Quote Originally Posted by okocha6 View Post
Bir de güçlü takımlarla hazırlık maçı yapmanın ne faydası olacak diyor arkadaşlar. Şampiyonlar liginde veya avrupa liginde bu takımlarla mücadele ediyor çoğumuz. Hazırlık maçları, onlar karşısında gücümüzü görme, kendimiz tartma,resmi maçlarda karşılaşmamız durumunda neler yapmamız gerektiğini anlama ve onlarla oynamaya alışma imkanını verir takımımıza. Sonuçta oyun her senenin başında hafıza olarak sıfırlanıyor nerdeyse( taktik uyumun her seni başı neredeyse sıfıra düşmesi gibi)
Bu yazdıklarınla kendi kendine çelişiyorsun (Bunun bilincinde misin, yoksa farkında değil misin bilmiyorum). Diyorsun ki; "ŞL'de güçlü rakiplerle karşılaştığımız için, hazırlık maçlarını bunlarla yapmamız kendi gücümüzü/eksiğimizi görmemiz açısından avantaj sağlar." Evet düz mantıkla bakıldığı zaman bunda haklısın ama sonra diyorsun ki; "Oyun her sezon başında kendini resetler." Eee... Ne anladım o zaman bu işten?

Oyun kendini sıfırlıyorsa sadece benim takımımı sıfırlamıyor değil mi? Güçlü dediğin takımları da başa sardırıyor, Temmuz ayında benim onlarla yapacağım hazırlık maçı, Eylül ayının ortasında başlayan ŞL grup maçlarındaki olası rakiplerimi ölçmemi nasıl sağlayacak? Sezon başında yaptığım hazırlık maçında benim taktik uyumu + kondisyon gibi eksiklerim varken, Real Madrid'in olmayacak mı yani? Hadi ben o hazırlık maçında kendi eksiklerimi gediklerimi tamamladım, Nisan ayında da çeyrek finalde yine Real Madrid ile karşılaştım diyelim. Peki ben kendimi geliştirirken bu RM yerinde sayacak değil ya o da kendini geliştirmeye çalışacak. Sonuç?