Cris devre arasında gidecek, yerine Rolando gelecek diyen birisi var. Cris'i de söyleyen kişi kendisi.
Cris devre arasında gidecek, yerine Rolando gelecek diyen birisi var. Cris'i de söyleyen kişi kendisi.
Bu takımın hiç bir şeye ihtiyacı yok..Sadece biraz özgüvene ihtiyacı var...Ama "NECATİ ATEŞ" Hiç satmıyıcaktınız o büyük hata oldu...Burak ve umut 'tan cok daha kaliteli bir santrafor...Baros,Necati ikilisi forvet hakkında cok daha iyi olurdu...Ama fatih Terim egoları yüzünden ...Bu haldesiniz...Hamit hiç gerek yoktu...Eboue Orta sahanın sağına cekip arkada..Sabri'yi oynatabilirdi....Amrabat'da gerek yoktu (TABATA AKLIMA GELDİ)...Hakan Balta...Arkada oynatıp riera orta sahanın solunda oynatırdı ..( BUNLARI ALICAĞINI ALTYAPIDAN İKİ TANE TOPCU CIKARTIRDI) Galatasaray için daha hayırlı olurdu...Hemde 13 milyon euro kasada kalırdı...
Güzel olur İnşallah doğrudur fakat keşke sezon başında kiralasaydık , devre arası yarım sezonluğuna kiralasak iyi olur sezon sonu stoper rotasyonumuzu değiştireceğiz en baştan (Semih hariç , belki Zan'da kalır.) genelde yerli oyunculardan oluşmalı bence azalan yabancı sınırı göz önünde bulundurulduğunda.
Büyük Başarılar Yakın Meşaleyi Yakın! | Galatasaray SK - Kariyerime Beklerim ...
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=108961
Dostum oldukça abartmışsın.33'lük Necati mi taşıyacak ileride bizi? Hadi onu geçtim, Baros demişsin.Sen Avrupa Şampiyonası'nı izlemedin galiba?Baroş'un yerden kalkamadığını ve kendi ülkesinden bile ne kadar eleştiri yediğini sanırım kaçırmışsın ve bu takım Şampiyonlar Ligi'nde Necati Baros ikilisinin ağağına bakacak ha?
Eboue'ye gelecek olursak kendisi daha önce de söyledi en verimli olduğum yer sağ bek diye.Diğer yerlerde de denendi ama sağ bekte ki kadar verimli olamadı.Onun sağ bekte bırakılıp Hamit'in alınması oldukça doğru bi karardı.Bu takım 3 kulvarda mücadele edecek rotasyon yapacak, sen diyorsun oyuncu alınmasın?
Sana tek katıldığım yer Amrabat.En gereksiz gördüğüm transfer, performans ve maliyetiyle karşılaştırdığımda.Ancak disiplinsiz bi Engin, bi maç olup bi maç olmayan Emre ve hala Espanyol'da yaptıklarının meyvesiyle oynayan Riera'ya mı kalacaktı sol açık? Oraya takviye gelmesi oldukça mantıklıydı ama tek yanlış, doğru oyuncuyu alamamaktı.
Baros yalan olur hem mental hemde fiziksel olarak bitik durumdaydı son bıraktığımda. Necati olsaydı bi nebze daha iyi gidebilirdi işler ama o da çok fark ettirmezdi açıkcası. Bizim aslında bakıldığında 3 tane ciddi eksiğimiz var. Adam gibi sol bek, Melo yerine oynayabilecek eli yüzü düzgün bir DMC bir de yardıracak sağ açık.
Screw you guys, I'm goin' home
@berkay123456
32'lik necati eskişehirspor top koşturuyor son maçta 1 gol 2 asist yaptı..5 maçta 3 gol attı..
Şampiyonlar liginde "UMUT-BURAK" Ayağına bakıyor..Necati-elmander-Baros bunları ezer geçer kalite olarak..Hem orta sahayı rahatlatır..hem pas yapar..umut gibi ortada koşmaktan başka bir şey yapmaz..Burak gibi'de ayağına top beklemezler...Gerekirse orta saha'ya gelip yardım ederler..
Eboue maç boyunca attığı deparlar orta'Da...hucumu cok seviyor.."ARSENAL"Da neden "ARSENA WENGER'E" Beni forvet oynat dedi o zaman ? Şimdi cıkmış sağ bekte iyim diyor...Kendiyle celişiyor...Sabri defasın sağına..Oda orta sahanın sağına geçse daha verimli olurlar..ikiside cok hızlı adamlar..
Amrabat konusunda altyapıdan topcu cıkartılsa daha iyi oynardı amrabattan..
Sol bek işi artık sezon sonu yabancı alınacaksa ki yerli iyi bir sol bek yok ha Atila , Ziya Erdal falan denenecekse bilemem , ama sezon sonu yani uzun vadede iyi bir sol bek ; Martin Olsson , Melo böyle devam ederse sezon sonu için sözleşmesi sona eren Moussa Sissoko , yardıracak sağ açık için ise birçok aday var fakat yabancı sınırı coşuyor bu yüzden dolayı bakalım hangi bölgelerde sadece yerli oyuncular kullanacağız benim tercihim stoper bölgesinde yerli oyuncular kullanmaktan yana olurdu. Muslera'nın yabancı kontejanını yemeside büyük bir dezavantaj eğer iyi bir teklif gelirse ki büyük ihtimal gelir 25-30 Mn € civarına gönderilebilir Muslera yerine Onur Kıvrak'ın alınması şartı ile.
