasindan bahsedebilirsin ama neticede mezhep catismasi gercegini ortmez bu.
    Aslında alevi sunni gerginliği yok öyle yapılmaya calışılıyor başarılı olacaklarmı göreceğiz kürt türk yanında burdan da bir bölücülük hazırlığına girdiler.Benim müslümanlık tanımım müslümanlığa sahip çıkan herkes benim gözümde müslümandır alevi,sunni diye ayırmam ben.

Herşeyi dış güçlere yönlendirmiyorum yıllardır olan bu zaten güçsüzler her zaman güçlüler tarafından yönetilirler baş kaldıranlarada çeşitli sorunlarla susturmaya çalışırlar.

Araplar bir kere kendi içinde bölünmüş durumda nerede iran nerede dubai nerede arap emirlikleri hepsi paranın içinde kaybolmuşlar bizden başka bölgenin barışını isteyen devlet yok sonumuz hayır olsun umarım bu süreçle birlikte en azından Türkiye Cumhuriyeti birlik beraberlik içerisinde olur.

Nesil
    2007
    Yer
    GEBZE!

Araplar bir kere kendi içinde bölünmüş durumda nerede iran nerede dubai nerede arap emirlikleri hepsi paranın içinde kaybolmuşlar bizden başka bölgenin barışını isteyen devlet yok sonumuz hayır olsun umarım bu süreçle birlikte en azından Türkiye Cumhuriyeti birlik beraberlik içerisinde olur.
    pardon ama iranı arap saymakla türkiye yi arap saymanın bir farkı yok
    iran arap değildir.

Nesil
    2009
    Yer
    Boykot Turksportal

Quote Originally Posted by GebzeLi1907 View Post
    pardon ama iranı arap saymakla türkiye yi arap saymanın bir farkı yok
    iran arap değildir.
    müslümanlar bölünmüş diyecektim araplar olmuş haklısın

Nesil
    2003
    Yer
    Bursa

j) Yahudilerle Müslümanların savaşmaları, Müslümanların Yahudileri öldürmesi (Tecrid-i Sarih Tercümesi, VIII, 341; Müslim, Fiten, 79-82).

f) İkisi de hak iddiasında bulunan iki büyük İslâm ordusunun birbiriyle savaşması (Buhârı, Fiten, 25; Müslim, Fiten, 17).

Savaşı feLan geçtimde orta doğunun her geçen gün bu kadar ısınması artık Kuran-ı Kerim de beLirtiLen aLemetLerinde yavaş yavaş ortaya çıkmak üzere oLduğunun kanıtıdır bence.
    Er ya da geç, bugün ya da yarın Orta doğu karışacak. Bu 2X2=4 kadar kesin bir denkLem.
    ÖLürken BiLe Yanımda oL sevgiLim...

Sayfa 3 / 6 İlkİlk 12345 ... SonSon

Mesaj Yetkileri