Sow Türkiye'nin en iyi forvetidir diyen arkadaşlara cevaben;

Öncelikle golcü ile forveti birbirinden ayırmak lazım.

Golcü, FM'de Target Man (Pivot Santrafor) olarak tanımlanan tipte oyunculara denir. Bu tür oyuncular fazla sağa-sola gitmezler, genelde ceza alanı içerisinde fırsat ararlar. Takım arkadaşları sürekli onları beslemeye çalışırlar. Hücum hattının ortası (santrafor mevkisi) dışında başka bir yerde pek oynayamazlar.

Örnekler: Van Nistelrooy, Huntelaar, Defoe, Carroll, Mario Gomez, Klose, Dzeko, Falcao.

Forvet, hücum hattının her bölgesinde oynayabilen, iyi-kötü top sürebilen ve hem gol atan hem de attıran tipte oyunculara denir. Bu tür oyuncular hareketli bir oyun anlayışına sahiptir ve daha serbest oynarlar.

Örnekler: Oliç, Alexis Sanchez, Messi, C.Ronaldo, Pedro, Robinho, Cassano, Giovinco, Di Natale, Quagriarella, Rooney, Luis Suarez, Agüero, Diomansy Kamara, Tuncay Şanlı, Sestak, Kuyt, Mustafa Pektemek, Holosko, Ismael Sosa.

Sow bir golcü. Forvet kıyaslaması yaparsanız Eskişehir'den Diomansy Kamara Sow'dan en az 2 kat daha iyi bir forvettir benim gözümde. Takım arkadaşı Dirk Kuyt da öyle. Ama golcü derseniz evet, Türkiye Süper Liginin en iyi golcüsü Moussa Sow'dur bence de.

Bir forvet için falanca golcüden daha iyi bir golcüdür diyebilirsiniz. Ama bir golcü için tersini diyemezsiniz. Şöyle örnekleyeyim; Cristiano Ronaldo için Higuain'den daha iyi bir golcüdür diyebilirsiniz ama Falcao için Cristiano Ronaldo'dan (veya sıradan bir forvetten) daha iyi bir forvettir diyemezsiniz. Golcülük her oyuncuda (orta saha hatta defans oyuncularında bile) olabilecek bir özelliktir.

Sow Türkiye'nin en iyi golcüsü olabilir, ben de beğeniyorum ama en iyi forveti olamaz.