1 ile 30 arası toplam 82 sonuç

Konu: Felipe Melo

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by ttarlabasi View Post
    abiler neyi bu kadar tartışıyorsunuz, melo'nun dirtiness 13 azdır, düzeltilmeli, kabul edin işte. kutsal kitap mı bu arkadaş.
    Melo babamin oglu degil. Babamin oglu olsa bile umurumda olmaz gerci.

Melo'nun dirtiness'i yukseltebilmek icin, tackling'i 18-19 yapabiliriz esasinda. Boylece Melo'nun normal faullerden kart gorme ihtimali dusebilir. Mesela bu oyunda test edilebilecek bir hipotez.

Ama sonra neden Melo'nun tackling 18-19 oldu dersiniz muhtemelen.

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Melo babamin oglu degil. Babamin oglu olsa bile umurumda olmaz gerci.

Melo'nun dirtiness'i yukseltebilmek icin, tackling'i 18-19 yapabiliriz esasinda. Boylece Melo'nun normal faullerden kart gorme ihtimali dusebilir. Mesela bu oyunda test edilebilecek bir hipotez.

Ama sonra neden Melo'nun tackling 18-19 oldu dersiniz muhtemelen.
    baya uğraştınız, istatistik çıkardınız, elinize sağlık ama futbolda istatistikler her zaman gerçeği göstermeyebilir.

istatistikler melo'nun ligin en çirkef oyuncularından biri (bence birincisi) olduğu gerçeğini değiştiremez bence.

sadece ben değil, toplumun çoğunluğu da böyle düşünüyor.
    Last edited by ttarlabasi : 13.Nisan.2014 at 19:35

Nesil
    2003

baya uğraştınız, istatistik çıkardınız, elinize sağlık ama futbolda istatistikler her zaman gerçeği göstermeyebilir.

istatistikler melo'nun ligin en çirkef oyuncularından biri (bence birincisi) olduğu gerçeğini değiştiremez bence.
    Hah iste bu isin sencesi, bencesi oldugu icin oyunda ne olduguna bakiyorum. Istatistiklere bakiyorum.

Yoksa 10 yil konusuruz ve bir sonuca varamayiz.

Melo'nun dirtiness degeri icin yazdiklariniza saygi duyuyorum. Ne demek istediginizi de cok iyi anliyorum.

Yukarida verdigim oyun ici orneklerden birincisinde Necip'e bakiyorum. 51 tane faul yapmis. 8 tane sari kart gormus. Yani her 6.375 faulde bir sari kart.

Gercekteki Necip bu sezon 36 tane faul yapmis. 7 tane sari kart gormus. Yani her 5.14 faulde bir sari kart.

Oyundaki Melo 116 tane faul yapmis. 20 tane sari kart gormus. Yani her 5.8 faulde bir sari kart.

Gercekteki Melo bu sezon 59 tane faul yapmis. 8 tane sari kart gormus. Yani her 7.375 faulde bir sari kart.

Tamam gozle bakinca Melo cirkef, Necip degil de. Bunlari bir turlu aciklamak gerekli.

Mesela Necip'in tackling olacak 12, ki top kapmaya calisirken daha fazla faul yapsin.
    Melo'nun tackling de 18 olacak ki top kapmaya calisirken daha az faul yapsin.

Veya Necip, Melo'dan cok daha agresif olacak ki Melo'dan daha fazla faul yapmaya meyilli bir oyuncu olsun ve daha gercekci olsun.

Amac oyuna yansimanin dogru olmasi. Degerler bunun icin bir arac.

Nesil
    2007

Quote Originally Posted by perpetua View Post
    Hah iste bu isin sencesi, bencesi oldugu icin oyunda ne olduguna bakiyorum. Istatistiklere bakiyorum.

Yoksa 10 yil konusuruz ve bir sonuca varamayiz.

Melo'nun dirtiness degeri icin yazdiklariniza saygi duyuyorum. Ne demek istediginizi de cok iyi anliyorum.

Yukarida verdigim oyun ici orneklerden birincisinde Necip'e bakiyorum. 51 tane faul yapmis. 8 tane sari kart gormus. Yani her 6.375 faulde bir sari kart.

Gercekteki Necip bu sezon 36 tane faul yapmis. 7 tane sari kart gormus. Yani her 5.14 faulde bir sari kart.

Oyundaki Melo 116 tane faul yapmis. 20 tane sari kart gormus. Yani her 5.8 faulde bir sari kart.

