-
Oyunu merkezden oynamak değil. Hücuma çıkarken onu topla buluşturup kanat oyuncuları ile forveti onun paslarıyla savunma arkasına kaçırmak kastettiğim (sonuç olarak aynı kapıya çıkacak belki ama ...). Bunu sağlamak için oyun kurucu rollerden Advanced Playmaker (destek) veya Enganche rolleri uygun olur. Enganche rolü otomatikman hücum görevi alsa da ilk tercihim olur çünkü o mevkiyi en iyi dolduran daha doğrusu oyuncunun büyük çoğunlukla o bölgede olmasını sağlayan rol bu diye düşünüyorum. Ayrıca başka oyuncuya oyun kurucu bir rol verme ki paslarda ilk tercih hep forvet arkasındaki oyuncu olsun.
Advanced Playmaker rolünde top almak için biraz daha geriye gelir, o da 2 mc'nin savunma rolünde oldukları için geriye sarkacaklarını düşünürsek mantıklı bir tercih olabilir ama hücum etkinliği açısından Enganche bir adım önde bence. Trequartista düşünmedim çünkü o roldeki oyuncu "fazla" serbest hatta tamamen kendi kafasına göre oynayabiliyor (maksimum düzeyde yaratıcılık özgürlüğü verildiği için) ve hiç savunma yapmıyor. Genede deneyebilirsin, oyuncunun Decisions başta olmak üzere mental özellikleri yüksekse iyi sonuç verebilir.
Kanatlara Kanat Oyuncusu (winger) rolü verme ki hep çizgide kalmasınlar (pozisyona girebilmeleri için zaman zaman içe kat etmeleri lazım). Wide Midfielder (hücum) rolü verip daha sık hücuma çıkmalarını isteyebilirsin. Bir tek forvet oyuncusuna karar veremedim. Onun rolünü maç içinde gözlemleyip belirlemek lazım. Deep Lying (hücum) olabilir.
NOBLESSE OBLIGE!
17.06.2014
Mesaj Yetkileri