Quote Originally Posted by perpetua View Post
Quote Originally Posted by steave View Post

kontra akıcı dıkıne pas
kontra katı dıkıne pas

hucum akıcı
hucum katı

Ne oynamak istedigine bagli. Eger oyuncularina, cikin bildiginiz gibi oynayin demek istiyorsan akici.
Eger oyuncularinin belli bir oyun stratejisi ile oynayip belirli isleri yapmasini istiyorsan kati.
cok tesekkur ederım ustad bılgılendırmeler ıcın.fakat su kısımda sormak ıstedıgımı tam anlamtamamısım.demek ıstedıgım 4231 varyasyonlarını yukarıdakı felsefelerle oynattıgımda kanat oyuncularımı ne secmelıyım?

diyelimki 4-3-2-1 (dm mc mc aml amr) kontra akıcı/katı felsefeyle oynuyorum
sanırım ınsıde forvet hucum secmem daha mantıklı olur aldıkları uzun toplarla drıplıng yapıp yada ıce kat edıp bır an once kontrayı sonuclandırmakları ıcın? yada ınsıde forvet destek secerek strıker ıma ara paslar atmalarınımı beklemelıyım? oyuncu karakterıstıgı, kullandıgı ayagı vs de onemlı tabı onları tamam sayalım.

anladıgım kadarıyla wınger hucum/support daha toplu hucum taktıklerınde kullanmalıyım ceza alanında yada cevresınde kalabalık olmalıyımkı ortalarım daha efektıf olsun.

cunku wınger kullandıgımda cızgıye kadar ılerlemek zaman kaybına ve defansın yerlesmesıne strıker ımın savunma arasında kaybolmasına neden olacak..kontra taktıgım aksıycak.

pekı kontra taktıgı yaparken ml mr kullandım dıyelım bu seferde wınger support/atack oynatıp takım komutlarından cızgıye ınmeden orta yapmı demelıyım? yada farklı bır rollemı oynatmalıyım.

acıkcası bu serıde kısapas/toplu hucum/topa sahıp olan taktıklerın daha kolay sonuc verdıgını goruyorum.

fakat ben takım halınde topun gerısınde bekleyen (strıker harıc) fızık gucu yuksek topu alır almaz bır kac ara pası yada uzun pasla hucumda etkınlık gostermek ısteyen bır anlayısla oynatmak ıstıyorum.yaptıgım taktıklerdede oyunun defansıf anlayısını oturtmus gıbıyım.rakıp takım sadece kanatlarına arapası atarak bek oyuncumun rakıp kanatı kacırmasıyla pozısyon buluyorlar.bunu nasıl engellıycem ona ugrasıyorum.ama kanat oyuncularımdan (ml mr yada aml amr) defans ve hucum (ozellıkle kontra hucumlarda) alanlarında hıc efektıf yararlanamıyorum napcagım konusundada kafam cok karısık.

taktık konusuna cok meraklıyım burda yazılanlar ve bıkac farklı baslıkta yazan degerlı bılgılerın hepsını okudum cok onemlı seyler ogrendım fakat bu konuda ısın ıcınden cıkamadım .