Büyük Başarılar Yakın Meşaleyi Yakın! | Galatasaray SK - Kariyerime Beklerim ...
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=108961
Haldun Üstünel yeniden Transfer Komitesi Başkanı olacakmış.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Dostum ben Şampiyonlar Ligi'nden bahsettim Necati ve Baros konusunda.Ona bakarsak Burak'ın da ligde 5 golü var değil mi?
Ayrıca Eboue konusunda ben en son dediğine bakarım.7-8 yıl önce forvet oynat demiş olabilir, dememiş te olabilir.Şahsen duymadım, röportajı da görmedim.Ama önceki sene röportajını dinledim, sağ bekte daha verimli olduğunu kendisi söyledi.
Dediğin gibi olursa rotasyonu neyle yapacağız biz? Sağ bek Sabri,Sağ açık Eboue.Yedekleri Aydın olur artık ikisininde.Forvet Necati Baros yedekleri Elmander? Ne ilginç ki üçününde yaşı 30+.
Baros maça çıksın, maç sonunda gelecek yorumlar Baros bitmiş, Baros'un ayakta duracak hali yok şeklinde olacaktır.
Transfer yapılması doğru, takım 3 kulvar için yeterli değildi. Amrabat maliyetinden ötürü kötü transfer, yoksa fena oyuncu değil aslında. Hamit ise farklı bir transfer, üstelik oyun anlayışı, tecrübesiyle çok doğru bir isim. Vasat performansı ve maliyeti nedeniyle şimdilik hayalkırıklığı yaratıyor olabilir, 1-2 maça bakar işlerin değişmesi.
Fatih Terim'in egosuna kurban olacak milyonlarca Galatasaraylı var.Bu haldeyiz denilen halimiz lider durumda, ölü halimiz lider yani.
![]()
Galatasarayın 2000 yılındaki uefa kupasını kazandığı kadro aklıma geldi..Gheorghe Hagi (34) Claudio Taffarel ( 33 ) Gheorghe Popescu (32) Bülent Korkmaz (31) Bu dört önemli isim ne ilginçmiş ki 30 yaş üstüymüş...
Hagi olmasaydı biraz zor kazanıdırnız o kupayı..
Hagi'yle Alex kıyaslıyorlar ya..hiç anlam veremiyorum...
Hagi galatasaraya avrupa'da "BİR ADET UEFA KUPASI VE BİR ADET SÜPER KUPASI KAZANDIRDI..."4 SENE ÜST ÜSTE SÜPER LİG ŞAMPİYONLUĞU VE 2 TÜRKİYE KUPASI" ...aLEX'Lİ FENER NE KAZANDIN "8 SENEDE 3 ŞAMPİYONLUK BİRDE ŞAMPİYONLAR LİGİNDE CEYREK FİNAL BİR ADET TÜRKİYE KUPASI"
Hazır hagi diyince bahsediyim dedim..
Yalnız saydığın 30+ isimler çok extra isimler. Popescu Barca'nın kaptanıydı Galatasaray'a geldiğinde. Hagi'yi anlatmaya gerek yok zaten. Taffarel'de geldiğinde son 4 dünya kupasının 3'ünde Brezilya Milli takımının 1. kalecisi. 3 kupanın 2 sini kazanıp 98'in de finalistiydi. Elmander, Necati, Baros nere Hagi, Taffarel, Popescu nere. Ama yaş konusunda haklısın her şey yaşta bitmez. Ibrahimovic'de 31 yaşında şu an mesela.
- Geçen sezon ilk 11'deki tüm oyuncularımız formdaydı ve şampiyon olduk. Tek sıkıntımız yedek oyuncularımızın yetersiz oluşuydu. Bu sezona başlarken yapılan transferlerle bu sıkıntı kağıt üstünde aşılmış oldu.
- Geçen sezon takımın en iyi 2-3 oyuncusundan biri olan Melo, bizim işi ağırdan almamız, kendisinin de sorumsuzluğundan dolayı uzun süre antrenman yapmadan geldi. Hamit'te Real'de yeteri kadar oynayamadığından pek hazır gelmedi.
- Savunmanın belkemiği Ujfalusi sakatlandı ve ilk yarıyı kapattı.
- Takımın dinamosu Engin 11 maç ceza aldı.
- Elmander ve Hakan Balta sezona sakatlıkların etkisinde başladılar ve gerçek performanslarını gösteremediler. Elmander şimdi tam düzelmiş ve form tutmuşken yeniden sakatlandı ve 1.5 ay yok.
- Ligde 8 maç Avrupada 3 maç olmak üzere oynadığımız 11 maçta tam 9 topumuz direkten döndü.
- 4 kez top oyuncularımıza çarpıp gol oldu. Hepsinde de öyle yerlere gitti ki kalecinin kurtarması imkansızdı.
- Ligde sadece 1 yenilgimiz var. Beğenmediğimiz forvetlerimize rağmen en çok gol atan takımız. Asıl sorun 16.Akhisar'dan bile daha çok gol yemiş olmamız.
