Rölanti yapıyorum eğer gol yersem hucüm alıyorum ve alıyorum bende çözemedim bu işleribüyük takımsam hiç yapmam direk hucüm ALLAH ne verdiyse dalıyoruz alıyoruz
en son bi ara 3-0 yeniyordum maça bakmadım yüklen di bide maç 4-3 oldu öne geçtiler ALLAH korudu pc gidiyordu valla
![]()
Aynen öyle rakip güçlü zaten her türlü atacak skoru koruyamıyorsun taktikte birşeylerle oynayınca , ben de fazla kurcalamıyorum takımın ezberlediği taktiği..Diğer türlü de taktik yatkınlığı olmadığı için mi bilemem saçmalıyorlar
EDİT:Bu arada rakip kim olursa olsun hücum oynayarak başlarım maça yani kontra oynayıp öne geçip sonra hücum oynamak tabiki saçma![]()
çaresizseniz çareSİZSİNİZ (: Bu konu hakkında çalışmalarım devam ediyor şayet çözüm bulursam paylaşmam debelenin siz![]()
Şaka maka da forvetlerin zaten iyi cidden Kun ayarında birilerini alabilirsen çok iyi olur
Kontra oyun mentalitesi ile kontra oyna seçeneği farklı şeyler, doğru demişsin. Kontra oyna seçeneği seçili olduğunda maç içinde oyuncular rakibi hazırlıksız yakaladığında aniden atağa kalkıyorlar. Bunun iki türlü sonucu var;
1- Hızlı hücüm oyuncularınız varsa rakibi zor duruma düşürürsünüz, pozisyonlar hatta goller bulursunuz.
2- Hücüm oyuncularınız yetersiz kalıyorsa ani atak yapayım derken hem top kaybedersiniz hem de hazırlıksız yakalanırsınız.
Zaten maç içinde pozisyonları izlerken farkedersiniz, tam hızlı atağa çıkacakken top kaybı, 1,2,3 derken sabrınız zorlanır. Eğer böyle oluyorsa oyuncularınız buna uygun değildir.
Kontra oyun mentalitesi ise bu küçük taktiğin tüm maça uygulanması. İleride hızlı oyuncuları topla buluşturabilmek için yapılan oyun. Bunu başarılı şekilde uygulayabilmek için top kazanan oyuncularınızın çok iyi olması lazım ki topu kazanıp aniden atağa kalkabilesiniz. Benim de düşüncelerim böyle![]()
Southampton'la oynarken gol atma/gol yeme durumum şöyleydi;
kullandığım taktik ise;
Bu taktiği kullanın süper falan demiyorum ama bu seride hep bu taktiği, dizilişi kullandım, epey uzun bir sürede geliştirdim. Defansif bir taktik ama takımınız uyumlu oynuyorsa rakibe top göstermeden bol gollü galibiyetler alabilirsiniz. Arka arkaya 13-14 maç gol yemediğimi hatırlıyorum.
Bahaneyle taktiğimi gösterdim, önerisi olanlar varsa ben de onları bekliyorum, özellikle Juan Hocam, sizden öneriler bekliyorum![]()
Akşamki sohbete eşlik edemeyince sabah sabah coştum, kusura bakmayın arkadaşlar katlettim biraz, Juan Hocam kusuruma bakma sen de
Skoru korumak konusuna gelince, eğer ben üstün oynuyorsam çok fazla oynamam. Ortasahada yorulanlar yerine yenilerini alarak daha diri bir görüntü oluşturmaya çalışırım. Ayağa top oyna talimati vererek daha kontrollü takılırım.
