1 ile 30 arası toplam 17312 sonuç

Konu: Galatasaray Sohbet Alanı

Hybrid View

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by Yavuz12 View Post
    Engin Baytar Messiymiş'de haberimiz yok. Ne kadar çok abartıyorsunuz. Geçen senenin vasat isimlerindendi Engin. Geçen seneki Emre Çolak kadar bile oynayamadı. İyi ki 11 maç ceza aldı. Galatasaray en büyük problemi Engin'in ceza alması kimilerine göre..
    Bu kadar düz mantıkla bakarsan haklısın tabi. Engin'in takıma katkısı ne yönde önce onu doğru dürüst anlamak lazım. Yani bir oyuncuya iyi demek için illa Messi gibi maç alması mı gerekiyor? Engin çok koşan, rakibi ısıran, kıvraklığı ve çabukluğuyla da ön bölgede kazanılan topların çabucak rakip kaleye taşınmasına yardımcı olan bir isim. Hiç bir şey yapmasa bile ön bölgede yaptığı pres Melo ve Selçuk ikilisinin yükünü azaltıyor.

Engin maç kurtaracak bir isim değil, tek başına maç alacak bir isim değil. Ama sistem içerisinde takıma katkı sağlayan bir isim. Geçen sene nasıl vasattı onu anlamadım. "Emre Çolak kadar bile" derken? Emre geçen sezonun iyilerinden değil miydi?

Engin'in ceza alması Galatasaray'ın en büyük problemi değil ama önemli problemlerinden biri. Bugün Melo veya Selçuk kötü oynadığında Fatih Terim'i hamle açısından kısıtlayan bir problem. Bu oyunculardan birini çıkartıp yerine Engin'i çekip Emre'yi asıl etkili olduğu (veya başka bir oyuncuyu) ön bölgeye alma gibi bir hamle yapamıyor hoca. Emre'yi o bölgede oynatmak zorunda kalıyor ki onun da göbekte nasıl döküldüğünü görüyoruz.

Hakan Balta mevzusuna gelince; Tamam Hakan'ı tek eleştiren sen değilsin taraftarların çoğu beğenmiyor, o kadar kişi yanılıyor olamaz sonuçta ama hem Galatasaray'da görev yapan hem Milli takımda görev yapan o kadar teknik direktörden hiçbiri mi göremiyor Hakan'ın kötü olduğunu? Yani hepsi de oynattığına göre, hiç biri sol bek transferi yapmadığına göre ya biz çok kötü teknik direktörler getirmişiz ya da olay dışarıdan farklı görünüyor. Biraz geniş çaplı düşünürsek gelecek sene yabancı hakkı 6'ya inecek. Ve o zaman yerli oyuncular iyice değerlenecek. Yerli oyuncu kadrosu iyi olan takımların başarı şansı artacak. Bu açıdan bakarsak bizim Hamit, Umut, Burak gibi transferlerimiz bugün formsuz olsalar bile son derece yerinde nokta atışı transferler bana göre. Hakan'ın takımda kalması da aynı şekilde. Hasan Ali'yi senin gibi ben de beğenmiyorum ama Türkiye'de yerli olarak Hakan ve Hasan Ali dışında kim var güvenebileceğin sol bek? Ayrıca ben formda bir Hakan Balta'yı gayet beğeniyordum açıkçası. Hem son 10 yılda Kadıköy'de en çok gol atan oyuncumuz sanırım

Hakan görev adamı, ondan ekstra işler beklemek saçma olur. 2 sezon önce felaket durumdaydı ancak geçen sezonun genelinde iyiydi. Bu sezona başlarken ise ameliyat olması gerekiyordu, yerini kaybetme korkusundan olmadı. "İyiyim, transfere gerek yok" dedi. Bu açıdan kendisine çok kızgınım, takımı düşüneceğine kendini düşünerek bizi sıkıntıya soktu.

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    Engin maç kurtaracak bir isim değil, tek başına maç alacak bir isim değil. Ama sistem içerisinde takıma katkı sağlayan bir isim. Geçen sene nasıl vasattı onu anlamadım. "Emre Çolak kadar bile" derken? Emre geçen sezonun iyilerinden değil miydi?
    Emre geçen sezonun iyilerindendi ama bu seneye çok daha iyi başladı. Engin, bana göre geçen sezonki Emre Çolak kadar oynayamadı. Emre, geçen sene Engin'den çok daha iyi basıyor ve topları daha iyi kazanıyordu. Ofansif olarak da daha teknik olduğu için etkili. Bu yüzden Engin çok gerekli değil. Gerekli değilken, cezası yüzünden oynamadığı ve kötü sonuçlar aldığımız süreçte herkes Engin oynamıyor ondan yeniliyoruz diye tepki gösterdiler. Sözüm sadece sana değildi yani. Engin savunmanın çok yanlış olduğunu düşünüyorum hala. Engin kimdir yahu?

