Kaldı 4...
Sivasspor kazanır
Berabere biter
Fenerbahçe kazanır
Kaldı 4...
Galatasaray'ın bir çok maçında böyle hatalar oldu, buraya pek yazmam ama genelde babamla tartışırız. İstersen önceki hata olan maçlarda gelip hakem öyle yada böyle dediğim oldu mu bakabilirsin
Penaltı pozisyonu tamamen şansızlık ama top yerden sekse bile Egemenin pozisyonu net bir şekilde penaltı. Çünkü o el normal şartlarda öyle açık olmaz kimse kendini kandırmasın, topun gidişatını engellemeye yönelik bir hareket bu, ama penaltı denen şey hakemin insafiyetine kalmış bir durumdur, verir veya vermez. Net bir el pozisyonuda olabilir ama hakem için çarpmadır vermez. Hakem orada tek açıdan maçı görüyor, öyle bir noktada olabilir ki eli göremeyebilir, 6. hakem çarpma yada el değil dediyse Yunus Yıldırım'ın ne suçu var? Orada maçı izlemek TV de izlemeye benziyor sanıyorsunuz, ama öyle değil, hatta ben köy takımımda bazen antrenman maçlarında düdükte çalmışlığım vardır, köy takımım küçük takım neyse konu şu ki, saha içerisinde öyle noktalar vardır ki biraz ilerinde br faul yapılır ve göremezsin yada önüne biri geçer, yardımcı hakem senin gözün olur, bu durumda hakem faul çalmadıysa hakemin suçu mu olur bu?
Bugün burada hakem kör, maç yönetmeyi bilmiyor diyenler lütfen gidip Fenerbahçe maçlarından birini yönetsin bakalım % kaç doğru yönetecek o maçı? Evde TV den izlerken her şey basit geliyor, ama oradaki baskı ve öyle anlar var ki bir kere hata yaptığın zaman diğerini yapmamak için zorlarken başka bir hata daha yapabiliyorsun. Oyun oynarken bile bir kere hata yaptığı zaman insan dengesini bir süre kaybedebiliyorken, gerçek bir maçı düşünün biraz...
Hakem hatalı, hakem öyle, hakem sattı. Galatasaray'ın bu sezon en az 5-6 penaltısı atlandı, rakibe verilmesi gereken bir çok kırmızı kart gösterilmedi ama ben kalkıp Galatasaray'a oyunlar oynanıyor demedim. Hemen Galatasaray oyun oynuyor oldu. Kusura bakmayın ama şikeyle adı çıkan takım Galatasaray değil... O yüzden artık konuya Galatasaray'ımızı karıştırmaktan vazgeçin, bu Galatasaray, Fenerbahçe maçı değil...
Her neyse konumuza dönersek evet maçın başını izleyemedim özetten izledim pozisyonu 720p olarak izlediğinizde orada Egemenin %100 dokunduğunu görebiliyorsunuz ki zaten adamın dengesi egemenin kalçasına çarpması ile bozuluyor, kendini yere atan bir insan aynı anda düşemezdi? Adam kahin mi egemenin ne yapacağını bilsin? Hadi biliyor diyelim, Egemeni geçse önü boş gole gidebileceği bir pozisyonda rakibinin kırmızı kart görmeyeceğini bile bile neden kendisini yere atsın? Rakibi sarı kart görse gelecek maç ceza alacak, ki onu bile bildiğini düşünmüyorum, ne işine yarayacak bu? Yere atmak diyorsunuz, her oyuncu kendini yere atıyor, avrupada bile yıldız oyuncuların ne pozisyonlarda kendilerini yere attıklarını görüyoruz, ama bir oyuncu bile kendini yere attığında amacı rakibini azaltmak, penaltı kazandırmak veya tehlikleli bir yerden serbest vuruş kazandırmaktır, ama dünkü pozisyonda bu üç olayın hiç biri olamazdı, neden kendini yere atsın? Orada zaten Egemenin net bir şekilde darbesi belli oluyor, yani Egemenin faulü doğru ama kart yanlış, kartlık bir hareket değildi çünkü egemen topa uzanmak isterken çarpıştılar, Egemenin kasten yaptığını düşünmüyorum ben, Egemen karta kızıp hakemle bir dialoga girince artık ne söylediyse orada yada ne yaptıysa hakem kırmızı karta hükmetmiş ki orada hakeme ne dediğini bile bilmiyoruz. Bana göre orada ki faul maçın en zor ve en doğru kararıydı.