Yukarıda saydıklarımın çoğuna Fatih Terim'in yapabileceği bir şey yok. Fatih Terim değil Mourinho gelse farketmez. Bunlar teknik direktörün kontrolü dışında oluşan şartlar.
Fatih Terim sezon planlarını Ujfalusi ve Engin'in olduğu bir kadro üzerinde yapmıştı, bu 2 oyuncunun eksikliği konusunda yapabileceği bir şey yok. Ujfalusi öyle bir zamanda sakatlandı ki yerine alınacak oyuncu için araştırma ve pazarlık süresi yoktu. Ayrıca yerine oyuncu almak için normalde başka bir mevkiye (forvete veya sol beke) yapılacak transferden de zorunlu olarak vazgeçildi. Bunlar Fatih Terim'in planlarını bozan etkenler oldu.
Melo, Selçuk ve Hamit'in sezona formsuz başlamaları, Emre'nin de ilerleyen haftalarda onlara uyum sağlaması ve Engin'in de sezon başında ceza almasıyla ligin belki en yetenekli ama en formsuz orta sahasına sahibiz. Takımın en kilit bölgesindeki 5 oyuncu bu durumda olunca ister istemez kötü sonuçlar da geldi tabi. Ancak bu durum illa ki düzelecek. Bu oyunculardan en az 2-3 tanesi illa ki form tutacak ve o zaman işler yeniden rayına girecek. Hamit zaten yavaş yavaş iyiye gidiyor, Melo da son Cluj maçında iyiydi. Melo iyi olursa Selçuk'un da performansı yükselecektir.
Tüm bu şartlara rağmen ligde halen lideriz, en çok gol atan takımız ve Avrupa şansımızın devam etmesi de 2 galibiyete bakar. Eninde sonunda toparlanacak bu takım. Kötü halimiz buysa iyi halimizi çok merak ediyorum... Kadromuz gayet iyi, tek sıkıntımız oyuncuların form durumları ve maçlardaki inanılmaz şanssızlığımız. Sadece biraz sabır...
Last edited by Walter Sakana : 26.Ekim.2012 at 19:26
Abi çok güzel toparlamışsın, ellerine sağlık.
Keşke Şampiyonlar Liginde azıcık daha kontrollü oynayabilseydik. Ayrıca taraftarın da daha iyi olması lazım, stada gidip oyuncusunu yuhlayan, küfür eden taraftar otursun evinde gelmesin stada. Oyuncunun moralini bozuyorlar bu şekilde.
Tabii Türkiye'de taraftarlık çoğu kişi için skor odaklı, rezil oyna ama 3 puanı al, sahanın en kötüsü gözüne batmıyor bazı kişilerin veya küfür ettiği oyuncu 1 dakika sonra gol atınca, aslan, kaplan oluveriyor.
Bu sene biz bu kırılmayı yaşamadık ama Fenerbahçe kötü giderken, üstüne Alex krizi ile uğraşırken bir anda 2 galibiyetle işi toparladı. Tabii hala eleştirenler var ama artık görmüyorum seyircisiz cezası bitince istifa diye inleteceğiz diyenleri.
Bizim de durumumuz bu şekilde olabilir, 2 maç daha kazanamayalım, Fatih Terim için bile istifa haberleri başlar gibi geliyor, bu nedenle Kayseri maçıyla başlayan periyot önemli, oyunumuz zaten belli, iyi kötü ne oynadığımızı biliyoruz isimler değişse bile, ihtiyacımız olan galibiyet.
@Walter Sakana
Şu kadarına söylüyorum..Selcuk performansı melo'ya bağlıysa...Selcuğun parasının yarısını melo'ya versinler...Böyle saçmalık mı olur..Türkiye'nin en iyi orta saha'sı diyoruz...Bahane'ye bak..melo iyi değilmiş oda değil...Melo iyi değilse neden oynatılıyor ? İnatla melo her maç sarı kart görüyor..gereksiz fouller yapıyor..Hala melo...Demmeki yazdıklarınızdan şunu anlamdım galatasay melo,selcuk sakatlansa orta saha'ya koyucak adam yok..Engin Baytar ceza veya sakanlınıcağını ..uflaji saktlınıcağı hiç mi aklına gelmedi teknik heyetin ? Ben aykut kocamana cok kızıyorum..ama her yere 3 alternetefi var..as oyuncu yedeği yedeğin yedeği..
Güzel yazmışsında...Kasımpaşa macında 87 gelen golle..Beşiktaş macında penaltı..Avrupa'dan yorgun dönen bursa...Akhisar Kadro kalitesi bellii..Antalya galibiyeti..en rahat galibiyet..
Eskişehir macında 1-0 59'da gol atınız..zaten ordada skoru koruyamadınız..87 gol yediniz..
Genlerbirliği iki tane savunma hatasından..2 Gol attınız...Yani cok extra futbol oynamıyorsunuz..
Braga ve Cluj macında inatla doldurt boşalt devam ettiniz...Braga 2 attı cluj 1 attı cluj 10 kişi kalmasaydı farka giderdi...
Bu şartlara rağmen ligde lidersiniz...herkes'le 1-2-3-4 puan fark var...Antalyaspor 15 puan..Hatılatırım..
