Ben de Bursaspor'un cezasını 2015-16 sezonunda doldurduğunu biliyordum.Recep Bölükbaşı'nın bu konuda bir açıklaması vardı hatta.
"Gelecek yıl Avrupa'da olacağız" - Ligtv.com.tr
Ben de Bursaspor'un cezasını 2015-16 sezonunda doldurduğunu biliyordum.Recep Bölükbaşı'nın bu konuda bir açıklaması vardı hatta.
"Gelecek yıl Avrupa'da olacağız" - Ligtv.com.tr
CAS kararini bu sekilde yorumlamayi tercih etmisler ama benim karari okumamdan bu sonuc cikmiyor.
UEFA 2012'de Bursaspor'a futbolculara odemelerde gecikme yaptigi icin 4 yillik sure icinde katilma hakki kazandigi bir yil icin ceza veriyor. Ancak bu ceza uc yilligina erteleniyor.
Bursaspor 2014/15 sezonunda avrupa kupalarina katilma hakkini kazandigi icin mali fair play kurallarina uygunlugunu UEFA'ya kanitlamak zorunda kaliyor. Bu basvuru sirasinda ceza gerektirecek bulgular bulan UEFA, Bursaspor'un ertelenen cezasini devreye sokuyor (yani 2015/16, 2016/17, 2017/18, 2018/19 sezonlarinda Bursaspor avrupa kupalarina katilim hakkini aldigi bir yil cezasini cekecek).
25 Aralik 2014'te Bursaspor UEFA'nin cezasina CAS'ta itiraz ediyor.
14 Nisan 2015'te durusma yapiliyor. Yani Bursaspor'un Avrupa'ya gidip gitmeyecegi henuz belli degilken, UEFA'nin bu cezayi verme yetkisi olmadigina dair itiraz ediyor.
11 Haziran 2015'te CAS bu itirazi reddediyor ve UEFA'nin bu cezayi vermeye yetkisi oldugu kararini veriyor.
Kafa karistiran kisim, muhtemelen, CAS'in kararinda 2015/16 sezonunda cezasini cekmeye devam edecegini yazmasi.
Bunun nedeni de tahminen Bursaspor'un itirazinda, katilim sartlarini yerine getirebilecegini varsayarak, 2015/16 sezonunda katilim hakkinin geri iade edilmesini istemesi.
Ancak CAS kararinin hic bir yerinde, Bursaspor'un katilim hakki almadigi bir yilda cezasini cekebilecegi veya UEFA'nin cezasinin herhangi bir sekilde degistirildigini yazmiyor.