Olaylardan öte maçın özetini izlerken tekrar dikkatimi çekti. Bu stadı tasarlayan, yerini belirleyen ve bu şartlarda inşa eden tüm mühendis, mimar, müteahhit kim varsa hepsine helal olsun. Bu insanlar işlerinde ancak bu kadar beceriksiz olabilirdi. Size bir anektod paylaşayım ; Şanlıurfa'da Türkiye'nin en uzun pistine sahip bir Uluslararası Havaalanı inşa edilecek, yer belirleniyor ve incelemeler yapılıyor. İnceleme esnasında bir Çoban inceleme ekibine diyor ki "Siz buraya havaalanı yapacaksınız da burası çok sisli bir bölge, gün geliyor ben koyunlarımı göremiyorum, sizin uçaklarınız nasıl pisti görecek?" Çobanı cahil diye dikkate almayan ve o güzelim havaalanını oraya dikenler 1-2 ay sonra bu gerçekle karşılaşıyor. Sonuç olarak Uluslararası Havaalanı olarak inşa edilen ve Hava trafiğinin yoğunluğunu azaltması beklenen bir yere Haftada 1-2 firma bir-iki uçuş düzenliyor başka uçuşta yok.

Bunu neden paylaştım, Çünkü aynı şey Olimpiyat Stadı için de geçerli. Nasıl bir rant savaşıdır, Nasıl bir para yeme arzusudur ki böyle eserler ortaya çıkıyor. Yüzyıllardır yerlerinde duran tarihi dokuları hemen hemen her şehrimizde görürken, bu dijital çağda aradan yüzlerce-binlerce yıl geçmesine rağmen onlardan daha kötülerini inşa etmek nasıl bir rezilliktir ? Anlamak mümkün değil.

Dün oyuncuların top kontrollerini, paslarını, şutlarını ve koşularını dikkatlice izleyin, tamamen futbola engel ve zorlayıcı bir durum. Maçtan önce de dedim, Maç İnönü'de olsa Beşiktaş için farklı bir skor olabilir ancak Olimpiyat stadı şansları eşitliyor diye. Beklediğim gibi oldu. Mümkünse bu statta maçlar oynanmasın artık.