Kayserispor macına gelince..yeni bir hoca ligi tanımıyor...Ama bu tip takımlar her zaman cekinilicek takımlardır...Çünkü ne yapıcakları belli olmaz..
Taktik 4-4-2. Göbekte oynayan iki oyuncu var yani. Bunlardan birinin defansif görevleri yerine getirmesi, diğerinin ise ağırlıklı olarak ofansif işler yapması gerekli. Geçen sene Melo defansif, Selçuk ofansif olarak çok iyiydi. Bu sene Melo top kapamıyor geçen sezonki gibi, ilerde kalıyor, dönemiyor. Haliyle Selçuk çıkamıyor, bir yandan geride kalmak zorunda, buna rağmen atılan 19 gol var o da ayrı konu. Selçuk, Melo, Ahmet, Mehmet isimleri bırak kenara, tek başına hiç bir oyuncu bir şey ifade etmiyor, Messi de dahil buna. Takım olarak iyiysen, herkes formdaysa, yardımlaşıyorsan ve tabii yetenekliysen başarı geliyor işte.
Kasımpaşa maçında mücadele edip 87'de gol atmamamızda ne var? Üstelik sonrasında Es - Es maçında 87'de gol yediniz demişsin.Çelişki var.
Beşiktaş maçında hakem penaltıyı vermeseydi, silah dayamadı kimse. Avrupa'dan yorgun dönmek bahaneyse bizde Avrupa maçı yapıyoruz, hatırlatırım.Akhisar düşer, kazanmak iş değil katılırım. Antalyaspor en rahat galibiyet, ama aynı Antalya'nın puanı bizimle aynı bunu hatırlatan da sensin.
Gençler'e savunma hatasından attık, bizim yediğimiz goller de savunma hatası. Futbolda hatalar olmasa gol nasıl gelecek ? 40 metreden vursa adam pekala diyebiliriz, orta saha vurdurmayacaktı diye değil mi ? Braga maçında doldur boşalt yoktu sadece, rakibi abluka altına aldık, geniş özeti izle bence. Cluj maçında zemine göre oynadık, kısa pas yapamıyorsun, top süremiyorsun, etkili şutları olan oyuncun kenarda, ne oynayacaktık ? Cluj farka giderdi bir varsayım.![]()
@uAburak89
Sorun o değil..Selcuğun performasını melo'ya bağlamak bana saçma geldi..Herkes kendi oyununa bakar..Hala inatla fatih terim melo ısrarını anlamıyorum...Orta saha'da selçuk şahin tarzı top kesicek oyunucunuz varmı bunu merak ettim ? .Melo'nın yerine o oynasa gecen seneki gibi selcuk ofansa yardım etse..Daha yararlı olur...
Beşiktaş macında hiç alakası olmayan bir penaltı'yla berabere kaldınız...Kasımpaşa macına bir şey demiyorum...Kadro kalitesine bakarsak galatasaray paşa macını ilk yarısını 2-0 önde kapatması lazımdı....
Bursa avrupadan döndüğü zaman sizin henüz şampiyonlar ligi maclarınız başlamadı..birde bursanın 120 dakka oynadığını düşünürsek..
En rahat galibiyet..Demmeki dersler cıkarmış karabük ve galatasaray maclarından..sonraki 3 maçı kazandılar..
Benim gördüğüm durmadan içeri top kestiğinizidi braga macında..Kim alsa ortalıyordu onlarda hava toplarını alıyorlardı..
Aynı zemin cluj vardı..19 dakika gol yediniz..ama cluj 4 poziyona girdi..o 19 dakika boyunca...Adamlar topu aldığı zaman orta saha'dan hızlı cıkıyordu..tabi bu 10 kişi kalana kadar...On kişi kaldıktan haliyle geriye yaslandılar...Galatasaray oynadı...cluj defans yaptı...11 kişi olsalardı cok farklı olurud..farka giderdi..
Ben ülke puanı için galatasay'ın kazanamsı i,stiyorum..avrupa'da her takımı desteklerim..Trabzon olsun bursa olsun..umarım cluj macınız alırız..
Engin Baytar Messiymiş'de haberimiz yok. Ne kadar çok abartıyorsunuz. Geçen senenin vasat isimlerindendi Engin. Geçen seneki Emre Çolak kadar bile oynayamadı. İyi ki 11 maç ceza aldı. Galatasaray en büyük problemi Engin'in ceza alması kimilerine göre..
Bizde orta sahada savunmaya dönük olarak oynayacak Ceyhun ve Melo var. Ceyhun da 4-4-2'de olmaz gibi. Melo'nun oynama sebebi hem form tutması, hem de alternatifinin olmamasındandı. Zaten bu hafta göreceğiz yeni formülü, Melo sakat.
Penaltının alakası olmasın, sonuçta skor tescil edildi bunu yüzlerce kez daha söylesen de değişmeyecek.İş kadro kalitesi ile olsa, Fenerbahçe'nin lider olması hatta fark atması gerekmez mi ? Sen de dedin, yedeğin bile yedeği var, kadronuz çok daha iyi.
Avrupa olayını Bursa maçı için değil, diğer maçlar için söyledim, Avrupa dönüşü bizde maçlar yaptık ve puan kaybettik sonuçta. Hatta Avrupa maçları öncesindeki maçlarda bahane olabilir, motive olamadık der, geçerim.
