Anket Sonuçlarını Görüntüle: Sonuç ne olur ?
- Voters
- 29. You may not vote on this poll
-
Lazio kazanır
-
Berabere biter
-
Fenerbahçe kazanır
-
Haklısın direkten donmesi Lazio adına şanstı evet. Ama pozisyonların gelişimini de incelediğimiz zaman, biri defansın attıgı geri pastı yanlış hatırlamıyorsam digeri de uzaktan bir şuttu. Yani organize ve tempolu bir oyunun sonucu değildi.
Lazio hakkında da evet haklısın her zaman savunmadan kanatlara atılan cabuk toplarla kontra ile etkili oldular. Hem de savunması çok çok kötü olmasına ragmen (Bunu ben söylemiyorum tüm İtalyan medyası söylüyor) Yani aslına bakarsan Lazio saglam savunmasıyla değil hızlı çıkışlarıyla buralara geldi. Savunma oyuncularının savunma yönü zayıf fakat topu ayaga cıkma konusunda iyiler bu da onlara bu kontratak silahını veriyor.
Bu maçta kontratak tabi ki oynama şansları pek fazla yok o zaman da duran topları ve uzak şutları devreye sokuyorlar. Hernanes gibi bir frikik ustası var ayrıca. Hea burada Fenerbahce için guven veren durum Fenerbahce'nin (belki bazıları reddedecek ama) takım savunmasının sağlam olması. Aykut Kocaman'ın Fenerbahce'ye kazandırdıgı en büyük özellik belki de bu oldu. Ortasahada 3 adet defansif özellikli ortasaha oynatması eleştiriliyor yeri geldi ben de eleştirdim ama bu da takıma inanılmaz bir takım savunması direnci kazandırıyor. Biraz da maçın gidişatını bu takım savunmasının direnci belirler yani kapanıp savunma yapmaktan bahsetmiyorum sahanın her yerinde Lazio'lu oyunculara yeterli boş alan bırakmamaktan bahsediyorum. Zaten hiçbir takım geri çekilmek istemez rakip onu iter. Lazio itebilecek bir takım değil fakat Fenerbahce için de sanki ilk maç 0-0mış gibi oynaması ve düşünmesi lehine olacaktır.
Mesaj Yetkileri