Ama hakem konusuna gelirsek, evet iki taraf içinde bugün hakem maçı katletti, Fenerbahçenin verilmeyen bir penaltısı hakemi Fenerbahçe düşmanı yaptı ama verilmeyen bir kırmızısı Sivasspor düşmanı yapmadı. İnanın ki Sivasspor takımını günahım kadar sevmem, hatta bir ara Galatasaray o kadar çok yeniliyordu ki Sivasa hatta yanlış hatırlamıyorsam Türkiye Kupasından bizi elemişti, o yüzden çok kıl olduğum bir takım, ama ben kendi şahsi görüşlerimi bir yana bırakıp maçı izlediğimde hak verdiğim ve vermediğim noktalarda var. Evet penaltı atlandı ama kırmızı kartta atlandı. Penaltı 1 maça etki eden bir şey ama o kırmızı kart ki yaptığı hareket çok sertti en az 3 maç ceza alması gerekiyordu oyuncunun. Sonraki maçı meireles in tek golü ike kazanırsanız bu hakeme attığınız lafları nasıl devam ettireceksiniz merak ediyorum? O zaman denmeyecek mi? Kırmızı kartı verse belkide bu maçı kaybedecektik diye?
Uzuvdan seken top penaltı değildir denmesine rağmen, Markus Merk gibi tarafsız birinin penaltı değil dediği pozisyonu kalkıp burada paylaşmanın altında art niyet ararım. Sonuçta maçtan hemen sonra yorum yapmam, araştırırım diyorsunuz fakat bu pozisyonu taraflı bir gözle bakıp aynı şekilde taraflı bir görselle buraya koyuyorsunuz bari dediğinizi yapıp araştırsaydınız pozisyonu.
Galatasaray'a saldırıyorsunuz diyen arkadaşlar var. Yanlış düşünüyorsunuz bu platformda hakemi tarafsız bulanların çoğu Gs'li arkadaşlardan oluştuğu için ister istemez iki taraf arasında münakaşa oluyor. Hakem açık bir şekilde aleyhimize hatalar yapmıştır ama bunun bilerek, planlayarak yaptığını söylemek doğru olmaz kişiyi zan altında bırakmak yanlıştır. Fakat ülke futbolunda Digitürk gerçeği de var ne yazık ki. Umuyorum ki hakemin hatalarına planlı diyen arkadaşlar ilerde haksız çıkar.
Yahu arkadasin arastiriyorum dedigi twitter facebooktaki gs sayfalari heralde aynı şeyleri ordada geciyor. Islerine gelmediği zaman doğruyu soylemekten korkuyor insanlar. Hakem art niyetliydi bu kadar basit meireles kart görse o dakikadan sonrada bişey degismicekti. Göstermelik bi sariydi. Ayrıca vermedigi avantajlarida konuşun sivasin ilk golün de Gökhan ilerde yatıyorken gayet oynatiyordu. Orda görmemesi imkansız bi pozisyon da penaltiyi vermeyince 3-4 kişi itirazdan ilerde kaldı Caner de o sinirle ve kontrayi kesmek için yaptığı faulle sarı aldı o pozisyona direk kırmızı diyenide tek sizi görüyorum
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Arkadaşlar elimizden geldiğince mesajları silmemeye çalışıyoruz. Ancak kişileri zan altında bırakacak söylemlerde bulunuldukça, kimin hangi konuya yazacağına karışıldıkça, tartışmalarınız konuyu aştıkça bu mesajları silmek durumunda kalacağız ve hiç istemesek de hareketlerinizin devamı halinde uyarı puanlarını kullanmak durumunda kalacağız. Lütfen fikirlerimizi karşılıklı anlayış çerçevesinde ve düzgün bir üslupla yazalım.