Cluj'un 2 pozisyonu maçın henüz başında, adamlar iyi başladı, üstelik zemin her ne kadar kötü olsa da maçın başıyla, sonu aynı değil takdir edersin ki, geçen her dakika daha da ağırlaştı zemin. 10 kişi kalmaları da bizim suçumuz değil, hakemin takdiri.
Valla bizde istiyoruz her maçı kazanalım, ülke puanlarını coşturalım. Kısmetse Cluj deplasmanı ile başlarız artık.
İlk paragrafında zor kazanıp, kolay kaybettiğimizi ve değişen hiçbir şey olmadığından bahsetmişsin. Bu düşüncene katılmıyorum; çünkü takım son bir aydır formsuz. Süper ligde harikalar mı yaratıyoruz Allah aşkına? Eski maçlarda da böyle oluyor demek ne kadar mantıklı bilemiyorum. Çünkü sen kaç maçtır anca Akhisarı yenebilmişsin sonuçta.
Hakan Balta'ya önyargımın olması için Galatasaray maçlarını hiç izlemiyor olmam gerekir bir kere. Ben bütün Galatasaray maçlarını izliyorum. Kaç tane teknik direktör geldi geçti hep bu adam oynadı.Sonunda Fatih Terim bu adamın bizim takımın kalitesinde olmadığını anladı ve elinde iyi bir bek olmamasına Riera'ya forma verdi. Riera da maçlarda en fazla Hakan Balta kadar hata yapar, merak etme. En azından hücumda çok daha etkili oluruz. O saydığın bindirmeleri de göster çok merak ediyorum. Hiç beğenmediğim Hasan Ali Kaldırım bile daha çok bindirme yapıyor. Atletik olmadığı ve bu yüzden sık hücuma çıkamadığı için Galatasaray ayarında değil; onu öyle kabul edip oynamalı dememeliyiz. Bu adam böyle olduğu için oynamamalı demeliyiz. Senin sıkıntın burda zaten.
Ben Eboue'der herhangi bir sorun göremiyorum. Geçen seneki Eboue, aynı Eboue. Forma garantisi olan 5-6 tane isim sayabilirim sana Galatasaray'da tek sorun buysa. ManU maçında tabiki gol yeyeceğiz ve tabiki Galatasaray'ın hatası olacak. Ama yiyebileceğimiz 10 tane gol pozisyonununda Semih-Dany sayesinde kurtardık.Bunu görmüyorsun. Van Persie bir ara deli oldu Dany'i bir türlü geçemedi diye. Semih de genelde uzaktan vurulan şutları engelledi. Genel olarak da iyidiler bence ManU karşı. 1-0 bitmiş o maç, daha ne istiyorsun.
Eski maçlardan kastım eski şampiyonlar ligi maçları sonuçta, takım formda olsaydı da Avrupa maçlarındaki anlayışımız fazlasıyla cesur ve riskli bence.
Hakan Balta'nın kalitesiz oluşundan değil, sakatlığının da etkisiyle fazlasıyla yıprandığı için dinledirmek için forma verdi Riera'ya bence. Riera bir sol kanat, sol açık, bence Riera'dan sol bek yaparak macera arıyor ve bu çok gereksiz. Atletiklik konusunda ise, çok fazla ofansif oynuyoruz zaten, neredeyse yakında 2 stoper ve önünde 8 ofansif özellikli oyuncuyla oynayacağız. Hakan'ın tarzı savunma açısından daha olumlu bence. Bunun dışında Hakan Balta fanı değilim, Galatasaray'da jubile yapmasını falan da istemiyorum, daha iyisi gelsin, oynasın, sonuçta ben Galatasaray kazansın istiyorum. Futbolcular gelip geçer. Ama mevcut kadroda bence en iyi isim Hakan'dır, bindirmelerini ve Riera yüzünden yenilen golleri görmen için maçları tekrar izlemen lazım.
Eboue geçen seneki halini aratıyor bence, bu hafta yedek kalırsa şaşırmam. Umarım daha iyi olur, iyi oyuncu Eboue. ManU maçında gol yememizde bir şey yok, 5 yesek normal zaten ama yediğimiz goldeki savunmamız rezil değil mi ? Bunu eleştirmek suç olmasa gerek.
@petrol_fb12
Cevap yazdığın mesajımın genelinden yanlış anlam çıkarmışsın maalesef. Formsuz ve şanssız bir dönemden geçtiğimizi, Fatih Terim'in de bu duruma yapabileceği pek fazla bir şeyin olmadığını anlatmaya çalışıyorum. Takımın formsuzken ve kötü sonuçlar alıyorken bile bir şekilde zirveden kopmadığını belirtiyorum. Kaybettiğimiz puanların formsuzluk kadar şanssızlığın da etkisiyle kaybedildiğine değiniyorum (11 maçta direkten dönen 9 şut ve kendi kalemize attığımız 4 gol gibi). Aldığımız sonuçlar olumsuz olsa da ofansif açıdan etkili bir oyun ortaya koyuyoruz. Gençlerbirliği maçının 70 dakikalık bölümü ve Beşiktaş maçının 2.yarısı hariç tüm maçlarda (ki buna Man Utd maçı da dahil) rakiplerine üstünlük kuran, çok sayıda gol pozisyonu yakalayan bir Galatasaray var ortada. Ama aynı şekilde savunmada sıkıntı yaşadığımız ve çok pozisyon verdiğimiz gerçeği de var. Çok pozisyona giriyoruz, kaçırıyoruz. Az pozisyon veriyoruz, rakipler kaçırmıyor. Sorun burada.
