Originally Posted by
hknshr
Hocam öncelikle merhaba.
Bende bu seride bir Fenerbahçe kariyeri açmıştım. Şu an oynanan oyuna tam anlamıyla olmasa da mantık olarak baya bi benzetmiştim taktiği. İç sahada kolay kolay puan alamıyordu rakipler. Dış sahada bazen sıkıntı yaşıyordum.
Öncelikle Ersun Hoca'nın bu seneki oyun anlayışını ele alırsak çokça hücum bazen kontrol. Takımda yaratıcı oyuncu çok fazla olmadığı için felsefe de bana göre katı. Tabi kişiden kişiye bu değişkenlik gösterebilir. Dengeli de seçilebilir akıcı da.
Oyuncu rollerine değinmek gerekirse takımda kilit rol oynayacak oyuncular var. Bunlardan biri savunmada ki Alves. Bana göre sezonun büyük çoğunluğunda özellikle Fener geriden top çıkarmakta zorlandığında Ball Playing Defender rolünde oynadı. Diğer 2'si kenar bekleri Gökhan ve Caner. Kendi kariyerimde 2'sini de Complete Wing Back rolünde kullanmıştım gayette güzel verim aldım. Gerekli seslenmelerle Caner sezonu 16 asistle tamamlamıştı. Gelelim savunmadaki emniyet kemerine yani Mehmet Topal'a. Hücum oynayıp sürekli önde basman gerektiği için Mehmet'i kesinlikle Halfback oynat. Genelde stoperlerin arasında pozisyon aldığı için özellikle beklerin çıkışlarında savunmada kademe anlamında hayati rol oynuyor. Forvet oyuncuları için pek bi opsiyonun yok. Solda Sow sağda Kuyt sakatlık ceza olmazsa sezonu ortalama 20-25 gol atarak tamamlıyor. Sow Inside Forward Hücum veya Destek bu tamamen ondan ne istediğine bağlı. Merkezde ise Emenike veya Webo. Ben genelde Emenike ile başlıyordum bu yüzden Kuyt taktiğim için çok önemliydi. Kuyt'a Wide Target Man rolünü vererek özellikle takımın ilerde çoğalmasını sağladım. Bu fikride sağ olsun perpetua (Ömer abi) vermişti. Alper'ide MCR pozisyonunda Advanced Playmaker Attack rolünde oynattığımda Kuyt'la ikisi arasında çok iyi ver-kaçlar çıkıyordu ortaya. Bir nevi hem kenarda pivot görevi görüyordu hemde Alper'in performansını olumlu anlamda etkiliyordu.
Oyun anlayışı, felsefe, oyuncu rolleri olarak söylediklerim umarım işine yarar. Sormak istediğin başka şeyler olursa (takım ve oyuncu direktifi) yardımcı olmaya çalışırım.
Beklere daha fazla hücuma çık, geniş alanda oyna, daha sık orta yap / Kenar forvetlere de daha dar alanda oyna, daha fazla hücuma çık, daha fazla pres yap komutlarını vererek bu seneki Fenerbahçe taktiğinin genel hücum planını teorik olarak taktiğime yansıtmıştım.
Ayrıca Emenike'ye Poacher rolünü ve topu ayağında tut komutunu veriyordum. Hızı, gücü ve dengesi sayesinde çokça bu pozisyon ve rolde başarılı oluyordu.