1- Tekrar ediyorum; ben penaltı veya değil demiyorum. Benzer verilmeyen çok pozisyon var, dolayısıyla verilmemesi hakemin art niyetli olduğunu göstermez diyorum. Yazdıklarımın özü bu.
2- http://www.ligtv.com.tr/haber/ista-t...li-pozisyonlar
Şimdi ne diyeceksin merak ediyorum?Markus Merk:
Egemen'in hareketi faul, sarı karta gerek yok, kırmızı kart kesinlikle doğru.
3- Caner'i atan Fırat Aydınus'tu
Peki ben taraflıyım, o zaman neden penaltı pozisyonu için Markus Merk'i referans gösterip onun gibi tarafsız birinin diğer yorumlarına değinmiyorsunuz? Bu mu tarafsızlık?
http://www.ligtv.com.tr/haber/ista-t...li-pozisyonlar
Markus Merk:
- Elle müdahale net penaltı.
- Caner'in sarı kartı doğru.
- Egemen'in hareketi faul, sarı karta gerek yok, kırmızı kart kesinlikle doğru.
- Meireles'in hareketi koyu kırmızı.
NOBLESSE OBLIGE!17.06.2014
kusura bakma damdan duser gibi en sondan girdim muhabbete ama sunu da sormak lazim.
penaltiyi vermiyorsun, hemen arkasindan macin atmosferi fener icin epey bir kizismisken bir de ustune hadi faul olsun markus merkin dedigi gibi ama faul de yok ya neyse, egemenin yaptigina sari olmayan sari karti cikariyorsun ve egemeni kirmiziyi gerektiren haddeye getiriyorsun. bunlarda hakemin hiiic sucu yok tabi. [ ayrica markus merk yine celismis, simdi farkettim. madem egemenin hareketine faul diyorsun, hareketin sertligi icin degil pozisyonun kritikligi acisindan zaten sari kart cikmali. sari kart nasil oluyor da gereksiz oluyormus. ]
ayrica saniyor musun ki meirelese gosterilen sari karti dogru bulan bir tane bile fenerli var. herkes gordu kirmizi oldugunu, sence neden kirmizi cikmadi. esas bu soruyu sormali.
hakem maci batirmistir, hala neyini savunuyorsunuz. bu adam hep kotuydu, sadece bugun degil. hic kosmaz, pozisyonlari 50 metreden takip eder. lutfen su yunus yildirimi savunmayin burda. gercekten sinir oluyorum. umarim en kisa zamanda galatasarayin macina verilir de anlarsiniz.
bir hakem kariyeri boyunca penalti vermez mi, bu nasil bir istatistik. vallahi ofkem dinmiyor. konuyu kapatalim bence artik.
Last edited by TeNaciOUS MidFieLdeR : 10.Şubat.2014 at 19:06
Yunus Yıldırım'ı savunduğum nerden çıktı. Ben iyi bir maç yönetti mi dedim? Kötü maç yönettiği konusunda çoğu kişi hemfikir, bir kısım FB aleyhine bir başka kısımsa Sivas aleyhine kötü yönettiğini savunuyor. Ben de Sivas aleyhine yaptığı hataların daha çok olduğunu savunanlardanım.
Ama tartışmanın ana konusu bu değil, bunları kasıtlı olarak daha doğrusu Fenerbahçe'nin önünü kesmek için yaptığı yönündeki iddialar. Ben verdiğim örneklerle bunun gerçekçi olmadığını ortaya koyuyorum.
Kariyeri boyunca penaltı vermemiş, e ülkenin 1 numarası denilen Cüneyt Çakır da kırmızı kart rekortmeni ona bakarsak. Yönettiği her maç olay. Al birini vur ötekine. Ülkede düzgün hakem yok veya çok az, aralarında art niyetliler veya taraflılar da var mutlaka ama bu maçtaki hakemin kararları daha doğrusu FB aleyhine tek penaltı pozisyonundaki hatası art niyetli olduğunu göstermez. Diğer pozisyonlarda Sivas aleyhine yaptığı hataları da katarsak. Aziz Yıldırım'ın her zamanki hedef şaşırtma ve taraftarları yönlendirme numaralarından başka bir şey değil. Adam ne zaman köşeye sıkışsa Galatasaray'ı, federasyonu, hakemleri vs doluyor ağzına. Son haftalarda giden şampiyonlukların üstüne bu sene de 10 puandan şampiyonluk giderse ne kadar ağır bir travma olacağının farkında tabi.