İsimleri bir kenara bırak. Selçuk değil Emre oynasa gene Melo'ya bağlı performansı. Geçen sezonu hatırla, Fenerbahçe'de Emre varken Cristian nasıldı, şimdi nasıl? Burada anlatmak istediğim şey uAburak89'un da değindiği gibi bu sistemde göbekte 2 oyuncu olduğu için bu oyuncuların birbirlerini tamamlaması gerekiyor. Selçuk takımın oyun kurucusu. Onu ne kadar rahatlatırsan, ne kadar az yük bindirirsen oyun kurma görevini de o kadar iyi yapar. Bu Xavi için de geçerli, Pirlo için de. Melo iyi olduğu zaman Selçuk daha özgür oynayabiliyor, daha boş alanlara çıkıp top alabiliyor, daha çok ileri çıkabiliyor. Ama tersi olduğunda o da daha çok rakiplerine yakın oynamak, daha çok geriye gelmek zorunda kalıyor ve bu yüzden hem daha çok yoruluyor hem de topla rakiplerine yakın yerlerde buluşuyor.Şu kadarına söylüyorum..Selcuk performansı melo'ya bağlıysa...Selcuğun parasının yarısını melo'ya versinler...Böyle saçmalık mı olur..Türkiye'nin en iyi orta saha'sı diyoruz...Bahane'ye bak..melo iyi değilmiş oda değil...Melo iyi değilse neden oynatılıyor ? İnatla melo her maç sarı kart görüyor..gereksiz fouller yapıyor..Hala melo...Demmeki yazdıklarınızdan şunu anlamdım galatasay melo,selcuk sakatlansa orta saha'ya koyucak adam yok..Engin Baytar ceza veya sakanlınıcağını ..uflaji saktlınıcağı hiç mi aklına gelmedi teknik heyetin ? Ben aykut kocamana cok kızıyorum..ama her yere 3 alternetefi var..as oyuncu yedeği yedeğin yedeği..
Aynı şey stoper ve forvet ikilileri için de geçerli. Ne kadar iyi anlaşırlarsa birbirlerinin performansına o kadar katkı yaparlar. Birde senin mantıkla gidersek mesela Cristiano Ronaldo bugün Real Madrid'de değil de Celta Vigo'da oynasaydı gene 50 gol atardı öyle mi? Bence atamazdı. 40-50 gol atması kendisinin üstün yeteneklerinin olduğu kadar yanyana oynadığı oyuncuların da sayesinde, gerek Manchester United'da gerek Real Madrid'de hep üst düzey yıldızlarla oynadı. Aynı şekilde Alex Fenerbahçe'de değil de atıyorum Antalyaspor'da oynasaydı 344 maçta 172 gol atıp 139 asist yapabilir miydi?
Sana katıldığım nokta ise bahsi geçen oyuncularımız sakatlandığında alternatifleri yok. Geçen sezon da yoktu. Geçen sezon kanat oyuncusu sıkıntımız vardı, Amrabat ve Hamit transferleri bu sıkıntıyı gidermek için yapıldı. Forvette Necati'nin ayrılması ve Baros'un gözden düşmesiyle arayışa girildi ve Umut-Burak ikilisi alındı. Savunmada Servet gitti, Ujfalusi sakatlandı, Gökhan'da düşünülmediği için önce Dany sonrasında alelacele Cris alındı. Orta sahada ise Melo'nun yeniden kiralanmasıyla Selçuk-Melo ikilisinin yeri garanti olduğundan ilk 11 düzeyinde bir oyuncu alınmadı. Alternatif vardı aslında, Yekta Selçuk'un, Ceyhun ise Melo'nun alternatifi konumunda. Yekta ağır bir sakatlıktan çıktı ve henüz toparlanamadı. Ceyhun ise gene uAburak89'un değindiği gibi 4-4-2 için uygun bir oyuncu değil diye düşünülebilir. Ama ben oynatılmasından yanayım, daha önce bu konuda eleştirdim Fatih Terim'i. Bir diğer alternatif Engin idi o da ceza aldı. "Engin'in ceza alacağı hiç mi aklına gelmedi teknik heyetin" diyorsun da bir oyuncunun bu kadar ağır bir ceza alacağı hangi teknik heyetin aklına gelir onu anlamadım ben. Hani 2 maç alır 3 maç alır o hesap edilir de 11 maçı nasıl hesap edebilirsin ki?
