[YOUTUBE="mutlak gol"]
http://youtu.be/D-IkxtukNjo[/YOUTUBE]
abi şimdi şu pozisyonları ele alalım. şimdi bu pozisyonlar mutlak gol şansı mıdır? bence evet. itiraz eden olacağını sanmıyorum...
bu vuruşları yapan bu adamlar değil de ömründe hiç gol atamamış, boş kaleye 100 tane gol kaçırmış bi adam olsun. adam yine %99,9 kaçıracak diyebiliriz. ama bu durum bile o "pozisyonun" mutlak gol şansı olduğu gerçeğini değiştirmez. ancak mutlak golü kaçırdı diyebiliriz. kazma diyebiliriz. küfür ederiz. ama mutlak pozisyon mutlak pozisyondur.
yani ben şunu demek istiyorum. bir pozisyonu ancak oyuncunun topla buluştuğu andaki müsaitliği ile değerlendirebiliriz. oyuncu topu ayağına aldığında arkası kaleye dönük ve etrafında 2 tane defans oyuncusu varsa bu adam messi de olsa mutlak gol şansı değildir serwan da olsa değildir.
ama almeida'nın kaçırdığı o pozisyonların çoğu mutlak gol pozisyonudur. orada almeida da olsa böyledir, messi de olsa böyledir ben de olsam böyledir.
ya da karşıdaki kaleci taffarel de olsa o pozisyon mutlak gol pozisyonudur hayrettin de olsa..
bu sayılan koşullar o mutlak gol pozisyonun gole dönüşme oranını etkileyen faktörlerdir.
messi hayrettin'e karşıysa %99 gol olur, almeida taffarel'e karşıysa %20 gol olur.. ama o pozisyon mutlak gol pozisyonudur.. kaçıran almeida olursa şaşırmayız messi olursa şaşırırız.. hepsi bundan ibaret..
ben böyle düşünüyorum.. eminim katılan da katılmayan da olacaktır..