Olayın Aziz Yıldırım ile ne alakası var ? Aziz Yıldırım çıkıp konuşmadan önce de taraftar hakemin aldığı emri yerine getirdiğini düşünüyordu konuştuktan sonra da. Aziz Yıldırım hiç konuşmasaydı da hakem böyle eleştirilecekti, Aziz Yıldırım çıkıp hakemi savunsa da.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
@benbenim
O zaman niye Yunus Yıldırım'a saydırıyorsunuz (FB camiası olarak)? Bunu görmeyen yardımcı hakem değil mi?
ben de hakemin bu mac ozelinde tarafsizligini yitirmedigine inanmak istiyorum. zaten kotu yonetimi bu maca ozel degil. cuneyt cakirla mukayese kabul etmez bir kere, onu nerden cikardin anlamadim. yunus yildirima bu ulkede mac verilmemesi lazim, bu kadar basit. ister fener ister sivas lehine daha cok duduk calmis olsun hic farketmez. maci katlettikten sonra bunlarin hicbir manasi kalmiyor.
kusura bakma, zaten dedim damdan duser gibi geldim diye. bu konuda epey ofkeliyim, sana carpmisim. ama lutfen su maci daha fazla irdeleme, daha cok ofkelendiriyorsun taraflari. elle tutulur hicbir yeri yok cunku hakemlik acisindan.
yardimci hakem emir aldiysa penalti konusunda yapacak birsey yok, yunus yildirimdan bunu beklerim ben. penaltilarda bana karisma demistir kesin, cins cunku.O zaman niye Yunus Yıldırım'a saydırıyorsunuz (FB camiası olarak)? Bunu görmeyen yardımcı hakem değil mi?
Hayır ikisine de öfkeliyiz. Ne Egemen'in faulu faul ne de kırmızısı kırmızı. Tabii bir de Meireles'i bile bile atmaması var. Meireles'i atmayınca ne oluyor, hakem iki taraf adına da maçı kötü yönetmiş. Yok öyle bir şey. Adam bizim adımıza resmen skora etki etti. O adam yüzünden 1 kırmızı kart gördük ve 1 penaltımızdan olduk. Bir takıma en iyi darbenin nasıl vurulacağını göstermiş oldular.
Hakem iyi niyetli olsa; kazandığımız bir faulde Caner topu alıp gittikten sonra oyunu durdurmaz avantaja bırakırdı. Caner'in sol çizgide önü boş gidiyor, hakem faul var diyerek durduruyor.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Sarı kart gereksiz, çünkü pozisyon çok sert ve aşırı potansiyelli bir pozisyon değildi, kaleye doğru gitseydi dediğin gibi kritiklik konuşulabilirdi ama kritik bir olay yok pozisyonda, defans oyuncuları geri dönmekte ve egemeni geçse bile top sağ kanada sürmek zorunda, ortada kalacak adam o anki durumda 3e tek kalıyor, orta açsa bile topa vurma şansı %25 fenerbahçenin uzaklaştırma şansı %75. Hakemi savunan yok, herkes zaten hakemin maçı katlettiğinin farkında, bizim burada tartıştığımız kendi fikirlerimiz, Egemenin hareketi net bir faul, özeti binlerce kez tekrardan izledim direkt olarak darbe var, ama hakemin kararı hatalı. Sarı kart çıkartmaması gerekirdi ama egemenin itirazı direk kırmızı kartlıktı.