Eskişehir, Gençler, Anlatya vs... maçlarıyla ilgili yazdıklarına uAburak89 gerekli cevapları vermiş zaten, hatta gayet güzel vermiş
Şu üstteki yorumun bilip bilmeden yaptığın bir yorum. Git maç konusuna bak bunu inkar eden kim var. Benim o gün yazdığım yorumdan bir alıntı (maç konusundaki 446.mesaj):Beşiktaş macında hiç alakası olmayan bir penaltı'yla berabere kaldınız...
http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=446
************************************************** *Kendimi bildim bileli 4 büyükler içinde hakemlerden en çok canı yanan Beşiktaş, bu bir gerçek. Bu yüzden bazı Beşiktaşlı arkadaşların agresif yorumlarını çok iyi anlayabiliyorum, yılların birikimi sonuçta. Geçen sezon 2-0 kazandığımız maç olsun, bu maç olsun nefret ediyorum bu şekilde puan aldığımızda, hiç içime sinmiyor. Ve maalesef böyle yüreksiz hakemler olduğu sürece Galatasaray ve Fenerbahçe lehine bu tarz "kayırmalar" devam edecek.
Valla biz beraberliğe sevinmedik, işimize yaramadı. Bari keşke yenilseydik de sen ve bazı arkadaşlar sevinseydiniz en azından. Mutlu olurduk sizin adınıza. Merak etme biz başkaları gibi at gözlüğüyle bakmıyoruz olaya, onlar gibi kıvırtmıyoruz delikanlı gibi ne görüyorsak söylüyoruz:Aynı zemin cluj vardı..19 dakika gol yediniz..ama cluj 4 poziyona girdi..o 19 dakika boyunca...Adamlar topu aldığı zaman orta saha'dan hızlı cıkıyordu..tabi bu 10 kişi kalana kadar...On kişi kaldıktan haliyle geriye yaslandılar...Galatasaray oynadı...cluj defans yaptı...11 kişi olsalardı cok farklı olurud..farka giderdi..
http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=263
*************************************************Başka niyetlerle yazanlar da var mutlaka ama hakem gerçektende lehimize kararlar verdi maçta (maç öncesinde tersinin olacağına dair endişelerimi dile getirmiştim, utandırdı beni). Kırmızı gören oyuncu ilk sarı kartta pek bir şey yapmadı, Amrabat kendini ittiğinde kart görecek bir karşılık vermedi (ama hakem eğer topun önünde durdu diye gösterdiyse kartı bir şey diyemem). İkinci sarı kart ise %100 doğruydu tartışmaya bile gerek yok. Penaltı ağırdı, aynısı aleyhimize verilseydi çok çok ağır ifadeler kullanırdım hakeme açıkçası.
Beşiktaş maçındaki penaltımızı söylüyorsun, Cluj maçındaki penaltımıza ve kırmızı karta laf ediyorsun ama Manchester United maçında İngilizlerin bile %100 penaltı dediği verilmeyen 2 penaltımıza hiç değinmiyorsun bile. Bu da niyetini belli ediyor zaten.
Last edited by Walter Sakana : 27.Ekim.2012 at 09:49
Bu kadar düz mantıkla bakarsan haklısın tabi. Engin'in takıma katkısı ne yönde önce onu doğru dürüst anlamak lazım. Yani bir oyuncuya iyi demek için illa Messi gibi maç alması mı gerekiyor? Engin çok koşan, rakibi ısıran, kıvraklığı ve çabukluğuyla da ön bölgede kazanılan topların çabucak rakip kaleye taşınmasına yardımcı olan bir isim. Hiç bir şey yapmasa bile ön bölgede yaptığı pres Melo ve Selçuk ikilisinin yükünü azaltıyor.
Engin maç kurtaracak bir isim değil, tek başına maç alacak bir isim değil. Ama sistem içerisinde takıma katkı sağlayan bir isim. Geçen sene nasıl vasattı onu anlamadım. "Emre Çolak kadar bile" derken? Emre geçen sezonun iyilerinden değil miydi?
Engin'in ceza alması Galatasaray'ın en büyük problemi değil ama önemli problemlerinden biri. Bugün Melo veya Selçuk kötü oynadığında Fatih Terim'i hamle açısından kısıtlayan bir problem. Bu oyunculardan birini çıkartıp yerine Engin'i çekip Emre'yi asıl etkili olduğu (veya başka bir oyuncuyu) ön bölgeye alma gibi bir hamle yapamıyor hoca. Emre'yi o bölgede oynatmak zorunda kalıyor ki onun da göbekte nasıl döküldüğünü görüyoruz.
Hakan Balta mevzusuna gelince; Tamam Hakan'ı tek eleştiren sen değilsin taraftarların çoğu beğenmiyor, o kadar kişi yanılıyor olamaz sonuçta ama hem Galatasaray'da görev yapan hem Milli takımda görev yapan o kadar teknik direktörden hiçbiri mi göremiyor Hakan'ın kötü olduğunu? Yani hepsi de oynattığına göre, hiç biri sol bek transferi yapmadığına göre ya biz çok kötü teknik direktörler getirmişiz ya da olay dışarıdan farklı görünüyor. Biraz geniş çaplı düşünürsek gelecek sene yabancı hakkı 6'ya inecek. Ve o zaman yerli oyuncular iyice değerlenecek. Yerli oyuncu kadrosu iyi olan takımların başarı şansı artacak. Bu açıdan bakarsak bizim Hamit, Umut, Burak gibi transferlerimiz bugün formsuz olsalar bile son derece yerinde nokta atışı transferler bana göre. Hakan'ın takımda kalması da aynı şekilde. Hasan Ali'yi senin gibi ben de beğenmiyorum ama Türkiye'de yerli olarak Hakan ve Hasan Ali dışında kim var güvenebileceğin sol bek? Ayrıca ben formda bir Hakan Balta'yı gayet beğeniyordum açıkçası. Hem son 10 yılda Kadıköy'de en çok gol atan oyuncumuz sanırım
Hakan görev adamı, ondan ekstra işler beklemek saçma olur. 2 sezon önce felaket durumdaydı ancak geçen sezonun genelinde iyiydi. Bu sezona başlarken ise ameliyat olması gerekiyordu, yerini kaybetme korkusundan olmadı. "İyiyim, transfere gerek yok" dedi. Bu açıdan kendisine çok kızgınım, takımı düşüneceğine kendini düşünerek bizi sıkıntıya soktu.
