Quote Originally Posted by mkkadi View Post
Felsefe için bir yorum yapmak istiyorum.

Very fluid felsefede herkes aynı mentaliteye sahip. Defans hücum beraber. Ancak sizin dediginize göre Chelsea defanslar katı yani anladigim kadariyla defansı ön planda yapıyor. Hucumcular da hücumu. Fluid felsefe verirseniz defans ve ön liberolar X mentaliteye sahip Hucumcular da X+2 mentaliteye sahip olacaklar. Bu da su demek. X mentalite alanlar defans ve topu ileri taşıma görevi ile görevli. X+2 alanlar ise pozisyon hazırlama ve hücum.

Bana göre counter/fluid sistem ile Chelsea daha iyi yansıtılır. Takım geride sağlam bekler. Fırsat çıkınca da hücum yapar. Hücum işi bu sayede daha çok hucumculara kalır. Ama 3 amc ile oynamak yine de çok riskli. Ancak defansif winger ile olabilir ama hiç bu rolü denemedim.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Forvet ve forvet arkasındaki oyuncu (Oscar) için dediğin geçerli ama kanat oyuncuları hücum kadar savunmayı da düşünüyorlar. Paylaştığım resimlerde dikkat edersen rakip ataklarda en gerilere kadar geliyorlar ve "bek" gibi pozisyon alıyorlar. Felsefe konusunda bütün olayı karıştıran da bu. Aynı hat üzerindeki AMR ve AML Çok Akıcı, AMC ise Katı felsefeyi yansıtıyorlar.

Fluid felsefesinde takım savunma ve hücum bloğu olarak ikiye bölünüyor. Bu açıdan bakarsak kanat oyuncuları dışındakiler için en mantıklısı bu, o açıdan katılıyorum. Ama kanat oyuncularını ne yapacağız? Çünkü onlar geriye gelmezse o zaman tüm sistem bozuluyor. Defensive Winger rolü vermek bilmiyorum yeterli olacak mı.