Engin'in ceza alması Galatasaray'ın en büyük problemi değil ama önemli problemlerinden biri. Bugün Melo veya Selçuk kötü oynadığında Fatih Terim'i hamle açısından kısıtlayan bir problem. Bu oyunculardan birini çıkartıp yerine Engin'i çekip Emre'yi asıl etkili olduğu (veya başka bir oyuncuyu) ön bölgeye alma gibi bir hamle yapamıyor hoca. Emre'yi o bölgede oynatmak zorunda kalıyor ki onun da göbekte nasıl döküldüğünü görüyoruz.
    Neyseki Yekta var artık

Hakan Balta mevzusuna gelince; Tamam Hakan'ı tek eleştiren sen değilsin taraftarların çoğu beğenmiyor, o kadar kişi yanılıyor olamaz sonuçta ama hem Galatasaray'da görev yapan hem Milli takımda görev yapan o kadar teknik direktörden hiçbiri mi göremiyor Hakan'ın kötü olduğunu? Yani hepsi de oynattığına göre, hiç biri sol bek transferi yapmadığına göre ya biz çok kötü teknik direktörler getirmişiz ya da olay dışarıdan farklı görünüyor. Biraz geniş çaplı düşünürsek gelecek sene yabancı hakkı 6'ya inecek. Ve o zaman yerli oyuncular iyice değerlenecek. Yerli oyuncu kadrosu iyi olan takımların başarı şansı artacak. Bu açıdan bakarsak bizim Hamit, Umut, Burak gibi transferlerimiz bugün formsuz olsalar bile son derece yerinde nokta atışı transferler bana göre. Hakan'ın takımda kalması da aynı şekilde. Hasan Ali'yi senin gibi ben de beğenmiyorum ama Türkiye'de yerli olarak Hakan ve Hasan Ali dışında kim var güvenebileceğin sol bek? Ayrıca ben formda bir Hakan Balta'yı gayet beğeniyordum açıkçası. Hem son 10 yılda Kadıköy'de en çok gol atan oyuncumuz sanırım
    Milli takımda şuan oynamıyor. Oynamayı da haketmiyor bence Yine de Hasan Ali Kaldırım'da orda olmayı hak etmiyor. Neyse hiç o konuya girmeyeyim. Türkiye Milli takımının 2008 harici ne durumda olduğu ortada. Fatih Terim, Riera'yı hala ısrarla oynattığına göre Hakan Balta'nın Galatasaray kalitesinde olmadığını anladı. O bir imparator, kötü bir teknik direktör değil ve ben bu durumu görmesininden dolayı çok mutluyum. Sen Misimovic sakız çiğniyor diye gönderen Hagi'den böyle bir hareket bekler miydin? Skibbe, Cevat Güler, Bülent Ünder, Bülent Korkmaz dan ne bekliyorsun ki sen? Bir Frank Rijkaard gördü bu durumu onu da anlatayım biraz.

Zamanında Kaptity Livily gibi bir takıma elendiğimizde (Frank Rijkaard dönemi) bu adam 90. dakikada çok aptalca bir hata yapmıştı. Hata yaptığında da geri dönmedi koşmadı bile yürüdü ve golü yedik elendik. Frank Rijkaard, her yenilgiyi üstüne alan adam bile, ben yönetime bin kere sol bek alın dedim beni dinlemediler diye basın açıklamasında söylemişti. En azından bu durumun Frank Rijkaard da farkına varmış; fakat Adnan Polat yönetimi yüzünden transfer gerçekleşmemişti.

Hamit- Umut- Burak(Her ne kadar sevmesem de) bana göre de nokta atışı transferler. Savunma bölgesinde genelde yabancı oyuncular oynadığı için(Muslera- Dany- Eboue-Melo) Hakan Balta gibi Türk pasaportlu biri önemli, kabul ediyorum. Orduspor'da oynayan Atilla Turan da Türk ve hiç fena bir oyuncu değil. En azından şunu söyleyeyim tekniği hem Hasan Ali'nin hem Hakan Balta'nın tekniğini döver. Çok izlemedim ama Galatasaray-Orduspor maçında çok iyi oynamıştı ve daha sonra pek izlemedim Orduspor maçlarını ama tekniğinin iyi olduğundan eminim. En azından o alınabilir, denenebilir.

Hakan görev adamı, ondan ekstra işler beklemek saçma olur. 2 sezon önce felaket durumdaydı ancak geçen sezonun genelinde iyiydi. Bu sezona başlarken ise ameliyat olması gerekiyordu, yerini kaybetme korkusundan olmadı. "İyiyim, transfere gerek yok" dedi. Bu açıdan kendisine çok kızgınım, takımı düşüneceğine kendini düşünerek bizi sıkıntıya soktu.
    Yararından fazla zararı var, yararından fazla zararı...

Mesaj Yetkileri