Kas kaybetmeden yağ yakmanın tek yolu ağırlık çalışmasını kardiyodan daha fazla yapman. Yağlarım erisin diye fazla kardiyo yaparsan dediği gibi kaslarında inme oluyor. Atıyorum programının 1. günü göğüs ve sırt çalışıyorsun, o programına bisiklet ve koşu bantıda ekle. Ancak burada önemli nokta ise ilk önce ağırlık çalışmalısın daha sonra kardiyo yapmalısın. Spor salonlarındaki hocaların çoğu programın başına kardiyo sonuna ise ağırlık çalışması koyuyor. Bu programda doğru düzgün ağırlık çalışamıyorsun ve verimin düşüyor.
Ancak ağırlıktan sonra kardiyo çalışmanın hem kasları koruduğu hemde daha fazla yağ yaktığı ispatlamışlar. Ancak buradaki önemli nokta ise ağırlık çalışmasından sonra çok fazla kardiyoya yüklenmemen lazım. Mesela 15 dakika bisiklet 15 dakika koşu bantı yapıyorsun ve bunu çok fazla ağır yapmamalısın. Eğer ağır bir şekilde çalışırsan vücudundaki kaslar dengede durur ne gelişir ne de inme olur.
Programın yanında yağ yakman için beslenmeyede dikkat etmek lazım. Ben yağ yaktığım dönemde çok az şeker tüketiyordum oda ağırlık çalıştığım için vücudun spordan sonra basit şekere ihtiyacı oluyor, onun dışında keyfi tüketmiyordum. Vücudunda ne kadar yağ, ne kadar kas olduğunu bilmediğim için çok detaylı bir yorum yapamıyorum. Ancak vücudunda çok yağ varsa eğer hem kaslanıp hemde vücudundaki yağları yakamazsın. Yani bu ikisinden birini seçmen gerekiyor. Benim burada bahsettiğim uygulama ise vücudunda kalan az miktarda yağı ağırlık çalışmasından sonra düzenli olarak yapılan kardioda yakılabileceği yönünde bir uygulama yöntemi.![]()