Quote Originally Posted by Belgorth View Post
öncelikle, burası platformu değil ama big10bang'e bazı ufak tavsiyeler vererek başlayacağım, sonra da asıl derdimi anlatacağım.

big10bang; topu ayağında tut, kısa pasla oyna, ceza sahasına paslaşarak gir. bunları yaptığında halen daha söylediklerin oluyorsa çokça taktiğinde başlıbaşına bir uyumsuzluk var demektir, iyice bir bakman lazım. bu söylediklerim %60-70 engeller sorunlarını sanırım.

Şuna kesinlikle katılıyorum bu oyunun bence en büyük tartışma noktası şu hangi takımı alırsam alayım(Göztepe, Real Madrid,Fenerbahçe,Tottenham) yazdıklarımın sonunda vereceğim uygulamaları yaptığımda takımım inanılmaz derecede iyi oynuor. saydığım takımların hepsiyle 2 sezon geçirdim hep üst üste şampiyonluklar, kupalarda finaller. Tek fark oyuncunun özelliklerine göre değişiklikler(örneğin Tottenham ile Eriksen AMC pozisyonunda oyun kurucu rolünde iken iken Real Madrid'de ISco aynı pozisyonunda takımın beyni rolü yada Fenerbahçe'de Topal DMC poz. ön libero iken Göztepe'de free transferden aldığım Cihan Haspolatlı regista rolünde)

Tamam, iyi yapılan 1 taktik ve takımdan sahad yapılması istenen görevler zamanla oturur ve başarı sağlanabilir hatta bu başarılar tekrarlanarak TESADÜF olunmadığının kanıtlaması da oyun açısından zevk veren bir unsurda olabilir.Fakat, her maçta ve sürekli olarak rakibe EZİCİ üstünlük kurması, onu sahadan silmesi ve ayrıca yenilgilerin süpriz takımlara karşı olması vede hep aynı takımlara kaybedilmesi İŞTE FM2014 ÜN bana göre en büyük BUG'ıdır hermaç rakip kaleye çekilen şut sayısı 20 isabetli oranı 10-12 arası topla oynama yüzdeleri 55-45(bnm lehime) Kalecimin 10-15 maç gol yememesi ama buna rağmen ortalamasının 6,8 i geçememesi
Kaybedilen maçların hepsinin aynı takımlara olması ve kaybedilen maçların istatistiklerinde rakibin bulduğu 3 şutun 1 inde golü bulması bnm ise 25 şutumda fileleri bulamamam Bir önceki serinin ilk döenmlerindeki gibi kanat oyuncularının çizgiye inip orta sahaya dönmeleri iki yönlü bek pozisyonunda beklerin çok iyi bindirmesi fakat sanki forvet gibi şuta yönelmeleri(dünkü Real madrid maçını izleyen varsa 2. yarının 55-60 dakikaları arasımnda Arbeloa 2 defa ceza sahası içinde topla buluştu ama bencilce kaleyi düşündü. İşte o 5 dakikalık olan enstantane bnm beklerimde tüm sezon var. ve oyun motorunun mantığına göre hareket edip beklere Bale-Ronaldo yada Chadli LAmela'yı koydum)

İşte bnm açımdan 4 farklı takımla açılan kariyerlerde yaşadığım gözlemler umarım ara tarnsfer döneminin bitmesiyle gelecek kapsamlı yama aynı zmanda maç motoruna da etki eder de ağız tadıyla oyun oynarız. açıkçası bu hevesten ötürü oynamayı kestim. ama yazımın başında da belirttiğim gibi takım kamutlarında şunları yaptığınızda oyun motoru çaresiz kalıyor.

Topa sahip ol- rakip ceza sahasına paslaşarak gir-dar alanda oyna-savunmayı orta sahaya yaklaştır-rakibi rahatsız et-düşük tempo