@Walter Sakana
"EMRE ÇOLAK'TA" "MESSİ" yi gören bir teknik direktöre sahipsiniz..
Ruya takımınız var ...
Geçen seneki gibi hakemler korumuyor sizi..
Ben kimsenini düşmanı veya başka bir şeyi değilim..
Gördüğümü yazarım...
Yine söylüyorum melo-selcuk sakatlanırsa galatasaray biter...Çünkü sistem onların üstüne kurulu
Bügün ligde 16 takımın kadrsounu koy..Galatasaray'a yakın bir kadro yok..(FENER KADRO BAKIMINDAN CİMBOMA GÖRE DAHA İYİ FENERDE ONLARI OYNATICAK TEKNİK DİREKTÖR YOK)
Burak-Amrabat boşa para verildi..Umut Bulut hiç gerek yoktu...
Galatasaray gecen sene "NECATİ" sayesinde şampiyon olduğunu söyleyen bir tekink adam niye necatiyi yollar ...Egosu yüzünden ! Çünkü necati ondan daha cok konuşulucaktı !
Onu için galatasaray..Kayserispor macını'da kazanamasaaa..Fatih Terim ve teknik heyet yavaş yavaş git sesleri duymaya başlar..
Bu kanıya nasıl vardın merak ediyorum gerçekten.
Rüya takım olayı basının gazıydı, basın kendi arasında muhabbet yaptı hatta bir kısmı basının tamamı bile değil. Biz burda bas bas bağırdık sol bek, forvet, Melo-Selçuk alternatifi diye. Rüya takım demedik.
Allah Allah bizi hakemler mi koruyormuş geçen sene. 4-2 yenildiğimiz G.Antep maçını bi izle istersen.
Amrabat'a çok para verildi ama boşa verildiğini düşünmüyorum. Burak önceki sezon 33 gol atan bir forvete göre çok ucuza geldi. Burak'ın ismi Borack falan olsaydı yıkılıyodu ortalık 5 milyona nasıl aldınız şöyle başarılı transfer böyle iyi transfer diye. Umut en çok ihtiyacımız olan isimlerden biriydi. Elmander sakatlandığında geçen sene çektiğimiz sıkıntıyı biz biliriz. Umut Elmander kadar yetenekli değil ama tıpkı Elmander gibi önde basan, defansı rahatsız eden, sürekli hareket eden, tabiri caise defansif santrafor.
Forvet bölgesinde kadro çok şişmişti ve gitmek isteyen de Necati'ydi. Kolundan tutup zorla takımda tutacak değildik heralde. Yaptığı hizmetler için teşekkür edildi ve gitti.
Fatih Terim "Emre Çolak'ta Messi'yi gördüm"
http://skorer.milliyet.com.tr/-emre-...93/default.htm
Ne siz beni anlıyacaksınız nede ben sizi..Onun için tartışmanın anlamı herşey yazıldı çizildi..Artık diğer okuyanlar kara versin...
Haberin başlığına aldırış edip yanlış yazmışız..Yılmaz Vural hiç cıkıcağı aklıma gelmezdi..
@uAburak89
Teşşkürler hatamı düzeltiğin için..
Necati geçen sene alındığında, transfer şikesi, bu takımı Necati mi taşıyacak derler.
Transfer döneminde Galatasaray bu kadar forveti ne yapacak derler.
Necati'nin satıldığı haberi duyulur. Necati gibi adam satılır mı, şampiyonluğun mimarıydı, Fatih Terim yanlış yaptı derler.
Necati kendim istediğim için ayrıldım der, Fatih Terim biz kendisini bırakmak istemedik ama kendisi gitmek istedi der, Necati ve kulüp karşılıklı olarak tabiri caizse severek ayrılır. Bu noktada bir şey diyemezler, kal gelmiştir.
Necati Es-Es'te iyi oynayınca, Necati olsa bu takım böyle olmazdı derler. Necati kötü oynadığı zaman adı anılacak mı, göreceğiz. Necati kendine güvenmeyip, Elmander'in sık sakatlandığını unutuyor, Sercan'dan bir yol olmayacağının farkına varamıyor, 2 maç tribünde oturunca triplere giriyor, sıkı çalışırsa forma şansının geleceğini idrak edemiyorsa suç bizim mi ?
Gemiyi ilk terkeden belli oldu...
http://skorer.milliyet.com.tr/eboue-...83/default.htm