Herkes Türk hakemleri sevmiyorum diye yakınıyor, ama Avrupadaki hakemlere bakın bir de, oyunculara bakın, İspanyada hatalı bir faul kararı geliyor, defans oyuncusu bir söz söylüyor ve itirazı bitiyor, bizde Egemenin aynı durumda yaptığı hakeme saldırmak, geçen sene Egemenin yaptığının hemen benzeri bir hareketi Valdez maç sonunda yaptığında 4 maç ceza almıştı, bizde 1 maçla yırtar tabi![]()
tehlikeli olabilecek bir pozisyonda rakibine engel olup faul yapiyorsan bu sari karttir. senin dedigin kirmizi kartin muhakemesinde yapilir. golluk pozisyona girmesini engellerse kirmizi mi degil mi diye tartisilir. biz sari karti konusuyoruz. bence faul yok, eger ki markus merk bu pozisyona faul deyip sari kart gereksiz diyorsa celiskiye duser bu acidan.
zaten dedim, bastan sona hakemlik acisindan bir facia yasanmistir. konusmaya degmez, israrinizi anlamis degilim.
bu macla sampiyonluk gidecek degil zaten, asil beni uzen yasanan rezillige gozlerinizi kapatmaniz. savunulacak taraflar bulmaya calismaniz. yarin sizin de basiniza geldiginde konusma hakkiniz olmaz o zaman. yanlislari gorup dile getirmek zorundayiz. bu adam sadec bu maci degil onlarca maci katletti, nasil oluyor da hala gorev yapabiliyor. saskinim.
ustelik yaptigi hatalar sadece bu konusulan 2-3 baslikla da bitmiyor. mac boyunca yonetimi cileden cikarircasinaydi. sacma fauller, gereksiz maci bolmeler, surekli yanlis kararlar vs vs
Hakemin Sivas aleyhine yaptığı hataların daha çok olduğu söylenmiş daha neyi tartısıyorsunuz ki? Ben bu maçtan sonra sinirlenemedim bile cünkü hata filan degil tiyatro izledik bunu anladım çok net bir şekilde.Talimat gelmis ligin heyecanı kaçmasın bu fark indirilsin denmis baska türlü izahı yok o hakemin penaltıyı görmemesi imkansız.Eger o hakem o penaltıyı görmüyorsa yine TFF suçlu nasıl bir hakem eliminasyon sistemi yapılıyor ve bu hakem bu maça cıkarılıyor inanılır gibi şeyler degil gerçekten insanı futboldan sogutuyorlar.Meireles'e kırmızı cıkmaması imkansız amac iki takım icinde hata yapıldı demek.Ve üstüne sezon sonu hakemligi bırakacak bir hakemin bunları yapması yani rahat bir hakemin bunları yapması ilginc.Büyük ihtimalle bu maç jübilesiydi daha da maç verilirse ayrı komedi olur.
Last edited by IcedEarth : 11.Şubat.2014 at 01:02
Sivasspor-Fenerbahçe maçındaki yönetimiyle ağır eleştiriler alan hakem Yunus Yıldırım'a, sezon sonuna kadar Spor Toto Süper Lig'de maç verilmeyeceği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre maçın gözlemcisi İlhami Kaplan, hakem Yunus Yıldırım'a son yılların en düşük notunu verdi. Yıldırım'a 7.1 notu verildiği ve bu notun hakemlik değerlendirmesinde kötü yönetim olarak adlandırıldığı ifade edildi.
Fenerbahçe'nin bir penaltı pozisyonu ve 21. dakikada Egemen Korkmaz'ın kırmızı kart görmesiyle başlayan hakem Yunus Yıldırım'a tepkiler giderek artarken, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK), maçın kaderi ile oynayan Yıldırım'a önümüzdeki 10 haftada hiç maç vermeyeceği öğrenildi.
Öte yandan 1 yıl sonra yaş haddinden dolayı hakemlik yaşamı bitecek olan Yıldırım'ın, bu durum karşısında hakemliği bırakabileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor.
Sevgili arkadaşlar, güzelce uyardık hala aynı davranışlara devam ediyorsunuz. Ortamı gerecek mesajlara devam etmeniz durumunda hiç istemesek de konuyu kilitleyip ceza puanları kullanacağız. Bilginiz olsun.