Eğer rakip atak yapıyor, beni zorluyorsa önce takımda aksayan bir oyuncu var mı onu kontrol ederim. Belki bir kanat oyuncusu değişikliği, bazen bir ortasaha, hatta stoper değişikliği iş görüyor. Topu kazanabilmek için daha sert müdahele ediyorum, yine kazandığımız topu ayağımızda tutmak için ayağa oynayın diyorum. Forvetimi yardımcı forvet gibi oynatıp destek şeklinde oynatıyorum. Bu ortasahaya çok büyük destek veriyor topu kazanmak ve ayakta tutmak adına. Böyle düşüncelerim
Ayrıca golcü arıyorsan Manolo Gabbiadini'yi tavsiye ederim sana. Komple bir oyuncu; frikik, uzun şut, bitiricilik, kafa, pas. Her şey var![]()
Öncelikle taktik dehası olmadığımı söyleyeyim ancak ben genelde maçta öndeysem oyun stratejimi son 10 dk kalana kadar değiştirmem
rölantiye oynarken de sürekli risksiz ayağa pas yapın ve topu kanada atın+rakip ceza alanına paslaşarak girin derim hatta bu kontrollü sistemde de işe yarar genelde en azından bende işe yarıyodur![]()
Esas shifte bastım
Oyuncularımın mentali sağlam hızıda iyi topu Stanciu ile buluştursunlar yederli ilerde canavarlar bekliyor o sıraya tüm takım saldırıyor ama katı hücum yaptıgım için mi bilmiyorum ama stoperler bekliyor ve 3 lü stopein faydasını burda görüyrum topu kaptırsamda yerini kaybetmiyorlar ve 3 oyuncu olmasından ötürü rakip gelirken 1 stoperim basabilyor. Ha birde stoperlerimden birkaçınn sürekli geride kalır gibi özelliği var (:
Maestro kullanmıyorum. Aslında neyi değiştirdiğini bilemiyorum dolayısıyla kullanmıyorum sadece bazen 4-2-3-1 gibi bir formasyonla oynuyorsa rakip AMCyi DMC ye çekiyorum DMCdeki oyuncuma defansif oyun kurucu destek rolü veriyorum sistemimi kontraya getiriyorum. Bunun sebebi ise kendi alanımızda gömülü olduğumuz için kontra oynarken bir beyin tarafından yönetilmek yoksa gelişi güzel herkes pas vermesin diyerek
Bu takımın gol yemesi ayıp
Öncelikle taktiğinden memnunsan bizlik bişey yok ki durum önu gösteriyor. Ne playmaker ne kanat kullandığım için konulara vakıf degilim yani kanat oyuncusunu destek ve hücum oynatırken ne işe yarıyor diye zamanında çok cebelleşmiştim. Ayrıca oyunculara bireysel olarak oyuncu özellikleriyle oynadıysan o durumda da bişi diyemem. Çünkü ben beklere falan otomatik diyorum oyuncularıın bireysel özellikleriylede oynamıyorum çok zaruri kalıp özellklerine göre düzenleme yapmam gerekemedikçe. Kenar talimatlarıyla yönlendirmeye çalışıyorum genelde. Tüm akım aynı anda tepki vermesi için
ipuçlarında da bunu yazıyor ayağa pas gibi hani kazanılan topu çabuk kaybetmeyip zaman geçirme adına lakin bu risk içermiyormu? zira rakip yükleniyor ve presi artırıp topa basıyor bu durumda kısa pasta kaptırabilirsiniz
oyuncuyuda not ettim (:
Yeni Sezonda başarılar.
...
EVRAKA EVRAKA !!!
Burada söylenenlerin dışında ipuçlrında yazanlar ve kafamdaki vakti nasıl geçiririzi gerçek hayata uyarlayarak ve hatta skoru korumakla kalmayıp gol atma ihitimalini de düşünerek mevcut taktiklerimden birini uyarlamayı ve kenar talimatları ile güzel bir kombinyasyon yapıyorum şuan..şayet sonuçlar olumlu olursa paylaşırım
bu senin çırak değil mi yahttp://www.youtube.com/watch?v=WaEO2NRdPLc son vuruşlarda gayet iyiymiş gerçekte
![]()
ha bu arada http://www.youtube.com/watch?v=gRzBN...fG6bGyj486Qxmg buyrun kızlardan yeni video