Gercekteki Melo bu sezon 59 tane faul yapmis. 8 tane sari kart gormus. Yani her 7.375 faulde bir sari kart.

Tamam gozle bakinca Melo cirkef, Necip degil de. Bunlari bir turlu aciklamak gerekli.

Mesela Necip'in tackling olacak 12, ki top kapmaya calisirken daha fazla faul yapsin.
    Melo'nun tackling de 18 olacak ki top kapmaya calisirken daha az faul yapsin.

Veya Necip, Melo'dan cok daha agresif olacak ki Melo'dan daha fazla faul yapmaya meyilli bir oyuncu olsun ve daha gercekci olsun.

Amac oyuna yansimanin dogru olmasi. Degerler bunun icin bir arac.
    Tamam ama Dirtiness'ı faul ve kartlarla doğru orantılı ölçmek ne kadar doğru? Dirty adam zaten bu işlerin çoğunu hakemin görmeyeceği şekilde ya da top oyunda değilken yapar. Örn: GS-FB maçının başlarında Melo'nun Emre'ye arkadan diz attığı ve görülmediği gibi. Ya da Emre'nin kırmızı kartından sonra Melo'nun dil çıkarmasını hakemin görmemesi gibi. Ya da Türk oyuncuların küfürlerini hakemlerin anlayıp, Melo'nun Portekizce küfürlerini anlayamamaları gibi.

Ama oyunda öyle olmuyor işte diyorsanız, diğer oyuncularla Dirtiness karşılaştırmasında anlamsız sonuçlar çıkıyor ortaya. Bence bu durum kapsamlıca gözden geçirilmeli.
    Last edited by ttarlabasi : 13.Nisan.2014 at 20:36

Nesil
    2003

Tamam ama Dirtiness'ı faul ve kartlarla doğru orantılı ölçmek ne kadar doğru? Dirty adam zaten bu işlerin çoğunu hakemin görmeyeceği şekilde ya da top oyunda değilken yapar. Örn: GS-FB maçının başlarında Melo'nun Emre'ye arkadan diz attığı ve görülmediği gibi. Ya da Emre'nin kırmızı kartından sonra Melo'nun dil çıkarmasını hakemin görmemesi gibi. Ya da Türk oyuncuların küfürlerini hakemlerin anlayıp, Melo'nun Portekizce küfürlerini anlayamamaları gibi.

Ama oyunda öyle olmuyor işte diyorsanız, diğer oyuncularla Dirtiness karşılaştırmasında anlamsız sonuçlar çıkıyor ortaya. Bence bu durum kapsamlıca gözden geçirilmeli.
    Ilgic bir sey soyleyeyim.

Salih Ucan'in az once Antalyaspor'un golunden once yaptigi rakibi cekme (gerci cekmedi de oyuncu kendisini atinca hakem oyle oldugunu varsaydi), dirtiness'e giriyor.

Dirtiness'in yuksekligi de bunlarin ne kadar sert degil, ne kadar cok yapildigi.

Melo yaptimi mi sertini yapiyor. Cunku agresif bir oyuncu.

Ama bir cok pozisyonda rakibinin kolunu, formasini ceken, veya bir cok pozisyonda rakibin arkasina yapisip asil tendonuna basan adam, bir kac pozisyonda rakibe cok sert hareket yapan adamdan daha kirli bir oyuncu olmasi gerekli.

Melo yapmiyor demiyorum. Kesinlikle yapiyor. Ama bunu hemen hemen her ikili mucadelede yapip, bu nedenle surekli sari kart goren bir oyuncu degil.

Ama mesela Necip bir cok pozisyonda el kol kullanarak rakibi durdurmaya calisan bir oyuncu. Bunu da pozisyon almasi ve markaj teknigi eksik oldugu icin yapiyor.

Bunlar Turkiye'de normal karsilaniyor. Melo'nun yaptiklari ise anormal. Bu yuzden algi farki diyorum.

Halbuki Melo'nun agresifligi/sertligi anormal olan. Oyun icinde kirli hareketlere basvurmasi degil.

Semih Senturk'u kirli bir oyuncu olarak dusunmezsin belki. Ama istisnasiz her hava topunda rakibi alamasin diye kambura yatar. Bir cok pozisyonda rakip oyuncu yanindan gecerken formasindan ceker ki arkasindan kovalamak zorunda kalmasin. Iste bu kirli oyun. Rakibi bilerek ve isteyerek durdurmak icin faul yapmak. Bunu daha cok yapan da, daha kirli oyuncu. Pozisyonun sertligi degil.

Mesaj Yetkileri